הסקרנות הורגת אותי

איש-ילד

New member
הסקרנות הורגת אותי

נורא מעניין ומסקרן מי אלה אותם אנשים (נשים וגברים) שאנחנו מחליפים איתם דיעות ולעיתים אף נחשפים בפניהם. האנונימיות שהיא היתרון במקום הזה לעיתים היא גם גם החסרון. אודה על האמת ואומר כי חסר לי כאן האדם שמאחורי המילים. מה דעתכם/ן שננסה ליזום פגישה באמצעות הצ´אט? בחדר מוסכם? או אולי יש למי מאיתנו רעיון אחר? אם בכלל אתם/ן כמוני ...סקרנים/יות. והפעם, כך נדמה לי, אין מה לתקן אותי אם אני טועה... ו...תקנו אותי אם אני טועה.

קבל תיקון

כמוך הייתי סקרן עד אימה לפני שנים, חשבתי כי יש חוסר בנתונים. תהיתי על מי עומד מאחורי המילים. דימינתי על גבהות ועל הרים. אבל כמו בחיים עצמם ואפשר לומר כמו בטלפון של החיים. לא כל מי שנמצא מאחורי המילים שייך למראה החיצוני ולנתונים. אתה עלול להתאכזב מרה או להתאהב נואשות. אתה יכול למצוא עצמך נשבר בגלל ניפוץ חלומות. יש גם מקרים של ידיעה ברורה על פי הכתובים, כי שם מאחור מתחבאים כעורים, אבל מציאות ויטואלית זה לחוד. ונפשות פועלות גם ממניעים של בדידות. הנה קח אותי כדוגמה להמחיש, כאן אני ג´ורה אבל בחיים קצת אדיש. כאן אני שוחה ויכול להמריא לגבהים, במציאות הכנפיים שלי... די קצוצים. פה אני כותב, גם הרבה שטויות, לא דופק חשבון ומספר מעשיות. ריאלית סיפורים לא תופסים בלי תעודות, וירטואלית החרטה הופכת לעובדות. ככה זה כשאתה מול עצמך. נצל ת´אפשרות ועשה כרצונך. אין כאן דין וגם לא דיין. אבל כדי לספק את הייצר תהיה חייב להבין, לפחות התחלה של מיצרוף המילים. תקבע פגישה ואני מאמין שתקיים. החברות שתיצור אז, רק תלך ותתעצם. רק תדע כחוק לא כתוב, לא תוכל לחרטט עוד, בלי להיות ראש כרוב. אז תסיק מסקנות מלבך שלך, פעם זה לטוב ופעם זה לא בשבילך. שוב פעם אני מלהג... נו, שיהיה.

ליידילי

New member
מלהג הא?!?

כוח או חוח לאפרוח מבלבל את המוח (כאילו) מלהג ת´אומר ממש כמי שבל"ג בעומר מסך עשן מפזר כדי להסתיר את המדורה... קרא בין השיטין אפרוח ילד-איש ותמצא עצמך נבון ופקח כזה שבניגוד לכולם למד מנסיונם של אחרים. ואם בכל זאת תרצה פירוש רש"י או אונקלוס לדברי הציפור הלילית הזו תשאל...

אם ברש"י עוסקים

אז אני זקוק לפירוש. כי הניכוש בעסקי הכיבוש... וללא מכוש... גדול עלי עד כדי ייאוש!

איש-ילד

New member
ינשוף וליידילי יקרים

ידידי ינשוף הברים וליידילי היקרים. קטונתי מלהג כמוכם ולחרוז חרוזים, בזה לא אוכל להתחרות עימכם והרשו לי להגיש את כניעתי המוחלטת. לך ינשוף חביב, הסקרנות היא במה שמעבר למראה כזה או אחר, הסקרנות האוכלת בי ונוגסת בביסים נורא גדולים היא לעניין של האדם שעומד/ת מאחורי המילים. אתכם זה לא מסקרן לכל השדים והרוחות? רק אני כזה סקרן?? לך ליידילי יקירה, למזלנו, אין אנו לומדים מנסיונם של אחרים כי הרי אם היה כך היינו נולדים עם ראש מה-זה גדול... היינו נולדים מה-זה חכמים... וחוץ מזה, מי היה מתחתן בכלל??? למזלנו, ולמזלה של כל האנושות,טבע האדם הוא להתנסות בעצמו ולו מהסיבה שנסיונם של אחרים הוא אך ורק נסיונם של א ח ר י ם ולא נסיוננו שלנו!! רק בזכות עובדה זו התקדמה ומתקדמת האנושות ולא נשארה תקועה במקומה מאז אדם וחוה. תקנו אותי אם אני טועה. כך או כך, הסקרנות עדייין אוכלת בי בכל פה... אז למי פיתרונים?

dave41

New member
טוק טוק..מי שם?

הצורך להלביש דמות על הכותב. לחבר את הכיתוב לפיזיות. ואז..להתאכזב או לשמוח,אבל,להגיב על הפיזיות.זה שלב שאני רוצה לעבור בדרך למודעות.להנות מדברי חכמה ושירה ללא תלות במקור המספר. לא לבנות משבצת פיזית ושכלית לעושר רוחני. להנות בפשטות.. כי אז,גם הכתיבה שלי תהיה נקיה ,ללא קשר לגוף

ברונטית

New member
אדם ניכר

בכוסו כיסו וכעסו... בעידן הוירטואלי יש לשפר את הפיתגם הידוע, ולהפכו ל- אדם ניכר בכוסו, כיסו, כעסו וכתיבתו.... אחרי כל מילה שנרשמת - מסתתרת נפש. אדם כותב את שהוא כותב מתוך רחשי ליבו. שירי אהבה, שירי כאב, געגועים, תיסכול, סיפורים שתמיד יש בהם אחיזה במציאות ומבוססים על חוויות. גם בפורומים מסוג זה, בהם כותבים מתוך מצוקות או לחילופין מתוך רצון לסייע ולתמוך - תמיד מסתתרת נפש. נגד יצר הסקרנות במקרים כאלה - אין מה לעשות אלא להבין שלכל אחד החיים האישיים שלו במציאות, ואולי דווקא בזכות האנונימיות של העולם הוירטואלי - אנחנו זוכים להכירם (מה שלא היה קורה במציאות). כ"טוהר הנשק" כך "טוהר המילה"...

ליידילי

New member
ברוני יקירה

אולי תוכלי לצרף לטובת איש ילד את מה שכתבה שרוני אודות האדם שמול המחשב? וכן גם קטעי דיונים והתדיינויות בדבר "מפגש ריאלי של דמויות וירטואליות"? אני מבקשת אותך - כיוון שאת מיומנת בכך יותר ממני. תודה.

ברונטית

New member
לטובת איש-ילד ולטובת כולם ../images/Emo13.gif

וכמובן לבקשתך ליידילי דברי החכמה מפרי מקלדתה של שרוני. דברים כדרבנות.

איש-ילד

New member
נסחפתם

יווו... אני חושב שנסחפתם... מה הקשר בין אותה סקרנות לבין כיבוד רצונו של אדם להישאר אנונימי??? הסקרנות כבודה במקומה מונח בדיוק כמו שכבוד רצונו של אדם מונח שם. סילחו לי על הצורך שיש לי בשמיעת קולו של אדם, במבטו... אכן יש ערך רב למילים, למשפטים ולמאמרים כמות שהם מבלי כל קשר לגוף, כוחם עומד להם מעצם היותם, על כך אפילו אני לא חולק. אך עדיין לא ברור לי, ברוב טיפשותי או תמימותי מה לא נראה תקין באותו צורך באותה אנושיות הבאה לידי ביטוי מעבר למילים?? בבני אדם עסיקינן, לא רק ברעיונות, מסרים או כל דבר אחר היכול לבוא לידי ביטוי באותיות וצירופן. כן, בעוונותי זקוק אני למשהו מעבר לכך. על פי תחושותי ועל פי הכרתי, למבט יש יכולת דיבור שלעיתים לא פחותה ממילה כתובה ולעיתים אף עולה עליה, לקולו של אדם יש את היכולת שאף מילה לא ניחנה בה - לתת חיות למילה, לתת למילה את ערכה כפי שמתכוון האומר ולא כפי שחש אותה הקורא. למען הסר כל ספק אני חוזר ואומר שלדעתי אין כל קשר בין אותה סקרנות ואותו רצון לראות ולשמוע את החברים כאן לבין כיבוד רצונו של אדם. תקנו אותי אם אני טועה.

ליידילי

New member
אולי

בהחלט יתכן שנסחפנו. לצערי ברוני הביאה רק אחד מהלינקים שבקשתי עבורך, כאשר דווקא היתר רלוונטיים יותר. הסקרנות הינה טבעית לחלוטין, מובנת, ואנושית. ו... יש לי עוד מה לומר... אך אאלץ לעשות זאת יותר מאוחר...

אין כאן היסחפות, יש דעה..

כפי שיש אנשים שטון הדיבור שלהם "עושה את זה" כפי שיש אנשים שמבט אחד שלהם "עושה את זה" כך ישנם גם אנשים שכושר הכתיבה שלהם "עושה את זה" וכאלה אנחנו... הסקרנות טבעית, טובה וחיובית החיפוש, מעניין ומאתגר המרדף אחרי הדמות האמיתית שמאחורי הוירטאול מתסכל, מאכזב והורס לכל אחד יש את היכולות שלו לכל אחד יש את היתרונות שלו לכל אחד יש את המטען האישי שהוא סוחב איתו צריך לכבד את האנונימיות של אלה שמבקשים את זה אולי זה מעניין אולי זה מאתגר אך לא צריך לחפש כשזה נחוץ לשני הצדדים זה מגיע לבד וכשזה מגיע זה טבעי זה מעניין וזה מוסיף והקשר הופך להרבה יותר משמעותי

ליידילי

New member
|!| ../images/Emo41.gif |!| HEAR HEAR ../images/Emo27.gif

נוסח בהלכה נכתב בכשרון ממצה ולענין מה שנקרא בידייוק ועל כך נאמר Hear Hear

ליידילי

New member
ביפקשה

ואולי רק להוסיף, שלא מדובר בשני צדדים בלבד...באשר איש ילד התעניין לא רק בכותב מסוים זה או אחר, אלא הנץ בו הדרייב למפגש ריאלי של פורום וירטואלי. לגיטימי, וכבר נוסה בעבר- וזהו שבעלי נסיון ניסו לומר לו... אבל מה לעשות הסקרנות עודה הורגת אותו... אז מי אני ומה ינשוף הברים , מוסקיטר או ברונית ברונטית ודייב אחד וארבעים, שנצא ונכבוש את יצרו. מה שכן, אני מסירה את כובעי בפניו על המחשבה וההצעה לדון במפגש בצ´ט- ולא בפורום... ולא סתם כובע אלא כזה עם נוצה...והכי חדש שלי. אז זום תיזום איש ילד - וקבל את איחולי להצלחה.

איש-ילד

New member
ממש עניין...

מוסקיטר יקירי. הרי כבר היכמתי איתך קודם שצריך לכבד את האנונימיות של אלה המבקשים זאת. אז מה לך כי תשוב שוב ושוב בנושא זה? אתה ממשיך בהודעתך ומשתמש במילה "נחוץ" ובסופו של דבר ב"קשר". ראשית, זה כלל וכלל לא נחוץ אלא אך ורק מסקרן ולא מעבר לזה. שנית, מה הקשר בין סקרנותי לבין קשר? (יצא נחמד, לא?) מה בין העניין שאני (ואולי גם אחרים/ות) מגלה בחברים /ות שכותבים/ות כאן? לבין בניית קשר? נדמה לי שעשתה מהומה על לא מאומה. לך ליידילי יקירה, אז בהחלט ניזום! בהחלט! לעניות דעתי ניתן לקבוע יום ושעה בה נשתדל, מי שמעוניין/ת כמובן, להיכנס לצ´אט לחדר מוגדר. אני מציע את יום חמישי בערב בסביבות השעה 2200 אם יש השגות בעניין אז אנא - אימרו בבקשה. נורא פשוט, נכון? תקנו אותי אם אני טועה.

מתולתלת

New member
איש

אני מבינה אותך בכל הקשור לסקרנות אתה צודק גם אני מאוד סקרנית אבל יודעת לבלום את עצמי המצב שלנו מאוד קשה (במדינה) והיו סיפורים רבים על מפגשים מסוג זה בגלל זה בולמת את עזמי אבל תמיד נעים להכיר חברים חדשים אם תרצה אני בצאט

ליידילי

New member
היי בחור (זה אם עושים ממוצע...

בין איש לבין ילד...-אז אתה בחור...) הכנסתי לך הודעה מיוחדת... אבל היא נדחקה יותר למטה בדף לתשומתך. ואגב... ככל שתרבה לומר"תקנו אותי אם אני טועה... נתפתה לתקן.. ולהוכיח שאתה טועה...)

הבן-אדם מוכן לקבל ביקורת וזו

מעלה. יש לי רק שאלה קטנה, בעניין הצ´ט, כינוס השבט הוא לבדיקת מס´ נעליים או מה?

למעלה