הסרט "היום השלישי".

HeavenDusk

New member
הסרט "היום השלישי".

אני צופה בו עכשיו, כמה שנים טובות לאחר שצפיתי בו בקולנוע, ואני נחרד מעוצמת המחשבה שמנקרת בי וטוענת עד כמה הסרט הזה מציאותי וחד בתפיסה שלו, כיום, כשטובי המומחים טוענים שפניהם של ה-'אורחים' אינם לשלום, יחד עם סטיבן הוקינג, כל תמונה בסרט יכולה להיות המציאות הבאה של האנושות... אשמח לתגובות.

Gilliana

New member
מה נשאר להגיד?

"היום השלישי" הוא לא הסרט הראשון שעוסק באפשרות הזו. למעזה, סדרת הטלויזיה "V" משנות ה-80 העלתה את הרעיון הרבה לפני שהועלה ב-"היום השלישי" (איזה תרגום קלוקל!) והסרט גנב ממנה לא רק את הרעיון אלא גם את עיצוב ספינות החייזרים. כמובן שהסרט נשען גם על "מלחמת העולמות" ושאר יצירות sci-fi שקדמו לו.

HeavenDusk

New member
מעדיפה 'יום העצמאות'?.

אבל אין מה להגיד, ספילברג כהרגלו בקודש מביא בויזואליות המרשימה שלו והופך את החוויה למסמרת שיער. לצערי, אם פעם הייתי 'חובב' עבמי"ם, כיום נשאר לי לפתח פחד.

Gilliana

New member
קודם כל - ברור שכן

ושנית - מה לספילברג ול-"היום השלישי"?

Majestic12

New member
מה שמקובל כיום

זה שפניהם של החוצנים אינו לשלום. אולי אינם מסגלים לפלוש או לכבוש את כדור הארץ (מאחר ויש כבר די מענה ליכולותיהם), אבל כל הממצאים מצביעים על כך שמעשיהם שליליים ותוקפניים כלפי האדם.

aok

New member
אגב מעשים שליליים

בהנחה שהדוגמאות בשדות החיטה אינם פיקציה, כיצד תסביר את זה? מדוע עליהם לתקשר עמנו באמצעות סמלים אם פניהם אינם לשלום? בנוסף, לא שאני צריך ללמד אותך כמובן, אבל ההתייחסות אליהם כאל גורם הומוגני אינה רלוונטית שכן בהחלט יתכן שיש מספר גישות של מספר מינים (משהו סטייל "בני האור ובני החושך" אם יורשה לי להשתמש בקלישאות).

Majestic12

New member
לגבי ההטבעות בשדות

1. לדעתי - 99.99% מכלל ההטבעות בשדות הם זיופים! מאית האחוז הנותרת, יתכן והיא תופעה טבעית הקשורה למערבולות פלסמה או חשמל סטטי. 2. כל המידע האמין שיש לנו על חוצנים, מדבר סך הכל על מספר מועט של סוגים המבקרים אותנו. המוכרים ביותר, ואלו שיש לנו איתם את מרבית ה"היתקלויות" הם האפורים (ואולי, אם כי אני יותר ספקן, גם הרפטליאנים). סוגים אלו אינם ידידותיים, אלא מאד עויינים. לגבי סיפוריהם של מתקשרים על כל מיני ישויות אור וחושך וכל מיני סיפורים מעין אלו - בואו נשאיר את זה למיסטיקנים.

aok

New member
אוי ווי

לא לא! שלא יהיה כאן איזשהו סוג של אי הבנה! השתמשתי במונח בני אור ובני חושך לצרכי הפשטה בלבד. רק שלא יחשבו בטעות שהתכוונתי למיסטיקה כי אין בין תרבויות זרות לבין מיסטיקה דבר וחצי דבר.

הטבעות בשדות

בהרבה מאוד מקרים נמצאה תופעה מוצרה בהטבעות בשדות... למי שמכיר את החיטה או שאר יבולים יודע שהגבעול שלה מורכב מגבעול רגיל ובליטות קשיחות... אם תיקחו סתם כך חיטה או שעורה ותשבורה אותבה אז היא תשבר איפשהו בגבעול, בהטבעות בשדות מצאו שנקודת השבירה היתה בנקודה הקשיחה... להדגמה->>>>

ממש אין לי מושג...

לך תדע אולי יש קשר...אבל מקרה כזה מוסר ישר פוסל ש-99.9% נעשו בידי בני אדם...ומוריד א הרף כבר ל-98.99%

Majestic12

New member
זה בכלל לא מוריד את הרף

קראתי די הרבה מחקרים על הטבעות. כל המחקרים אינם חד-משמעיים, ומעולם לא הוכח קשר ישיר ואמין בין חוצנים או עבמי"ם, לבין ההטבעות (פרט לעדויות מספר בעל-פה וכמה זיופים לצערי). כיום יש בעולם (במיוחד באנגליה), קבוצות גדולות מאד של אנשים, שפיתחו מומחיות ליצירת הטבעות. תוך 8-12 שעות, הם מסוגלים ליצור הטבעות עצומות ומורכבות מאד. עמדתי הבסיסית הנוגעת להטבעות, נשארת כשהייתה.

נו איזה מצחיק אתה

אתה באמת מצפה שהם יבואו ויואמרו לך את המצב, או שיראו לך דוגמאות? אתה לא חושב שזה קצת ברור שכמו שאין לנו הוכחות חותכות לעובדה שהם מגיעים לארץ, כך שאם הם לא רוצים שאנו נדע על הזה שהם עושים את הטבעות, ברור שלא נדע. קצת קצת ברור שלקבוצה שיש טכנולוגיה מתקדמת בעשרות אלפי שנים, והקלות הבלתי נלאת שלהם להסוות את הדרך שלהם לכל דבר שרק ירצו, איך ?! אתה מצפה להוכיח את היד שלהם בעניין?

Gilliana

New member
בוא תענה לי על שאלה אחת...

... איזה אינטרס יש לחייזרים לעשות כל מיני הטבעות משונות בשדות חיטה? מה בדיוק יותא להם מזה? ואל תגיד לי שאלו הם סימוני אתרי נחיתה משום שאם החייזרים אכן זקוקים לסימונים שכאלו, מצבם חמור מאד.

שוב פעם שאלות רטוריות!

מה אתה כבר יכול לומר לי על הדרך שלהם או עליהם, שכבר אני לא יודע? העובדה היא שהם עושים, בכל בדיחה יש טיפה של רצינות, אולי הם עשו אחת אולי רק אחת וזה מספיק בשביל לומר דבר כזה, שהם עדיין עושים זאת ולא אתה ולא אף אחד אחת יוכלו לומר אחרת. נו באמת אנחנו כמו כלבים! מה ומי יוכל להסביר לי מתי כלב דיבר איתו פעם אחרונה? אולי בגלל שאין לכלב את היכולת השיכלית והגופנית לעשות זאת?! איך אתם מצפים מעצמכם לומר לי או לעצמם למה הם יעשו זאת?! תפסיק להשלות את עצמך, ותתמקד במה שאפשר עוד להסביר.

Gilliana

New member
קודם כל...

אם התגובה היתה אכן מופנית אלי כפי ששורשרה, הרי שזו "את" ולא "אתה". שנית, אני ממש מצטערת - אבל לא הצלחתי להבין כלום ממה שכתבת. האם אתה מתכוון לומר שאין לנו את היכולת השכלית להבין מדוע הם עושים זאת ובכל זאת הם עושים זאת? אם כן, נשמע מאד לא הגיוני בעיני, אבל כמובן שזכותו של כל אחד לחשוב ולהאמין כרצונו.

הדברים נכתבו ממש מהר

כך ששמתי לב אך לא יצא לי לתקן . מצטער והנה התיקון: הטכנולוגיה של החיזרים רחוקה, רחוקה מכדי שנוכל להבין ממנה דבר. וזה לא שאנחנו צריכים זמן. זה יותר כמו העובדה שאנחנו מקשרים דברים ומצבים לכל יכולתינו להבין לפי הדרך בה עברנו, והסביבה בה אנו מתקיימים. זה לא שאנחנו מסובבים את הגלגל או ממציאים אותו מחדש, הכל כבר קיים. אנחנו כמו בעלי חיים לעומתם, כך שבין אם הם רוצים לתת לנו הסבר לבין אם לא רוצים להסביר דבר, אנו לגמרי תלוים בהם. כך שלדעתי אפשר להתקדם ולהמשיך לחקור עד ממצאים חדשים. זה לא שאנשים יום אחד החליטו להמציא את המעגלים האלה למען הכיף שלהם. וגם אם הם יוכלו להמציא למען הכיף, היופי הוא שבכל זאת האפשרות קטנה, וכל זה בגלל דרך השבירה של הגבעולים.

Gilliana

New member
בוא נשעה רגע הבדלה בין...

הטבעות נחיתה של כלי טיס או עבמי"ם לבין מעדלי חיטה מסוגננים, שאינם נוצרים כתוצאה מנחיתה של כלי כבד על החיטה. ברור שכל החה של חפץ כבד וחם על חיטה או על שיבולים יגרום לשבירה שלהן באופן מסויים. לא על זה אני מדברת. אני מדברת על הסימנים והציורים המיוחדים שהם בפירוש אינם סימני נחיתות אלא עיצוב שנעשה במיוחד לצורך מסוים (אשר מבחינת חייזרים, אינו צורך רלוונטי לפחות עפ"י דעתי). סביר להניח שהאנשים שהמציאו את הסימנים והעיצובים המיוחדים, קיבלו את ההשראה מסימני נחיתה בדמות עיגולים שנמצאו בעבר הרחוק בשדות חיטה ושדות אחרים, אשר אינני שוללת את האפשרות שנגרמו כתוצאה מנחיתה של כלי כבד עליהם.

למעלה