הספר
או הסרט- מה עדיף
?

sagiberg

New member
הספר ../images/Emo63.gifאו הסרט- מה עדיף../images/Emo44.gif ?

עם פריצת ספרי הארי פוטר לשוק, שימח אותי לגלות שילדי , למרות הנאתם מהסרט, מעדיפים את הספרים ואומרים בפה מלא שהספר יותר מרתק.( לטעמי כמובן (וזו לא חוכמה כי אני תולעת ספרים),ספר תמיד עדיף על סרט). ומה אצלכם ? מה הילדים מעדיפים ?

Rivendell

New member
האמת? לא זה ולא זה.

קראתי את ההארי הראשון כשיצא, והשתעממתי קלות. אחר כך יצא הסרט, והתחלתי להרגיש מאוד לא בעניינים, אז הסכמתי לראות את זה ב DVD. נו, ארבעים דקות, ואני מוצאת את עצמי מתנמנמת. העברתי את שאר הסרט בשינה מעורפלת, וכעת אני יכולה להגיד בלב שלם - אני לא כל כך אוהבת את הארי פוטר
. לגבי ספרים וסרטים אחרים - מאוד תלוי. בד"כ הספר, כי בספר יש נטייה להכנס יותר לעומק ולרבדים באופי של הדמויות וכו'. אבל יש גם סרטים וספרים שמשלמים זה את זה - "הנסיכה הקסומה" למשל, שם הסרט משלים את הספר ושניהם נפלאים.

Moondust

New member
כמובן שהספר עדיף.../images/Emo41.gif

ברוב המקרים, לפחות. אי מעדיפה את ספרי הארי פוטר מאה פעמים על פני הסרטים, והסרט של "הסיפור שאינו נגמר" בכלל הרס הכול. לקחו ספר מקסים ומופלא, וחילקו אותו לשני סרטים. והשחקן של בסטיאן היה ילד קטן ורזה, כשהוא בכלל אמור להיות שמן! עד היום, חברות שלי שראו את הסרט הראשון ולא קראו את הספר, בטוחות שהסוף היה כשבסטיאן זרק את הילדים שצחקו עליו לפח. ארג. כמובן שיש יוצאי דופן. הייתי מתה לראות את הסדרה של לעולם-לא-עולם.

TheBlueFairy

New member
לדעתי

אני קראתי את חמישת הספרים והסרטים לא מתקרבים אליהם בכלל.. אני לא תולעת ספרים אבל אני קוראת מידי פעם ספרים.

The Mad Hatter

New member
הספרים.

וככה זה כמעט בכל מקרה של ספר שעובד לסרט. יכול להיות שאם הייתי רואה את הסרט לפני שהייתי קוראת את הספר זה היה יותר מתקבל על הדעת, כי אחרי שיש לך תמונה ברורה בראש של דמויות וקטעים נבחרים מהספר, לראות אותם על המסך הגדול, מעוותים לגמרי זו לא חוויה נעימה במיוחד. למרות שאני חייבת לציין שאחרי הסרט הראשון שהיה די זוועתי (יחסית :))שלי, השני השתפר, ואני מקווה שעם החלפת הבמאי, השלישי יהיה טוב יותר. ובמיוחד בשבילכם, שאלתי את אחי הקטן,כמעט בן 12, מה הוא מעדיף והוא השיב שאת הספרים. :)

awazup85

New member
ברור שהספר!!

לבספר אפשר לבטא הרבה הרבה יותר מהסרט וככה זה ברוב הספרים שהפכו לסרטים יש רק את הקטעים שקורה בהם משהו ולא את כל המסביב ונכון כמו שכתבו פה יש סרטים שהעלילה דומה ותו לא לא זהה בכללל אבל הסרט הרבה יותר מופץ ולכן אני מבין למה הופכים ספרים וסרטים....

sagiberg

New member
לגבי הארי פוטר-../images/Emo28.gif

הספר כבש אותי בסערה על כל כרכיו. למעשה, מרגע שפתחתי כרך לא תפקדתי עד הרגע בו סיימתי ותמיד באנחת צער שכבר נגמר. לעומת הספר הסרט היה נפילה ואחרי שניים שאליהם הלכתי עם ילדי, נשבעתי שלא עוד, פשוט לא מוכנה לקלקל את הדמויות הדמיוניות בגרסאות עלובות.

john1987

New member
אווו הארי פוטר

זה התחום שלי. הסבר מאוחר יותר. קראתי את ארבעת הספרים והתמכרתי קלות (שבוע שעבר סיימתי לקרוא את השלישי... בפעם ה40 בדיוק... and no mistake!) בשנת 99-2000 וחיכיתי עם חברי לתחביב בלהט לסרט. וחיכינו. וחיכינו. והרי אנו הולכים לבכורה עם הספרים ביד (אינגליש כמובן) מחכים לעבור על הפסקאות אחת אחת - והרי, לסרט קוראים "הארי פוטר", ואנשים פונים אל הגיבור כאל "הארי" - אבל זה משהו אחר לחלוטין. ואני לא מדבר רק על זה, הוא פשוט.. אם.. בעע! סליחה על הילדותיות אבל אני מתעב את הסרט הראשון (וקצת את השני). לעומת זאת אני יודע לא מעט על השלישי - הבמאי המקסיקני הידוע אלפונסו קוורון מביים עם צוות שחקנים מוצלח (אלאן ריקמן, מגי סמית', אמה ת'ומפסון, מייקל גאמבון) והסרט יהיה בתקווה יותר טוב. אני כמובן מעדיף את הספרים ואת מה שמסביבם (לא מרצ'נדייזינג - חקירת הספר לעומק ובחינת עתידו). כמו כן, אני מנהל את פורום הארי פוטר לבוגרים באורט אשר דוגל, להיפך מתפוז (וקצת מנענע) באיכות דיון, חומר וחברים. כולם מוזמנים. קישור מצורף.

sagiberg

New member
כשאתה יורד על תפוז אתה מתכוון

לרדת בעדינות גם עלינו ועל תוכן הדיונים בפורום או שזו הייתה הבעת דעה כללית
. אגב- אני מזמינה אותך להעשיר את הדיונים בכל עת ונושא ואם מתחשק לך לתרום מאמר מעניין על הארי פוטר- אז קדימה, זה יהיה יופי

john1987

New member
טודה

[אני כמובן וכמובן לא יורד על תפוז כלל - אחרת לא הייתי פה - אני יורד על פורום הארי פוטר בתפוז שהכותרת שלו היא אראית לחלוטין] אגב, בכנס אבק כוכבים2004 (www.starbase972.com), ביום חמישי, בסינמטק, תתקיים הרצאה מפי המתרגמת של הארי פוטר לעברית, גילי בר הילל-סמו הידועה בהרצאותיה השובות אוזניים ולבבות. היא תרצה על התפתחות פסיכולוגית של הדמויות בספר החמישי. כמו כן, יתקיים לאחר מכן מפגש חובבי הארי מחוץ לסינמטק (באיזור מוגן כמובן) וגם מי שלא משתתף בפורום מוזמן.

Pure Heart

New member
ספר

כמעט תמיד ספר עדיף.לא זכור לי מקרה שהעדפתי את הסרט. מהסיבה הפשוטה ביותר שספר הוא הרבה יותר עשיר מסרט. בספר גם אפשר לדמיין הכל כמו שרוצים בסרט יש מגבלה של זמן וזה גורע מהסרט

dawn35

New member
ילדיי אוהבים את שניהם

ההבדל ביניהם הוא בסדר ההעדפה בתי בת 12 מעדיפה דווקא קודם לראות את הסרט ואח"כ לקרוא את הספר-והיא תולעת ספרים! ההסבר שלה: ברור לה שהסרט יחסיר חלקים גדולים מהספר-שאותם אפשר להשלים אחר-כך בקריאה. היא התבאסה מן הסרט הראשון ומאז למדה את הלקח. בני (בן 10) לעומת זאת כמו הרוב נדמה לי מעדיף קודם לקרוא ולדמיין את הדמויות ורק אחר-כך לצפות בסרט. ואם תשאלו אותי-ספרי הארי פוטר נחמדים-אם להודות על האמת נשברתי באמצע הקריאה ברביעי (קראתי באנגלית כמובן). בטח הייתי נהנית יותר אם הייתי שוב ילדה...

LiX rAn

New member
הספר

קראתי את כל הספרים אני בספר החמישי באמצע הספר עדיף ראיתי את הסרט הראשון לא הלכתי לקולנוע רק שהוא היה בטלויזיה כי בכלל לא ראיתי את השני ואני לא חושב שאני מתכוון לראות גם לא את השלישי

ברור שהספר../images/Emo63.gif

הוא משאיר המון מקום לדימיון אבל לעומתו שר הטבעות הסרט עדיף על הספר הספר מסורבל מידיי עם המון שמות של מקומות ואנשים שצריך לזכור.. הארי פוטר הספר הוא ממש חביב.. מומלץ!

sagiberg

New member
לטעמי שר הטבעות (הספר)

הוא מלכאת מחשבת עם המון עושר ואילו הסרט הוא שילוב של פעולה ופירוטכניקה בלי כל העושר המושגי והרעיוני שמאחור.

Rivendell

New member
לא מסכימה איתך

נכון שבספרים יש ערך מוסף שהסרטים לא העבירו במלואו, ונכון שהסרטים מתמקדים יותר בסצינות קרב. אבל בעיני מדובר כאן על הבדלים בין המדיות, ולא במקרה של "טוב יותר"-"רע יותר" או "עמוק" מול "שטחי". הספרים נפלאים, וגם הסרטים. אבל מסיבות שונות.

farseer

New member
ספר

בסוף כיתה ה' (אצלי), כשיצא הספר הרביעי של הארי פוטר, קראתי אותו בפחות מיום. אני עוד זוכרת את זה. באותה תקופה, מבחינתי, לא היה דבר שהתעלה על הספר במדהים הזה הארי פוטר. במשך חצי שנה אחרי קריאת ספר הייתה נכנסת לדיכאון כללי, ואחר כ קוראת את הספרים שוב ושוב ושוב ו...(הבנתם את הפואנטה). בכל מקרה, כשיצא הסרט הראשון, מלמלתי חצי יום "היום אני אראה את הסרט". כל כך התרגשתי, כי בתור ילדה בכיתה ו' שצפתה בפרסומות לסרט הראשון הייתי בטוחה שיהיה מדובר בהצלחה מדהימה. אז מה לעשו שיצאתי בדיכאון? בגלל שהשמיטו חלק מהדברים האהובים עליי, בגלל סיומו הגרוע של הסרט, הקיטשיות, ה"פעולה" וכו'. בדרך כלל הייתי אומרת שהגרוע בסרט כזה הוא העובדה שאתה כבר יודע מה יקרה. אבל לא תמיד זה גרוע. מסרטי שר הטבעות הרבה יותר נהניתי מסרטי הארי פוטר, למרות שהספרים עדיין יותר טובים. באמצע הסרט השני נרדמתי. הוא היה כל כך גרוע, והסרט היה עלוב. בסוף כיתה ז' יצא הספר החמישי. בדיוק באותו הזמן הגעתי ל"שיאי" מבחינת האנגלית, והחלטתי להוכיח לעצמי עד כמה אני טובה באנגלית. מלבד זאת, למרות שעכשיו אני יודעת שקראתי ספרים טובים בהרבה בזמן שחלף בין הרביעי לחמישי, עדיין היה מקום שמור היטב בליבי לספרים. אז קראתי את החמישי, זה בכל זאת לקח ארבעה ימים, ונחרדתי לגלות עד כמה הארי פוטר משפיע עלי פחות. ובכן, מסקנות: - הארי פוטר בכיתה ה' שונה מהארי פוטר בכיתה ז'. -יש ספרים יותר טובים מהארי פוטר. -לסרט השלישי של הארי פוטר אני כבר לא אלך מחשש לפגיעה בבריאותי. -חיי קסם הוא ספר מתוק.

למעלה