הסיפור האישי שלי, מוטיבציה למשתמטים?

הסיפור האישי שלי, מוטיבציה למשתמטים?

אני רק יכולה לספר לכם, שלא תכננתי להתגייס, ולא רק שלא תכננתי, גם לא רציתי, גם לא עניין אותי תרומה. ולא רק שלא רציתי, גם עברתי קב"ן, פסיכיאטר וועדה שלא אישרה לי פטור, והותירה אותי עם סעיף נפשי. תשמעו חברים, כמו שלא היה לי ספק לפני הגיוס, שאני לא אשרוד שם, שאני אסבול, שאני אמות, שזה לא בשבילי - ככה היום אין לי ספק שאני מאוהבת במערכת הזאת. כן כן, על כל פגמיה ויתרונותיה. גם על החברים, העבודה, ההווי, התרומה, המפקד ואפילו הרס"ר משמעת! אני לא מדברת עכשיו על איזה עולם ומלואו זה לשרת בצבא, ברגע שאתם נכנסים למערכת אתם באמת מפסיקים לחשוב על סיסמאות כגון "היררכיה, דרג מדיני כושל, פציפיזים, אי התאמה למסגרת וכולה..." אתם הופכים להיות חלק מהמערכת, מרגישים מחויבות לתת ולהניע דברים, לקדם את עצמך ואת הדברים הקטנים שאתה מצליח להשפיע עליהם גם יחד. צה"ל זה לא מפלצת, זה המקום שהכי נכון והכי זקוק לכולנו, כי צה"ל תמיד צריך כוח אדם. למי תתנו ככה אם לא צה"ל, ואיפה הייתם פה לולא צה"ל? מקווה שהבהרתי את עמדתי החדשה, לאחר 4 חודשים בצבא [צעירה בהחלט] ושרוך הדרכה חדש דנדש. ליטל - ממשתמטת למורעלת.

respecta1

New member
יפה אבל מיוחד

רוב האנשים מתגייסים עושים את שלהם יוצאים לרוב קשה, קשה אבל צריך לעשות את זה..

smailie

New member
אני מוכן לעשות הכל בשביל להגיע לשם גם

אני דווקא לא רציתי את הפטוֹר, אבל ביה"ס לחינוך מיוחד שבו הייתי החליט על כך בשבילי. כל המכתבים והעריעורים שהגשתי עד היום לא עזרו לי בכלום. אני מוכן להתחיל היום כל תהליך, ארוך ככל שיהיה, אבל אף - אחד לא מוכן להתייחס אליי. אפילו את המבחנים הפסיכוטכניים עדיין לא עשיתי.

pavel777

New member
כל הגבוד../images/Emo70.gif

צ'ונג

Noobית ?

קודם כל אני מאחל לך כל טוב , מי יתן ולא תדעי שום צער מהצבא. אבל אני בטוח שבשלב מסויים מהשירות שלך את תתקלי ברקבון הממסדי של צהל , ותיפלי אי שם בנבכי הבירוקרטיה .. כולם נופלים , רק תבקשי לעבור תפקיד .. או שהמפקד יתחיל להתנקל לך , או כל דבר. צהל זה לא מקום גמיש.

smailie

New member
ובכ"ז, לי זה לא יפריע להתקבל לצה"ל

ואח"כ להגשים עוד חלום ולהתקדם אל הצעד הבא: יציאה לקצונה.

EmGee

New member
לא כולם סובלים בצהל

לא לכולם מתנכלים ואם אתה חושב שמקרים בודדים מצביעים על משהו אז אתה סתם מפגר שמחפש תירוצים לקריסת צהל. ועל כן מקומך להחסם. מישהי שהיתה הכי נגד הצבא התגייסה ושינתה את דעתה, ואתה מנסה לשכנע אותה שהיא טעתה?! זה בהחלט המקום לחסימה! אתה בזה הרגע פעלת בכיוון ישיר נגד המטרה של הפורום! איפה המנהלים שיחסמו כבר את הטרול הזה?

itaym02

New member
נראה לי היית בצבא אחר בכלל. במשך כל שנות

שירותי בצה"ל לא נתקלתי ולו במקרה אחד של מה שתארת. הצהא הוא מקום די נקי, ויש כבוד לכל האנשים שבו.

מקומות עבודה גמישים?

תפקיד, מפקד...זה בעצם כמו משרה, בוס לא? לא סתם אומרים שהצבא הוא מורה טוב לאזרחות. ולהגיד לך את האמת, אני מתה על התפקיד שלי, ועוד יותר מתה על המפקד שלי למרות השונות בינינו.

וואו... אתה הולך לסבול בצבא...

זה דבר אחד לפתח את הגישה הזו במהלך השירות, אבל לפתח אותה לפני? ולחשוב שאתה אמור לשרת 6 שנים..

smailie

New member
בכל זאת, זה חלום שלי

ואני צריך לפעול להגשמתו מעכשיו, כדי לא לאחר את הרכבת. אני לא מכיר כאלה שהיו קצינים והצטערו על זה. אני בטוח שההישג הזה יביא לי רק טוב.

pavel777

New member
נו ו?

הדברים האלה עוזרים לך להמשך החיים ללמוד להתמודד עם אנשים שאתה לא מסתדר, בצבא אתה תעבור על חוק יעשו לך כבר? כלא כמה ימים.. ובתור אחד שהיה בכלא, זה ממש שטויות. לעומת זאת באזרחות אתה תחטוף איזה תביעה שיכולה להרוס לך תחיים. מפקדך בצבא הם כמו מעסיקך בעבודה, צריך ללמוד להסתדר איתם ולקרוא אותם בעל פה, ככה כדי שתוכלו לנהל מערכת יחסים כזאת שלא יהיו בה יותר מידי התנקלויות. לא חסר מערכות שמקשות עליך ומתנכלות לך באזרחות, אם זה ביטוח לאומי ואם לשכת עבודה ואם בנק ואם חברת טלפון\פלאפון ואם כל חברה שאוצה לעשות עליך כסף או סתם לדפוק אותךא יכשהו, SO WHAT? יש אתזה בכל מקום כמו גם בצהל לעשות 3 שנים זה חובה, עצה שלי למתגייסים, תעשו אותם, תלמדו להכיר אנשים חדשים, תלמדו להיות בורג קטן במערכת גדולה שלצורך העניין יכול להיות גם העבודה שלך, פשוט תלמדו בצבא מה שאתם יכולים, אנשים, מקצוע, דרך חיים. ותהפכו מילדים קטנים שסיימו בית ספר לבוגרים שיכולים לצאת לחופשי הרבה יותר בוגרים ומוכנים לחיים.

ההבדל הוא

שבאזרחות אפשר להחליף , לעבור מסלקום לאורנג' לעבור מבנק אחד למשנהו בצבא אתה יכול להיות תקוע עם אותו מפקד למשך כל השירות

pavel777

New member
שטויות.. בצבא אותו דבר

תחשוב רק שאתה חתום על חוזה וזה לא פשוט כזה לעבור, אבל עובדה שאני לא הסתדרתי בחיל הלוגיסטיקה ועברתי לחיל התקשוב, מפקדים חדשים מקצוע חדש הכל חדש.

pavel777

New member
נכון..

הרי כולנו יודעים שטופס 55 (בקשת שינוי שיבוץ) זאת חרטא של הצבא, אבל מצד שני ברור לך שצהל לא יכול לאשר כל בקשה של החיילים.. הרי טאכלס, כמעט אפחד לא מרוצה מהשיבוץ שלו, חוץ מהמיועדים (אלה ששובצו טרם הגיוס עפ"י מקצוע בבית ספר, פנימייה צבאית, פרוטקציות). בישביל לשנות שיבוץ צריך לעבוד קשה אבל שוב בישבילי זה היה עוד מבחן, הייתי חד לאורך כל הדרך והתמקדתי במטרה והכוח רצון שלי הוא זה שהעביר אותי, ואני לוקח אתזה איתי. בנאדםש רוהצ להשיג משהו, לא תמיד הכל הולך לו בקלות ולפעמים צריך להאבק. וכן, יצא לי לסרב פקודה ולקבל על זה 14 יום כלא בפועל, וכל לאחר מכן נאלצתי גם להיות נפקד מהיחידה ולקבל 14 תנאי לחצי שנה, אבל זמה משנה? בסו]פו של דבר אני ניצחתי

למעלה