הסיפור שלי/האם אני מתאים לכאן?

Nurikabe

New member
לא אמרתי שההורמון הוא המצאה

או משהו כזה. אמרתי שלא הייתי לוקחת יותר מידי ברצינות תוכניות מדע פופולרי.
ואם הם דיברו על ההורמון ואמרו שהוא אחראי לאהבה -אז כנראה שזה כן מדע פופולרי.

turangaleela

New member
גם אני מאוד התרשמתי מהפסקה הראשונה

יפה מאוד כתבת.
תודה :)

Grey Wind

New member
אם אפשר להגיד פה משהו

זה אולי סיפור חיים הכי נורמטיבי ששמעתי אי פעם.

זה נהיה טרנד היום לעשות מכל דבר הפרעה? שימו לב למה שאתם כותבים:
1.אם לבן אדם לא היה קשר אי פעם = מופרע!
2. אם הבן אדם היה בקשר זוגי סה"כ 7 שנים עם 2 חברות = גם מופרע!?

ואני לא עצבני אבל חשוב להצביע על הדיסוננס הביזארי הזה

9צב

New member
לא, אבל תזכור שאתה חי בחברה שמאוד

מושפעת משני דברים:
- תפיסות של העבר (עדיין, כן) בכול העדות.
- אמריקניזציה.

הראשונה משפיעה על ההתסכלות לגבי קשרים רציניים, חתונות, "התמסדות", הבאת ילדים לעולם וכ'ו.
אז מכאן יש לך לחץ "מסורתי" יותר לגבי העתיד.

השני הוא אמריקניזציה - פיאור כול מה שחומרני, שהוא "עכשיו וכרגע" ושמשפיע גם על התחום הזה. קרי, סטוצים שבכול לילה מישהי אחרת, לחץ חברתי על זוגיות של טווחים קצרים ובעיקר לגבי "זיונים" ("?מה? לא זיינת את ההיא בסוף מהמסיבה? מה אתה הומו?") שאמורים בגלל ההשפעה הזו להיראות קלים, זולים, נגישים.

אני אמנם לא חושב ששתי חברות במהלך שבע שנים זה מעט (לי הייתה חברה אחת, שהקשר עמה נמשך כמעט חודשיים, במשך כול חיי) מדי או "מופרע" אבל אני בהחלט (!!!) מסוגל להבין למה פותח ההודעה מרגיש כך.
לחצים מובנים שיש בחברה בה הוא חי. גם אם אנחנו לא "מרגישים" אותם ביומיום וגם אם דודה שלנו לא שאלה אותנו אתמול "מתי תתחתן כבר?" וגם אם חברים שלנו לא אמרו לנו "אז מה, שילמת לה למונית בבוקר?" - עדיין, אלה חלק מהערכים שמונהגים בחברה כיום, אז זה מחלחל.

Nurikabe

New member

ולגבי מה שאישימקוקו כתב על זה שמספר מערכות היחסים שלו לא נורמטיבי. אז מצטערת אבל זה קצת כמו שאדם יתלונן שהוא מרגיש לא נורמטיבי כי יש לו 2 ילדים וההמומצע הוא 2.2. והוא מרגיש לא נורמטיבי כי יש לו פחות.

אני בכלל לא בטוחה מה הממוצע והנורמה של מספר מערכות יחסים בגיל 28, אבל לתחושתי אישימקוקו הוא פחות הוא יותר בתחום הנורמה. ואנשים לא יחשבו שהוא מוזר או חריג אם הוא יספר להם על הניסיון שלו.

ואני לא מנסה לגרש אותו או משהו, אם הוא מרגיש שייך אז שישאר.

turangaleela

New member
נסיון הוא נסיון

זה תלוי מה עושים ומה מקבלים ממנו.
יכול להיות אדם ששכב עם 20 נשים בשנתיים ועדיין יהיה גרוע במיטה לעומת מישהו ששכב 20 שנה עם אותה אישה והוא נהדר ויודע בדיוק מה צריך לעשות.

אני יכולה להבין את ההרגשה שלך. אני גם תמיד מצאתי את עצמי בזוגיות, ועכשיו כשאני לבד אני צריכה לחשוב איך לעזאזל מכירה בחורים ובכלל להבין מה בדיוק אני רוצה.
אין פה דרך קסמים, רק לנסות, לחוות ולקוות לטוב.
לא חושבת שיש סיבה מוצדקת לכך שתרגיש חסר נסיון, אבל מהנסיון שלי עצמי הבנתי שאין טעם להתווכח עם תחושות. אולי זה נובע מהחשש שלך להכנס חזרה לעולם הדייטים. קח את זה לאט, אל תאיץ בעצמך.
תכיר, תצא, תפגוש אנשים. ככה זה עובד.

למעלה