הספק אדיר ביום כיפורים אחד.

lilachh

New member
מצטרפת לשאלות של dili ../images/Emo20.gif

אם אפשר הסברים לגבי יצירת התבליט על הקיר אני אשמח. תודה

עינתפ

New member
טופ, אז ככה.

בקירות שאותם אני עושה טייח כללי בחומר מרמרינו את התבליט אני עושה מאותו החומר. (זהו חומר מוצק כמו טייח וחולי) ואת התבליט אני עושה ע"י שבלונות. בקיר שאני צובעת בוואש את התבליט עשיתי עם חומר שנקרא אמפסטו, חומר יותר נוזלי. עם שבלוטות ע,י שפכטל עוברים עם החומר מורידים את השבלונה ונותנים לחומר להתייבש ואח"כ שמים שוב את השבלונה ועוברים עם צבע. יש באחת התמונות שלי בגלריה קיר צבוע בורוד עם תבליט אבל את כל הקיר עשיתי עם המרמרינו. דרך אגב, את האימפסטו אפשר לעשות גם במקלחות ועל קרמיקה.

lilachh

New member
הבהרה כדי להיות בטוחה...

את התבליט את עושה פשוט על ידי הנחת השבלונה על הקיר ומילוי החללים של השבלונה בחומר?

michallev

New member
נראה מקסים. שאלה:

איך את מורחת את החומר על הקיר בצורה לא אחידה? בעזרת שפכטל?

עינתפ

New member
שתי תשובות

כן, שמים את השבלונה, במקום לצבוע עם שפכטל קטן לעבור לרוחב עם החומר, לא לעבור יותר מתי למלא את החללים כי אח"כ אני עוברת עם שפכטל גדול יותר ומתקנת ע"י מריחת החומר שנשאר מסביב לתמונה. לשאלה השניה. בקיר עם החללים החסרים - מרמרינו, זוהי עבודה רצינית בערך 3+ שעות על קיר קטן. על כל הקיר עושים ממש טייח שכבה ראשונה ושניה, בשכבה השניה שמים בקטעים מסויימים את החומר ועם מלאט (שפכטל מרובע) מנסים לחסות את החורים. מקווה שהבנת, פשוט אני לא חושבת שעל רגל אחת אפשר ללמוד. אולי אני טועה.

למעלה