הסיבה לכך שרוב האנשים הם צמחונים היא

דז

New member
עוני?

שאמרתי אמצעים לא התכונתי לכסף,אני מקווה שלכולם יש כסף לבשר,ואם הייתי חושבת שאת אדם בלי עמצאים לבשר,אז הייתי מניחה שאין לך אמצעים למחשב. האמצעים שלך היא העובדה שחוקי ומותר לאכול בשר,ושבשביל בשר את צרייכה רק ללכת לחנות,בניגוד לבעלי חיים אחרים שצרכים לצוד ולא תמיד מצליחים. אם יש לך משהו טוב תיקחי אותו,למה לחסוך בחול?.

Tangled_Heart

New member
מעניין....

מעניין איך הסקת שתגובתי מופנית אליך... : ) מצטערת אם הייתי לא מובנת... תגובתי הייתה מופנית אל ``נוגעת לא נוגעת`` היקרה, שטענה שהצמחוניים הם מה שהם בשל חוסר בכסף ותו לא. אולי היא לא הייתה רצינית...כי זה לא הגיוני שהיא תחשוב כך, כלומר..אדם הוא צימחוני מבחירה.... (ואני מרחמת על אותם אנשים שאין באפשרותם להשיג בשר בגלל היותם עניים, אין זה אומר שהם צימחוניים, אלא פשוט מורעבים) רוני.

ובכן...

ההודעה המקורית דיברה על כך שרוב האנשים צמחוניים. ובכן - עובדתית זה נכון. ישנם המוני רעבים בעולם השלישי שאין ידם משגת אלא אורז וכו`. ולכן רוב אוכלוסיית העולם צמחונית. לא מבחירה. זה שיש כאלו שיכולים להרשות לעצמם כלכלית, אבל בוחרים להיות צמחוניים - זה כבר אופרה אחרת. מספרם היחסי - יחסית להמוני הרעבים - נמוך. רוב הצמחוניים אינם צמחוניים מבחירה אלא מכורח המציאות. רוב, לא כל. יש הבדל.

Tangled_Heart

New member
מה...?

ואת צריכה לשמוע את טון הדיבור שלי בשביל להבין מה אני אומרת..אבל לא משנה :) ההודעה שכתבת ממש מוזרה אם כן, כלומר, קשה להבין את מה שהסברת כעת בתגובה זו ממשפט פשוט אחד שאומר שרוב הצימחוניים הם כך לא בגלל בחירה...אבל נו טוב... למרות שאני עדיין לא מסכימה איתך, כי אדם שידו אינה משגת בבשר (מכורח הנסיבות, כלומר תנאי מחייה) לא נקרא צימחוני...אם תתני לו בשר, לא יאכל? טוב, אני חושבת שזה עניין של דיעה, או זווית ראיה אולי.. רוני.

לרוני,

משום מה, אני חשה, שאינך יורדת לסוף דעתי. חישבי על ילדים באפריקה, של שבטים נודדים.. חישבי על ילדים הודיים.. המון אוכלוסיות בעולם אינן יכולות להגיע לבשר. מין הסתם, אם אחדים מהם יגיעו ביום מן הימים להישגים כלכליים - ויוכלו להשיג זאת, הם יאכלו בשר. אינני מדברת על אותם אנשים צמחוניים מבחירה. הם מיעוט שיכול להרשות לעצמו את ה``לוקסוס`` של הבחירה. לפיכך, מתוך כלל אוכלוסיית העולם, רוב בני האדם צמחוניים, אבל רק המיעוט צמחוני מתוך בחירה. בין אלו שיכולים להרשות לעצמם בשר - המיעוט הוא צמחוני. כן, חביבתי, צמחוניים מתוך בחירה הם מיעוט. ואין כאן כל התייחסות ערכית - אם זה טוב או רע.

Tangled_Heart

New member
כן, אני דווקא מבינה

הבנתי לגמרי למה את מתכוונת, באמת, אין צורך לחזור על כך אני רק אומרת שאני חולקת על דעתך, ואין לקרוא להם צימחונים, זה הכל. רוני.

ואיך את קוראת לסוסים?

נכון, הם לא בחרו להיות צמחוניים, ובכל זאת, אם תשאלי כל אקולוג מצוי... הוא יאמר לך שהם צמחוניים. :cool:

morning star

New member
לסוסים לא קוראים, לוחשים להם.

או מצקצקים בלשון. נווד, גם על גב סוס.

morning star

New member
המדבר (-:

לא יודע, עוד לא מצאתי מקום שבו אני אוכל לומר - ``כאן! זהו!`` שלך, הנווד הנצחי

morning star

New member
לא יכולתי לא להסחף

וואו וואו וואו וואו קול קורא לנדוד, לנדוד הבית השני אהוב עלי ביותר, במיוחד המשפט: ``ברוך שובך בוגד, אחוז היטב במוט האוהל, כי גם אותי סופה נודדת סחפה`` הנווד הנסחף

דז

New member
כבוד בא ממקום

את תכבדי שאת יכולה,אבל אם זה תלוי בצלחת שלהם -אנשים לא יודעים כבוד,הם שומרים על המעמעד שלהם מקום ראשון ,וככה צרייך. למה שאני יהיה צדייק תמים,יחשוב על חייה אחת שתמות ככה או אחרת,ויסבול מחוסר ויטמינים,או יותר גרוע ממיליון כדורים של ויטמיןB.שיש לי אמצעים לשבת מול איזה סטיק ,ולהנות.

למעלה