אין תוקף לויתור שלך, אבל...הסכמה מראש לעבוד ללא מגבלה חוקית ?
עבדתי במפעל היי טק כל יום לפחות 12 שעות וגם ביום שישי עד לעיתים 65 שעות בשבוע . המעביד לא פיצה אותי כלל על כך היות והייתי חתום בהסכם אישי על וויתור שעות עבודה ומנוחה . האם התניה כזו חוקית ?
בחוזה שלי כתוב כי תפקידי הוא משרת..אין תוקף לויתור שלך, אבל...
ויתור של עובד על חלות חוק שעות עבודה ומנוחה - חסר כל תוקף. אבל, זה לא אומר שהחוק חל. אם היית בתפקיד הנהלה או בתפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי - החוק לא חל.
מה שחשוב זה לא דווקא מה שכתוב בחוזהבחוזה שלי כתוב כי תפקידי הוא משרת..
אמון , ואכן הייתי מנהל צוות של 4 עובדים ( מנהל זוטר ) , האם למרות הכתוב היו צריכים לשלם לי . מדובר על סכומי עתק היות ועבדתי שם 5 שנים. האם אני יכול לדרוש תגמול על כל עודף השעות לפחות כ80 ש"נ בחודש . מדובר במאות אלפי שקלים
דווקא שעות הנוכחות שלי מפורטות ...מה שחשוב זה לא דווקא מה שכתוב בחוזה
חשוב אם התפקיד שלך היה "תפקיד הנהלה" או "תפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי". מה שכתוב בחוזה יכול אולי להשפיע קצת בשאלה של נטל ההוכחה, אבל אם לא היית בתפקיד הנהלה ולא בתפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי - אז החוק חל בלי קשר למה שכתוב בחוזה, ואם היית בתפקיד הנהלה או בתפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, אז החוק חל גם אם לא היה כתוב בחוזה שהחוק לא חל. אין לי מספיק מידע בשביל לחוות דעה אם כמנהל צוות של 4 עובדים אתה עבדת ב"תפקיד הנהלה". צריך לדעת יותר פרטים על מקום העבודה כדי להשיב על כך. אין לי מספיק מידע על התפקיד שלך כדי לחוות דעה אם התפקיד שלך דרש מידה מיוחדת של אמון אישי. קח בחשבון שכדי לזכות בתביעה לתשלום גמול שעות נוספות, תצטרך להוכיח בדיוק את השעות הנוספות שאתה תובע. אם אין לך רישום של שעות, ייתכן שלא תצליח בתביעה אפילו אם יוחלט שהחוק חל עליך.
לא אלה אמורים להיות השיקולים.דווקא שעות הנוכחות שלי מפורטות ...
אבל אם מקום העבודה יטען כי זוהי נורמה מקובלת במפעל והוא תיגמל אותי מראש בשכר גבוה בידיעה מוקדמת כי אאלץ ממילא לכך . האם תירוץ כזה יתקבל . כמו כן אם יתבעו כמוני שאר העובדים יש כאן סיכוי בכלל לפשיטת רגל כי הליך השעות הוא אכן מקובל במקום ונחשב כנורמה.
כשאלת הבהרה לסיוםלא אלה אמורים להיות השיקולים.
השיקול היחיד (או לפחות העיקרי) אמור להיות אם החוק חל או לא. אם ממה שכתבת נכון להבין שבמקום העבודה נחשב כ"נורמה" לא לשלם שעות נוספות לאף אחד, זה יכול לעזור לך, כי לא ייתכן שכולם הם בתפקידי הנהלה.
אם יוכח...כשאלת הבהרה לסיום
ואם המעסיק ייציין כי תיגמל אותי מראש בשכר גבוה כפיצוי בעד עודף שעות זה, האם זה יתפוס . והרי כולם ידועים כי בהיי טק כולם עובדים ללא חשבון וללא תוספת שכר בגינם ( חודשי אמיתי ) . האם ייתכן שכולם עוברים על החוק יש כאן אי בהירות.
אתה יכול לדרושבחוזה שלי כתוב כי תפקידי הוא משרת..
אמון , ואכן הייתי מנהל צוות של 4 עובדים ( מנהל זוטר ) , האם למרות הכתוב היו צריכים לשלם לי . מדובר על סכומי עתק היות ועבדתי שם 5 שנים. האם אני יכול לדרוש תגמול על כל עודף השעות לפחות כ80 ש"נ בחודש . מדובר במאות אלפי שקלים
כתוב בחוזה ..אתה יכול לדרוש
אין סיכוי שתקבל את זה ,ללא תביעה. במקרה של תביעה, התקדימים בתחום ההיי-טק הם לרעתך. שני נימוקים עיקריים מציגים בדרך כלל המעסיקים במקרה כזה: 1. אי חלות החוק, עקב עבודה בתפקיד הנהלה, מידה מיוחדת של אמון, או חוסר יכולת לפקח על שעות עבודתך. זהו לרוב הנימוק הפורמאלי, שמאפשר לבית הדין להתחשב בנימוק השני. 2. השכר שקבלת היה שכר גבוה במיוחד וכולל בתוכו את מרכיב השעות הנוספות. לעיתים זה רשום בחוזה ולעיתים זה נטען רק במשפט. אבל בית המשפט מתחשב בהחלט בנימוק זה, כאשר מדובר בעובדי היי-טק ששכרם מעל לשכר הממוצע במשק. כדי לסתור את הנימוק הראשון, צריך להבליט את זה שהיית די נמוך בהירארכיה של החברה. (ככל שהחברה גדולה יותר, ומספר רמות הניהול בינך לבין המנכ"ל גדולה יותר, כך זה יקל עליך לסתור את הנימוק הנ"ל). כמו-כן, עבודה שעיקרה במשרדי החברה והחתמת כרטיסי שעון תועיל להפריך טענה שלא ניתן היה לפקח על שעות עבודתך. את הטענה השניה , יהיה קשה יותר להפריך, אבל, אם בחוזה שלך מופיע שאתה מסכים לויתור על תשלום שעות נוספות ולא ששכרך כולל שעות נוספות, הרי לכאורה מסעיף זה בחוזה, ברור שהשכר לא כלל שעות נוספות, והויתור עצמו איננו חוקי (בהנחה שחוק שעות נוספות חל עליך). נשארה הבעיה של הוכחת מספר השעות הנוספות שעבדת. אם יש לך רישום מסודר, אז אין בעיה. אם החתמת כרטיס שעון, אזי תוכל לתת ההערכה על מספר השעות הנוספות שעבדת בכל חודש ולדרוש שהמעסיק יוציא העתקים של דוחות השעון. אם אין לך שום רישום והוכחה לשעות הנוספות, הסיכויים שתזכה בתביעה נמוכים מאד. אם תחליט להגיש תביעה, אשמח לקבל עדכון על תוצאותיה
האם בחוזה או בתלוש המשכורתכתוב בחוזה ..
ישנו גמול גלובלי על שעות נוספות ככול שיעשו ללא תלות בהיקף . כך שהגמול ינתן גם אם הם לא נעשים בכלל
כן קיים סעיף לכךהאם בחוזה או בתלוש המשכורת
נקוב הסכום הגלובאלי לשעות נוספות ומופרד מהשכר הבסיסי.
אם כך , יש לך סיכוי טוב לזכות בתביעכן קיים סעיף לכך
אכן קיים סעיף לכך , אך הסכום שקול ל- 20 ש"נ בערך שעשיתי בערך פי 3
חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליךהסכמה מראש לעבוד ללא מגבלה חוקית ?
עבדתי במפעל היי טק כל יום לפחות 12 שעות וגם ביום שישי עד לעיתים 65 שעות בשבוע . המעביד לא פיצה אותי כלל על כך היות והייתי חתום בהסכם אישי על וויתור שעות עבודה ומנוחה . האם התניה כזו חוקית ?
אפשר לקבל קישור לפסק הדין?חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליך
יש פסק דין הקובע שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל על עובדי היי טק ולכן החוק לא חל עליך. אי לכך לא נראה לי שיש מקום לתביעה.
קישור לפס"דאפשר לקבל קישור לפסק הדין?
תודהקישור לפס"ד
אני לא חושב שאני יכול לתת קישור מפני שהוא מאתר למנויים בלבד אבל זהו שם הפס"ד: עב (ת"א) 1206/02 יוסי טמיר נ' פבליקום ישראל בע"מ (טרם פורסם). ניתן ביום 8.3.04|, בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.