הסעות,שלט ישוב ובית כנסת

סמדריקי

New member
הסעות,שלט ישוב ובית כנסת../images/Emo41.gif

מה קורה עם ההסעות לתיכון שכחתם מזה? מה הכל סודר שכל אלו שסובלים כרגע שותקים כמו כן השלט בכניסה לישוב שכתוב בו כפר האורנים ממש לא מתאים ולא מייצג את המקום דחוף להחליף אותו זו לא רק דעתי אלא של רבים רק שישנם אנשים שלא מדברים ומחכים שמלאכתם תעשה בידי אחרים. איפו התרומות לבית הכנסת ממש בושה שישוב כמו שלנו שתורם לגורמים פחות רלוונטים לא תורם להמשך בנייתו של בית הכנסת,חבר'ה תתעוררו 100-200 ש"ח מהכיס לא יפגעו בכם אלא רק יברכו אתכם

Shachamb

New member
דרישה בוטה לדרומות

הצורה בה את מבקשת (סליחה דורשת) תרומה היא מאד בוטה צורמת ולדעתי לא מקובלת - לי היא רק הוציאה את החשק לתרום.

הליוט

New member
להחליף את השלט בכניסה

לא מחובר למקום נטול כל רקע לאיזור אפשר היה לעשות אולי משהוא כמו חריטה על עץ או משהוא כמו סלע יפה

אברהם ג

New member
ולמה גברתי חושבת שתרומות לגופים

נזקקים,לילדים במצוקה ולמשפחות קשות יום, פחות רלונטיות מתרומות לבית הכנסת? אני דווקא לא מוצא בושה בכך שהישוב תרם לאנשים שזקוקים לכך ושבזכותנו עשינו להם ולילדיהם מעט אור בחיים. תתפלאי אולי, אבל לדעתי הצנועה, תפילות זה מותרות ולחם ומזון לילדים זה צורך קיומי, כך שלפחות אצלי, העדיפות בפיזור כספי האישי שעל הרווחתו עומל אני קשות, היא בברור לכוון של צרכים אמיתיים ומוחשיים. ברכה מילד שקיבל דברים בסיסיים שווה לי יותר מכל מיני ברכות ערטילאיות אחרות. ולדעתי הצנועה, השלט יפהפה והולם מאוד את אופי יישובנו, מה דעתכם?

nushi12

New member
פתחת שאלה לרבים ??? מה דעתנו ??

אז, לדעתי האישי, השלט בנוי נחמד (לא יותר) אך הצבעים חיוורים מידי.. אז עכשיו מה ??? נשנה אותו לפי טעמו של כל אחד ??? היה מי שעמל על כך ונגיד תודה....... ובכלל, די להתלונן !!!! למי שיש מה להגיד שיעשה !!!!!!!

הליוט

New member
מוריד הגשם

אדוני הנכבד. נכון אמרתה שלילדים במצוקה ישנה עדיפות גבוהה ביותר אך גם יש צורך וצריך גם להתפלל לבורא עולם שיוריד מעלינו גשם שמבלעדי זה לא נוכל גם אנו לעזור לנזקקים יש באמת צורך דחוף למצוא את השביל המחבר בינהם ואולי לעזור גם לאילו וגם לאילו ככול שניתן מהכירותי את באי בית הכנסת רובם ואולי אפילו כולם עוזרים ויעזרו במידה ניכרת גם לנזקקים וגם עושים מעל ומעבר בעזרה לבניית בית הכנסת ואני אישית מכיר גם כאלו שאינם מבקרים בבית הכנסת אבל תורמים ועושים ככל יכולתם בנדון ותבוא עליהם הברכה לכן יש צורך וצריך שבית הכנסת הנ"ל יבנה בדרכי נועם בשלום ובאחווה כי בית הכנסת הוא של כולם וגם שלך.

ronpel

New member
תשובה

1. הסעות לבתי ספר הן באחריות משרד החינוך - אנו פועלים ביחד עם המועצה כדי למצוא פתרון. מי שלא בסדר בנושא זה בית הספר שמארגן מערכת שעות בלתי אפשרית למתן שרות הסעות. לכל כיתה יש שעת התחלה וסיום שונה. אני מציע לך לארגן את ההורים ולפנות להנהלת בית הספר בנושא. נשמח להשתתף בפגישה זו. 2. לגבי השלט זה עניין של טעם - הוא נבחר ע"י צוות משותף של הוועד ותושבים עם רקע מקצועי מתאים. את הראשונה שמביע דעה שלילית עליו אז כנראה שאין כל כך הרבה תושבים שחושבים כמוך כפי שנדמה לך. 3.תרומות בית הכנסת - התקבלו המון תרומות מתושבים אז לא ברור על מה התרעומת - זכותו של כל תושב לתרום למה שהוא רוצה וזו לא בושה. רונן

אשירית

New member
הסעות לבית הספר

אף בית ספר בארץ לא מתחיל את מערכת השעות שלו לפי נוחות התלמידים המגיעים אליו. מערכת שעות ההוראה בתיכונים במודיעין אינה פשוטה לבנייה. תלמידים רבים לומדים חלק משעות היום בתיכון המקביל בגלל בחירת המגמה שלהם.במקרה הזה מדובר בסוף היום. תלמידים רבים מתחילים את יומם בשעה מאוחרת משום שהכיתה בה הם לומדים מחולקת לקבוצות. בשעה שהם מתחילים מאוחר קבוצה מהכיתה לומדת משהו אחר. שעות אחרות הן שעות המשותפות לכל המקבצים בכיתה. ויש שעות שקוצצו בגלל תקציב החינוך הנמוך. אני מכירה בתי ספר רבים בארץ, כולל בתי ספר מכובדים ביותר כמו תיכון הנדסאים שקולט ילדים מכל גוש דן , שאינו מתחשב כלל בנוחות התלמידים המגיעים אליו. התלמידים מחוייבים להגיע באוטובוסים בכל שעה בה המערכת שלהם מתחילה. לפעמים הם מתחילים רק בשעה 11:00 את לימודיהם וצריכים להחליף שני קווים בדרכם כי הקו שפועל בשעה שמונה כבר אינו פועל בשעה זו. זו אינה המצאה של תיכוני מודיעין. הורים יקרים, למרות חוסר הנוחות שנגרם לתלמידים אי אפשר להטיל את האחריות על בית הספר. להזכירכם, ילדים שגרים במתחם קייזר במודיעין נמצאים בבעייה דומה כי משם אין בכלל תחבורה.הפתרון הזול ביותר הוא להגיע באוטובוס של מרגלית ושלא יספרו לכם שאין כזה . כל מי שיבקש מחברת מרגלית את זמני הנסיעות ואולי עכשיו מהחברה שתחליף אותה יגלה שהבעייה לא רצינית כמו שמנסים להציג.אם בכל זאת ישנה בעייה אקוטית ניתן להגיע עם ההסעה של הבוקר ולעבוד מעט בספרייה. שיעורי בית בבוקר במקום אחרי הצהרים, במקום שקט וממוזג עם ספריית עיון מסביב אינם רעיון רע כל כך. אני מציעה להורים להלחם עבור מטרות ראויות יותר. האם הקיצוץ האדיר בשעות אינו מטריד אתכם? האם נראה לכם שתלמידי כיתה י' ילמדו מינימום שעתיים ביום ומקסימום חמש שעות ביום? לימודים של שש או שבע שעות כבר אינם חלק קבוע מהמערכת. שיעורים רבים ירדו מהפרק בכלל. במקום לכעוס על כך שהלימודים מתחילים בשעות מאוחרות הפנו את הכעס למשרד החינוך שמקצץ אין ספור שעות ואינו מאפשר בניית מערכת הגיונית.

ronpel

New member
שירית אין צורך להלחם רק לנסות לעזור

תלמידינו לא בחרו ללמוד רחוק מביתם - זה החלטה של משרד החינוך. משרד החינוך גם אמור לתת להם הסעה לבית הספר. בפועל המימון שניתן מאפשר סבב אחד או שניים ביום שלא מספיקים לפיזור כה גדול של שעות. לא מדובר בנוחות של התלמידים - מדובר בזכות בסיסית של חוק חינוך חובה חינם. ההשוואה לבית ספר להנדסאים לא נכונה כי זה בית ספר אליו באים תלמידים מתוך בחירה אישית כדי ללמוד במגמה מיוחדת תוך ידיעה מראש שעליהם לדאוג להסעה בעצמם. לא יתכן שהורים יאלצו לממן הסעות כי מערכת החינוך שכוללת את בית הספר לא מצליחה לתת פתרון. אני בטוח שאילו היה נכנס שיקול ההסעות לבניית המערכת היה ניתן לפתור חלק גדול מן הבעיות. נקבעה פגישה של מושי עם המנהלת על מנת לנסות למצוא פתרון -לפחות חלקי. רונן

זה לא פיתרון...

כמו שכבר אמרתי, חברת מרגלית לא כזאת טובה, ולפעמים פשוט מבריזה, אז אנחנו נתקעים... להגיד לנו ללכת בסיפריה כל שבוע ולהיתייבש עד שעה 11.. זה לא פיתרון. אז לוקחים מוניות.. אני מבינה שמנסים למצוא פיתרון, וזה באמת דבר מסובך,אבל להגיד שאין זה דבר שראוי להילחם עליו זה לא נכון... אולי זה באמת זאת אשמת בתי הספר, אך כשאנחנו פונים אליהם, הם אומרים לנו לפנות לעיריית מודיעין ומשם לפנות לועד הישוב.. ובכלל לא מגיעים לפתרון. אנחנו רק רוצים להגיע לשעות שלנו, ולפחות בשבילי זה דבר שראוי להילחם עבורו, ולעוד תלמידי תיכון שעבורם זו גם בעיה. אורטל

אשירית

New member
השלט והפסלים

אני חייבת לומר שאנחנו מתים על השלט והפסלים וגאים בהם מאוד. כל מבקרינו מתלהבים , ובשבילינו זהו הסימן שבאמת הגענו הביתה. למרות שכבר המון אנשים כתבו כתבו כמה הם אוהבים את השלט היה לנו חשוב להגיד גם.

michalig

New member
השלט ביחד עם הפסלים

בכניסה הם הדבר הכי מקורי ומקסים שקיים פה בישוב, מאד מייצג את תושביו ואת סגנונו, ולראיה כל העוצרים בכניסה שמסתכלים ונהנים. לגבי בית הכנסת - חבל שאת יוצרת אנטגוניזם כלפי דבר כל כך יפה ושורשי. קודם כל, כנראה כל מי שהיה לו חשוב כבר תרם, ושנית, לא פחות חשוב לתרום למשפחות במצוקה, ויש הרבה כאלה לצערינו. אני בטוחה שכולנו נשמח בבית הכנסת שיקום, אלה שתורמים עבורו ואלה שתורמים לגורמים אחרים.

סמדריקי

New member
אנטיגוניזם../images/Emo61.gif

מה הקשר בין אנטיגוניזם לבקשת תרומה כל דבר שכרוך בלתת כסף למטרה שאינה בחשיבות עליונה אצלכם גורמת לכם אנטיגוניזם,חבל לי לשמוע תגובות כאלה מי שמפתח אנטיגוניזם זה אתם בעצם תגובה כמו שלכם שיבוא היום ואתם תצטרכו להגיע מסיבה כלשהי לבית הכנסת נראה איך תגיבו חבר'ה אתם יהודיים זה אומר לכם משהו אנשים מסתובבים בעולם ומתפלאים מהכנסיות והמסגדים ולא מבינים שפה ממש מתחת לאף ישנו מקום חשוב שבו נבבנת הערכיות הגבוהה של חינוך הילדים שלנו לדורי דורות האמונה הבסיסית מאיפו ההתחסדות הזו אתם עושים ברית לילד שלכם ברור לי שכן, ומכאן אתם מבינים שאתם יהודיים למה לא לקבל את העשייה הזו באהבה ולחשוב כמה טוב שישנו מקום שפתוח לכולם התרומות הם למענכם ולמען ילדכם

על שלטים ובני אדם

ישבה תמי כשר (המוכשרת בטירוף) בחניית ביתה והדביקה חרס לחרס בסבלנות אין קץ, והכינה לכולנו שלט כניסה לישוב. זה לא שלט שיוצר במפעל ליצור שלטים. זה שלט שנוצר בהרבה אהבה ומסירות. אפשר לאהוב אותו, אפשר פחות, אבל אי אפשר שלא להעריך את ההשקעה. ודווקא בגלל זה השלט כל כך משקף את העשיה בישוב. אבן לאבן עם הרבה נחישות ואהבה נוצר כאן ישוב מקסים. לפני שמעבירים בקורת כל כך חותכת, כדאי לעצור שניה ולחשוב על האדם. אמנם זה לא פשוט בערוץ הוירטואלי הזה, אבל יושבים מאחורי המסך אנשים, ומילים פוגעות. ואם נקשר את זה לביה"כ אזי אמרו חז"ל: דרך ארץ קדמה לתורה.

על שלטים ובני אדם

אני רוצה לחזק את ידי העושים במלאכה,בשקט בשקט למעניינו, בואו לא ניתן לכמה "נשמות טובות" לקלקל לנו.

השלט והנשים הצועדות מקסימים

אני מקווה, תמי, שאת יודעת להבדיל בין תגובות בוגרות ורציניות (שבאופן לא מפתיע, תומכות כולן), לבין תגובות שלפי נוסח הכתיבה שלהן, ברור מה אופיו של זה שעומד מאחריהן. המשיכי להנעים את נופינו.

למעלה