הסיפור האישי שלי

רן בת

New member
הסיפור האישי שלי

אני עינת, אוטוטו בת 30. בעברי הלא רחוק הייתי סוכנת נסיעות כדי שתהיה לי עבודה ביחד עם הלימודים. למדתי פסיכולוגיה לתואר ראשון. הארוע שחילק את חיי ללפני ואחרי קרה בבוקר ה-18 ליולי 2002. שמוליק (הלשעבר) ואני התעוררנו כבכל בוקר. הוא ירד עם הכלבה ואני הלכתי למקלחת. בדרכי לשם הרגשתי לפתע שראשי כאילו עף אחורה. לקח לי כמה שניות להתעשת, וכשהצלחתי דידיתי לאט למקלחת ובאיטיות רבה צחצחתי את שיניי. חזרתי למיטה, עדיין לא ממש מבינה את פשר כאב הראש הנוראי שתקף אותי פתאום. לקחתי אופטלגין, הקאתי אותו והתעוררתי אחרי שבועיים וחצי בטיפול הנמרץ נוירוכירורגית באיכילוב. אחרי חודש כשחזרתי לעצמי קצת סיפרו לי שחצי שעה אחרי שהאמבולנס הביא אותי למיון כבר הכניסו אותי בדחיפות לחדר הניתוח, לניתוח ראש שארך 7 שעות תמימות. התברר שזה מום מולד בכלי הדם במוח שאין כל אפשרות לעלות על קיומו לפני שהוא מתפוצץ. התפוצץ לי עורק במוח שגרם לדימום מאסיבי. כבר אחרי הניתוח המנתחים שלי הודיעו להורים שלי שמעטים מאוד יוצאים מזה בחיים, וגם אם יוצאים בחיים, בטוח יהיה נזק מוחי חריף. אבל אני הפתעתי את כולם. אמנם לקח לי חודש וחצי להצליח לרדת בכוחות עצמי מהמיטה ולהתחיל ללכת במחלקה, אבל הייתי רוב הזמן משועשעת מהמצב וכמה פעמים אף תלשתי מעצמי את כל הצינורות והמכשירים והודעתי לכולם שאני הולכת הביתה. הודעתי להם שהבנתי את העניין והיה נחמד מאוד להכיר אותם ועכשיו אני הולכת להמשיך בחיי. הם כנראה החליטו שאני מסוכנת כי אני באמת מסוגלת לברוח להם וסיממו אותי שוב. לאחר חודש וחצי במחלקה, הודיע לי ה"לשעבר" ש"הוא מרגיש שהוא חייב להתרחק מחולים ובתי חולים, ולכן לא יבוא יותר לבית החולים." כמובן שהרגשתי נורא ולקח לי בערך שנה עד שהסכמתי בכלל שוב לחשוב על זוגיות, אבל אני מודה על הדברים האלה כל יום 8 פעמים. מודה על כך שארוע הזה קרה באזור שאחראי על האישיות במוח כי אישיותי השתנתה מאוד ולטובה. גיליתי שאני חזקה מאוד הן נפשית והן פיזית ואני מרגישה שאם שרדתי את זה אז הכל קטן עלי, למרות הקשיים והדמעות שהיו בדרך, והיו הרבה. נעשיתי יצירתית מאוד. ממישהי שבחיים לא נגעה בשום דבר יצירתי, התחלתי לצייר על עץ ולשפץ רהיטים ישנים שיוצאים מדהים. ובכלל, הביטחון העצמי שלי גדל פלאים. מעולם לא הערכתי את עצמי כמו שקורה עכשיו. כמובן שהשיקום עוד ארוך, אבל הצלחתי השבוע למצוא סוף סוף עבודה שהיא אמנם לא עבודת חיי , אבל תהיה נהדרת עם המשך לימודיי. למדתי להעריך את המשפחה שלי, אחרי שרוב חיי היו בינינו רק חילוקי דעות. עכשיו אני יודעת כמה הם מדהימים ויעשו הכל בשבילי. והכי הכי חשוב, נכנסתי לפרופורציות הנכונות. בעבר התייחסתי כמעט לכל דבר כמו אל טרגדיה יוונית. היום אם זה לא עניין של חיים ומוות אני לא מייחסת לזה חשיבות רבה מדי.

הדברים אכן מעוררים השראה

עינת יקרה, תודה! מאוד מרגש לקרוא על הדרך הארוכה שעברת מהרגע שנחת עלייך דבר כל-כך רציני והפך את כל החיים שלך על פיהם, ועד היום שבו את מגלה את הכוחות ואת העוצמה שבך, וגם את היצירתיות. ראיתי פעם בטלוויזיה מישהו שעבר דבר דומה, נדמה לי שאצלו זה היה בעקבות תאונה, שגם לו לא נתנו הרבה סיכוי, ובמהלך השיקום הוא התחיל לפסל דמויות מדהימות מעץ. בלי שום רקע, בלי שהוא נגע פעם אחת לפני כן במשהו יצירתי, הוא פשוט היה מסתת בעץ פסלים מדהימים ביופיים. כששאלו את הרופאים על התופעה, הם אמרו שהיכולת הזאת כנראה היתה קיימת גם לפני הארוע, רק שהוא בחיים לא היה מגלה אותה אחרת. והסיפור שלך ממחיש כל-כך חזק את החוזק שיש בכולנו, שאנחנו לא תמיד מודעים אליו עד שמגיע הרגע להשתמש בו, וגם את העובדה שיש בנו דברים כמו יצירתיות, שקיימים בתוכנו אך לא באים לידי ביטוי, והתפקיד שלנו למצוא אותם ולהשתמש בהם. חג שמח!

אנילה1

New member
יעל, מישהי פעם אמרה לי...

"שלא תדעי לעולם כמה כוחות באמת יש לך" למה דעתך היא התכוונה?

אנילה1

New member
הכוונה הייתה יעל, שלא יקרה

לאף אחד אסון שבו יצטרך לדעת כמה כוחות נפשיים יש לו להתמודד איתו.

אנילה1

New member
יעל, הסיפורים של משי שאבדה בעל

חבר ואהוב, ושל רן בת שהיה לה אירוע מוחי מוכיחים שזה לא כך. גם לך היו אי אילו התנסויות שהוצרכו כוחות נפש מעל הרגיל. אבל עד לשם יש עוד הרבה מה לעשות. אני חושבת שחוסר הכוחות שלנו נובעים מהחינוך של בית הספר והבית. אם ילד עושה משהו שהוא קצת קשה, מיד אומרים עליו שהוא מסכן..הילד עובד קשה. אם הוא מתנדב לעשות משהו שהוא קצת יותר מהרגיל.. מייד אומרים עליו שהוא פרייר. ומי רוצה לצאת פרייר? אני... אני חושבת שאני היחידה במדינה שאוהבת להיות פריירית. יש מגמה של מסכנות ורדידות בחינוך של היום. כל הזמן עוטפים את הילדים שרק לא התאמצו יותר מדי. גדלים ילדים דרשנים ומפונקים, שסובלים נורא מהפינוק שלהם, כי הם לא יודעים איך לצאת ממנו. כי תמיד עשו להם הכל. לעיני עומדת העליה מרוסיה. הם באמת אוהבים לעבוד קשה, והם לא מסכנים, להיפך. הם גאים שהם מצליחים לעשות הכל. אני מתחברת לחינוך הזה.

dolfinit

New member
רן יקרה ../images/Emo13.gif

אוהבת את האופטימיות, הגישה הקלילה והחיוך הענק שאני מצליחה לראות אפילו שאנחנו לא נמצאות אחת מול השניה, ואפילו שאף פעם לא ראיתי אותך במציאות... מאחלת לך בריאות, בריאות ועוד בריאות ובעצם לכולנו העיקר הבריאות, השאר כבר יסתדר

אנילה1

New member
רן בת סיפורך אכן מדהים...והיה

לי מעניין לקרוא. שלושה דברים אני לומדת מהסיפור שלך. אחד שלפעמים צריך מכה רצינית על הראש (תרתי משמע), בכדי להבין שאתה חייב שינוי. השאלה היא מדוע? מדוע אנחנו צריכים לדעת מה הכוחות האמיתיים שלנו רק כאשר קורים דברים קיצוניים. הדבר השני הוא שבכל מצב יש תקוה. הדוגמא הכי טובה היא הוקינג, עם תאורית המפץ הגדול, שכבר הוכחה לא ממש נכונה. אבל זה לא משנה, האיש הנכה, שבר כלי של אדם, עדיין פופולרי. דבר שלישי, הצלחת השיקום הוא תולדה של אופי אישי. לא משנה כמה עזרה יקבל אדם פגוע, אם אין לו את הדחף להשתקם, שום דבר לא יעזור. אם יש דחף להשתקם הוא מעודד את הסביבה לתמוך, והתמיכה מעודדת את הדחף להשתקם וכך יש היזון בין השניים שמבטיח הצלחה. יש לך מזל שיש לך את הדחף להתקדם. יש לך מזל שיש לך סביבה תומכת. יש לך מזל שנעשית אדם יותר טוב. יש לך מזל שלא נפלת לרחמים עצמיים. אין דבר יותר גרוע מרחמים עצמיים. אלה המחבלים האמיתיים בכל התקדמות. מאחלת לך הכל טוב בחיים. למרות הכל אני מאמינה שתשיגי הכל בדרך שלך ובקצב שלך.

אני חושבת ששום דבר מאלו זה לא מזל

אלא עבודה קשה ורצון פנימי להשתקם.

אנילה1

New member
יעל, המילה מזל אצלי כמו המילה

ניסים אינן מילים במובן המקובל. היכולת לראות ניסים בחיינו, ולתפוש את המזל, באים מעבודה קשה של הבנת העצמי והבנת הסביבה. אנחנו מזמינים את הניסים, אנחנו מביאים את המזל על עצמינו. אנחנו אחראיים על חיינו, ושום דבר אינו מיקרי.

רן בת

New member
אני דווקא רואה בהרבה מזה מזל

מזל שהלשעבר ידע לזהות שאיבדתי את ההכרה והזמין אמבולנס (אני הייתי מחכה שיתעורר ונראה מה קורה). מזל שלא היו פקקים בדרך לבית החולים, כי עניין מהירות קבלת הטיפול, יש לה משקל רב בדברים האלה. ומזל שהיה הנוירוכירורג הכי טוב בארץ באותו יום במחלקה והוציא אותי מזה בלי נכויות. קצת בעיניים, אבל יכול היה להיות כל כך הרבה יותר גרוע. את כל השאר אני עשיתי בעזרת המשפחה המדהימה שלי. ההורים שלי הם הגיבורים האמיתיים בכל הסיפור הזה. הורדתי להם 10 שנים מהחיים ברגע שאמרו להם במחלקה שלא אצא מזה כמו שהייתי. אני רואה בעצמי עכשיו דגם משופר של עינת. חג שמח ותודה רבה

החן והקלילות שלך עינת גורמים לי

למצמץ בעיניים ולשאול את עצמי חזור ושאול, ההיית או חלמתי חלום ? ספור הגבורה שלך מעביר את הקורא למימדים אחרים לגמרי . זה לא ספור על טוב ורע. זה ספור אמיתי על נפש חופשיה. אחת שיש לה אותה והיא איננה תלויה כמעט בשום מגבלה. ברגע שמתארגן לך מועדון מעריצות אני מציעה לנהל אותו בקפדנות. ועד שנתארגן אני כורעת ברך אבירית בפני אומץ ליבך,תושייתך ורוחך הנהדרת.

רן בת

New member
איזה מתוקה את, אבל

אני בסך הכל ישנתי שבועיים וחצי ואח"כ עוד שבועיים. באישפוז שהיה בשבוע שעבר לצינתור מוח, סגל המחלקה הציג אותי בביקור הרופאים בתור "החולה הבריאה" , זה האמת מה שנתן לי את הידיעה שאני אכן בריאה, יש רק עיכובים קטנים בדרך, אבל הם חסרי חשיבות למה שהיה כבר. תודה וחג שמח

AIDA1

New member
רן , המקסימה שמחה שאת מרגישה טוב

אחרי הצינתור . ריגש גם אותי כל מה שסיפרת לנו על האירוע שחילק את חייך לליפני ואחרי. גם לי קרה אירוע כזה בחיי , אבל כדי לשתף את החברים הנחמדים והנכבדים שבפורום , אני צריכה אומץ רב שכרגע אין לי. תודה לך ולכל החברים/ות הנהדרות שביוזמת יעל המדהימה משתתפים בפורום החשוב הזה. חג שמח מאחלת לכולם בהרבה אהבה

spectacular

New member
רן בת ,../images/Emo24.gif

כל כך ריגשת אותי בסיפור שלך, אני מכירה את המצב שבו היית בשל עבודתי כאחות, לפעמים אני באה הביתה וממש בוכה... זה עושה לי כל כך טוב לשמוע על ההחלמה שלך, וממש מעניין השינוי האישיותי שאת חווה, קרה לך נס, ואת המשכת אותו בצורה שבה את מתמודדת, גם את חלק מהנס...
וזה מה שיפה, תודה על השיתוף.

shushu10

New member
../images/Emo24.gif סיפור שהוא נכס לכולנו

כל כך שמחה ששתפת אותנו וכמה אנו יכולים לראות שוב ושוב איך מתוך הקושי, איך מתוך חוסר אונים -ניתנת לנו הבחירה לפרוץ, להאחז בקש ולצמוח. שהרי אפשר היה בקלי קלות לאבד את כל התקוות וליפול לייאוש. ראי כמה כוחות נפש טמונים בך (ובכל אחד מאתנו) ואלפי תודות על שזיכית אותנו בחשיפה המבורכת.

אנילה1

New member
לפי דעתי, רן בת אמרה שהיא לא יודעת

על מה כל המהומה. שום דבר לא כאב לה. כולה ישנה שבועיים רצופים. מי שסבל יותר ממנה היו הוריה. אני טועה רן בת?

למעלה