הסכם רציפות זכויות.

מצב
הנושא נעול.

יורמה

New member
הסכם רציפות זכויות.

הסכם רציפות זכויות.
לאחרונה פרשתי לגמלאות ממשרד החינוך. אני בן 60. שאלתי מתייחסת להסכם רציפות זכויות אשר נחתם בעת שהפכתי להיות עובד משרד החינוך. עד ההסכם צברתי 7 שנות עבודת הוראה עבורה נצברו זכויות בקרן הגמלאות המרכזית. עתה פרשתי לגמלאות. להפתעתי נאמר לי שכרגע אקבל גימלה רק על פי הצבירה במשרד החינוך ורק כשאגיע לגיל 67 יתווסף לכך מה שניצבר בקרן הגמלאות המרכזית. האם זה נכון? ואם כן, מה הערך והמשמעות של "הסכם רציפות זכויות"? איזה רצף וזכויות נשמרו לי?

שיר ורד

New member
הסכם רציפות זכויות

הסכם רציפות זכויות.
לאחרונה פרשתי לגמלאות ממשרד החינוך. אני בן 60. שאלתי מתייחסת להסכם רציפות זכויות אשר נחתם בעת שהפכתי להיות עובד משרד החינוך. עד ההסכם צברתי 7 שנות עבודת הוראה עבורה נצברו זכויות בקרן הגמלאות המרכזית. עתה פרשתי לגמלאות. להפתעתי נאמר לי שכרגע אקבל גימלה רק על פי הצבירה במשרד החינוך ורק כשאגיע לגיל 67 יתווסף לכך מה שניצבר בקרן הגמלאות המרכזית. האם זה נכון? ואם כן, מה הערך והמשמעות של "הסכם רציפות זכויות"? איזה רצף וזכויות נשמרו לי?
הסכם רציפות זכויות
על פי החוק, קרן הפנסיה אמורה לשלם לך כספים רק בגיל פרישה. עד לפני שנתיים גיל הפרישה היה 65 ואז שונה בחקיקה לגיל 67. הסכם רציפות זכויות מבטיח שכאשר תגיע לגיל הפרישה תקבל את הכספים מגוף אחד ובהתאם לתקנות הפנסיה בקרן האחרונה בה אתה נמצא (במקרה זה , פנסיה ממלכתית). במקרה של פרישה מוקדמת , אמור המעסיק האחרון שלך לממן את הפנסיה עד לגיל הפרישה. לקרן הגמלאות אסור להשלים את ההפרשים, כי זה יבוא על חשבון עמיתים אחרים הפורשים בהתאם לגיל שנקבע בחוק ובתקנון. במשרד החינוך היו צריכים להשלים את מלוא ההפרשות לפנסיה, או להבהיר לך שעד גיל 67 תקבל רק פנסיה עבור תקופת עבודתך במשרד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה