הסכם עם המעביד שלא מופיע בחוזה

מצב
הנושא נעול.

כחצי שנה לפני שהתפטרתי מעבודתי יצאה בחברה שבה עבדתי הודעה שמי שמתפטר יקבל פיצויים כאילו פוטר. לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי בחברה. לאחרונה, לאחר שביררתי מדוע טרם קיבלתי את הפיצויים המגיעים לי, נאמר לי שאני לא אקבל את הפיצויים. הסיבה שניתנה לי היא שעברתי לעבוד בחברה שנמצאת בסכסוך עם החברה שבה עבדתי (לא חברה מתחרה שלה). ביקשתי את ההצהרה הזאת בכתב, אבל כמובן שהם סירבו. ההסכם אינו מופיע בשום חוזה, אך כל עובדי החברה מודעים לו. האם יש לי סיכוי בבית דין לעבודה?

שיר ורד

New member
כן

כחצי שנה לפני שהתפטרתי מעבודתי יצאה בחברה שבה עבדתי הודעה שמי שמתפטר יקבל פיצויים כאילו פוטר. לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי בחברה. לאחרונה, לאחר שביררתי מדוע טרם קיבלתי את הפיצויים המגיעים לי, נאמר לי שאני לא אקבל את הפיצויים. הסיבה שניתנה לי היא שעברתי לעבוד בחברה שנמצאת בסכסוך עם החברה שבה עבדתי (לא חברה מתחרה שלה). ביקשתי את ההצהרה הזאת בכתב, אבל כמובן שהם סירבו. ההסכם אינו מופיע בשום חוזה, אך כל עובדי החברה מודעים לו. האם יש לי סיכוי בבית דין לעבודה?
כן
אם תצליח להוכיח בבית הדין, כי עובדים אחרים שהתפטרו קבלו פצויי פיטורים, יהיה על המעביד להסביר מדוע אתה הופלית לרעה. יתכן ובית הדין , יקבל את טענת המעסיק שפצויים ניתנים רק למתפטרים שלא עוברים לעבוד אצל מתחרים ויתכן שבית הדין יקבע שזה שיקול הפוגע בחוק יסוד חופש העיסוק ויקבע שעליהם לשלם גם לך פצויי פיטורים. להגשת תביעה כזו, כדאי למצוא עובדים לשעבר שהתפטרו ויהיו מוכנים להעיד או לכתוב תצהיר המאשר שקבלו פצויים. אם מדובר בתקופת עבודה של מספר שנים גדול (ולכן באובדן כספי משמעותי) רצוי להעזר בעו"ד לתביעה כזו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה