הסכם שיתוף ומשכנתא

שמנתולה

New member
הסכם שיתוף ומשכנתא

אם ברשותי 50% ממגרש כלשהו ואני מקבלת משכנתא על סמך הסכם שיתוף עם הבעלים האחרים, האם הבנק שנותן לי משכנתא ממשכן רק את החלק שלי כפי שמוגדר בהסכם או את כל המגרש? ואם המגרש הוא במושב (חוזה חכירה מול ממ"י) ואני לא עומדת בתשלומי המשכנתא, איך יממש הבנק את הנכס? ומהי (אם יש כזאת) סמכותו הסטטוטורית של הסכם שיתוף כזה?

שמנתולה

New member
ושאלת המשך, פרצלציה

איך אפשר לבדוק מהי עלות פרצלציה למגרש כזה? למי משלמוים מה, ממ"י? מוצעה אזורית? אחר?

shlomi993

New member
תשובה

את אינך יכולה למשכן נכס שאינו שלך. לכן, אם ברשותך רק חצי מגרש- השיעבוד יחול על אותו חצי שבבעלותך. לגבי מימוש במקרה של אי תשלום משכנתא- כמו שאת קנית נכס שהוא חצי מגרש- הבנק ימכור את הנכס לקונה אחר. אם הסכם השיתוף נרשם בטאבו- הוא מחייב גם קונה חדש. אם הוא לא נרשם- כמו כאן- יש להחתים את הקונה החדש על הסכמתו לשיתוף ולחלוקה הקיימים.

את לא בעלת הנכס ...

המינהל הוא בעל הנכס ואת רק בעלת זכויות בחוזה פיתוח או במקרה הטוב החוכרת לדורות ... הבנק ממש את הזכויות החוזית שלך בנכס כלפי המינהל (כפוף למוסכם בינך לבין המינהל) ולא את זכות הבעלות של המינהל. לא כל בנק למשכנתאות ישמח למשכן נכס כזה במושב ... ובטח לא זכויות שנקבעו בהסכם שיתוף שלא נרשם בטאבו.

שמנתולה

New member
אני אכן חוכרת לדורות

וכל מטרת הבירור היא להבין מה עדיף לי במצב הקיים (בו המגרש רשום על שמי ב-50%), לבצע פרצלציה או לחתום הסכם שיתוף (עם הבעלים של ה-50% הנותרים במגרש). השיקולים הם מצד אחד לחסוך כסף (שתעלה הפרצלציה) ומצד שני לאפשר לקיחת משכנתא (ובלי הסכם שיתוף אוכל לעשות כן רק יחד עם הבעלים האחר).

למעלה