הספר מאגיה ארומתית

ljs

New member
מצטרף לשאלה,

"המאגיה ההרמטית של הרמס". שווה קניה? מעניין? אמין? כתוב בצורה טובה? בקיצור, דעתכם.

תשובות

1. מעניין 2. אמין 3. לא פשוט לקריאה, וצורך קריאה נוספת מדגים את עקרונות המאגיה ההרמטית הקדומה המקורית (שהקשר בינה לבין המאגיה ההרמטית של שחר הזהב הוא קטן מאוד). הסופר, שהוא בחור די "צבעוני" בלשון המעטה, עשה כאן עבודה טובה בהמרת טקסים עתיקים לתקופה שלנו.

MetalSinagouge

New member
LOL התחלתי לקרוא אותו שוב אתמול.

אבל עדיין אני חושש שזה בעיקר למטרות היסטוריות. אישית לא מצאתי שימוש (ואני לא בטוח שאמור להיות) בטקסים שהוא שכתב בסוף מהפפירוסים אבל... מישהו פה קרא את הקומיקס Promethea?

ljs

New member
שכחתי לשאול,

הספר הזה מכיל בתוכו את יסודות המאגיה ההרמטית,העיקרון והשיטה? נ.ב. שיהיה לכם סופ"ש נעים. אני נוסע לצפון, לראות קצת מים.

MetalSinagouge

New member
כן (לא שיש לי עם מה להשוות../images/Emo6.gif)

עד העמוד ה100 או שתתבאס מהקוסמולוגיות השונות, או (וגם) שתתבאס מהידיעה שיומלץ לך מאוד ללמוד עוד קוסמולוגיות שונות במשך שנים ולעבד אותם למערכת שלך (מה שזה לא אומר). לעומת זאת יש לך את Modern Magick (שגם לו החלטתי לתת הזדמנות לאחרונה) שזו מאגיה טקסית. הספר מתחיל מתרגול כמעט מיד, הוא צלול, כתוב לNewbieZ כמונו. מהתבוננות בנפח שלו ומביקורות של אחרים אני כמעט יכול לומר שהוא הרבה יותר מבסיס. צפון אה? אל תשכח לצלם את הפיורדים
משהו יודע כמה עולה חפיסת הטארוט של שחר הזהב ואיפה ניתן להשיג בארץ (אם בכלל)?

gwizard

New member
כן

אני בדיוק שלחתי חבילה של שחר הזהב ללקוחה. המחיר הינו 145 ש"ח. תבדוק בחנות, אני כל הזמן מוסיף דברים חדשים לפי הדרישות של האנשים.

gwizard

New member
אני מכיר רק אחד

אם אתה רוצה לפרט יותר על השלושה וההבדליים ביניהם אני אשמח מאוד לשמוע.

gwizard

New member
OK, מצאתי את האחרים

מה שיש כרגע בחנות זה הגירסה של רוברט וואנג. אני יכול גם להביא את הגירסה של סיסרו (המחודשת) בתוספת מחיר של 10 שקלים. הגירסה הישנה יותר (משנת 97) כבר לא קיימת במלאי כפי הנראה. עדיין לא ברור לי מה ההבדלים בין החפיסות, אז אשמח אם מישהו יסביר.

MetalSinagouge

New member
העניין הוא..

שלאדם מערבי די קשה עם זה. גם מערכת סמלים שונה וגם "המקורות" כתובים בשפה לא נגישה, וכמובן אדם יעדיף פראקטיקה מאשר לקרוא ולקרוא. נתקלתי בספר של פלאוארס במושג "Subjective synthesis" (אני מניח שתירגמתי נכון) וגם נתקלתי במושג הזה בCeremonial Magic של ליסיאווסקי (שממליץ כמה פעמים על הספר של הראשון), וזה לא נתן לי הרבה בתור מתחיל

אורי רז

New member
יש שלוש חבילות שונות בשוק

1. החבילה של וואנג, שמודפסת מזה שנים רבות ע"י חברת U.S.Games, ולכן מיובאת סדיר ע"י אריה קלפים. הבסיס הוא החבילה של ישראל רגארדי, שנצבעה ע"י וואנג, ונערכה בשביל ההדפסה. בחבילה יש בעיות, כמו צביעה שגויה של הארקנה הקטנה והשמטה של פרטים כמו סמלי הדקאנים. פרט לזמינותה היחסית, היא נחותה בהשוואה לשתי החבילות האחרות. 2. חבילת ה Golden Dawn Magical Tarot של בני הזוג Cicero, שהמו"ל שלה הוא Llewellyn. לא ראיתי מעולם את המהדורה הראשונה שאזלה מהדפוס, ולכן אתייחס רק למהדורה השנייה. זאת החבילה שאני משתמש בה בשוטף. היא נאמנה מאוד לחבילה המקורית של המסדר, לדוגמא זאת החבילה היחידה שכוללת את שתי הגרסאות של קלף המיזוג. אני ממליץ עליה, עם שתי הסתייגויות - 2.א. חלק מקלפי הארקנה הגדולה סוטים משהו מהמקור - לרוב בקטנה, פרט לקלף התלוי. 2.ב. הצביעה של הארקנה הקטנה מעט פשטנית. 3. חבילת ה Classic Golden Dawn של Pat Zalewski. לדעתי זאת החבילה הטובה מהשלוש, אם כי אני מסתייג מחסרונו של קלף המיזוג השני. החבילה מגיעה לא צבועה, כך שלצרכי קריאה בה הרוכש צריך לבחור בין לקרוא בה לא צבועה ובין לקרוא בה לאחר שצבע אותה כפי יכולתו. למיטב ידיעתי נמכרת רק דרך הקישור על שם החבילה (יש שם גם ספר חינם להורדה כ PDF לגבי הצביעה המעט מסובכת של החבילה). המחבר גם הוציא ספר על החבילה (http://www.hermeticgoldendawn.org/Magical.htm ) שלמיטב ידיעתי נמכר רק ע"י המחבר עצמו אך כנראה יצא בקרוב בהוצאה מסודרת. [אפשר להתאמן בצביעה על החבילה של פול פוסטר קייס - היא מיובאת לארץ בפורמט דומה, שחור לבן על נייר עבה, ומחירה נמוך משמעותית. למיטב זכרוני היא עולה כ 75 שקל בארץ, למיטב זכרוני מלפני למעלה משנה.]

MetalSinagouge

New member
ניתן לקנות דרך אמזון?

ז"א אני יודע שיש דברים שהם נמנעים מלייבא לארץ (מזון, מ' חשמליים).

את השתים הראשונות

קרי של wang ושל Cicero אפשר להזמין בלי בעיה דרך אמזון. את השלישית, זו ש- Zalewski סייע בהכנתה (שהיא זו שגם דורשת צביעה), אפשר להזמין דרך הקישור שאורי ניתן, ואין אותה באמזון. כרגע זו גם הוצאה מוגבלת, של 1200 עותקים (היא גם יקרה יותר, בערך 30$ בלי המשלוח. הספר שקשור לקלפים האלה הוא במהדורה עוד יותר מוגבלת, לפחות כרגע, ואפשר להזמינו בינתיים רק מהמחבר, ב- 50$...). גם מבחינת נוחות (אני לא חושב שכולם רוצים להתחיל לצבוע את הקלפים שלהם), מבחינת מחיר ומבחינת דיוק, אני מצטרף להמלצה של אורי על ה- Golden Dawn Magical Tarot של Cicero.

אורי רז

New member
הזמנה של החבילה של Zalewski עלתה לי

דאז $52, שיוצא בערך 220 שקל, וקיבלתי את חבילה מס' 78 מתוך המהדורה המוגבלת.

למעלה