הסיפור שמאחורי הקמת הפורום

ולמה זה פסול שזה קורה?

אלה הדוגמאות שלך? זה שובניזם? נו, בחייך. יש פחות נשים בהייטק, ולכן יש פחות נשים בהייטק, ולכן גם שומעים דברים שכאלה.

mayaki

New member
ממש לא

את מבינה מה שאת רוצה להבין... אני ממש, אבל ממש, לא טוענת שהעולם שוביניסטי ונשים לא יכולות להצליח בכל המקצועות המדעיים. להפך!! אבל אני טוענת שיש הרבה סטיגמות ודעות קדומות שמונעות מנשים רבות להגיע למקצועות האלו. אני גם לא מקבלת את התשובה של "יש פחות נשים בהייטק ולכן יש פחות נשים בהייטק"- זו ממש לא תשובה. 52% מהאוכלוסיה היא נשים, האם הייטק מעניין אחוז גבוה פי 2 ו- 3 של גברים מאשר נשים??? האם את טוענת שבאופן טבעי נשים פחות נמשכות להייטק????

mayaki

New member
את בהחלט בחורה מקסימה

כמו שכבר כמה אנשים שמו לב בפורום... שיהיה לך בהצלחה בהמשך החיים, אני מקווה שלא אפגוש עוד נשים כמוך.

T i k t a k i t

New member
תראי ,מבלי להכנס לפרטים

שחשיפתם אולי גובלת באווטינג,אוכל רק להעיר שייתכן ורשמייך על מערכת החינוך שונים -מסיבות הגיוניות -מהממוצע / המוכר באוכלוסיה. אגב, זה רק אני הצלחתי לקרוא במה שאת כותבת ,מין דעה לא חיובית במיוחד על נשים שכן בוחרות במקצועות טכנולוגיים ?

../images/Emo12.gif

מה את יודעת עלי שאני לא יודעת שאת יודעת עלי שמאפשר לך לעשות לי אאוטינג? לא יודעת מה הצלחת לקרוא, כי אין לי כזו בנמצא. הבנות של מגמת טכ"ם עלולות להיות סיפור אחר, אבל בהחלט גם הבנים (ובהחלט לא כולם, כנראה שגם לא כולן).

T i k t a k i t

New member
אוי ,ברצינות.

סה"כ התכוונתי לעובדה שלמיטב זכרוני מפורומים אחרים ,לא עברת את המסלול הרגיל של הנערה הממוצעת במערכת החינוך. מספיק "שונה"? ולעשות הכללה אישיותית על פי בחירת מגמה בתיכון ,זה באמת נורא מתוחכם. איזו דרך אחרת יש לפרש את הנכתב[לא הולכת לצטט כרגע בדיוק את ההודעה שלך] שמתאר עד כמה הבנות במגמות טכנולוגיות בתיכון לא נשיות ולא יפות.... ולא ,לא באמת משנה לי שזו גם דעתך על הבנים -זה רק אומר שאת מכלילה באופן שווה על שני המינים?

ורלוונטי כיצד?

הסברתי מה מרתיע בנות "טיפוסיות" (לא אמרתי שום דבר על מראה חיצוני בשום שלב) מלבחור במגמות הללו.

לבנים יש בולבול.

לא רואה צורך לחזור על מה שכבר כתבתי. את מוזמנת להסתכל בתגובה שלי לטושטוש.

אני בדרך כלל מעליבה ופוגעת

ו"רוסי" זה העלבון המועדף עלי. למען האמת, כאשר מאן דהו בטעות חושב כי אני דוברת רוסית ונוהג בהתאם, אני חובטת בו נמרצות על שהעז לעלוב בי כך.
אם רק מהציטוטים תיארתי לעצמי שמדובר במאמר אדיוטי לא פחות מאותו המחקר הבריטי שקבע כי לנשים יכולות שכליות פחותות מלגברים (לבנים מתייחסים יותר, אבל גם יותר התייחסות שליליות. לא יתכן חוסר השוויון הזה, הבנות בעייתיות לא פחות!!!
), לאחר שראיתי שהנושא שלו הוא מגמת מחשבים בתיכון כל ספק קל שאולי היה התפוגג לו ברוח. יתכן שאת נתקלת במורה שובניסט, או ביחס לא חיובי מצד הסביבה על עצם בחירתך במקצוע מדעי/טכנולוגי(אם כי אם את יהודיה חילונית אני נוטה להיות בטוחה ב90% שמדובר ברגישות מיותרת מצדך). לא אמרתי שזה לא קיים, אמרתי שזו לא הנורמה, והיות מורעלות כמוך ממוקמות גם באקדמיה (אגב, אני שמחה לשמוע שהן מסכימות איתי שמקצועות ריאליים איכותיים יותר מהומאניים
) לא הופך זאת למבוסס יותר.

עתודאית

New member
הי

אני לא באה לתקוף או להגיד שמה שאת אומרת הוא שקר א-ב-ל זה נכון שמעירים לפעמים הערות שוביניסטיות א-ב-ל לא מכירה מישהי שזה גרם לה לעזוב מגמה שהיא אוהבת לגבי הכוונה שונה של בנים ובנות בין אם זה מגמות ובין אם זה 4-5 יח"ל במתמטיקה- לעולם לא נתקלתי בדבר כזה, אני רוצה לקוות שהוא גם לא קיים כבר מזמן במגזר החילוני. כמובן שאני מסכימה איתך שבשביל ללמוד פיזיקה ומדמ"ח לא חייבים להיות טום בוי או "יותר גרועות מבנים"- אני בעצמי עשיתי את זה. אני גם מסיימת עכשיו את התואר הראשון במדמ"ח. ומספר הבנות אצלינו הולך ומתקרב למספר הבנים. לעולם אף אחד לא ניסה לעצור בעדי מלעשות 5 יח"ל במתמטיקה פיזיקה ומדמ"ח, או תואר ראשון במדמ"ח. ומעבר לזה אפשר ללכת גם 20 שנה אחורה ואני אוכל לומר לך שלאמא שלי יש תואר שני במתמטיקה וגם אותה אף אחד לא ניסה לעצור אני חושבת שאנחנו מחפשים בעיות במקום שהן לא קיימות. לכל בחורה היום יש את יכולת הבחירה של מה היא רוצה לעשות בחיים. (ולא הצגתי את עצמי אז מרינה, 20, אוטוטו בוגרת תואר ראשון במדמ"ח באת"א)

אז אני אסביר

כי נראה לי שלקחת את דברי לקיצוניות שלא היתה בהם. אף אחד לא מנסה "לעצור" בגופו נשים ונערות מללמוד מקצועות מדעיים. אף אחד לא אומר שזה אסור או שולל לחלוטין. יחד עם זאת, מסרים כאלה אכן נשלחים בכל מני רמות ומכל מני גורמים לנשים ולנערות (על ידי ההורים, המורים, היועצות וגם על ידי החברים והחברות שמפנימים את אותם מסרים ומחצינים אותם החוצה). אני לא מפקפקת ביכולת הבחירה של נשים ונערות צעירות. להיפך, אני טוענת שיש להן יכולת בחירה, ושהאפשרויות פתוחות בפניהן. הבעיה שאני מצביעה עליה היא שרבות בוחרות להדיר את רגליהן מהכיוון הזה מתוך שיקולים לא ענייניים, שפעמים רבות הן בכלל לא מודעות אליהם. זה נובע מאותם מסרים סמויים שהחברה משדרת בהרבה ערוצים כל הזמן לאותן נשים ונערות. העובדות בשטח מאששות את התיזה הזו. למשל, העבודה שעשתה יעל רום ז"ל ברשת בתי הספר של אורט - בעזרת עבודה עם מורים, יועצות והורים היא הצליחה לשנות את הגישה של מוסדות הלימוד להכוונת בנים ובנות, וכתוצאה מכך עלו אחוזי הבנות במגמות הריאליות בכל בתי הספר שהשתתפו בתוכנית! וכל זה רק בעקבות שינוי גישה ושינוי המסרים שהמערכת שולחת לבנים ולבנות! לי אין ספק שקיימים מסרים סמויים כאלה, גם אם אני אישית לא חשתי בהם בתקופת לימודי (ואכן לא חשתי בהם אז). זה מורגש יותר במקומות מסויימים ופחות באחרים (והסטראוטיפים יכולים להיות מטעים מאד בעניין הזה!), אבל זה בהחלט קיים. זה שמספר קטן של נשים ובנות עברו בין הטיפות ולא נתקלו בזה, זה לא אומר שזה לא קיים ושלא צריך לשנות את המצב. הייתי רוצה שלכל ילדה בישראל תהיה אפשרות לבחירה נקייה מהשפעות תרבותיות כשם שהיתה לי.

למעלה