הסיפור שלי סביב פינק פלויד

הסיפור שלי סביב פינק פלויד

O.K אני אומרת מראש שזה הולך להיות ארוך , אבל יש לי צורך לספר. אני חושבת שבשביל לספר את הסיפור שלי אני חייבת לפתוח מהסוף ולאמר שפינק פלויד הם הלהקה האהובה עלי ובמבחינתי הם בין הלהקות הטובות ביותר שהיו אי פעם . עכשיו אני יכולה להתחיל מהתחלה , חלק גדול מהסיפור שלי נכלל ביחס שלי לאנגלית , אובחנתי כדיסלקטית בגיל מאוד צעיר ובגלל כל מיני טעיות ומחדלים של בתי ספר שלמדתי בהם יצא שהפעם הראשונה שלמדתי את הA,B,C הייתה אי שם בכיתה ט' ,ככה שעד היום מאוד מאוד קשה לי עם קריאה באנגלית , והקריאה שלי מאוד לא רציפה. לצד זה, למזלי , אני קולטת שפות מאוד מהר ,ככה שעוד בכיתה ו' דיברתי אנגלית שוטף וקל לי מאוד להבין משמיעה ולפצות על החוסר . (אני יודעת בנתיים זה נשמע לא קשור לעניין אבל זה כן ) הבית שלי הוא מסוג הבתים שבהם שומעים מוזיקה איכותית כל הזמן ובין היתר גם הרבה פינק פלויד , ככה שהכרתי את פינק פלויד מגיל צעיר , אפשר אפילו לאמר שגדלתי עליהים , אבל עד כיתה י"א לא נרשמה התעניינות מיוחדת מצידי בכל הנוגע אלהים , ואם להיות כנים חלק גדול מהאדישות לזה נבע מהרתיעה שהייתה לי (ובמידה מסוימת עוד יש לי) מאנגלית. התחלתי להקשיב לפינק פלויד ברצינות בי"א . מה שהשתנה באזור י"א ,חוץ מזה ששוב עברתי ב"ס הוא שכל קבוצת החברים שלי השתנתה ואני מתביישת לאמר אבל את פינק פלויד התחלתי לשמוע ברצינות , בין יתר, בגלל בחור שרציתי להרשים . מאז הרבה מיים זרמו בנהר ודווקא אחרי שהוא ואני נפרדנו הבנתי את הקסם שבפינק פלויד , את גדלות המילים , את המנגינות הגאוניות שמצליחות להעביר בדיוק את הדברים הנכונים לפעמים בלי אף מילה, את הדימווים , המטאפרות ,הנימים במנגינות ויש עוד , אבל לא הכל ניתן לתיאור. שינוי משמעותי נוסף שהתרחש באותה תקופה היה השינוי בתדירות השימוש שלי בסמים , באותה השנה ובשנים שבאו אחריה הייתי מעשנת כל יום , כל היום וזה עוד מבלי להיכנס לסמים הקשים , מצאתי את עצמי יושבת בחדר שלי ימים על גבי לילות , מסוממת , שומעת פינק פלויד , ואולי זה ישמע עצוב אבל הערבים הללו היו בין הערבים היותר משמעותיים בנעורי . לשבת על המיטה בחדר, בשקט ,ורק להקשיב למנגינה , לדלג מעל המילים למחוזות רחוקים על גבי המוזיקה , בשבילי זה היה וזה עדיין הכל. פינק פלויד זה חלק נכבד מאוד מהפסקול שלי , זאת מוזיקה שליוותה אותי בטוב , ברע ובשיגעון.. היום "ממרומי גילי" אני במקום אחר לגמרי , השימוש שלי בסמים פסק כמעט לגמרי ויכול להיות שטוב שכך . לשמחתי הרבה החשש שלי שפינק פלויד בלי סמים זה לא יהיה זה לא אושש ,הם מסמלים עבורי היום , בדיוק כמו אז את פיסגת הגאונות המוזיקלית , ההבדל העיקרי בין אז להיום (מבחינת היחס שלי לפינק פלויד)הוא שהיום אני במצב שבו אני פחות רוצה להקשיב למנגינה ולשקוע בה והרבה יותר רוצה להתעמק במילים ולחבר בין הליריקס ללחן, אבל פה נכנסת הבעייה שלי עם אנגלית , אני מוצאת את עצמי נאבקת במילים , לא מצליחה לקרוא , ונשארת בחוץ , זה מתסכל אותי.. אל תבינו אותי לא נכון לא כתבתי את כל זה בשביל קבל עצה סביב עניין האנגלית , אבל יצא איך שהוא שזה נגמר בזה. אני מקווה שהגעתם עד לפה מיטל.

holo

New member
איזה יופי

קודם כל, שלום מיטל וברוכה הבאה לפורום. הסיפור שלך מאוד מיוחד ומעניין. ולמרות שאני לא מוצא את עצמי מזדהה כמעט עם כל מה שכתבת, אני יכול להזדהות לחלוטין עם אותה התחושה שפינק פלויד גורמים. פינק פלויד הם הכל בשבילי. הם הפסקול של החיים שלי והם משתלבים אצלי בכל מצב רוח אפשרי. מבחינתי הם הלהקה הכי גדולה בכל הזמנים, ואני אוהב אותם היום בדיוק כמו שאהבתי אותם כשהתחלתי לשמוע אותם ברצינות. בקשר למילים, אפשר למצוא במאמרים בפורום ובחיפוש המתקדם ניתוחים ותרגומים של כל השירים, ככה שממש אין לך ממה לחשוש. התרגומים יעזרו לך מאוד, והם עוד יותר יחשפו אותך לעולם המעניין של הלהקה הענקית הזאת. ברגע שתביני ואף תנסי לנתח בעצמך את משמעות השירים, את תהני משמיעת השיר פי אלף. מבטיח לך.

סיפור מעניין

וברוכה הבאה
. כל פעם אני מתפעלת מחדש איך מוסיקה (בכלל) יכולה להשפיע עלינו ככה.

מסכימה עם כולם !

אין על פינק פלויד כלהקה שמתחברת עם הנפש... אומנם בעיקר בצדדיה השחורים והאפלים וכולנו עברנו /עוברים מצבים כאלה, ואולי בגלל זה אנחנו כ"כ מתחברים למוסיקה הזאת... חבל לי שיש אנשים שחושבים שבלי סמים המוסיקה הזאת "לא תלך".. זה כ"כ לא נכון ... להיפך , פעם בזמן "אטום הרט" , עישנתי והיה לי סרט רע.. וזה כמעט גרם לי להפסיק לשמוע את התקליט המדהים הזה... התגברתי על העניין והכל , אבל ... מוסיקה זה מוסיקה וזה סם בפני עצמו !!! תמשיכו לשמוע פינק - לא משנה איך למה וכמה..

itaikuskus

New member
על מה את מדברת

בימי ה"תהילה" שלי, רק הייתי מחכה לחזור הביתה ולשים את AHM, רק בשביל הסלייד הזה של גילמור, בשיר הנושא....

אה...הבנת הנקרא...

אין לי שום ספק שאטום זה אדיר !!!! רק אמרתי שלערבב עם זה סמים , יש אנשים שזה יכול להיות להם קשה... קרא שנית....

itaikuskus

New member
קראי את שנית

אני הטלתי ספק בקביעה שלך, בטענה שעקב נסיון אישי במדובר, אני דווקא מצאתי את השילוב מנצח. ולכל יושבי הפורום לא לזלזל בי בחייייייייייייייים אני תמיד יודע על מה אני מדבר!!!!!!! סתם נו, משעמם בעבודה.

itaikuskus

New member
כנראה הייתי צריך להסביר מה זה

ימי ה"תהילה". אני פשוט לא אוהב לדבר על זה כי זה לא משהו שאני מתגאה בו.

בקשר ל"ימי התהליה"

אני אמינה שכמעט כל אחד עובר,עבר או יעבור ימי תהילה כאלה.. זה חלק מסגנון החיים שלנו כניראה בשלב כזה או אחר.. אבל כל מה שבעצם רציתי להגיד שגם בלי ימי התהילה או גם כשהם עוברים , כייף ומדהים לשמוע את הפינק פלויד כולל אטום הארט... ואני מקווה שכלום לא יהרוס לאף אדם את הכייף בלשמוע את המוסיקה שלהם...- גם אם הכייף הוא לא בהכרח כייף מקובל ו/או כייף שאנחנו רגילים אליו או כמהים אליו...

CrazySheep1

New member
לשקוע במוזיקה...

פינק פלויד זה סמים. אין מעריץ פינק פלויד אמיתי שזה לא קרה לו. זה פשוט מטריף! אני לא יכול להסביר מה קורה שלי שאני שומע אנשים מספרים על זה, ההזדהות, זה מפחיד. כל השרירים שלי בבטן התקמצו ועוד שניה שאני שם את "החומה" במערכת. הסיפור שלך מדהים ומרגש. ותתרחקי מסמים :\ כל האנשים האלה שמספרים על השילוב הזה של פינק פלויד עם סמים, זה נשמע לי כמו גן עדן בשבילי. אבל אני לא יכול להרשות לי עצמי אפילו לנסות ואני מקווה שכולם יבחרו כמוני שלא, אחרי הכל הריגוש צריך לחזור למציאות ולדעתי זאת ההחלטה הנכונה.

itaikuskus

New member
עזובתך

נראה לי שאם כן תבחר בשימוש בסמים תוך כדי שמיעה, המציאות לא תגיע לרמת הציפיות שהיו לך ואתה תתאכזב. הכי טוב לבוא בראש נקי, כמו שאתה בא לשמוע מוסיקה ברגיל, תן לעצמך זמן ושקט, כמו שאתה בא לקרוא ספר וכל התשומת לב שלך נתונה לספר, ככה אל תתייחסו למוסיקה כמשהו ברקע, באמת לחוות את זה, פשוט שימו אזניות גדולות או סתם תשכבו על המיטה, לא צריך שום חומרים בשביל באמת לקבל את אותה הרגשה חוויתית.

wish i was here

New member
בשביל מה לקחת סמים?

בשביל לא לסיים בצפר,לקבל פרופיל 21,חברה שלך זורקת אותך,שום עבודה לא מקבלת אותך,אתה עני,ומסיים את החיים במוסד לטיפול פסיכיאטרי....בשביל זה לקחת סמים סתם בשביל הריגוש?

itaikuskus

New member
עד לפה מריחים את הסבון

שטפו לך ממש ממש טוב את המוח, אה? (-:

FunkyMonk

New member
חח כל כך ../images/Emo45.gif

איזה שטיפת מוח מטורפת עוברים תלמידי תיכון בשנות לימודיהם, זה משגע אותי. ההבדל בין קצת חשיש למנת יתר של הרואין טושטש ביעילות מחרידה ע"י משרד החינוך. קצת גראס לא יהרוג אותך, וגם לא יגרום לך לחשוב שאתה תפוז.

wish i was here

New member
שוב ההתנשאות שלך

"תלמידי תיכון בימי לימודיהם"...תזכיר לי מה אתה? תלמיד תיכון בידוק כמוני ואין שום סיבה שתדבר עליי מלמעלה. אתה מתחיל עם גראס-רואה כי טוב,וממשיך הלאה...אני מכיר אנשים שלקחו סמים על תזיין בשכל בסדר?

Silvernaor

New member
כמה דברים

קודם כל אף אחד לא חשב שהוא תפוז אף פעם, וגם לא דולפין, זה בדיחה שהתגלגלה, על אנשים שחתכו לעצמם את האור\לא רצו לצאת מהמים.... דבר שני, נכון, קצת חשיש לא יהרוג אותך, אבל הצריבה שהוא עושה לך במוח, בפעם אחת אתה יכול להתקע על הטריפ ולהפוך לחולה נפש... (והיו דברים מעולם)

oneman2

New member
תרשה לי לספר לך

על אדם אחד, בכיתה י"א, שיצא לסופ"ש עם חברים על חוף הכנרת. אחריי ג'ויינט או שניים, הוא נכנס לסרטים וברח מהחבורה, ולא חזר עד הבוקר. אחריי כמה ימים מצאו את הגופה שלו בתוך המים, ליד אחד החופים.

למעלה