הסכמה על דמי מדור

מצב
הנושא נעול.
הסכמה על דמי מדור

הסכמה על דמי מדור
רן שלום. אני ואישתי בסוף תהליך גישור. יש לנו הסכמה על רוב הדברים למעט על דמי המדור. לנו שני ילדים (רן-8 והילה-5) , אני שכיר ומרוויח 6500 נטו והיא עצמאית המשתכרת בין 5-7 אלף לחודש. מכיוון שיש לנו דירה הצעתי בהסכמתה שהיא תמשיך לגור בה עד תום המשכנתא (13 שנה) ותום המזונות (13 שנה) וא"כ נמכור אותה כאשר היא תיקח על עצמה את המשכנתא (350 אלף ש"ח, כ-2500 ש"ח לחודש). אני הצעתי לשלם 3500 ש"ח לחודש כולל השתתפות בביטוחי הדירה. היא לא מוכנה להתפשר על פחות מ-4000 ש"ח. עוד אמרתי כי אם בעתיד תהיה לי עליה במשכורת אוכל לשלם לה אף יותר. אני מוכרח לציין כי גם מה שהצעתי הוא גבולי עבורי מבחינת סגירת החודש, אפילו שאני גר עכשיו אצל ההורים. שאלתי היא: האם נכון מבחינה משפטית וגישורית לשלם 3500 ש"ח מזונות ומדור בהקשר למשכורת אותה אני מרוויח?

רן ורדי

New member
מדור

הסכמה על דמי מדור
רן שלום. אני ואישתי בסוף תהליך גישור. יש לנו הסכמה על רוב הדברים למעט על דמי המדור. לנו שני ילדים (רן-8 והילה-5) , אני שכיר ומרוויח 6500 נטו והיא עצמאית המשתכרת בין 5-7 אלף לחודש. מכיוון שיש לנו דירה הצעתי בהסכמתה שהיא תמשיך לגור בה עד תום המשכנתא (13 שנה) ותום המזונות (13 שנה) וא"כ נמכור אותה כאשר היא תיקח על עצמה את המשכנתא (350 אלף ש"ח, כ-2500 ש"ח לחודש). אני הצעתי לשלם 3500 ש"ח לחודש כולל השתתפות בביטוחי הדירה. היא לא מוכנה להתפשר על פחות מ-4000 ש"ח. עוד אמרתי כי אם בעתיד תהיה לי עליה במשכורת אוכל לשלם לה אף יותר. אני מוכרח לציין כי גם מה שהצעתי הוא גבולי עבורי מבחינת סגירת החודש, אפילו שאני גר עכשיו אצל ההורים. שאלתי היא: האם נכון מבחינה משפטית וגישורית לשלם 3500 ש"ח מזונות ומדור בהקשר למשכורת אותה אני מרוויח?
מדור
יהונתן שלום,
ברמה העקרונית מגשר איננו נותן ייעוץ משפטי למגושרים, לשם כך אתה יכול להוועץ בעורך דין לצד הגישור על מנת לדעת שאינך עושה טעויות בתהליך וכדי לקבל בטחון לפני חתימה על הסכם גירושין.
בבית המשפט ישנם כללים ברורים לחישוב מדור ולחישוב דמי מזונות, יחד עם זאת בתי המשפט נוטים לפסוק מזונות ומדור בהתאם לשיקול דעתם ולא כתוצאה מאריתמטיקה סגורה, ובגישור אתם הזוג יכולים לקבל החלטות בהתאם לשיקול דעתכם, ובלבד שהחלטתכם תעמוד בסטנדרטים משפטיים המקובלים על השופט.

כשבעל משאיר דירת מגורים לאשתו וילדיו (אני מניח שהיא המשמורנית) מפחיתים מדור מחישוב המזונות, מאידך משכנתא נחשבת כמדור רעיוני וכשהאשה משלמת אותה הרי שלא יצאת ידי חובת מדור.
מעבר לכך שאלת גובה שכרכם ומידת השפעתו על גובה המזונות היא שאלה חמה שההלכה הפסוקה בה מצויה במגמת שינוי כיום, לא ניתן לומר כיום אמת משפטית חד משמעית בנושא אלא להבהיר כי ישנן תפיסות שונות של שופטים שונים בנדון, כך נכון להיום.

אני מניח שיש לכם מגשר/ת מיומן שמכוון את הליך הגישור כך ששניכם מקבלים תשובות לשאלות, אינני חושב שזה נכון שאני כמגשר אחר אכנס עם עצות באמצע תהליך שכזה.

אתה מוזמן להוועץ עם עורך דין משפחה או להסתייע בפורום דיני משפחה פה בתפוז.

ליונתן שלום רב

הסכמה על דמי מדור
ליונתן שלום רב
כיום יש פסיקה המצדדת בהוצאות מדור ומזונות בהתאם גם להכנסת האישה וזאת בניגוד לעבר אז התייחסו רק להכנסת הגבר והפסיקה כיום לטובתך.אתה יכול גם לשקול מכירת הדירה מאוד מומלץ וותר המון בעיות עתידיות וחלוקת הסכום שנותר וגם משמורת הדדית .אשמח לשלוח לך פסקי דין רלוונטיים. עכשוויים שיובילו אותך לפתרון הרצוי לך.בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה