הסכם ממון, למאורס הטרי... בבקשה עזרה

תה כתום

New member
חתונה ברבנות - מיותר - הסכם ממון - חובה

הסכם ממון - מונע מראש גירושים - כי כשהכל ברור מראש ודברים מסוכמים ברוח טובה
אפשר ליצור הסכם שבעצם הופך את הגירושים למשהו שתוצאותיו ידועות מראש
לא כמו האשליה של גירושין בלי שאי פעם בחנתם את זה לעומק ואתה בטוח או היא בטוחה
שהצד השני יאכל אותה

אני בהורות משותפת, ושומע מכל החברים הנשואים שלי, שרגע אחרי הלידה, הנשים
מתחילות עם דרישות מוגזמות, [ בעיניים שלהם ] וכבר לא בא להם סקס, האהבה מתה,
איכפת לה רק מהילדים והיא לא סופרת את הגבר רק רואה בו בנק ובייביסיטר

מצד שני אני שומע נשים שאומרות שהכל נופל עליהם - לדעתי באמת גברים ישראלים
עושים פחות מידי - וגם כשהם עושים הכי טוב, לנשים יש ציפיות מוגזמות שהם יהיו איזה סוג של סופרמן
ומכאן מתחיל תהליך גירושין

מי שמאמין שהוא יחייה עם אותה אשה \ גבר - בעידן הפייסבוק
יותר מ20 שנה יחד, הוא או תינוק בן 3, או גר במאה שערים

הסכם ממון ממש לא מונע גירושים

חברה שלי עשתה הסכם ממון והתוצאה הייתה בעל מכה שאחרי הגירושין יצר ביד עם מזגן וספה

פלגיה

New member
בגישה הזאת

לא ברור למה להיכנס בכלל לזוגיות, אם ממילא היא תסתיים תוך מספר קטן של שנים.

amirsun1

New member
לדעתי

כדאי לך להתייעץ עם עורך דין.
לפי מה שאני יודע, אם יש לך דירות שהיו בבעלותך לפני הנישואין, ואתם לא גרים באף אחת מהדירות הללו - אז אם חו"ח אתם מתגרשים, הוא לא מקבל כלום.
רק אם אתם גרים בדירה, הוא יכול לטעון שהשקעתם בדירה במשך השנים ואז בדירה שאתם גרים בה הוא מקבל חצי.
אני במקומך הייתי משקיע כמה מאות שקלים והולך להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום הזה. אני די בטוח שהוא יגיד לך את מה שאני כתבתי.

בכל מקרה, תמיד יש את האופציה להגיד לבן הזוג "תשמע, בעיניי זה ממש מיותר אבל ההורים לוחצים עליי ואלה דירות שלהם, ואני מעדיפה לא לריב איתם אז בוא נעשה הסכם ממון בשביל שהם יהיו מרוצים".

בהצלחה ומזל טוב!

אני בעד הסכם

ואני מהצד השני של המתרס. בעלי הוא זה שהחתים אותי.
לא הייתה לי שום בעיה עם זה, מאד הבנתי.
כי אף פעם אין לדעת מה יקרה, ואיזו תפנית תחול בחיים.

אם את חוששת שיפגע,את יכולה לומר לו שזה משהו שהוריך מבקשים. אולי זה "ירכך את המכה".

בהצלחה!

delma

New member
כבר עכשיו

החוק הקיים מגן על הרכוש שצברת לפני הנישואים.
השאלה היא יותר מה יקרה אם נניח תרצי למכור דירה אחת או שתיים במהלך הנישואים, כדי שתוכלו שניכם לקנות דירה משותפת לגור בה.
במקרה כזה בעצם מימנת לו דירה מהרכוש שלך והוא יהיה טכנית זכאי לחצי ממנה אם תתגרשו. ויש עוד אופציות, כמו מה אם שוק הדיור קורס לפתע, או בן זוגך זוכה בלוטו.
וזו הבעיה עם הסכמי ממון למיניהם, הם די גרועים בלחזות את כל האפשרויות בעתיד. החוק הקיים מכסה הרבה אפשרויות ומצבים, כדי לערוך הסכם ממון טוב שבאמת שווה משהו צריך להיות די יצירתי.

לחברה שלי היה הסכם לעשר שנים עם בעלה

אם הנישואין מסתיימים בפרק זמן x אז הסכם הממון תקף. אם הם עברו יותר מעשר שנים ביחד הרכוש הופך למשותף. יש בזה משהו שמגן עליהם מחד ונותן אמון בזוגיות ובקשר מאידך.

למעלה