הסכם ממון, קצת מסובך הייתי אומר , מאוד אשמח לתגובות

amot1

New member
הסכם ממון, קצת מסובך הייתי אומר , מאוד אשמח לתגובות

שלום חברים , אז זה הסיפור ( ובבקשה לא מעוניין בתגובות כמו "למה להתחתן אם כבר חושבים על גירושין וכו" רק לגופו של עניין )

זוג חברים מתחתן. לבעל בן ה 30 יחסית יש רכוש רב שרכש בעצמו לאחר עבודה קשה בחו"ל. לבעל יש 2 דירות ( בלי משכנתא ) ועוד סכום כסף לא מבוטל של כמה מאות אלפי שקלים.
ברור לכל שהבעל רוצה ומעוניין לעשות את ההסכם ממון הכי ברור , "חזק" שאפשר על מנת להבטיח את זכויתיו על רכושו במקרה של גירושין בעתיד.
האם מספיק ללכת לעו"ד שייכתוב חוזה נניח שאומר חד וחלק שה 2 דירות ונניח X כסף של הבעל בעת הכניסה לנישואין ובאם יש גירושין אז האישה לא מקבלת מאומה ? ללכת עם זה לבית משפט ולעשות את זה שיהיה כבר פסק דין ? לא רוצים מקום לטעויות פה .

עוד משהו די חשוב ומעניין, ועוד פעם בבקשה בלי לקפוץ ולהרעיש , רק תגובה לגופו של עניין.

לבעל יש רמת חיים יחסית טובה וכמובן שהוא לא מעוניין שהרמת חיים תפגע במידה של גירושים אפילו עם הסכם הממון. הבעל רוצה לעשות איזשהו הסכם לפני שמתחתנים ואפילו יש ילדים שיכלול בתוכו מה יהיה סכום המזונות,מדור וכלללל הדברים שיכולים להיות במידה ומתגרשים ( הסכם ממש ספיצפי מה קורה במידה ומתגרשים עם ילד 1,2,3,4 הבנתם אני מניח את השאלה. )
האם יש להסכם כזה תוקף בכלל ? או שבמידה שמתגרשים שופט קובע מה שקובע בענייני מזונות ומדור ואין מה לעשות עם זה ?

תודה רבה !!!

הסכם ממון לפני נישואין

שלום רב,

ראשית, טוב מאוד שחושבים על מה שיקרה אם חלילה הנישואין לא יעלו יפה ומסדירים הכל בהסכם ממון. הגישה שלי היא שראוי וכדאי לעשות הסכם ממון בכל מקרה, ולא רק במקרה כמו שתיארת, של רכוש רב מלפני הנישואין. ארחיב על כך במאמר שאעלה בקרוב. כמובן שבמצב כמו שתיארת, הסכם ממון הוא צעד מתבקש.
לשאלותיך:
ראשית, הסכם הממון חייב להיות מנוסח באופן מקצועי ע"י עו"ד שמתמחה בתחום דיני המשפחה וזאת לאחר ייעוץ משפטי נכון ומתאים. שנית, ניתן בהחלט לקבוע בהסכם שהדירות וכן סכום כסף (שצריך להיות מופקד בחשבון נפרד ע"ש האיש בלבד) - יחשבו רכושו של האיש במקרה של גירושין והשווי שלהם לא יאוזן בין הצדדים. חשוב להדגיש בהקשר הזה שההסכם צריך להתייחס גם למקרה של מכירת דירה והחלפתה בדירה אחרת וכד' וכן לאחר אישור ההסכם צריך לשמור על ההפרדה בפועל. יש מקרים בפסיקה שבהם למרות הסכם ממון נפסק שנכס יהיה משותף בגלל שהתנהגות הצדדים לימדה על כוונה משתמעת ליצור שיתוף, למרות ההסכם. לכן ההסכם חייב לבוא עם ייעוץ בדבר "כללי עשה ואל תעשה" בהקשר הזה.
לגבי קביעה בהסכם לגבי מזונות ילדים: באופן כללי הסכם בין הורים בדבר מזונות הילדים לא מחייב את הילדים, גם כאשר מדובר בילדים חיים וקיימים. לכן אין טעם להתייחס בהסכם לילדים שעוד לא נולדו ולמזונותיהם. אם וכאשר יהיו ילדים והצדדים יתגרשו, בית המשפט יהיה חופשי בכל מקרה לפסוק את מזונות הילדים לפי צרכיהם ולפי היכולת הכלכלית של ההורים.
מה שכן אפשר לעשות בהסכם הוא לקבוע הסדר לגבי מזונות אישה - אם האישה תהיה זכאית או לא למזונות ובאיזה סכום, למנוע חיוב עתידי במזונות אישה מתוך הצהרה של האישה שהיא מסוגלת לעבוד לפרנסתה ואחראית לכך וכו'.

לסיכום, יש הרבה דברים שחשוב להתייחס אליהם בהסכם ממון שלא כולם מובנים מאליהם וחשוב שההסכם יהיה מנוסח באופן מקצועי ושינתן לחבר ייעוץ משפטי מקצועי נכון, גם לגבי נוסח ההסכם אך חשוב מזה, לגבי איך להתנהג לאחר חתימת ההסכם ובמהלך הנישואין, כדי לוודא שלא תהיה סטיה מההסכם במקרה של גירושין.

amot1

New member
תודה על התגובה,

הבעל איש עסקים בכל רמ"ח איבריו, מעוניין לסגור כל פינה שיכולה להיות "פירצה" לגביה בעתיד . שההסכם יהיה הכי נוטה לטובתו , לאישה אין כלום ( שאני אומר אין כלום אולי 20-30 אלף שקל במקרה הטוב ) , מבחינתו לעשות קלטת וידאו אם צריך שהאישה תצהיר שהיא חופשיה לעשות מה שהיא רוצה וחותמת על ההסכם מתוך בחירה החופשי וכל השטויות האלו מסביב , ואם האישה לא מעוניינת אז אין חתונה חד וחלק אז אין משמעות פה להסכם "לא נעים" וכו'.
&nbsp
1) אז במקרה שמתגרשים בלי ילדים, אפשר להתגרש בלי כל תשלום חודשי כלשהו לאישה, אפשר לעגן את זה בחוזה איפשהו ?
&nbsp
2) המקרה היחידי שהוא "לא נודע" ואין מה לעשות לגביו לפני הניושאים, שיכול להיווצר מצב במקרה של גירושים שהבעל יצטרך לשלם תשלום כלשהו יהיה אם יהיו ילדים ?
&nbsp
סליחה על החפירה, אני פשוט חברו הטוב ביותר, שותפו לעסקים, עבדנו קשה בחול ביחד המון שנים וכרגע חוזרים בלחץ המשפחה רק כדי "להתחתן עם יהודיה" ( הם בקשר כבר כמה חודשים ולי יש תחושת בטן לא טובה לגביה, חוץ מיזה שהרבה שנים לא היינו בארץ ובלי לקפוץ עליי בבקשה נשים, הכל כל כך השתנה לטובת האישה שזה מפחיד כבר )

שילה1

New member
מזונות לילדים משלמים בכל מחיר ואי אםשר לוותר עליהם מראש מאחר

וטרם ידועים צרכי הילדים ובכלל.זו חובתו של גבר יהודי,לכלכל את ילדיו.
מה מפחיד?שסוף כל סוף יש מחשבות שונות על שוויון.
נהפוך הוא.גירושין דתיים-לטובת הגבר וכן ברבנות,למרות שרבים יקפצו נגדי,בנושא זה.
לנושא מזונות אישה-אני לא כל כך בטוחה שאפשר לבטל מראש ,מאחר ולא יכולים לצפות מראש אם האישה תעבוד,במה בדיוק,אם בריאותה תשמר,אם ילדיה יהיו בעלךי צרכים מיוחדים שיחייבו אותה להיות איתם בבית ועוד.
אגב-בינננו ככה בשושו-חברך ,צמעוניןם להתחתו אבל לא לדאוג לילדיו ולאשתו העתידיים.
&nbsp
מי שמריח לי לא טוב-זה דווקא הוא,על התחמקויותיו.ולא בגל שאני אישה.אלא בגלל אופי השאלות.
&nbsp

amot1

New member
ממש חמודה )

בדיוק מנשים כמוך אני מנסה להמנע..... "שיווין" כן ? שאישה יכולה ללכת למשטרה להתלונן סתם תלונת שווא ולהכניס גבר 5-6 שנים בית סוהר ( לא אומר שהכל תלונות שווא אבל בהחלט יש , ולמה רק מילה של אישה מספיקה ? )

גבר שמתגרש זה התמוטטות כלכלית בשבילו , שיוויון ?

למה שיש גירושים בכמעט 100% האישה מקבלת אוטומטית את הילדים ?מה היא יותר טובה? שיוויון ?

למה נשים עושות שנתיים צבא וגברים שלוש, שיווין ?

בואי לא נדבר על כל "האפליות המתקנות" שיש בכל מוסד חינוכי זה לא יגמר,
הרבה נשים בארץ כמו ארגון שמאל, דמוקרטיה רק מתי שזה משתלם להם, אותו דבר הרבה נשים בארץ, שיווין רק מתי שנוח להן .
הבעיה היא שאף אחד לא יכול לצאת בהצהרות כאלו בריש גלי, כי אחרת הוא מצטייר כשובינסט שרוצה לנעול את האישה בבית בלי זכויות בלי כלום , נכון ?
מזכיר משהו כמו כל הארגוני שמאל, אם אתה לא מסכים איתם אתה דיקטטור

דרך אגב, לידיעתך, רק בארץ נשים כל כך "חזקות" , אפילו באמריקה הנהורה ( חי 12 שנים פה ) בשביל הרשעה צריך דנא, צריך הוכחה חותכת, לא איזה מישהי שקיבלה "סיבוב" ורוצה להכניס גבר למאסר....

מזונות אישה ונישואין אזרחיים

שלום שוב,

אני מבין את המוטיבציה של האיש. אם זו אישה צעירה ובריאה, אין צורך בצילומי וידיאו וכו'. מספיק האישור בבית המשפט בו ממילא מופיע בפרוטוקול הדיון שבית המשפט מאשר את ההסכם לאחר שהשתכנע שהצדדים חתמו על ההסכם מרצון חופשי ולאחר שהבינו את ההסכם והשלכותיו.

לשאלותיך:

1. עקרונית כן. בפרט אם יש לאישה כושר השתכרות משל עצמה. כדי לצמצם עוד יותר את הסיכון להיות מחוייב במזונות אישה ההמלצה היא להינשא בנישואין אזרחיים (בחו"ל - קפריסין למשל) ולא דתיים. אמנם לפי הפסיקה גם לאישה שנשואה בנישואין אזרחיים יש זכות למזונות, אבל הבסיס לחיוב הוא חוזי ולא מכוח הדין הדתי. אם הבסיס חוזי, להסכם בין הצדדים לעניין זה יש משמעות רבה יותר. אם הנישואין דתיים, גם הגירושין בעיתיים יותר וגם בבית הדין הרבני עלולים בנסיבות מסויימות לפסוק מזונות אישה בכל זאת. אם הנישואין אזרחיים, בית הדין הרבני לא יפסוק מזונות ובבית המשפט לענייני משפחה מצבו של האיש יהיה טוב הרבה יותר מבחינה זו.

2. נכון.

הערה כללית נוספת: ההמלצה היא לא לנסח את החוזה באופן דרקוני מדי ולנסות לנשל את האישה מכל זכות שהיא. ככל שההסכם מוגזם לטובת צד אחד, כך יש נטיה גדולה יותר מצד בתי המשפט להתערב ולסטות מההסכם כאשר זה מגיע להתדיינות בעתיד. לכן מומלץ בכל זאת לתת זכויות מסויימות לאישה בעת הגירושין. מבחינה רגשית, לשופטים מאוד לא נוח במצב בו לכאורה אישה יוצאת מקשר נישואין רב שנים ועם ילדים ללא כל רכוש חוץ מהבגדים שעל גופה. זה שוב מדגיש את החשיבות של ניסוח מקצועי, זהיר וקפדני של ההסכם.

tovid

New member
הסכם ממון ועוד

שלום לך,

קראתי את הדברים שכתבת וגם את התגובות. לגבי הצד המקצועי אני חושב שהתשובות שקיבלת לגבי הסכם ממון הן נכונות ורצוי שכל זוג יחתום על הסכם כזה לפני הנישואין.

ציינת שהחבר חושב בצורה עסקית. רציתי רק להעיר שלדעתי לא ניתן לנהל זוגיות כפי שמנהלים עסק. אני מכבד מאד את היות שניכם אנשי עסקים אך ממש לא נכון לדעתי להכין "תכנית עסקית" כולל מזונות לילדים שעדיין לא נולדו.

שיהיה בשעה טובה,
טובי דנון - מגשר.

למעלה