הספרים שמאחורי אולמרט בראיון

תתפלאי, אך פרץ כותב בעצמו את נאומיו

היה על כך דיון שלם בתוכנית של ניסים משעל שבו התבררו שני דברים: 1. יועציו של אולמרט כותבים את כל נאומיו ומייעצים לו גם מה להגיד בראיונות לתקשורת. 2. פרץ לא מוכן שיכתבו לו את נאומיו, הוא כותב אותם בעצמו, בדיוק כפי שהיה שהוא עוד היה יו''ר ההסתדרות, זאת גם סיבה שרבים מיועציו מרגישים ממורמרים על כך שפרץ מתעקש להביע את דעותיו בנאומיו ולא מוכן לשמוע בקולם להוריד חלק מהדברים. אבל זה פרץ לעומת אולמרט, הוא מעדיף תמיד לאמר לעם את האמת בפנים, ולא מוכן לשקר ולטייח כמו שעשו ועושים מנהיגים אחרים, זו גם הסיבה שכל הרבה אנשים הולכים אחריו, בגלל שהוא אומר תמיד את מה שעל ליבו ואת מה שהוא באמת חושב שצריך לעשות ושהוא יעשה. אבל כנראה שבוחרי קדימה מעדיפים מנהיג שיהיה מריונטה על חוטים שיעשה רק את מה שיועציו באותו רגע ייעצו לו לעשות, ולו את מה שהוא עצמו חושב וסבור שיש לעשות. אני בניגוד ליהם, מעדיף מנהיג אמיתי, ולא מריונטה על חוטים שהעשירים ובעלי ההון במדינה מפעילים מאחורי הקלעים.

אשרת

New member
ופרץ הוא לא מריוניטה? ../images/Emo6.gif

אתה תמים משהו. פרץ הוא מריונטיה של הוועדים החזקים במשק. תתחיל להפנים את זה!!

אדם שאומר את האמת לא יכול להיות

מריונטה. רק אדם שקרן רמאי ובלפן שעושה רק את מה שיועציו מייעצים לו לעשות ואומר רק את מה שיועציו מייעצים וכותבים לו לאמר, יכול להיות מריונטה. כיו''ר ההסתדרות פרץ וגם רמון לפניו היו מחוייבים לוועדים הגדולים, לעומת זאת, כיו''ר מפלגת העבודה המחודשת וכראש הממשלה לעתיד, הוא לא יהיה מחוייב כלפי אף אחד מלבד עם ישראל ומלבד רווחתו. ולמלבד זאת אשרת, יש כאן הפוך על הפוך, כי דווקא אדם שמכיר את הוועדים הגדולים ועשה שביתות בעצמו, יידע איך אפשר למנוע אותם ודווקא נגד אדם שכזה קשה יהיה לוועדים הגדולים להתעמת, את אולמרט לעומת זאת, הם יאכלו בלי מלח, כי לאולמרט אין שום ניסיון בעניין, ואם כבר מדברים על ניסיון, תראי לי עוד אדם אחד במדינה שיש לו ניסיון עם הוועדים הגדולים ויודע כיצד הם מתנהלים ומה נקודות התורפה שלהם?

אשרת

New member
ומי אמר שהוא אומר את האמת?

מי אמר שלא היועצים אומרים לו מה לעשות?
זה נכון, כי פרץ אמר?
חמוד שלי, הוא סופר דובר מחוייב לוועדים החזקים, יותר ממה שאתה חושב. הם הביאו לו את הנצחון במפלגת העבודה, הם מהווים מבחינתו כוח אלקטורלי מאוד חשוב, הוא לא יוותר עליהם כל כך מהר. ממתיק ---> כוח משחית. לגבי פרץ, יהיה קצת קשה להוכיח, משום שהוא לא יהיה ראש הממשלה הבא. אולי יהיה ראש הממשלה הבא של מדינה נדחת יותר משלנו.

ElvisAlive

New member
תגיד אתה יודע על מה אתה מדבר?

מי שאמרה שאולמרט לא כותב את נאומיו זה לא אחרת משלי יחימוביץ'. ואני שואל, איך היא בכלל יודעת? ולמשל הנאום של פרץ באנגלית. נראה לך הוא כתב אותו? הנאום הראון למשל נראה כאילו הוא הכלל לא טרח לקרוא מה כתוב בו ועדה אותו קריאה ראשונה. אם הוא היה כותב אותו הוא היה יודע לבטא את המילים. דבר שני, נאום המטרה שלו להעביר את מה שאתה רוצה להגיד ולעשות. יש הרבה מנהיגים גדולים בעולם שכותבים להם את הנאומים בצורה נכונה. הנואם אומר למי שכותב את דעותיו ומה הוא רוצה לעשות וכותב ביחד איתו את הנאום. אני לא יודע אם ככה אולמרט עושה וזה לא מעניין אותי.

עצם זה שזה לא מעניין אותך זה חמור

מאוד. אדם שלא מעניין אותו אם הדברים שמשמיע מנהיגו הם אמת או שקר, הוא אדם שטוף מוח שהולך אחרי איש ולא אחרי אידיאל או עיקרון. בניגוד אליך, אותי מעניין מאוד אם הדברים שמשמיע מנהיגי באים ממנו או מיועציו, והאם הוא באמת מאמין במה שהוא אומר, או שזה רק למראית עין וכדי לצאת ידי חובה. אם אותך לא מעניין כל זאת לגבי מנהיגך, אתה יכול לסגור את הבאסטה כבר מהיום, כי אין כל טעם בבחירה שלך, ולא חשוב בכלל במי תבחר בסופו של דבר, כי אקט הבחירה לא נועד אך ורק לצורך האקט בלבד, הוא נועד להרבה מעבר לזה. ואם זה לא מעניין אותך, הרי שאין טעם לבחירה שלך.

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

זה שמישהו מנסח לך את הדברים, זה לא מעיד בהכרח שאלו דברי שקר.
בסך הכל מישהו עוזר לו לנסח את זה, מישהו שזהו תפקידו, ממתיק. תפסיק לעשות צחוק מעצמך, באמת.

כאילו פרץ יכל לרשום משהו באנגלית :)

דמגוגיה מטופשת מצידך אשר מדברת על כך שפרץ רושם את כל נאומיו לבדו.. אם הוא כתב את הנאום באנגלית.. איך זה שלא ידע לקרוא אותו?
אתה עושה מעצמך צחוק... וחבל.

eman70

New member
את היועמים הוא צריך בשביל שישמרו על

הפה הגדול שלו, וילמדו אותו איך לשתוק...

אבל זה בדיוק העניין, למה לשתוק?

למה שמנהיג לא יגיד לעם את האמת? למה שהוא לא יגיד להם בדיוק את מה שהוא חושב? אתה באמת מעדיף מנהיג שאומר שלציבור א' ואחר כך לאחר שנבחר הוא עושה את ב'? או שאתה מעדיף מנהיג שמראש אומר לך מה הולך לעשות, ואם אתה נותן לו את המנדט, הוא עושה את זה? אני עצמי מעדיף את האופציה השנייה, זו גם הסיבה שלא בחרתי שינוי כמו שני הוריי שהיום מכפרים על חטא ומבינים שטעו, וזו גם הסיבה שכאשר הבנתי שאין מנהיגים אמיתיים וכנים במערכת הבחירות האחרונה שהיתה גם הראשונה שבה יכולתי לבחור לכנסת, העדפתי לוותר על זכותי הדמוקרטית ולא לבחור כלל, אבל היום כשיש מנהיג שסוף סוף אומר לעם את האמת בפנים, גם אם זה בניגוד גמור לעצת יועציו, אני מעדיף לתמוך בו בכל מחיר, כי לצערי מנהיג אמיתי וכנה זה מצרך מאוד נדיר במחוזותינו, ועד שסוף סוף יש אחד כזה, אני לא מתכוון לוותר עליו.

eman70

New member
עידכון: נחום ברנע כותב ארוכות על

סידור המדף. מתברר שהראיון התקיים משום מה באיזו לשכה ששייכת או היתה שייכת לחיים רמון (כנראה מכשהוא היה שר בלי תיק, זה לא מובן), כי אולמרט לא יושב בלשכת ראש הממשלה, והלשכה שלו לא פוטונית. את כל ספרי הדת העבירו מלשכת שרון. כמו שברנע כותב: "הספרים האלה עוברים בירושה מראש ממשלה לראש ממשלה, כרקע לראיונות. ככל הידוע איש לא פתח אותם מעולם, לבד מעובדי הניקיון". אז אם כל כך הרבה מחשבה הושקעה בסידור הספרים האלה, ייתכן ששני עותקים של ספר של מנחה הראיון הגיעו לשם במקרה?!

למעלה