הסרט "היום השלישי".

Gilliana

New member
אתה לא יכול לשאול שאלה...

... כאשר העיקרון המנחה אותה הוא מראש שגוי. זה כמו לשאול בהנחה שהחמאס לא רוצה להרוס את מדינת ישראל, למה הם מפוצצים אותנו.

aok

New member
פה קבור הכלב

החמאס כן רוצה להרוס את מדינת ישראל בחלומותיו הרטובים ולכן הוא ממפציץ אותנו. לא נראה לי סביר, במבחן ההגיון, שתרבות שמעוניינת בהשמדתנו תשחק איתנו יותר מדי משחקים. לאיזו מטרה? למטרת מחקר והבנת הסיביליזציה העלובה שלנו? כי אם התשובה חיובית, מדוע לעזאזל להשמיד אותנו בסופו של יום? אם לחילופין יש להם אינטרסים אחרים בכדה"א (למשל שעבוד המין האנושי, ו/או שימוש במאגרי האנרגיה כאן ו/או השתלטות על המשטר העולמי), אז למה בדיוק הם מחכים?! הלא, ככל שאנחנו מתפתחים אבולוציונית, כך המענה שלנו ללוחמה מצידם מתפתח ואולי יכולת התגובה שלנו משתפרת. אני אומר: רוצים שעבוד? דה רוצים אנרגיה? דה רוצים ניסויים? דה רוצים השתלטות? דה רוצים השמדה? דה BRING THEM ON THEN!!! (סליחה, יום עבודה לא קל)

Gilliana

New member
לא לקחת בחשבון הרבה גורמים

ולכן - אתה לא יכול סתם לקום ולהגיד "לא נראה לי סביר" כאשר אתה לא מכיר את התנאים בשטח (ואל דאגה - גם אנחנו לא ממש מכירים אותם. למה אתה חושב למשל שחייזרים ימהרו לפלוש הנה ללא תכנון מקדים ולאבד מאות אלפי מחייליהם? אתן לך רק דוגמה את התסריט של כריס קארטר לעניין הזה (שהוא כמובן אחד מני עשרות תסריטים אפשריים): החייזרים קבעו תאריך יעד לפלישה כוללת כאשר את 50 השנה שקדמו לפלישה הם הקדישו ליצירת גזע גלאיים אשר ישמש הן כחיילים והן כעבדים בעתיד - סצנריו מאד הגיוני לדעתיבהתחשב בעשרות מכשולים אשר יכולים לעמוד לצבא חוצני לרועץ: תנאי השטח והאטמוספירה בכדור הארץ, חיידקים, חוסר היכרות מספקת עם הטופוגרפיה של הפלנטה ועוד שיקולים כאלו ואחרים. זה לא הולך בדרך של "יאללה פולשים" - זבנג וגמרנו. למלחמות בין עמים בכדור הארץ קדמו לפעמים עשרות שנות תכנון, אז למלחמה כוללת???

aok

New member
לא מקבל

אם מדובר בסיביליזציות שמתקדמות באלפי (או יותר) שנים ביחס אלינו מבחינה טכנולוגית, מה הבעיה שלהן לייצר איזה נשק ביולוגי שיפורר את כל המין האנושי תוך שנתיים (סטייל המגיפה השחורה, רק יותר אינטנטסיבי בפיזור כלל-עולמי)? לדעתי, את זה אפילו אנחנו יכולים לעשות כיום אם נשתדל קצת. בשביל מה להם בכלל להגיע לכאן להילחם? שיזרקו איזה נשק קטלני מרחוק ויצפו בנו מתבוססים בדמינו מהחלל. אני לא חושב שתרבות סופר-מתקדמת זקוקה לחיילים. גם אם כן, החיילים שלה יכולים להיות מכאניים/סייבורגים ולפיכך לא יזיזו להם שום תנאים ארציים, קטלניים ככל שיהיו. אני משוכנע שהרובוטיקה אצלם מתקדמת בהרבה ממה שקורה כאן, מה גם שאצלינו כבר היום יש תכניות לשילוב רובוטים בלוחמה בשדה קרב בעשורים המאד קרובים (שלא נדבר על מל"טים למיניהם כבר מתפקדים כמטוסים כמעט לכל דבר).

Gilliana

New member
אבל מניין לך עד כמה הם מתקדמים?

אתה נוטה להתייחס לחייזרים כאל אלוהים - בלתי פגיעים, מסוגלים למחוק תרבויות שלמות כהרף עין... אתה יוצא מהנחות יסוד כ"כ שגויות ועל כן אין כל פלא שאתה מגיע גם למסקנות שגויות. אתה משוכנע שהרובוטיקה אצלהם מתקדמת... על סמך מה??? מניין השכנוע הזה לבד מתחושת בטן? מניין לך שהם מסוגלים לנשום את האטמוספירה בכדור הארץ? בקיצור... מצטערת לומר לך ידידי, אבל הטיעונים שלך לא רציניים - בודאי שלא על מנת לבנות על גביהם תילי תילים של תאוריות. לגבי מלטי"ם המתפקדים כמטוסים לכל דבר - נסחפת לגמרי. שום מל"ט לא יחליף טייס בשר ודם לעולם.

aok

New member
עצם זה

שהם מגיעים לכאן בכלל מצביע על טכנולוגיות מאד מתקדמות. לא מדובר בקפיצה מבוסטון לברלין. אם זה היה הפוך, אנחנו היינו אלה שמגיעים אליהם לביקור. לא כך?

Gilliana

New member
עדיין, זה לא מחייב

יתכן שיש להם טכנולוגיות מדהימות מתחום ההנעה והטיסה אבל גופנית הם שבירים וחלשים והם לא פיתחו יכולות לחימת קרקע מרשימות (נכון שבסדרת סרטי מלחמת הכוכבים הפריקוולית אנו רואים קרבות שהם קרבות רובוטים אבל זה עדיין לא אומר שגם במציאות זה יראה כך). יתכן שהם זקוקים למשאבים בכדור הארץ ולכן הם לא ישמידו את הפלנטה במטח מרשים של פיצוציפ גרעיניים, פוטוניים ו/או אחרים. יתכן שהם זקוקים לבני האדם כדי לשרוד (באמצעות שימוש בדם האנושי למשל) ולכן הם לא יזדרזו להשמיד את האנושות אלר לשעבד אותה... בקיצור - מי יודע?

aok

New member
אוקיי...

אני עדיין חוזה לטענתי לפיה גם אם בהם בעלי גוף סופר-שברירי יחד עם טכנולוגיה סופר-מתקדמת, אין להם שום צורך בגוף כדי לבצע את זממם. מגפה אחת קטנה תספיק. לגבי שימוש בדם אנושי - כמובן ש - הכל - יכול להיות, אבל זה כבר נשמע לי טיפה הזוי (מבלי להתנשא כמובן). אם הם אכן זקוקים לבני האדם זה רק לצרכי שעבוד וזו יכולה אולי להיות הסיבה היחידה שבגינה אנחנו לא מושמדים. או שאולי גם שאין להם שום כוונה להתעמר בנו, אלא רק לבקר אותנו למטרות שאינן בהכרח שליליות...

תלמד לקבל

בוא נציג לך מלחמות שונות, תקבל פה שיעור בהיסטוריה 1)לרומאים ליד ים המלח לקח הרבה מאוד שנים לכבוש חזרה את מצדה... 2)למלך אמר המוסלמי נכנסה דילמה ענקית לפני כניסתו לירושלים בסוף התקופה הביזנטית, האם להרוג את כולם ולכבוש את העיר כשדם החיילים הביזנטים יגיע לברכיים או האם להיכנס ברוגע ובשלום. ומה הוא עשה? תאמין לי שהוא ערבי של פעם ולא של היום הוציא חוזה (חוזה עמר) כניעה לתושבי ירושלים שבהם הוא מציג חוזה של שלום, מי שישלם מס ונשאר בעיר הוא בן חסותו ומי שרוצה לחזור לארצו יקבל ליווי ביטחוני. 3)הורדוס, יהודי בספק, בנה ליהודים אמת מים, שיפץ להם את בית המקדש, ובנה להם מצודה. אם אהב מדי פעם להכניס את חייליו להר הבית ולבצע בכהנים ולוים טבח. אז מה יש לנו פה...בוא נסיק מסקנות 1) הרומאים, תיכננו הרבה זמן לפני שהם פלשו 2)אתה לא יודע אם חוצנים יהיו כמו עמר: שליט ערבי של פעם, נמנע משפיכות דמים. או כמו אחמדיניג'אד שליט ערבי של היום שהדבר היחיד שהוא מחפש זה שפיכות דמים. 3) אתה לא יודע אם החוצנים יעזרו לנו או שמצד שני "יכנסו" בנו. מסקנה כוללת: בינתיים תשאיר את "היום השלישי" בגדר סרט ולא בגדר הורוסקופ לעתיד.

aok

New member
לא הבנתי

1. את הדוגמא למלחמות - היו גם לא מעט מלחמות בהסטוריה שבהן הדברים קרו מהר מאד ולא תוכננו מאה שנה (אפעס... רוב המלחמות לדעתי). 2. מסקנה כוללת: לא הבנתי. או שמא אתה לא הבנת שאני לא חושב שמדובר בתסריט ריאלי אלא בסרט אסונות ותו לא (זו דעתי האישית כמובן ואין איש חייב לקבלה).

ע י ד ו2

New member
רק בגלל

שהם "חוטפים" אותנו לא אומר בהכרח שהם עושים זאת ממניעים שליליים. זאולוגים "חוטפים" בעלי חיים אחרים למטרות תיוג ומעקב משום שרצונם לשמר את המין, למשל זנים בסכנת הכחדה. אולי זו מטרת החוצונים, וגם מדובר בתרבות זרה, אולי זו דרכם לומר לנו "פנינו לשלום" ואנחנו פשוט לא יודעים לפרשה(קצת הגזמתי עם הרעיון האחרון, אבל שיהיה).

Majestic12

New member
לגבי חטיפות

חטיפה, כלומר לקיחת אדם כנגד רצונו, היא כבר עניין בעייתי. בני-אדם הם יצורים תבוניים (נו טוב - לא כולם) וחוצנים בוודאי יודעים זאת. לכן, חטיפה הינה מעשה כוחני ושלילי. בנוסף, אל תשכח את מסכת ההתעללויות שעוברים חטופים. האם זה למען שימור המין? לא נראה לי - במיוחד לנוכח העובדה שבני-אדם יודעים להתרבות מהר מאד. ואחרון - לגבי הרעיון שזו דרכם של חוצנים לומר "פנינו לשלום", הרי זה מזכיר לי את הבדיחה שסופרה בהונגריה, בשעה שהרוסים פלשו אליה ב- 1956 בטענה ש- "אנו באים אליכם כידידים", וביצעו טבח, פשוטו כמשמעו. על כך אמרו - איזה מזל שהם באים כידידים. תארו לכם מה היה קורה אם הם היו באים כאוייבים....

aok

New member
דבר אחד אני לא מבין

הלא אם מבקרים כאן יצורים תבוניים מתרבויות זרות, הרי שכפי הנראה מדובר בתרבויות ותיקות מאד ו/או בעלות ידע והישגים טכנולוגיים שאנו נוכל להגיע אליהם אולי בתוך כמה מאות שנים. לפיכך, אם פניהן אינן לשלום, הכיצד יתכן שלא הושמדנו זה מכבר? הלא גם יכולת המענה המפותחת ביותר שלנו, היא כאין וכאפס לעומת יכולותיהם של המבקרים. בקיצר, מבחינתי מתקיים כאן דיסוננס. אשמח להערות/הארות.

HeavenDusk

New member
מי אמר שחוקי המשחק ברורים?

המשוואה שהצגת שאם...אז... היא שגויה לטעמי משום שאתה לא יודע דבר וחצי דבר על התרבויות שלהם, אי לכך אתה לא יכול לצפות את המהלכים הבאים שלהם. אין לך מאית אינפורמציה על איך הם משחקים ולכן לא ניתן לצפות את המהלך הבא שלהם. כידוע לנו הם צופים בנו ללא התערבות ישירה כמה אלפי שנים. אולי השעון הביולוגי שלהם מתקתק אחרת ובשבילהם אלף שנה הוא כמו יום שלנו? WE CAN'T TELL.

aok

New member
אל תכעס

אתה צודק, אני מודה! אני סובל ואתנופוצנטריה ממארת!
אני גם מכיר את "כי אלף שנים בעיניך כיום האתמול" (תהלים צ, ד). וכנראה שגם "במופלא ממך אל תדרוש" רלוונטי לענייננו. אתה יודע מה? קניתי! שולם?

Majestic12

New member
לשאלתך

מדוע לא הושמדנו - אינני יודע. איננו יודעים גם מה מעשיהם כאן, ומהם כוונותיהם האמיתיים. קשה "להיכנס לראש" של תרבות מפותחת בהרבה מאיתנו. אולי אנחנו מהווים רק "עכברי מעבדה" מבחינתם, וכל רצונם זה לצפות ולחקור אותנו, ולא לכבוש. חשוב כיצד חוקר האדם את היקום ואת כדור הארץ. אנחנו גורמים נזקים בטבע, אבל לא מתערבים בחיי בעלי החיים אותם אנו חוקרים בטבע. במעבדות - זה כבר סיפור אחר. ולגבי יכולות המענה - איני מזלזל ביכולות האנושיות, לפחות ב- 60 השנים האחרונות. בידי האדם יש נשק גרעיני, נשק המובסס על קרני חלקיקים, נשק המבוסס על קול וגלים אלקטרומגנטיים וכ"ו וכ"ו. כבר הוכח בעבר, שהצלחנו לא רק להרתיע עבמי"ם ולהבריחם, אלא גם הצלחנו ליירט אותם ולהפילם (ראה המקרה שאירע בבסיס חיל-האוויר ברמשטיין, גרמניה, 1974).

aok

New member
עקרונית אתה צודק

אבל מעשית, עם כל הכבוד להתפתחות הטכנולוגית של מיננו, לפעמים כשאני רואה בסרטים תיעודיים כל מני "מנוברים" של כלי תעופה זרים, היכולות האוירונאוטיות שלנו נראות מגוחכות ביחס למה שהולך שם. שלא נדבר עם האופציה של מניפולציות על חוקי הפיזיקה לצרכי לחימה, דבר שאנו לא ממש יודעים לבצע למיטב ידיעתי (בעיקר פיזיקת קוואנטים שימושית, שאצלינו אפילו לא נמצאת בטיטוליה עדיין אלא בגדר תיאוריה בלבד כמעט). אינני מכיר את מקרה ראמשטיין (פרט ללהקה הגרמנית כמובן) ואשמח אם תוכל להפנות אותי.

Majestic12

New member
בתגובה למה שאמרת OAK

1. בסרטים תיעודיים לא יציגו בפניך את מרבית הטכנולוגיות המתקדמות ביותר - מאחר ורובן סודיות. אבל שים לב בעיקר ליכולות של מטוסי האורורה, ושל מגוון המזלטי"ם והמלטי"ם החדישים (כולל דגמים בגודל מיניאטורי). 2. פירוט על כלי הנשק המתקדמים וטכנולוגיות חדישות, ניתן למצוא במאמרים האחרונים של גילי ושלי ב- NRG. שם תמצא גם הרבה הפניות למידע מפורט יותר. 3. מקרה רמשטיין פורט בספרו של הקולונל פיליפ קורסו "היום שאחרי רוזוול", ותואר גם במספר אתרים באינטרנט. ניתן למצוא את כל החומר במנועי החיפוש. (יש לחפש Ramstein). וקבל תיקון - התרסקות העב"ם בבסיס חיל האוויר הגרמני ברמשטיין, היה ב- 1962 ולא ב- 1974, כפי שציינתי בטעות.

למעלה