הסכם ממון

לדעתי זה חשוב מאד

אני לא בטוחה שזה ניקרא אולטימטום אבל בלי זה לא הייתי מתקדמת לשום מקום.
מעניין אם רוב הזוגות הצעירים מודעים לדבר הזה או שזה רק לאנשים שכלכלה מעניינת אותם...

too addictive

New member
הלוואי והיה לי ממון להסכים עליו...

אבל אין לי.
&nbsp
אני בעד הסכמי ממון, וכל הסכם בכלל, שנחתם בתקופה טובה.
&nbsp
לא הייתי מתנגדת לו על ידי אולטימטום כמובן, ואם אי פעם יהיה לי ממון וארצה להסכים עליו, לא אקבל אולטימטומים מאחרים. בעיני להתנגד להסכמי ממון זה פשוט לא לראות את המציאות.

אם בן זוגי היה מבקש ממני לחתום על הסכם ממון..

בהנחה כמובן שהוא בעל ההון הרב מבין שנינו (וגם בהנחה ששנינו בעלי אותו הון, אבל אני מניחה שהאופציה הראשונה היא שהתכוונת אליה), הייתי מסכימה לחתום בלי שום בעיה.
שום אולטימטום ושום כלום, זכותו לרצות לשמור על הרכוש שלו, ואני לא מתחתנת בשביל ההון.
&nbsp
&nbsp

yael1985

New member
אני חתמתי על הסכם ממון

ואני זאת שהצעתי לו את זה. כי אם זה היה להיפך ואני הייתי בעלת הנכס , ישר הייתי אומרת שאני מעוניינת בהסכם על הנכס/ממון. מהמחשבה , שמי אני שפתאום תיקח לו את הכל? כלומר , הבן אדם חסך כל החיים שלו , לקח הלוואות , משכיר את הדירה , משלם משכנתא וריביות ומה לא. היה לי ברור שאני לא הולכת לשלם משכנתא. למה שאני אשלם? אני ממש נגד זה. כמובן שהחלק שלי מגיע בתחזוקה.
אם יש לי תואר ראשון שעלה 68,000 ש"ח אז זה אומר שזה גם שלו? ואני עדיין משלמת עליו בהוראת קבע בבנק שלי והוא לא תורם לי אגורה , גם אם הוא היה רוצה. הוא לא צריך לממן לי משהו שהתחלתי אותו לפני כ-3 שנים!! אחד הסעיפים היה בהסכם , שהחובות שכל אחד יצר ישלם אותם בעצמו עד לסיומן.

אני חושבת על זה , שלא הייתי רוצה שזה יקרה לילדים שלי. כלומר , אם אני ובעלי נקנה נכס משותף (שבעתיד יהיה לאחד מהילדים שיבואו) , נשלם משכנתא ונשכיר אותה ואת כל ההוצאות מסביב. כשהילד יגדל יהיה לו ממה להתחיל , וכמובן שילדים לא מקשיבים להורים ועושים מה שבא להם ומחליטים להתחתן עם מישהיא או עם מישהוא שההורים יודעים שזה לא בשבילו או בשבילה , אבל נותנים לילדים לעשות את הבחירות שלהם , אז כמובן שאני אדרוש לבטח את הנכס. ואם הכלה או החתן לא ירצה לחתום אז כמובן שתידלק לי נורה אדומה. כי זה מראה שהיא/הוא איתו בגלל הכסף ולא בגלל הבן אדם שהוא.

נכון , שזה נשמע לא נעים , אבל תחשבו על זה. היום דירה עולה הון תועפות. והיום אפילו בחור עם תואר כבר לא נחשב. אני מכירה בנות , שכבר פוזלות לכיוון של נכסים. אם יש לו נכס אז כדאי להיות איתו. כי המציאות שלנו מלמדת שהיום צריך בעל עשיר או מישהוא עם נכס כדי ליצור ביטחון כלכלי. כולם שוכחים מהמהות של הנישואים. מתחתנים בגלל שאוהבים אחד את השני ולא בגלל שלי יש את זה ולך יש את זה.

אני עכשיו סיימתי תואר ראשון ולבעלי אפילו אין לו בגרות , יש לו רק 12 שנות לימוד. זה אומר שהוא פחות שווה?! ממש לא. אני מתה עליו , הכי אוהבת אותו בעולם , בגלל האופי המדהים שלו.

יעל

itzik173

New member
הסכם ממון

ללא קשר אם יש נכסים או לא. לדעתי הסכם ממון פותר לא מעט בעיות ודילמות במהלך הנישואים. הסכם כזה לטובת שני הצדדים. רצוי עורכ/ת דין מקצועית לדיני משפחה. אני ממליץ בחום.

דובי1401

New member
אני דווקא לא נגד......

זה הגיוני וזה בסדר, בן אדם שקרע את התחת או לחילופין קיבל את הממון בירושה או מה שלא יהיה, יפחד לאבד את כל הכסף הזה..... רק טבעי שהוא יבקש לחתום על הסכם ממון.
בסה"כ מה כבר יכול להיות רע כל כך? האישה הרי תהנה מכל המותרות, כל דבר שהיא תצטרך היא תקבל, היא יכולה להביא ילדים ולא להחסיר מהם מאומה! חוץ מזה, שברגע שהם מתחתנים ,הגבר הרי ימשיך לעשות כסף לא??? ומכאן הכסף הזה הוא גם שלה...כי מה שהוא עשה אחרי החתונה לא נחשב לחלק מההסכם(תקנו אותי אם אני טועה)
מה שגם...... שמעתי שברגע שאישה מביאה לגבר שלושה ילדים ההסכם מתבטל, זה נכון?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

wild orchid

New member
בעבר חתמתי בכייף על ההסכם. אין לי שום כוונה לקחת מבן אדם

רכוש שלא שלי ושלא עבדתי עליו. אני גם לא מתנהלת באולטימטומים בשום מצב. לא מאמינה בזה פשוט!

bali

New member
מנהל
אז ככה...

קודם כל, להניח מראש שהגבר הוא זה שיציע הסכם ממון זה קצת שוביניסטי. יש גם נשים שיש להן נכסים לפני נישואין ועשויות להעלות את הנושא.

ועכשיו עניינית יותר, אם לאחד מבני הזוג יש נכסים ירושות וכיו"ב לפני הנישואין והצד השני במצב ממוצע, נראה לי לגיטימי לחתום על הסכם ממון. לא הייתי מעמידה אולטימטומים ומוותרת על קשר בגלל זה. מקווה שגם לא בן זוג פוטנציאלי אם זה יקרה ההפך. בסטטיסטיקות הגירושין של היום זו ראייה מציאותית של החיים...

למעלה