הסילבסטר

רון סי

New member
להטפל זה לגיטימי

אם כי במקרה הזה לא היה פספוס מצידי, משום שבמקרה של ראש-שנה אני אכן לא רואה משהו שקורה בהווה, מעבר לכך שלא קרה כלום בעבר, והכוונה כמובן ל"משהו" שהוא עצם התאפסותה של שיטה למדידת זמן. בחגים אחרים אני כן רואה משהו שקרה בעבר (או כך נטען). שכחתי: איך יכולתי לשכוח משהו שמעולם לא ידעתי?

אז זו טעות שלי. כנראה הגעת יותר

מאוחר, אחרי שהוא כבר ויתר על נסיונותיו לגייס מאמינים לאליליו. על כל פנים זה היה בהתחלה משב רוח רענן.

"נורמאלי?"

הטענה שלך שלחגוג את הסילבסטר זה לא "נורמאלי" משעשעת לאור העובדה שרוב האנשים (שאני מכיר) חוגגים... מה זה נורמאלי לדעתך?

לא נורמלי, לדעתי, לקרוא לתחילת

השנה החדשה במילה האידיוטית "סילבסטר". בכל העולם אומרים HAPPY NEW YEAR ולא "סילבסטר". ככה אומרים רק בישראל. ואומרים את זה בכוונה, כדי להבליט את ה"זרות" של החג ה"נוצרי" כבייכול.

preacher

New member
לא היא לא!

אתה מבלבל בין כריסטמס (24 לדצמבר) לראש השנה האזרחית (1 בינואר). קרוב - אבל לא בדיוק. ה-1 בינואר נהיה ראש השנה האזרחית מאות שנים לפני הולדת ישו!

רון סי

New member
איזו שנה מתחילה ב-1 בינואר הקרוב

אלפיים ושלוש, לא? אלפיים ושלוש ל-מה? איזה אירוע מצויין ע"י המספר הזה?

vizini

New member
לנוחותכם, הנה מעט מידע על הלוחות

היוליאני והגרגוריאני: http://serendipity.magnet.ch/hermetic/cal_stud/cal_art.htm

dar האחת

New member
ומה תגיד רון אם איזה נוצרי נחמד

ירצה לחגוג את ראש השנה היהודי ואז איזה פלשתיני יגיד לו "אתה רוצה לחגוג את חגם של היהודים אלו שמחזיקים בגטאות שלושה מליוני פלשתינים גורמים לרעב הורסים בוזזים משפילים.......

בפורום חידות

הצעתי כחידה לנחש באיזו שפה זה כתוב. את המשמעות כֻּלם פיענחו כמובן. גם את השפה מצאו.

PolarBear

New member
סילבסטר.

לכל יום בלוח השנה האזרחי הוצמד קדוש נוצרי כלשהו, ואותו יום נקרא על שמו. ה-31 בדצמבר נקרא ע"ש האפיפיור סילבסטר הראשון, מכיוון שהוא נפטר בתאריך זה. אין לזה שום קשר לראש השנה האזרחי, שחל ב-1 בינואר. למיטב ידיעתי, הישראלים הם היחידים שנתנו את השם סילבסטר לראש השנה האזרחי. הנוצרים חוגגים פשוט את חג ראש השנה, ללא קשר לשום סילבסטר (אני מתאר לעצמי שרובם כלל לא שמעו על אותו סילבסטר). "הידעת שיום הסילבסטר הוא יום דתי נוצרי מובהק בעל אופי אלילי": ה-1 בינואר (שאיננו יום הסילבסטר!) כבר מזמן הפסיק להיות ראש השנה הנוצרי, והוא ראש השנה האזרחי בכל העולם. הרוב המוחלט של אזרחי ישראל גם משתמש בלוח השנה האזרחי. ואיזה אופי אלילי יש לחג זה? אני לא מכיר אף אליל שהנוצרים נוהגים לעבוד לו בחג זה.

רון סי

New member
הלוח האזרחי

מבוסס על התפיסות הנוצריות את הזמן החולף, ובעיקר על חייו ומותו של ישו. מכיון שהוא התקבל כלוח סטנדרטי לציון תאריכים, אפשר להשתמש בו. אבל אין שום שמחה מיוחדת - אם אינך נוצרי - בכך שהשנה מתחלפת. למי שאינו נוצרי זה לא חג, כמו שהיום בבוקר זה לא חג. זה סתם עוד יום רגיל.

preacher

New member
לא נכון! בפירוש לא!

הוא מבוסס על ספירה רומאית שנוצרה מאות שנים לפני ישו. כריסטמס זה *לא* ראש השנה האזרחית!

רון צודק חלקית, שהמספר 2003

מסמל מספר שנים למניין הנוצרים. גם העברת תחילת השנה ל-1 בינואר קשור איכשהו לנצרות. במקור, ספטמבר היה כמובן שביעי, אוקטובר שמיני וכו´. גם ראש השנה העברי קפץ באיזשהו שלב בחצי שנה בבת אחת! (אולי לא בבת אחת). שוב, בגלל הכרותי המסויימת את ההווי הסובייטי החילוני, בניגוד לרוב שאר משתתפי הפורום, אני מזכיר ש: א. המשטר הקומוניסטי, שנחשב לרודף הדת הגדול ביותר, חגג את תחילת השנה האזרחית החדשה (שימו לב: הגריגוריאנית בניגוד לכנסיה הרוסית!) כחג חילוני למהדרין! ב. "המוני העם" היו שמחים לחגוג כל מה שאפשר: חגים אזרחיים, דתיים, מוסלמיים ויהודים, בודהיסטים ואליליים, יוליאניים וגריגוריאניים. היום הם חוגגים מחג המולד המערבי (25 בדצמבר) עד ראש השנה האורתודוקסי ("השנה החדשה הישנה", 14 בינואר)!
С НОВЫМ ГОДОМ!​

preacher

New member
העברת תחילת השנה לינואר

נעשתה הרבה לפני תחילת הנצרות. כך שהספירה עצמה - נוצרית, אבל ראש השנה האזרחי - לא נוצרי.

כנראה לא כל כך הרבה?

בימיו של יוליוס קיסר, כאשר רק עשו סדר בלוח השנה הרומאי (היוליאני!) - מתי זה היה לפני הספירה? - ספטמבר היה השביעי. איך שלא יהיה, זו שטות "לריב" עם לוח השנה הזה.

mandl

New member
אין אלוהים

אין אלוהים אחי ואם יש אלוהים אז למה עשה מה שעשה?אם יש אלוהים הוא סדיסט מכיוון שהוא לא עוצר את כל ההרג והדברים האכזריים

למעלה