הסכם ממון

קלייטון.ש

Well-known member
הבעיה העיקרית, לעניות דעתי, היא לא הדיבור על כסף. זה אמנם לא נעים, אבל זה דווקא החלק הקל יחסית בסיפור. מה שבעייתי יותר, בעיני לפחות (גם אם בני הזוג עצמם לא קולטים זאת), זה הדיבור על גירושין עוד לפני שנערכה חופה בכלל.
לא מדובר בהכרח בגירושין. מדובר בעצמאות הכלכלית של בני הזוג בתוך הקשר והבעלות שלהם על מה ששלהם.
במקרה שלי ושל אשתי למשל, מכיון שלי יש שני ילדים מאשה קודמת ויש לנו בת משותפת, הסכם הממון שלנו בא להסדיר לא מה יקרה אם נתגרש (אין סיכוי שנתגרש) אלא דווקא את הירושה לילדים. אשתי רוצה להוריש את כל רכושה לבת שלנו, ואילו אני רוצה לחלק את רכושי בין 3 ילדים. אז צריך להפריד ברור.
מעבר לזה מכיון שבאמת אצלנו יש הבדל גדול בעושר - אשתי הרבה יותר עשירה ממני וממשיכה להתעשר במהירות - דווקא אני רציתי להבהיר עם הסכם ממון שאני לא מתחתן איתה בגלל הכסף שלה. שתעשה בשלה מה שהיא רוצה ואני אפילו לא רוצה לדעת.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מדובר בהכרח בגירושין. מדובר בעצמאות הכלכלית של בני הזוג בתוך הקשר והבעלות שלהם על מה ששלהם.
במקרה שלי ושל אשתי למשל, מכיון שלי יש שני ילדים מאשה קודמת ויש לנו בת משותפת, הסכם הממון שלנו בא להסדיר לא מה יקרה אם נתגרש (אין סיכוי שנתגרש) אלא דווקא את הירושה לילדים. אשתי רוצה להוריש את כל רכושה לבת שלנו, ואילו אני רוצה לחלק את רכושי בין 3 ילדים. אז צריך להפריד ברור.
מעבר לזה מכיון שבאמת אצלנו יש הבדל גדול בעושר - אשתי הרבה יותר עשירה ממני וממשיכה להתעשר במהירות - דווקא אני רציתי להבהיר עם הסכם ממון שאני לא מתחתן איתה בגלל הכסף שלה. שתעשה בשלה מה שהיא רוצה ואני אפילו לא רוצה לדעת.
אמרתי גם למעלה שיש בהחלט מקרים חריגים בהם יש צורך בהסכם ממון. מצב של נישואין שניים הוא דוגמה לכך. תגובתי זו שציטטת מתייחסת לבני זוג 'רגילים' שמתחתנים בפעם הראשונה. אין להם שום צורך בעצמאות כלכלית בנישואיהן. להיפך, הם אמורים להתחבר ליחידה משפחתית וכלכלית אחת. זה בדיוק העניין שאמרתי, שהסכם נישואין (במקרים כאלו) פוגם בכל רעיון/מטרת הנישואין.

קלייטון.ש

Well-known member
אמרתי גם למעלה שיש בהחלט מקרים חריגים בהם יש צורך בהסכם ממון. מצב של נישואין שניים הוא דוגמה לכך. תגובתי זו שציטטת מתייחסת לבני זוג 'רגילים' שמתחתנים בפעם הראשונה. אין להם שום צורך בעצמאות כלכלית בנישואיהן. להיפך, הם אמורים להתחבר ליחידה משפחתית וכלכלית אחת. זה בדיוק העניין שאמרתי, שהסכם נישואין (במקרים כאלו) פוגם בכל רעיון/מטרת הנישואין.
אני לא יודע מי קובע מה היא מטרת הנישואין, אבל גם בנישואין שניים אפשר ליצור יחידה כלכלית. זה שלאנשים יש חבילה לא אומר שהם לא יכולים ליצור משפחה בדיוק כמו אלה שבאים בתולים.
ולעומת זאת גם בנישואין ראשונים אפשר לבחור להפריד את הפן הכלכלי. אם שני בני הזוג עובדים או שיש להם נכסים אז הם יכולים לבנות שותפות רגשית ולהביא לעולם ביחד ילדים, ובהסכם ממון להגדיר איזה אחוז מההוצאות כל אחד מהם מכניס ליחידה הכלכלית, והשאר זה שלהם. מה כל אחד יעשה במה שנשאר לו זה יהיה עניינו, אבל הם יוכלו לחיות ככה לתמיד. אין הכרח לדבר על גירושין.
אני מסכים שאם באים בתולים וגם עניים וצפוי שהאשה לא תעבוד בחוץ אלא רק בבית, אז בהחלט היא זכאית לשותפות מלאה בהכנסה. אבל היום יש כל מיני מודלים של משפחה והרעיון המסורתי של שיתוף מלא בפן הכלכלי הוא לא מחוייב יותר.

שמלת תחרה1

Well-known member
מתאים בעיקר כשבני הזוג מגיעים מרקע כלכלי שונה מאד.
דוגמא: המשפחה העשירה מציידת את הזוג בדירה, רכב לבן/בת שלה, תמיכה כלכלית בשנים הראשונות. המשפחה השניה לא יכולה לתת לזוג דבר. כדאי שיהיה הסכם ממון שיבטיח את זכויות הצד שתרם יותר.
דוגמא שניה: אחד/ת מבני הזוג למד מקצוע מאד מבוקש, מועסק בסטרטאפ מצליח, מקבל משכורת גבוהה מאד ולכן גם צובר חסכונות נאים. השני/ה למד אמנות ותולדות התיאטרון, מתפרנס ממשמרות מזדמנות במלצרות ומקווה להצלחה עתידית. בינתיים- מרושש.
זה נשמע רע לדבר על כסף, אך כשהפערים ההתחלתיים בין הצדדים גדולים- הסדרת הדברים עוזרת לרגיעה.
השאלה בראש הפוסט
איך מגיעים לדבר על זה ללא פגיעה בצדדים?

משתפרת1

Well-known member
השאלה בראש הפוסט
איך מגיעים לדבר על זה ללא פגיעה בצדדים?
רגע, את שואלת אם ההורים או הקרובים של אחד מבני הזוג רוצה להביא את הזוג לחתימת הסכם ממון? על זה אין לי תשובה. מצד אחד זה יכול לחסוך את התרעומת של בן הזוג "את/ה לא מאמין/ה באהבה שלי", כשיש נימוק "ההורים שלי דורשים". מצד שני זה יכול ליצור אנטגוניזם כלפי הקרובים שלוחצים על הסכם ממון מצד בני הזוג או בעיקר מצידו של זה שמצטרף למשפחה שדורשת את הסכם הממון.
בכל מקרה אם אחד מהצדדים רוצה ויכול לצ'פר את הבן/בת שלו במשהו גדול- עדיף שיתן זאת לפני הנישואים. נכס משמעותי (למשל דירה) שניתן ונרשם על שם אדם לפני הנישואין לא נחשב רכוש משותף. זה שונה אם רק חלק מהנכס משולם, והמשכנתא עליו משולמת שנים רבות ע"י הזוג.

GoldenEyes

Well-known member
כן?
לא?
למי מתאים לערוך הסכם ממון אם בכלל?

מלמדים אותנו להפריד בין כסף לרגשות, אבל דווקא לפני היום החשוב בחיי ילדנו.
האם רצוי לדבר עם הילדים על הסכם ממון לפני שהם מתחתנים?
איך עושים את זה בלי לדכא את האהבה ומה הדבר הכי חשוב לדעת לפני שניגשים למשא ומתן עם בן בת סוג שאיתם עומדים לבלות ילדנו את שארית חייהם?
לא מבין
פרסמתי כאן תגובה , והיא נעלמה

אפרת10512

Well-known member
כן?
לא?
למי מתאים לערוך הסכם ממון אם בכלל?

מלמדים אותנו להפריד בין כסף לרגשות, אבל דווקא לפני היום החשוב בחיי ילדנו.
האם רצוי לדבר עם הילדים על הסכם ממון לפני שהם מתחתנים?
איך עושים את זה בלי לדכא את האהבה ומה הדבר הכי חשוב לדעת לפני שניגשים למשא ומתן עם בן בת סוג שאיתם עומדים לבלות ילדנו את שארית חייהם?
זוג צעיר שעומד להינשא ולאחד מבני הזוג יש רכוש משל עצמו טרם הנישואים מן הראוי לעשות הסכם ממון

נסיך.333

Well-known member
זוג שצעיר שמתחילים באותו מקום אז זה מיותר
בפרק ב' לא פעם זה חשוב, בעיקר שיש יורשים שלא בקשר דם..

SupermanZW

Well-known member
זוג שצעיר שמתחילים באותו מקום אז זה מיותר
בפרק ב' לא פעם זה חשוב, בעיקר שיש יורשים שלא בקשר דם..
ומה תאמר על מצב שבו פרק א' מתחיל כאשר לצד אחד "הון" על סך 800000 ש"ח ולצד השני חוב על סך 40000 ש"ח?

למעלה