הסכמה של הרב קנייבסקי לוולפא?

לזה בדיוק התכוונתי

שאת ר' חיים ניתן לגייס לכל ענין. פוניבז', ספר הגאון, וולפא, קופת העיר וכו' וכו'.

וזהו קל וחומר שאין עליו תשובה

ההנהגה של ר` חיים היא בבחינת הסתר פנים. דברים לא מובנים. וכמה זידונים ועמלקיים הם אותם הרוכבים עליו ומבזים אותו כל הדרך אל הבנק ועוד לא מתביישים לומר שהרב אלישיב הוא המבוזה. אדרבה! כל דבריו עד היום מובנים במאה אחוזים!

לא הייתי מגדיר כהסתר פנים

אלא כ'מהא ליכא למשמע מינה'. מה שאיני מבין זה את אנשי ביתו? אין להם דרך למנוע את גרליץ לחלץ הסכמה לתמהוני וולפא?

השאלה הזו היא כבר בת 7 שנים

ולא רק על וולפא: לא היתה להם דרך למנוע את הסכסוך המיותר עם ה`שווער`? לא היה להם דרך למנוע ממנו לתמוך במינויים בפוניבז` נגד פסק הבוררות? לא היתה להם דרך למנוע את ביזיון `יראים`? את ביקור לנדא? את ביזיון דרך שיחה?

כמובן, כמובן

שלא לדבר על `גם אני אודך` של רבינוביץ והאחרון הכביד של אחד בשם טיירי. בקיצור: בקצב הזה, לא ירחק היום והרב קנייבסקי, מלאך עליון, יהפוך להיות תעתיק מדויק של הרב כדורי בסוף ימיו. אבל אין מי שישמע אותי, הם מתכננים כבר את החרם נגד הרב מרקוביץ...

דiס מחמד

New member
זה לא חדש!

ידוע ידידותם המופלאה מזה שנים של הרב ניסים קרליץ עם רב העיר ב``ב הגרמי``ל לנדא. שאע``פ שהוחרם ע``י הגרא``מ שך זצ``ל בשל היותו חבדניק. זה לא עזר הרבה.

ההשתטחות על ציון הרבי

תופעת ההשתטחות על ציון הרבי ע``י רבנים ליטאים קיימת כבר מספר שנים לצערינו. בעיקר כל ערב ר``ח ניתן לראותם בסוף רחוב חז``א מתפללים על קבר הרבי.

מתרכז בעיקר

באמת קבלתי ממך מסר באישי שאתה בדרך ל770 ולציון אך חשבתי שהטרול כתב זאת, אבל עכשיו לך תדע,

ראיתי הספר בשבת

הקטע הוא שוולפא אפי' לא מייחס חשיבות מיוחדת להסכמה זו. הוא זרקה אי שם בסוף. בנוסף אודה למי שיבאר לי מה כוונת המפעל הגרנדיוזי הזה שאמור לקחת 900 שנה. (200 כרכים הוא מתכנן, והכרך הזה לקח לו 4.5 שנים).

השיסער

New member
לאף אחד לא 'היה' אינטרס.

כיום, גם אם היה, אין להם את הכלים לעשות זאת. מכון 'יד הרב הרצוג' שהו"ל את האנצ', נמצא בקריסה מוחלטת בשנים האחרונות. הם אף מכרו את המבנה המרווח ששימש אותם שנים-בכניסה לבית וגן-לישיבה ספרדית. רחמי על הרב הוטנר שזקנותו מביישת... אגב, הוא עדיין חוזר ואומר לכל מי שרק רוצה לשמוע אותו-שהוא לא מתכוון למות עד שהוא מסיים את הפרוייקט הנ"ל...

למעלה