הספר מאגיה ארומתית

MetalSinagouge

New member
../images/Emo45.gif

אוקיי, נשמע טוב. הביקורות על החבילה הראשונה לא נשמעו טוב, והשנייה היא משהו שאני מניח ניתן לסמוך עליה. תודה.

כמו שאורי כתב

החבילה של wang שוגה בצביעה של הארקנה הקטנה, בעוד זו של ה- Ciceros מדייקת יותר. כמו כן, החבילה של ה- Ciceros מתאימה את עצמה לטקסי החניכה של המסדר ושאבה את המידע לא רק מ- Book T, אלא מטקסי החניכה עצמם (זו הסיבה שבשלה יש בה שני קלפי מיזוג שונים).

gwizard

New member
לדעתי

כל העניין של "שוגה" כאשר מדובר בקלפי טארוט זה פשוט מגוחך.

כאן המקרה שונה.

הקלפים של מסדר שחר הזהב לא עומדים בפני עצמם. הם צריכים להתאים לשיטה הכללית של המסדר - כך תכננו אותם. כל סמל וצבע צריכים להתאים לפילוסופיה של המסדר. ברגע שאין את ההתאמה הזו, אזי זו טעות.

gwizard

New member
מה המטרה של הטארוט ?

ברגע שתענה על זה אתה תראה למה אני מתכוון.

אורי רז

New member
מה זה "חבילת שחר זהב", ומה מטרתה?

ברגע שתענה על זה, תראה למה אני מתכוון.

RainBird

New member
הטארוט זה כלי מאגי. שמשמש להרבה דברים- לרוב לחיזוי אבל לא רק. בשחר הזהב הכלי הזה היה עשוי בצורה מסויימת שתואמת את שאר השיטה המאגית. כשלון ביצור זהה עשוי ליצור בילבול או אפילו כשלון להשתמש בו כמפתח לאגרגורים נכונים. זה כמו הדפסה לא נכונה של הגואטיה ../images/Emo13.gif

פה אתה טועה

לטארוט, בכללי, אין מטרה אחת ויחידה. עפ"י מסדר שחר הזהב, שאימצו את הגישה של אליפז לוי (שהוא אימץ את הגישה של קורט דה ז'בלין) - שהטארוט אמור להיות "ספר הספרים", המכיל בתוכו את כל החכמה האוקולטית (ואני אוסיף, של המערב). לכן שחר הזהב התאמצו כדי ליצור סט קלפים אשר מכיל בתוכו הקשרים הן לקבלה, הן לאסטרולוגיה, הן לנומרולוגיה, פילוסופיה וכן הלאה. קלפי שחר הזהב במקור לא נועדו רק לקריאה, זו היתה המטרה המשנית. הם אמורים להעביר לחניך משמעויות אזוטריות רבות, ולכן שימשו בטקסי החניכה השונים של הדרגות השונות בתוך המסדר. לכן חשוב שהקלפים יעבירו את התורה האזוטרית של המסדר. אם מישהו יצר לעצמו קלפים עם פילוסופיה שונה, כמו וייט למשל, אז הקלפים שלו יתאימו לפילוסופיה שלו. כך גם למשל, בארקנה הגדולה של קלפי Robin Wood, שנוצרו מנקודת מבט וויקנית, לא תמצא קלף שטן (וכך גם ב- The Witches Tarot של אלן קאנון ריד ז"ל, ובקלפי ה- Old Path הפגניים). גם קלפי האושו זן הם שונים ומתאימים את עצמם לזן שלימד אושו. אם מה שאתה מתעניין בו זו רק קריאה, אז כמעט כל חבילה תוכל לשמש אותך לזה ואז הטענה של "אין טעות" היא אולי נכונה. אבל אם אתה בא לקלפים כדי ללמוד פילוסופיה מאגית מסויימת, אז כן, יכולות להיות טעויות (במיוחד אם יוצר החבילה טוען כי החבילה שלו נאמנה לקלפים המקוריים של המסדר תוך התעלמות מחלק מכתבי המסדר, כפי שאורי הסביר לגבי הקלפים של Wang).

gwizard

New member
במקרה כזה - מקובל

אגב, זה מעניין. יותר ויותר אני שומע על אנשים שרואים בטארוט כלי מאגי לכל דבר ולא רק כלי חיזוי. אני תוהה מתי התחילו להתייחס אליו כך כי עד כמה שאני יודע במקור זה רק למען חיזוי. למישהו יש רעיונות ?

במקור רק למען חיזוי?

לא. עד המאה ה-18, הטארוט לא ממש שימש לחיזוי, אלא למשחק. עד כמה שאני יודע, אין התייחסות מיסטית לטארוט (או כמעט שאין) לפני כן. במאה ה-18, אחרי שהחליטו לקשור את הטארוט למצרים, בגלל ההתלהבות הכללית ממצרים שהיתה באותה התקופה (שהמשיכה כ-200 שנה), קשרו את הטארוט במיסטיקה, אך לאו דווקא לקריאת עתידות. אליפז לוי לקח את זה עוד צעד "קדימה" וקישר את הטארוט לתורת הנסתר באופן מעמיק. שחר הזהב המשיכו את הנתיב הזה עוד לפני תחילת המאה ה-20. בל נשכח, שאת תפוצתו העיקרית שלא למשחק קיבל הטארוט רק אחרי החבילה של וייט - הריידר, מהעשור הראשון של המאה ה-20. חלק גדול מהחבילות של היום הן ואריציה של הקלפים של וייט, בצורה כזו או אחרת, ומה שלא, הם ואריציה על קראולי או פוסטר-קייס. המשותף לשלושתם הוא שהם כולם הושפעו מהחבילה של שחר הזהב (מאחר ושלושתם היו במסדר). מסדר שחר הזהב הושפע מאליפז לוי, כפי שציינתי קודם וכן מקלפי הטארוט של מרסיי. כך שבעצם, הטארוט בתקופה המודרנית שימש קודם כל ככלי מאגי ורק באופן משני ככלי חיזוי. לגבי קריאה בקלפים, קריאה בקלפי משחק קדמה לקריאה בטארוט, כאשר הטארוט כמו שאנו מכירים כיום הוא בעצם איחוי בין קלפי המשחק לקלפי הטראמפים (כמו ה- Tarocchi האיטלקיים), שהוא גם מאוחר יחסית. קורט דה ז'בלין הלביש על הטארוט את הפרשנויות של הקריאה בקלפים, יחד עם עוד סודות שהוא חשב שקשורים. הטארוט כחבילה הקשורה למיסטיקה לא שימש רק לקריאה מלכתחילה.

Mist2

New member
אני שמח שקראתי את דבריך

כוכב השחר אם תחזור לשירשור הזה מתישהו ותראה את ההודע שלי, אשמח לתשובה ממך! שמחתי לשמוע ממך את הדברים שכתבת על מטרת הטארות. לא פגשתי כבר הרבה זמן מישהו שחושב כמוך. אני מסכים לגמרי במיוחד לקטע - "שהטארוט אמור להיות "ספר הספרים", המכיל בתוכו את כל החכמה האוקולטית" ואני רוצה לדייק ולהשתמש במילים כלליות פחות - בתןך הטארות ניתן לראות את כל מכלול התיפקודים של האדם, האפשרויות להתפתחותו, והדרך להתפתחות. או במילים אחרות את החלקים הנמוכים והחלקים הגבוהים. השאלה שלי כזו: האם אתה יכול לאמר לי היכן נימצא אותו הידע? האם הידע שקיים של שחר הזהב הידוע לנו הוא ידע שלם? ואם ירצה הגורל או המקרה ואתה תענה לי, האם אתה יכול לציין מהידע או ההבנה שלך רק על שני דברים קטנים, אשר יכולים לציין ולהסביר לי אם אתה מדבר על אותו הדבר שלי יש בראש. והדברים הם - מה יש לשוטה בתוך השק? ומה מסמל הכלב שלרגלי השוטה? מודה לך מראש בכל מקרה, ושמח שוב על כך שיש מישהו כמוך כאן!

אורי רז

New member
זה כי אתה לא מבין על מה מדובר

אם כי לא זכור לי שהתיימרת להבין. מדובר על שלוש חבילות שמתיימרות, או מנסות, להיות נאמנות למקור מסויים, כפי שהוא מתואר בטקסטים של המסדר וקלפים שחברי המסדר ציירו. אם וואנג לא היה מתיימר להציג חבילת שחר זהב נאמנה למקור, אלא חבילה בהשראת \ השפעת החבילה של שחר הזהב, לא הייתי אומר שהוא שוגה. פעם אחת שהוא הצהיר שהוא מנסה להיות נאמן לחבילת המסדר, נכנס עניין השוגה, לדוגמא הוא מודה בפה מלא שסמלי הדקאנים הוסרו מקלפי הארקנה הקטנה נוכח ההוראה המפורשת של הטקסטים הרלוונטיים שהם צריכים להופיע. ככה זה - פעם אחת שיוצר החבילה אומר שעבור החבילה הספציפית שיצר X נכון, כל סטייה שלו מ X היא שגיאה, וכך גם עבור ההרמטיק עם ההתאמות לע"ב שמות ודקאנים.

RainBird

New member
לא, מדובר במסורת. אם מישהו שמנסה ליצור יהדות קוממית ישתמש בפנטכל במקום מגן דוויד וסגול במקום כחול, ברור שיש טעות- אז מה אם הרוח של היהדות נשמרה בתהליך, אם רוצים להיות נאמנים למקור (ויש רצון כזה לחלק מהאנשים) או לעבוד עם הסמליות של היהדות מעבר לסתם לומר "אני יהודי" אז צריך לשמור על הסמלים- במקרה הזה הצורות והצבעים במתכונת המקורית שלהם.

אורי רז

New member
את החבילה של ה Ciceros אפשר

להזמין מאמזון - מנסיון הם שולחים ללא שום בעיות, בדיוק כמו ספר קריאה. את החבילה של Zalewski אפשר להזמין רק מהאתר שקישרתי אליו, וגם משם המשלוח אינו בעייתי. למיטב זכרוני, הם מקבלים רק PayPal, שאומר לפתוח חשבון, להעביר לתוכו כסף מכרטיס האשראי, ורק אז להמשיך להזמנה.

צריך להבדיל

יש את המאגיה ההרמטית הקדומה, מהתקופה ההלניסטית בואך הנצרות (כאשר הכתבים הכי מפורסמים בנושא עם הפפירוסים הדמוטיים, השונים, שתיארוכם נא בין 200 לפנה"ס עד 300 לסה"נ), המאגיה ההרמטית של הרנסנס (שהתבססה בעיקר סביב "טבלת האיזמרגד" של הרמס טריסמגיסטוס וסביב ה-"קורפוס הרמטיקום") ועד למאגיה ההרמטית המודרנית (מסדר שחר הזהב ודומיהם). מה שמציע פלאוארס (הידוע גם בשם ת'ורסון) הוא התאמה בתר-מודרנית (פוסט-מודרנית) של המאגיה ההרמטית הקדומה לימינו אנו. קריאה בספר שלו וכן קריאה במקורות בהם הוא עצמו השתמש שכנעו אותי שהוא עשה עבודה טובה. הספר הזה מכיל, עד כמה שאפשר, את יסודות המאגיה ההרמטית (שוב, מה שנשאר מהתקופה הקדומה הוא פפירוסים עם "מתכונים" בעיקר), את העקרונות ואת השיטה עצמה. גם אם לא תשתמש, תוכל ללמוד שם כמה דברים חשובים על הגישה המאגית של פעם, שיכולה בהחלט גם להתאים לימינו.

ljs

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo2.gif

ידוע לך מה רב ההבדל בין משמעות המילה הרמטית למשמעות המילה ארומתית?

למעלה