הסצנה בארץ...?

John Barleycorn

New member
הביקורת הזו

מסכמת יפה את מה שאני חש בכל האזנה לאלבום הזה. הכל שם נעשה ברמה גבוהה מאד ובאהבה. ההפקה, הנגינה, והביצועים. שמח לדעת שיהיה המשך. מחכה בקוצר (זה במסגרת תכניתנו - הבך את המומחה). ויואל - תהיה. להקה ששנינו מאד אוהבים - איתקה. אולי זה רק אני, אבל האלבום הזה מזכיר לי אותם יותר מאשר את בארט. לא בהכרח המוזיקה, אולי יותר הביצוע: שילוב שובר שגרה של זמרת וזמר השרים בין היתר את אותו הלחן, שירה הוזה וקסומה. רוחה של איתקה שורה שמה אצלכם. או זה הדמיון הפרוע שלי?

Jflyaway

New member
אני חושב שזה מקרי..

אנחנו שומעים המון מוזיקה, ויש הרבה השפעות שאנחנו לא מודעים להם בכלל, כי בזמו העשייה אין לנו שום REFFERANCE POINT. להיפך.. לפעמים אנחנו עוצרים ומישהו אומר: "זה יותר מדי מזכיר לי את".... ואז עושים שינויים. קח בחשבון גם שיש לנו העדפות מוסיקליות שונות, יותר נכון - היו לנו אז. היום אני חושב שאנחנו מקשיבים לחומרים דומים דומים יחסית, אפילו שהאוריינטציות שונות. התקליט הזה הוא שילוב של שלושה אנשים שכל אחד נותן משהו שלו, אמרת פעם שיש איזכורים לפרוג - זה יותר נועם (אפילו שזה ממש ממש לא במודע, אבל הוא גדל על זה), הנטיות הקצת גראנג'יות שהמבקר דיבר עליהם (בעיקר ב ILL BE THE SAME) זה אדי (אז... ופחות היום), ואני באוריינטציה יותר פסייח-אמריקאית, אבל גם זה בערבון מוגבל ולא מדוייק. בסוף נהיה כור היתוך, ואנשים שומעים כל מיני השפעות. אמרו לי גם FLAMING LIPS ו SPIRITUALIZED ו MAZZY STAR אני מניח שכל הנ"ל דומים פה ושם בלאו הכי כי נקודת המוצא זהה: פסיכדלייה מלודית.

Jflyaway

New member
ראסטה, אני יודע שישראל היא מעצמה

של יוצרי טראנס מקוריים, ואני לא אומר את זה בציניות, תאמין לי. אני מאמין שיש לאנשים פה המון כבוד לכל יוצר שנותן משהו מעצמו, גם ליוצרי טראנס, ואני אישית לא מחשיב את זה לז'אנר "נחות" מפופ/רוק. אין ז'אנרים נחותים. אבל נסה להבין אותנו, הרמנו פה פורום כי לא היה אף פורום אחר שהיה יכול להתמקד ספציפית בפסיכדליה כ"תרבות", וברוק/פופ פסיכדלי. לאוהבי הטראנס יש המון פורומים, ויש אחד בתפוז שנקרא "טראנס פסיכדלי". אנשים שם מכירים את החמרים של הטראנס ומקשיבים לאלבומים של טראנס. כאן לא בדיוק יודעים מה זה ולא ממש מתעניינים בזה. זה לא מוריד מערך היצירה של הז'אנר, זה רק אומר שאם תזכיר פה שמות של יוצרים - אנשים לא יוכלו להצטרף לדיון כי הם לא יכירו כלום. הם באו לפה כי האהבה הראשונה שלהם הייתה רוק ופופ. באותה מידה אני לא ילך לפורום טראנס פסיכדלי לדבר על הרכבי פופ פסיכדליים כמו BLOSSONM TOES או על CHOCOLATE WATCHBAND כי זה לא יהיה בקטע שלהם. מקווה שהבהרתי את זה נכון, ובבקשה אל תכעס - אנחנו לא מזלזלים בטראנס, לפחות אני אישית לא. אנחנו פשוט עוסקים פה במשהו אחר.

אנרגיה חולנית!

surffing on the 8 mm tsunami א.ב. דן בלהיטו "נוער על גראס" מועדון הפטיפון 13.1.05 הורד בברוטליות מהקיר באוזן... לא הולכת להופעות של אנשים שמסים להיות א.ב. יהושוע!

למעלה