ספר
בסוף כיתה ה' (אצלי), כשיצא הספר הרביעי של הארי פוטר, קראתי אותו בפחות מיום. אני עוד זוכרת את זה. באותה תקופה, מבחינתי, לא היה דבר שהתעלה על הספר במדהים הזה הארי פוטר. במשך חצי שנה אחרי קריאת ספר הייתה נכנסת לדיכאון כללי, ואחר כ קוראת את הספרים שוב ושוב ושוב ו...(הבנתם את הפואנטה). בכל מקרה, כשיצא הסרט הראשון, מלמלתי חצי יום "היום אני אראה את הסרט". כל כך התרגשתי, כי בתור ילדה בכיתה ו' שצפתה בפרסומות לסרט הראשון הייתי בטוחה שיהיה מדובר בהצלחה מדהימה. אז מה לעשו שיצאתי בדיכאון? בגלל שהשמיטו חלק מהדברים האהובים עליי, בגלל סיומו הגרוע של הסרט, הקיטשיות, ה"פעולה" וכו'. בדרך כלל הייתי אומרת שהגרוע בסרט כזה הוא העובדה שאתה כבר יודע מה יקרה. אבל לא תמיד זה גרוע. מסרטי שר הטבעות הרבה יותר נהניתי מסרטי הארי פוטר, למרות שהספרים עדיין יותר טובים. באמצע הסרט השני נרדמתי. הוא היה כל כך גרוע, והסרט היה עלוב. בסוף כיתה ז' יצא הספר החמישי. בדיוק באותו הזמן הגעתי ל"שיאי" מבחינת האנגלית, והחלטתי להוכיח לעצמי עד כמה אני טובה באנגלית. מלבד זאת, למרות שעכשיו אני יודעת שקראתי ספרים טובים בהרבה בזמן שחלף בין הרביעי לחמישי, עדיין היה מקום שמור היטב בליבי לספרים. אז קראתי את החמישי, זה בכל זאת לקח ארבעה ימים, ונחרדתי לגלות עד כמה הארי פוטר משפיע עלי פחות. ובכן, מסקנות: - הארי פוטר בכיתה ה' שונה מהארי פוטר בכיתה ז'. -יש ספרים יותר טובים מהארי פוטר. -לסרט השלישי של הארי פוטר אני כבר לא אלך מחשש לפגיעה בבריאותי. -חיי קסם הוא ספר מתוק.