הספרים שמאחורי אולמרט בראיון

eman70

New member
הספרים שמאחורי אולמרט בראיון

בזמן הראיון המשמים של ניסים משעל עם אולמרט גם עיני באחו אל ארון הספרים שמאחריו. הרוב משום מה נראו כמו ספרי דת למיניהם. אבל בלטו שם (אם אני זוכר נכון, מצד שמאל של המדף) שני עותקים זהים של ספר בשם Israel 50, שגם היו ככה קצת שלופים מהמדף. היום נתקלתי בהודעה בפורום בוואינט, שטוענת שזה בעצם הגרסה האנגלית של הספר "ואלה שנות" שערך ניסים משעל לרגל שנת ה-50 לישראל. האם זה מיקרה? האם אולמרט ניסה לאותת משהו למשעל? או אולי היה פה אפילו משהו מעבר לזה? מישהו יכול למצוא צילומים של כריכת הספר ושל קטעים מהראיון?

vantan

New member
רואים שקראת הרבה ספרי בלשים

שמת לב לצבע העניבה של אולמרט? זה לא הצבע של המישהו... שנראה נמלט מרחוב ההוא... בדיוק ברגע שהחמור נער?

eman70

New member
זה לא נראה לך מוזר, מדף מלא

ספרי דת זהים בהוצאה מהודרת (כאיל ושהוא באמת קורא אותם), ופתאום, שני עותקים של הספר שאותו ערך ועליו חתום המראיין? וזה לא עיניין של ספרי בלשים, אבל תמיד אני אוהב לראות איזה ספרים יש לאנשים על המדף, אם זה בבית, ואם זה פוליטיקאים ששמים בלישכה שלהם. ושמתי לב לזה, התפלאתי למה יש שני עותקים, למה זה באנגלית, ולמה הם נראים כאילו מישהו שלף אותם מהמדף. רק לא קלטתי אז שזה ספרים של משעל. אם זה נכון (ואני די בטוח שזה נכון), קשה מאוד להאמין שזה מקרה. עכשיו השאלה היא איפה צולם הראיון, ומי היה אחראי לתפאורה? אנשי ראה"מ, או אנשי רשת?

זה בטוח לא היה הרעיון של אולמרט

אם כבר זה היה הרעיון של ארד או של אחד היועצים האחרים שמלווים אותו, אולמרט לא מסוגל להגיע לכזאת רמה של מחשבה. זו גם הסיבה שהוא לא יוצא מהבית ללא הפתקים שכותבים לו יועציו.

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

כן, פרץ בטח גאון
אני בטוחה שאת נאומיו הוא כותב לבד. אני בטוחה שפרץ יוצא מהבית ללא הדרכה של היוצאים שלו. מתוך שלושת המועמדים לראשת הממשלה, פרץ הוא הפחות 'איכותי' מבחינת השכלתו וכושר חשיבתו העצמאית. חפש מקום אחר לתקוף את אולמרט.

../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif

מעניין מדוע הוא מחליף יועצים כמו גרביים, אם הוא לא צריך אותם..

אשרת

New member
זה די ברור, "אני כותב"

מאוד קשה להתעלות מעל כושר 'חשיבתו' של פרץ. אם הם עוד יותר 'טובים' ממנו, אז מה הוא צריך מהם?

eman70

New member
את עשיתם להם בחינות פסיכומטריות?

על סמך מה את אומרת שהוא הכי פחות "איכותי" (בחירת מילה אומללה שלך) מבחינת "כושר חשיבתו העצמאית"? זה נכון שמבחינת לימודים פורמאליים הרקורד שלו אולמרט ונתניהו עולים עליו. אבל מה לזה ול"כושר חשיבה עצמאית"? או שזה המבטא שלו שגורם לך לחשוב כך? דוקא לביבי, שלו יש את ההשכלה הגבוהה מבין שלושתם, נראה שאו שאין כושר חשיבה עצמאי, או שהוא חושב שהעם טיפש. בכל מקרה, כל מה ששומעים ממנו זה סיסמאות חבוטות ופשטניות. בתחום הכלכלי הן העתק של הרטוריקה הרפובליקנית בארה"ב. לגבי אולמרט, אומנם הוא עבר מפנה אידיאולוגי שיכול להעיד על חשיבה עצמית. אבל מי יודע אם זה באמת זה, או שזה כתוצאה של השפעה ממשפחתו.

אשרת

New member
מה הקשר למשפחתו?

ואגב, הבחינות הפסיכומטריות לא מצביעות על כלום. אז חפש לך סוגי בחינות שאולי... אגב, האם ממתיק סוד ערך לאולמטר בדיקות יכולות קוגנטיביות כאלו ואחרות, שהוא יצא בצורה כל כך גועלית נגד אולמרט? אני לא חושבת שהשכלה אקדמית היא ערובה למשהו, אבל בהחלט נותנת אינדקיציה לגבי סדר העדיפויות של האדם.

השכלה פורמלית היא אמדן מסויים -

אבל בוודאי שהיא לא הכל. לפרץ חסר הנסיון בניגוד לנתניהו ואולמרט. הייתי נותן לו להשתפשף ולהשכיל מעט לפני שאני מצביע לו לתפקיד ראש ממשלה אלא אם אתה מייחס את התפקיד שלו בהסתדרות הכושלת עם גרעונות עתק, כנסיון

eman70

New member
רק מה לעשות, ופרץ הביא את ההסתדרות

לאיזון תקציבי, והוריד באופן דרמטי את החובות שלה, יחסית למצבת החובות שהוא קיבל עם כניסתו? לגבי הניסיון, אתה צודק. אבל עם ביבי יש לנו רק ניסיון רע, ולאולמרט, גם אין כמעט ניסיון בתחומים מדיניים בטחוניים.

אשרת

New member
ויחד עם זאת...

הוא העסיק עובדי קבלן בסיטונאות -* מישהו אמר צביעות?*? הוא השבית את המשק על ימין ועל שמאל, גרם למשק נזקים עצומים. אכן - אין ספק - הוא המועמד הכי טוב לראשות הממשלה, אם רוצים לחסל סופית את המדינה הזאת.

eman70

New member
שוב, סיסמאות לא נכונות.

השבית את המשק על ימין ועל שמאל? כמה שביתות כלליות במשק היו בתקופת כהונתו כמזכ"ל? ועל איזה נושאים?

אשרת

New member
תגובה.

הוא השבית לא מעט את המשק, ופרט לאחד שהיתה לדעתי מוצדקת, בהחלט היו מיותרות. הוא דאג בעיקר לוועדים החזקים, אל תהיה בבקשה תמים. אגב, כל השאר מה שאני אמרתי, אלו דברים שפורסמו בעיתונים ולא תוצר של עיוות מציאות או משהו כזה, וועד העבודים של ההסתדרות , גרר את פרץ לבית הדין לעבודה בנושא של הפיטורים, היו לא מעט כתבות על הלנת השכר , עקב גרעון תקציבי ענק. האמת היא שהיה לי עוד משהו, אבל זה קשור למישהו אחר במפלגת העבודה, שאיים על איזה ראש עיר , משום שראש העיר, העיז לדרוש תשלום ארנונה מהסתדרות, שזה הגיע לחוב רציני (לא זוכרת את הסכום). אבל עזוב, הכל הרי קונספירציות נגד פרץ...

ניסיון? נתניהו היה ראש ממשלה

תודה, אבל אני מעדיף כנות על ניסיון ועל כל דבר אחר. ולא לאולמרט ולא לנתניהו יש את הכנות, שניהם אנשים שמתנהלים על פי היועצים שלהם, בניגוד גמורלפרץ שאפילו כותב את נאומיו בעצמו ולא מוכן לשמוע ליועציו כאשר יש לו אמת פנימית שאותה הוא מבקש לאמר לעמו. רק על מנהיג כזה אפשר לסמוך. ניסיון רוכשים עם התפקיד, גם אריק שרון לא נולד ממשלה, גם בגין לא ואפילו בן גוריון הגדול לא נולד ראש ממשלה, כולם רכשו את הניסיון במהלך תפקידם.

למעלה