הסכם קיבוצי לעובדי הדפוס

מצב
הנושא נעול.

שמוליקי

New member
הסכם קיבוצי לעובדי הדפוס

הסכם קיבוצי לעובדי הדפוס
שלום. לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי בענף הדפוס. בכל שנות עבודתי לא קיבלתי משכורת 13,האם מכח הסכם הקיבוצי של עובדי הדפוס אני רשאי לדרוש ולקבל משכורת 13 רטרואקטיבית. אני לא חתום על חוזה עבודה אישי שמבטל את ההסכם הקיבוצי.

אם משכורת 13 קיימת בהסכם הקיבוצי

הסכם קיבוצי לעובדי הדפוס
שלום. לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי בענף הדפוס. בכל שנות עבודתי לא קיבלתי משכורת 13,האם מכח הסכם הקיבוצי של עובדי הדפוס אני רשאי לדרוש ולקבל משכורת 13 רטרואקטיבית. אני לא חתום על חוזה עבודה אישי שמבטל את ההסכם הקיבוצי.
אם משכורת 13 קיימת בהסכם הקיבוצי
של עובדי ענף הדפוס - הרי שבהחלט תוכל לתבוע זאת.

שיר ורד

New member
תשובה כללית

הסכם קיבוצי לעובדי הדפוס
תשובה כללית
ככלל בענף בו יש הסכם קיבוצי כללי עם צו הרחבה לכל העובדים בענף,אזי הסכם אישי איננו גובר על הצו (אלא אם הוא לטובת העובד), אלא אם כן, מופיע בפורש בהסכם הקיבוצי הנ"ל שההסכם איננו חל על עובדים שיש להם הסכם אישי, או שהוא מחריג סעיפים ספציפיים לגבי אותם עובדים. לעומת זאת, אם מקום העבודה חתם על הסכם קיבוצי מיוחד השונה מההסכם הקיבוצי שעליו חל צו ההרחבה, יגבר ההסכם הקיבוצי המפעלי על זה שבצו ההרחבה. (אבל זה צריך להיות מצוין מפורשות בצו ההרחבה עצמו).

מצב
הנושא נעול.
למעלה