הסיפור

הסיפור

שלום לכולם
יתכן שיש מי שמגכרי אותי מפורום פרק ב
הסיפור שלי מורכב.,..
גרושה הרבה שנים עם בת24 ובן18
המתגוררת בארהב כבר 9 שנים לאחר גרושים קשים על רקע של אלימות.לפני כשנה וחצי פגשתי ישראלי לשעבר גרןש מבוגר ממני בשנה אך ילדיו צעירים בן כמעט 10 וסת כמעט 12 .הוא ההורה המשמורן אנחנו מה שנקרא דתיים לייט.שומרים שבת כשרות כמובן טהרת משפחה אסל לא שומרים נגיעה. ( כמובן שבנוכחות הילדים שומרים..)
כיום לאחר שנה וחצי נפלאות ביחד עושים את רוב השבתות ביחד.ומדברים על לבנות בית מורכב ביחד. .לא פשוט...מתמודדים עם קשיים רבים ואשמח למצוא כאן אוזן קשבת ועזרה.

שבת וספקות

את סוף השבוע האחרון יחד עם יום ראשון בו נחגג כאן יום האב בליתי עם האיש וילדיו....ביום שישי הגעתי.הכנתי שבת וכאשר האיש הגיע עם הילדים מאמם כל שנותר היה לערוך שולחן. בישלתי דג סלומון בזיגוג דבש גינגר ותפוז.אורז סלטים כמובן פיצה לילדים. עוגת שוקולד ומוס שוקולד לקינוח היה נחמד בקידוש אוכל וזמירות ואז אחרי ברכת המזון התחילו הקשיים.....הבת שהתבקשה על ידי האיש לסייע בפינוי השולחן ענתה שהיא תפנה והצביעה עלי...האיש התרגז ....ואני התכווצתי...האמת אני אוהבת להכין ולבשל ושונאת עימותים בנושא....
למחרת ישבנו אני והבת וקראנו את פרשת השבוע ביחד היה נחמד שוב עד שהתבקשה לעזור ואז פשוט התעלמה ממני אני לא קיימת.....
האיש. התרגז בשמי שוב.......ואני חושבת שצריך לנסות בטוב ולא בכעס.. במוצאי שבת הילדים הלכו לאמא וחזרו ביום ראשון בערב השאלה הראשונה היתה מה בישלת לנו לאכול. ..
אנחנו אמורים לבלות ביחד גם את סוף השבוע הבא.
מתכננים להתחתן בנובמבר ומנסים להרגיל את הילדים לאט לנוכחותי בבית.....
האמת שמחתי לנסוע לבית שלי אתמול בערב.....
אני אוהבת את ילדיו אך הם לא ילדי
וקשה לי לראות איך זה יעבוד.....הגישה שלי שונה משלו
אני לא רוצה לחנך את ילדיו הספיק לי עם ילדי.....
זה לא יהיה פשוט...ואחרי החתונה לא אוכל לנסוע למקם אחר כאשר יהיה לי יותר מידי......

mother cat

New member
וואו! נשמע - האמת, נשמע צפוי....

נשמע שהילדים, או לפחות הבת, מרגישים קצת אמביוולנטיים. מצד אחד - כבר מכירים בך ובקימך, מחפשים את קרבתך - לקרא יחד פרשה, לשאול מה הכנת לאכול, אילה דברים שמראים על קבלה מסויימת. מצד שני, בוחנים גבולות, מביעים מחאה כלשהי, אולי מרגישים צורך להיות נאמנים לאמא שלהם.

קצת קשה לי ליעץ כי אני לא מכירה כל-כך את מה שנהוג בחברה ה"דתית לייט". כי למשל - מאד צורם לי שהילדה התבקשה לפנות שולחן ואילו בן זוגך והבן לא עזרו. אולי אם את או בן זוגך תקומו ותגידו "יאללה, כולם לעזור לפנות ונגמור את הכל מהר" אז זה יהיה קל יותר מאשר שמורים לילדה לקום?

מה שכן, כמו לכל זוג מורכב בתחילת דרכו - אני ממליצה לדבר, לדבר, לדבר. אתם חייבים לעשות תאום ציפיות. להגדיר את כללי הבית. את מקומך כלפי הילדים. לדבר לדבר לדבר.

והילדה - האמת נשמעת לי מספיק גדולה שאת יכולה לדבר גם איתה ישירות. תגידי לה שאת לא מתכוונת לתפוס את מקומה של אמא שלה, ושאת מבינה שבוודאי לא נוח לה לראות את אבא עם אשה אחרת, אבל שאת רוצה שיהיו בינכן יחסים טובים, ותגידי לה שאת מצפה ממנה לעזור בבית ולהתנהל בבית בצורה מכובדת והולמת. תדברי איתה. אולי היא עוד תפתיע אותך...

בהצלחה!

מסובך

הילדה אמביולנטית אני יודעת יש בעיית גבולות עם הילדים מצד אחד ועם האמא שלהם מצד שני....
האמא היא זו שיזמה את הפרידה היה לה רומן....
אתמול היא מתקשרת ואומרת לאיש זה יום האב אז אנחהו צריכים לעשות משהו עם הילדים כמשפחה.אתה אני ( הגרושה) והילדים. הוא אמר לה את ואני כבר לא נשפחה.יש לנו ילדים משותפים אבל
זה כל הקשר בינינו....היא פרצה בבכי ליד הילדים ואמרה לו שזה שהיא חיה עם גבר אחר והם גרושים הוא עדין תמיד יהיה המשפחה שלה..... הסוף היה שהלכנו האיש ואני והיא לאגם עם הילדים. ..
היא נעלבה שהילדים רצו להכנס למים לשחות איתי
כי היא מפחדת לשחות..,.גבולות זו צרה והילדים מבולבלים אנחנו מקוים שאחרי החתונה כאשר הכל יהיה ברור דברים ירגעו...

mother cat

New member
וואו, אכן נשמע מסובך.

תשמעי, נשמע מורכב (והרי לכן אנחנו כאן...) וקשה. אני ממליצה למצא לווי מקצועי לתהליך. איש מקצוע שיוכל לייעץ לך ולבן זוגך איך להתמודד עם הילדים, איך להתמודד עם אמם, איך "לבנות" את המשפחה.

תודה

חתולה.....יש מטפלת מוחה בתמונה סופר דבורה..הוא עזרה לי בגרושי
והצילה את ילדי עזרה לי לקבל את ההתר להוציא אותם מהארץ
ועכשיו אנחנו איתה בקשר דרך הסקייפ. היא הצילה אותנו יותר מפעם אחת....
לדבריה כמה שיותר מהר הקשר יתמסד זה יותר
טוב לכולם ובמיוחד לילדים......
כמו כן היא מאוד עוזרת לנו איך להציב את הגבולות
בלי להגיע לפיצוצים.....
צרפתי תמונה של חדר העבודה שלי....
בתהליך בניה של שמיכת טלאים.....

mother cat

New member
שמחה לשמוע שיש מטפלת

תמשיכו כך, ואני בטוחה שתצליחו!

השמיכה נראית מקסימה! את עושה לי חשק...
יש לי מכונת תפירה שקיבלתי מחמותי ואני צריכה לתקן, וללמוד לתפור...

אשמח לעזור..

זה ממש לא מסובך
ומתו ה נוספת שמיכה חורפית עם מילוי צמר וגב מפלאנל
מתנת יום הולדת לאיש
שאני מקווה לחלוק.

תודה

חתולה.....יש מטפלת בתמונה סופר דבורה..הוא עזרה לי בגרושי
בלי להגיע לפיצוצים.....

תודה

בלי להגיע לפיצוצים.....

תודה

בלי להגיע לפיצוצים.....

לא לא לא!!!

ברגע נדיר אני חייבת שלא להסכים עם אמא חתולה!

אכן, מישהו צריך לדבר עם הבת ולומר לה את כל מה שכתבה המינהלת. אבל את לא ה"מישהו" הזה, זה תפקידו של האבא בלבד.
כנ"ל לגבי המטלות והציפיות ממנה - זה תחומו של ההורה הביולוגי.
ועל מנת להגיע למצב כזה, אתם חייבים לשבת יחד, את והוא, ולגבש עמדות משותפות, נקודות הסכמה ומחלוקת, דרכי תגובה שמקובלות על שניכם וכו'.
יש לכם עוד מינימום 8 שנים לעבור יחד בתור המבוגרים המנהלים את הבית של הילדים הללו, בלי חזית אחידה זה לא ילך!

מסכימה

האיש הוא זה שצריך לדבר עם הילדה. יש לילדים הורים ואני לא אחת מהם. לצערנו האמא לא מתפקדת כאם ויש בעיה אמיתית של גבולות עם הילדים והאמא.
את צודקת שאנחנו צריכים להציג חזית אחידה ואנחנו מדברים על זה הצתוצאה היא שאני כל הזמן נושכת את
הלשון ומזכירה לעצמי שאלו לא הילדים
שלי והוא זה שצריך להתמודד איתם.,..
קשה.לכן הספקות.....

mother cat

New member
אני אוהבת שאת לא מסכימה איתי - גורם לי לחשוב

שוב....

אני מסכימה שלגבי ציפיות מהילדה את צודקת - מקומו של האב לנהל את השיחה הזו. אבל את לא חושבת שבגיל 12 יש גם מקום שטלאים בחול תנהל גם תקשורת ישירה מול הילדה? אין מקום שהיא תסביר לה את "הצד שלה" -שהיא לא מגיעה לתפוס מקום, וכן מעוניינת בקשר חיובי ותורם עם הילדה? נראה לי קצת "עקום" שהכל יעבור דרך האבא.

אני מעלה תהיות, כי באמת גרמת לי לחשוב.

לא.

בגילאים הללו אפשר ורצוי להעביר את המסר הנ"ל באמצעות מעשים, אבל לא בשיחה ישירה. כי דיבורים הם דיבורים, אבל מעשים הם דבר אחר לגמרי.
כמובן שיש פה גם את בעיית הביצה והתרנגולת: כשהם יגורו ביחד, הרבה דברים יהיו יותר מובנים ומוחשיים לילדים, ולא יהיה צורך להסביר אותם לילדים. אבל עד שגרים יחד, ולדעתי גם מתחתנים (בצורה זו אחרת), מבחינת הילדים מדובר במשהו שהוא עדיין ארעי, ולכן ההתייחסות של הילדים היא אחרת...

mother cat

New member
מסכימה לגמרי שצריך מעשים

אבל יחד עם זאת אני עדיין חושבת שילדה בת 12 מסוגלת להבין גם שיחה, ואין בעיה שטלאים בחול גם תדבר איתה. אבל בהחלט הכל צריך להיות מוכח בהתנהגות ומעשים.

רגע... רגע... דעה שלישית ...

גם אבא וגם את (אשתו של אבא) יכולים ... אבל...
הרבה פחות לדבר, והרבה יותר... להקשיב !
את שואלת איך הילדה (ילדים) מרגישים איתך,
אבא שואל,
יוצאים לבילוי משותף רק את והיא ובודקים,
ברגישות... בהקשבה...
לא מדברים על ההתנהלות בבית.
זה דבר שעוד יגיע.
משפרים יחסים, בונים יחסים.

למעלה