הסכם כובל

מצב
הנושא נעול.

domuzy

New member
הסכם כובל

הסכם כובל
אני שף במסעדה מצליחה. לפני כחצי שנה הודעתי על התפטרותי בינואר 06', היינו- חצי שנה מראש! במסעדה זו נהוג לתת לתפקידי מפתח פיצויי פיטורים גם אם הם היוזמים ולאו דווקא פוטרו. הבעיה החלה ששני השפים הקודמים עזבו את המסעדה הזו לפני כשנה, פתחו לאחרונה מסעדה יחד, וזו מצליחה לאין שעור. הבעלים של מסעדת "האם" החלו לפתוח במלחמות "שקטות" עם המתחרה החדשה, כשבין אותן מלחמות גם עלתה הדרישה בין הצדדים כי המסעדה החדשה לא תעסיק עובדים שעבדו בישנה לפני כן. שאלתי היא- כיום, כשאני בהליכי פרישה ממסעדת-האם ומגיעים לי פיצויים (לפי הנוהג המתואר לעיל) בסך כמה עשרות אלפי שקלים, באו אליי הבעלים והתנו את מתן הפיצויים הללו בחתימתי שלא אעבוד במסעדה החדשה עד חודש יוני. האם חוזה כזה הוא לגיטימי? ידוע לי שהגבלות שכאלה נחתמות מידי יום בכל תחומי העבודה, אולם אני חייב לדעת מה יקרה אם אני חותם וכן עובד לפני יוני. האם ההסכם קביל ואז קמה להם עילת תביעה בגין הפרת חוזה או שמא ההסכם לא חוקי מיסודו (כבוה"א וחירותו, חופש העיסוק וכו'...) ולכן אם אעבוד שם חרף חתימתי, כלל לא תתקיים הפרה, כי בעצם ההתניה לא חוקית? אני לחוץ על הכסף, אני מאוד רוצה לעבוד במסעדה החדשה ואני משתגע כבר משבועיים של אבטלה בבית ומשתוקק לחזור לעבודה מסודרת. תודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה