הסרבנית הפמיניסטית נשלחה לכלא

הסרבנית הפמיניסטית נשלחה לכלא

הסרבנית הפמיניסטית נשלחה לכלא בבוקר יום שלישי 15 בנובמבר, עידן חלילי (בת 19) התייצבה בבסיס קליטה ומיון והודיעה על סירובה להתגייס לשרות חובה בצבא, תוך קישור הסירוב המצפוני שלה לעמדתה כפמיניסטית המתנגדת למיליטריזם. היא עמדה על זכותה להופיע בפני "וועדת המצפון", הגוף הצבאי המוסמך לאשר לה פטור משרות סדיר מטעמים שבמצפון. עידן כתבה לרשויות: "ארגון פטריארכלי מובהק, כמו צבא, מדגיש את משניות האישה... ואת עליונות הערכים ה'גבריים'. למעשה, ניתן לומר שאווירה של הטרדה מינית היא בלתי נפרדת מהצבא. משמעות הדרישה להשתלב בצבא, במקרה זה, היא דרישה להתמודדות עם הטרדות מיניות בסביבה שמעודדת את קיומן. מרכזיותו של הצבא בחברה מאפשרת לתרבות של הטרדה מינית להתחזק גם מחוץ לצבא, בחברה האזרחית. כפמיניסטית, אני מרגישה שעליי להימנע משירות צבאי ולפעול למיתון השפעת הצבא על החברה האזרחית. גברים שבתקופת עיצוב אישיותם שוהים בצבא, עלולים לקבל חיזוקים חיוביים להתנהגות כוחנית ואלימה, בארגון שבין ערכיו הבסיסיים מצויים שליטה ועליונות. אני מנועה משירות בארגון שעשוי לעודד, בצורה ישירה או בעקיפין, אלימות כלשהי כלפי נשים. איני יכולה להתכחש בצורה כה בוטה למצפוני". למעלה מחמישים תומכות ותומכים ליוו את עידן בהפגנה על יד השער הראשי של הבקו"ם, חילקו כרוזים ושוחחו עם עוברים ושבים על הקשר ההכרחי בין הכיבוש לבין המיליטריזם והסקסיזם של החברה בישראל. על השלטים הופיעו אמירות כמו: "פמיניסטיות לא משרתות סקסיזם"; "מסרבות להיות אויבות"; "לא נשרת את הפטריארכיה"; "הצבא הוא בית ספר לשוביניזם"; "הצבא כולא את המצפון". בין הסיסמאות שצעקו המפגינות והמפגינים: "לא פקידה ולא קרבית, הצבא מטריד מינית"; "לא קפה ולא טייסת, לצבא לא מתגייסת". ראש מנהל נשים בבקו"ם ראיינה בקיצור את עידן, שנשלחה מיד למעצר בבקו"ם ובסופו של דבר, למחרת, נשפטה ל14 יום בכלא ונשלחה לכלא 400. היא עלולה לעבור סדרת כליאות חוזרות לאחר סיום תקופת המאסר הנוכחית ב28 בנובמבר. סרבני המצפון אלכס קון, עורווה זידאן, שאול מוגרבי ברגר ואורי נתן מרצים כבר תקופות מאסר חוזרות של עד למעלה מ150 יום (במקרה של אלכס קון). אפשר להפנות מכתבי תמיכה ועידוד לעידן לכתובת הבאה: עידן חלילי (מספר אישי 6863705) כלא צבאי 400 דואר צבאי 02337 צה"ל כיתבו גם לשאר הסרבנים: אלכס קון, מספר אישי 6866693, ד.צ. 02507, צה"ל עורווה זידאן, מספר אישי 7703714, ד.צ. 02507, צה"ל אורי נתן, מספר אישי 6870739, ד.צ. 02507, צה"ל שאול מוגרבי ברגר, מספר אישי 7683912, ד.צ. 02507, צה"ל

MS6

New member
היא בוגדת במדינה שלה..

אבל כמובן שלא התכוונתי באמת להורג.. הוא פשוט ביקש לכתוב לה משהו אז זה מה שהייתי כותב (או יותר נכון מאחל) לה.. חברי החטיבה היהודית בחמאס צריכים לקחת את המצפון הרחב שלהם ולצאת מהמדינה.. הם מיותרים לחלוטין פה.

Dark faith

New member
פיספסתי משהו?

איך היא בוגדת במדינה? היא מעבירה סודות מדינה לאוייבים שלנו?

MS6

New member
פיספסת פיספסת..

משום מה זה לא הפעם הראשונה שאת לא יוצאת נגד סרבנים.. אנשים שמסרבים לשרת בצה"ל בגלל שצה"ל מגן על אזרחי ישראל הם בוגדים. הם בוגדים בעקרונות המדינה ובכך הם משתפים פעולה עם אוייבי המדינה..

Dark faith

New member
אני ממש לא מסכימה איתך,

תזכ שאני בה בנקדת מבט של נערה שהייתה מיועדת להיות סרבנית. בכל זאת יודעת את חשיבות הצבא- והולכת להתגייס במערך נורא חשוב! מי שאינו מוכן להתגייס מטעמי מצפון! ולא מטעמי "עצלות". אינו מסוגל להחזיק בידו נשק, ואינו מסוגל להיות חלק מהמערך המלחמתי. וואלה אני בדעה אל תתגייס- תוכל לעשות יותר נזק לצהל מאשר תולת- אבל! וזה נורא חשוב- חובתך לתרום למדינה קיימת....שירות לאומי, הינו חלק מזה.

MS6

New member
אם מישהו פוחד להחזיק בנשק..

או משהו כזה.. אז שילכו לקראתו אין בעיה. אבל אדם שלא מתגייס מטעמי מצפון הוא פושע וצריך להתייחס אליו כפושע מישהו שאומר "אני לא ישרת בצה"ל כי צה"ל הוא צבא כיבוש" צריך לרדוף אותו.

Dark faith

New member
משה,

יש אנשים שרואים את הצבא כצבא כובש! ולי אישית לא קשה להגיד עליהם שהם פושעים או שהם אוייבים- שכן גם אני הייתי במצבם. אין מה לעשות- האמת לצערי אינה אובייקטיבית...ישקר האדם ויגיד שהוא יודע מהי האמת האמיתית. אני לא נגד עמדתך- להיפך אני הולכת כמו גדולה ומתגייסת (לצערי, ולא מטעמי מצפון, כי אני ללא ספק מאמינה בחובה לשרת בפרט בחברה). אבל משה, יש המאמינים בדרך השלום, ואינם מעוניינים להתגייס לצבא שבעינהם כובש, ומתעלל- והאמת מהפינה השניה אינו רחוק. אתה אינך קרבי, אני מכירה קרביים- שהם מאוד קרובים אליי, שסלח לי על הביטוי- עושים את המוות והגיהנום לערבים במחסומים. וואלה- לחטיבות הללו שמתיימרות להיות איכותיות- הם שווים לזבל, אם ככה הם מתייחסים לבני אדם. ואני בטוחה שאם הייתי רואה במו עיניי- גם אני לא הייתי רוצה להשתייך לצבא שכזה. למזלי אינני מכלילה את כל המערכים בצה"ל...

אַמִיר

New member
יאוו אתה שומע את עצמך לפעמים?

מישהי מדברת... משה: בלה בלה בלה, אין לה דעות כמו שלי, בוא נהרוג אותה!!! מזכיר לך משהו? לי מאוד מזכיר את דברי הנאצים בשנות ה-40 הבנתי שיש לך דעות פולטיות ימניות קיצוניות וכל זה, סבבה שיש לך דעות משלך, אבל אם כל הכבוד! ה' לא נתן לך שום אישור להחליט מי יחיה ומי ימות! תפסיק לחשוב שהפתרון הכי קל זה להרוג!! ההפך, זה הפתרון של הפחדנים! אלה שלא מסוגלים להתמודד עם אנשים שדעתם שונה משלך... ואני יודע שאתה לא פחדן שמפחד להתעמת על דעותך.. אז תפסיק להתנהג ככה. התהגות כזאת באמת שלא מחמיאה לאף אחד, ההפך, היא רק מראה על פחדנות ובוטות

MS6

New member
אמיר...

קראת את ההודעה השניה שכתבתי? הוא ביקש מאיתנו לכתוב לה אז זה מה שהיית כותב (לא שאני רוצה שישראל תוציא אותה להרוג או משהו כזה.. למרות שאני לא מחשיב אנשים כאלה כחלק מהעם שלי, והיא בלי ספק חלק מאוייבי המדינה בדיוק. יש הבדל בין דעה שהיא לא כמו שלי לבין דעה כמו שלה.. אני לא מקבל סרבנים אידיאולוגים. אנשים שלא מוכנים לשרת למען העם שלהם.. ועוד מתרצים את זה בעזרת תירוצים אידיאולוגים.. לא צריכים להיות חלק ממנו יש הבדל עצום בינה לדעות כמו שלך למשל.. איתך אני לא מסכים, אבל אני מכבד אותך.. אני לא יכול לכבד אנשים כמוה.

MS6

New member
יצא לי קצת מבולבל...

".. והיא בלי ספק חלק מאוייבי המדינה= והיא בלי ספק חלק מאוייבי המדינה בדיוק כמו הפלסטינים)

Dark faith

New member
אנשים שסתם מבמבלים בשכל בגלל

שאינם רוצים להתגייס לא ילכו לכלא, הם פשוט יחתמו ברבנות ויעשו שירות לאומי.

h o l l o w

New member
תקשיב...

עדיין לא נכנסת לשירות סדיר, ככה שאתה לא ממש יודע מה הולך שם אבל באמת שיש הפליה נוראית בקשר לנשים בצבא, אין מה לעשות ככה זה בכל מקום... ויש בנות שזה לא איכפת להן ומשרתות, ויש בנות כמוהה שזה כן חשוב להן... היא עוד חלק מניסיון לעשות מהפכה בנושא.... תחשוב שאם יהיו עוד הרבה כמוהה, אז אולי משהו יתחיל לזוז שם, אני מאמין שזאת הכוונה שלה... לשנות! אף אחד לא רוצה להיות חלק ממקום שמחשיב אותך לנחות.. תחשוב שאם היו שמים אותך בחברה של אשכנזים שמאלנים צפונים אגואיסטים... גם לא היית רוצה להיות חלק מהחברה הזאת... ככה זה, אנשים לא מוכנים להיות חלק ממקום שלא מקבל אותם בצורה שווה!! בצקום ישר לשלול אותה תנסה אולי להבין אותה... כי הוא בסה"כ צודקת!

MS6

New member
אמממ...

לגבי חבורה של אשכנזים שמאלנים צפונים.. ככה אני מרגיש כל יום כשאני הולך לאוניברסיטה.. ככה שלומדים להסתדר עם זה. תראה.. עובדה.. אלפי בנות משרתות בצה"ל היום, אני מאמין שלא כולם סובלות מיחס נחות.. מה גם שהיא נתמכת ע"י ארגוני מצפון, מה שמקטלג אותה כשמאל קיצוני מאוד. צבא זה חובה.. זה לא חייב להיות כיף. אבל זה חובה (כמו תשלום מיסים), אני מבין שיש אנשים שקשה להם נפשית להיות בצבא, אין לי בעיה שאנשים כאלה ילכו לשירות לאומי... אבל כשמתרצים את הניסיון לחמוק משירות ע"י תירוצים כאלה זה אסור לגמרי וצריך לרדוף אותה על כך.

MS6

New member
אני אסביר..

לא אמרתי שכל האשכנזים הם בלה בלה בלה... התכוונתי שזו קבוצה שהיא שמאלנית קיצונית ומורכבת בעיקר מאשכנזים.. זה לא אומר שכל האשכנזים ככה.

Dark faith

New member
זאת אני כותבת- האשכנזיה...

אני רואה שבנית לך חתיכת חומת סטיגמות...אה משה? עדיף לרדוף את הפושעים האמיתיים, ולא אלה שפשוט מצפונית לא יכולים לשרת בצבא. אתה יודע משה, פצפיזם זה לא משהו חדש- או טרנד שהפיצו. הוא היה קיים עוד ממאות שנים. מי שלא רוצה להתגייס יחחתום שירות לאומי, כנראה משה, ביננו שלא ישמעו- זה בה מהלב, הם לא עושים את זה להתחמק, אלא בשביל להגיד- תכירו בנו- אנחנו לא יכולים לשרת בצבא שכזה.

MS6

New member
יפה אז שיענשו..

אני רואה שקשה להבין פה משהו פשוט... תראי את ההודעה שכתבתי ללירון. היא פושעת אמיתית. היא מפרה את החוק, והחוק בישראל אומר שבגיל 18 צריכים להתגייס.. היא עוברת על החוק, העניין שמה שמבדיל אותה לבין עבריינים פליליים רגילים זה שהיא עבריינית אידיאולוגית. הגנב או הרוצח יודע שמה שהוא עושה זה לא טוב. זה לא חוקי.. אבל היא לא רואה בפשעים שלה כמעשים לא חוקים ובגלל זה המדינה צריכה להעניש אותה לגמרי.. בדיוק כמו שהחוק יודע להעניש את הימין הקיצוני בצורה קשה.

למעלה