הסרט "שביל הבריחה" בטלוויזיה

הסרט "שביל הבריחה" בטלוויזיה../images/Emo44.gif../images/Emo88.gif

בעוד מספר דקות (12:30) ישודר בערוץ 2 סרט הסטודנטים "שביל הבריחה" שבויים על ידי ליטל גולדברג. הסרט עוסק בגלית דיין, מעריצה מושבעת של ריטה, שאיבדה את אמה, אחיה ואחותה, ומוצאת בריטה דמות אם ודרך להימלט מהמציאות. הסרט זכה לביקורות מצוינות כשהוקרן לא מזמן בסינמטק תל אביב. אורך הסרט: כארבעים דקות. לא כדאי להחמיץ
צפייה נעימה לכולם (ואל תשכחו לספר מה אתם חושבים על הסרט
)

אין דרך לתאר את מה שאני מרגיש עכשיו../images/Emo7.gif../images/Emo88.gif

בכיתי לאורך כל הסרט, במיוחד בקטע של בית הקברות כש"כתר שמש" התנגן ברקע... הסיפור של גלית כל כך עצוב. גם אמא שלה, גם אחיה וגם אחותה... זה לא נקלט. זה פשוט לא ייאמן שגלית לוקחת את הדברים בצורה כזאת חזקה והיא מתמודדת איתם בכל הכוח. היא אדם פשוט מעורר השראה. אני עדיין המום... קשה לי לכתוב. הסיפור הזה פשוט עצוב וכואב וגלית מצליחה להחזיק מעמד ולקחת הכל בצורה קלילה. בלתי ייאמן. ריטה היא האדם הכי מקסים שאני מכיר! היא הצליחה לגרום לגלית לאהוב את החיים ולא להישבר. היא פשוט אדם מיוחד ויוצא דופן... סרט מדהים. ליטל גולדברג מוכשרת בטירוף! כל הכבוד! אני מאחל לגלית את כל האושר שבעולם כי מגיע לה. אמן שכל מה שהיא תרצה יקרה...

glitter8

New member
סרט יפה מאד

אריתי בקרדיטים את גור הלר, האם הסרט נעשה במסגרת קאמרה אובסקורה?

יש לי דעות קצת שונות מדעת הכלל...

כסרט-אין מילים, ערוך ומטופל היטב ויש קשר בין התוכן לצילום.... אבל לגבי תוכן הסרט-גלית.....יש לי השגות .לא אכתוב כאן,כדי לא לפגוע חלילה. בבחורה שעברה הרבה אך מתמודדת לא בדרך הנכונה. ואיך אני יודעת? גם אני מעריצה את ריטה. ריטה מכירה אותי רק מעט וקצת... גם אני חוויתי אבדות קשות כל חיי,ממות אחי כשהייתי בת 13.5, אחר כך נפטרה בפתאומיות בת דודה בת 20, כעבור שבוע ניצלתי בנס מפיגוע בכיכר ציון בירושלים,אבל חברתי הטובה נפצעה אנושות ונפטרה כעבור יומיים,8 חדשים אחר"כ עוד ידידה-שהיתה מדריכה שלי בלימודי עבוד סוציאלית נפטרה מסרטן...אחרי 4 שנות מאבק....ואחר"כ אבי נפטר ואחר כך הפלתי עובר בשבוע 22, ועוד הפלה של תאומים, ואחר"כ אימי נפטרה..ואז בא השינוי,האור הגדול-נולד בני יחידי, שהוא כיום חייל קרבי.... למה אני מספרת בגילוי לב ?כי אני התמודדתי קצת אחרת....עם כל האבדנים....לא וויתרתי על החיים, והם לא ויתרו עלי....עדתי שנים כעו"ס במחלקות אונקולוגיות, ומחלקות ילדים ונשים, מה שכמעט שבר אותי- כל חיי רצופים מחלות,ניתוחים...ואני רק התחזקתי ונשבעתי לחיות ,ולחיות טב...אני לא חיה בסרט. גם לי השירה של ריטה גרמה לחיזוק ההתמודדות, וכתבתי לה את זה....כעת אני חולה במחלת התשישות הכרונית-פיברומיאלגיה. קשה לצאת מהבית,יש לי רק4- שעות "טובות " ביום. הלילות -ללא שינה,ואני מאזינה למוזיקה,הרבה ריטה ורמי, אחזור גם לנגן,ואת הכאב הפנימי שלא מרפה-אני מעלהעל הכתב.אם אני לא אעזור לעצמי,אף אחד לא יעזור לי. ריטה היקרה ושירתה היא אש התמיד ששומרת עלי. במערכת הסטיראו יש מקום ל5 דיסקים,אני יכולה להעביר לילה בהאזנה רצופה. ועדיין לא וויתרתי על החזרה לעבודה.למרות היותי מוכרת כנכה-עם אוסף המחלות שלי,אני יוצאת בכוח מהבית,נוהגת ונוסעת לסייע לחברי בבית חלים.פעם לא יכולתי להיות במקום הומה אד רעש די ג'י ואורות מהבהבים. אחרי 6 שנות הסתגרטת התחזקתי והעזתי לצאת להופעה של ריטה.וזו עוד מדרגה לכוו בריאות. אני מאחלת לגלית שתעזור לעצמה באופן יותר מעשי....ואם תרצה-תכתוב לי במסרים. שבת שלום לכולם, אל תכעסו, מותר להוציא ביקרת.."מותר לצעוק אך בזהירות, לא להרוס" וזו היתה כוונתי. לא לצעוק,להושיט לגלית ולעוד אנשים שחשים כמוה -שיש מקום לתקוה. וכל הכבוד והערכה לריטה שתמיד מוצאת זמן. תבורכי ריטה יקרה.

noy segal

New member
מסכימה ולא מסכימה

גלית היא אדם מעורר השראה, אבל היו דברים שלא הסכמתי איתה
בסך הכל, סרט נהדר, עשוי טוב ומרגש.

התגובה הוקפצה מטה

הכוונה שלי היתה שאנשים קצת נסחפים במה שקשור בריטה. לריטה אין שום כוחות היא זמרת פרפורמית ענקית בכל הזמנים אבל כוחות ממנה והלאה ובטח שהיא לא נותנת כוחות את הכוחות אנחנו מוצאים בתוכנו והבחורה מהסרט יכולה לפרגן רק לעצמה על הכוחות שיש לה להתמודד עם כל הקושי ולא לחשוב לרגע שהכוחות הם מריטה.גם אני אוהב את השירים והביצועים של ריטה וכמו כל אחד יש לי את הבעיות שלי אבל את הכוחות להמשיך אני מוצא בתוכי ולריטה אין שום חלק בזה.אנשים יודעים לחזק את עצמם ולרפא את עצמם לבד ומשום מה הם תמיד מחפשים לשייך את זה למישהו אחר.וככה אנו מוצאים כל מיני גורו ומכתירים סתם.אני גם לא בטוח שריטה יצאה גדולה בסרט כי בתחילת הסרט הבחורה והמראיינת דיברו על כך שהיא צריכה להלחם על היחס של ריטה וזה לא בדיוק מוציא את ריטה משהו מרפא במיוחד. כמו כולם אני יודע שלריטה יש הרבה מעריצים הרי עשרים שנה זה ים זמן אבל יצא לי לראות לא פעם איך שהם נלחמים על היחס ממנה וזה נראה לי הזוי לחלוטין .תמשיכו לאהוב ולשמוע אבל תפסיקו להסחף זו רק ריטה ונראה לי שאפילו בעיני הזמרים עצמם זה נראה קצת מוזר וחונק.

ליצנים כולכם

איך אתם מצליחים להעביר ביקורת על גלית שחושפת רגשות בצורה כל כך גלויה? בסופו של דבר כולכם מעריצים את ריטה באותה מידה בדיוק. רוצים הוכחה? כשהשיר האחרון של ריטה ,שהוא שיר בינוני לחלוטין, יצא לרדיו, כולם כתבו כאן שהוא מדהים, מקסים , מרגש וריטה הכי מקסימה שם. להערכתי, זה שיר ממוצע ומטה - שיר שכל מירי מסיקה, קרן פלס, שרון חזיז או שאר זמרות כאלה יכלו לשיר בדיוק באותה רמה. ריטה לא מביאה את היכולות שלה בשיר הזה אפילו לחצי. והעיקר שכולם קפצו כאן שהיא מדהימה - כולכם מכורים בטירוף ומבחינתכם כל מה שריטה תעשה הוא מושלם , כמו המופע ONE שלדעתכם היה אחד הטובים, אבל לא יכול להתקרב לדברים אחרים שריטה עשתה. גלית חשפה כאן את כל עולמה, את כל כאביה, פחדיה ותחושותיה ואתם מעיזים להעביר עליה ביקורת? הצעה לי אליכם - תסתכלו כל אחד על עצמו ועל היחס שלו לריטה ותבינו שגם אתם מעריצים את ריטה באותה רמה רק מפחדים להודות בכך. למה אף אחד כאן לא העביר ביקורת על החברה של גלית שהסתובבה איתה לאורך כל הסרט? היא מעריצה ברמה יותר נמוכה? ממש לא, היא שותפה מלאה לכל האלמנטים של ההערצה הזו, רק (כנראה) סוחבת פחות כאבים מגלית ומתחברת לריטה ממקומות אחרים. הסרט ערוך בצורה מדהימה, מעביר צמרמורות בגוף. ואתם יודעים מה? אם הסרט הזה גרם לפורום לקום לתחיה ולנהל כאן דיון כזה או אחר על ההערצה של כל אחד ואחת מכם, אז הוא עשה עבודת שירות טובה לכל אחד ואחת מכם. תראו את הסרט הזה כמראה כלשהי, אולי לא מראה ישרה לחלוטין ולכל אחד מכם יהיה שוני כזה או אחר, אבל בסופו של דבר כל אחד יכול כאן להתחבר לדברים שגלית אמרה בלי לפחד מה יגידו עליה או יחשבו עליה. מבחינתי גלית גיבורה אמיתית.

Dug E

New member
ואתה לא חושב שאתה כל הזמן כותב את אותן מילים?

אתה כל הזמן כותב על ריטה שהיא יותר מידי ממחזרת את עצמה.. קודם כל שים לב למילים שאתה כותב בכל הודעת השמצה אופיינית שלך ואולי, עם קצת מוח (זה לא דורש המון) תבין שגם אתה ממחזר את עצמך יותר מידי. אם אתה כ"כ שונא את הדרך שבה ריטה מנהלת את הקריירה שלה אז למה אתה קורא וכותב פה? למה אתה עוקב אחרי הופעות שלה? למה אתה עוקב אחרי כל אירוע טלויזיוני שריטה קשורה אליו? אז תפסיק לשחק אותה. וזה בלי התייחסות לזה שאתה שופט את האהבה של גלית לריטה שזו הדרך שלה להרגיש יותר טוב אחרי השנים הקשות שעברה.

לא הכל שחור ולבן...

קודם כל, הייתה לי תחושה שתגיבי לסרט הזה
אני עדיין לא אכתוב את דעתי, קודם כל משום שאני עדיין חושבת על כך.. לא היה לי כל כך פשוט לראות את הסרט ואני עדיין מעכלת אותו ומגבשת לי דיעה.. וחוץ מזה, אני מרגישה שקודם כל מגיע לגלית וליטל לשמוע (או לקרוא..) אותה לפני שאני כותבת אותה כאן... מה שכן חשוב לי לומר זה שאין ספק שזה סוג של בריחה, גלית מדברת על זה בעצמה במהלך הסרט.. לי נראה שהיא דווקא כן מודעת לזה וזו הבחירה שלה.. חוץ מזה שהשם של הסרט אומר הכל, לא? ואני מאוד מבינה ומאוד התחברתי להרבה חלקים של הסרט.. כל האהבה וההערכה הזאת לריטה שנכנסת בדיוק למקום הזה שאמא הכי חסרה בו.. אבל לא באמת יכולה למלא אותו.. כל הנושא הזה בכלל לא פשוט.. ואני בהחלט חושבת שגלית מאוד אמיצה וחזקה בזכות עצמה, ללא כל קשר לריטה.. יש לה עוד תהליך לעבור, כמו לכל אחד מאיתנו.. אבל זה כבר בינה לבין עצמה... אני בהחלט מאחלת לה למצוא את האור הכוחות והאהבה בתוך עצמה ושיהיה לה רק טוב.. זה בהחלט מגיע לה... ועוד חשוב לי לומר שאני חושבת שהסרט עשוי ממש טוב וליטל וכל הצוות עשו עבודה מעולה...

מעניין, למה חשבת שאגיב לסרט הזה?והאם ידעת אי

איך אגיב? ובלי שום קשר,אני מעריכה את גלית שהסכימה להחשף...ואני מאד מעריכה את ליטל שהכינה סרט כזה רגיש. אני גם חושבת שבמקור היה ארוך יותר והוצאו ממנו כמה קטעים.... ועכשיו נשאר לשמוע מה לריטה יש להגיד..

מה זה משנה בכלל?

מה זה משנה מה יש לריטה להגיד על כך ומה בעצם היא תגיד? גם אם היא לא אהבה היא צריכה להשאר נחמדה ובטח שלא תפגע בבחורה. אני לא בטוח שאני במקום ריטה הייתי אוהב את כל הקטעים בסרט. נכון הסרט ממש עשוי בצורה מרתקת ואהבתי בו הרבה קטעים אבל הסיפור של ההערצה קצת משועבד ומריר ובכמה קטעים הבחורה נשמעת כמי שלא יודעת להבדיל בין מציאות ודימיון וזה לא כל כך מפרגן לא לה ולא לריטה ובטח שלא לגילה .לא חושב שהיה נבון להחסף בסרט עד כדי כך כי את מה שמשפחתה בסרט אמרה על כל ההערצה כמו נרקומנית יחשבו עוד רבים ןחבל.אני חושב שהיא בחורה מאוד רגישה וחיננית אבל הייתי מציע לה בכל ליבי ובאמת ובכנות להשתחרר מכל העומס הזה ולהפסיק לבטל את עצמה ואת חייה למען ההערצה שתחייה למען עצמה כי היא עוד צעירה ושתכיר בחור ותתן לו הזדמנות ולה גם אם הוא לא יאהב את ריטה כי ריטה לא תיהיה פה לא בשבילה ולא בשביל אף אחד בעוד כמה שנים.זו העבודה שלה. ועדיף להתעורר למציאות לפני שיהיה מאוחר.לסיום רק אאחל שיהיו לה חיים הרבה יותר ורודים ומחייכים כי באמת מגיע לה ונראה לי שהיא גם חזקה כדי לדעת לקחת את מה שבעצם מגיע לה ולכל אחד בעולמנו הלא כל כך פשוט.

אתה כלל לא סותר את מה שנאמר פה.רק מקצין

את הטון שהדברים נאמרים על ידך. אין ספק שגלית בחורה נחמדה נבונה אבל קצת נאיבית,היא עדיין מחכה שריטה "תאמץ אותה"...., ההסחפות שלה להערצה אחר דמות בכירה, נערצת , היא יותר בבחינת PROJECTION- השלכה, של חסכים שיש לה.עקב האסונות שפקדו אותה.אילו היה זה סרט דמיוני- היה נחמד. במציאות בסיפור כ"כ אמיתי יש על מה לדאוג.אין בסרט ולו רמז שמשהו הולך להשתנות....המציאות שלה.והזמן לא לטובתה.ומה יהיה כאשר ריטה תצא למסע הופעות בחו"ל???אולי הסרט מראה רק את הצד המעריץ את ריטה והשאיפה להיות"של ריטה" להטמע בעולמה האישי, כשבעצם גלית עוד לא ממש עיבדה את תהליך האבל המתמשך על אימה אחיה אחותה...למה הזכרתי את ריטה? ריטה אני מקוה, יודעת על הסרט,אבל אולי לא הקדישה מספיק מחשבה עד כמה היא חשובה לגלית,ואיזה סיכונים סמויים זה מכיל בתוכו. אני גם משוכנעת שריטה לא עודדה את הדמיון, ואת תהליך ההשלכה שגלית עושה בצורה לא מודעת. מן הראי להביא את הדברים לידיעתה של ריטה, ואולי היא יודעת יותר מכולנו איפה הגבולות שהיא שמה.....כי זה לא עוד סיפור של הערצה של בחורה לזמרת על-דיווה, זה סיפור אמיתי של טישטש גבולות. ריטה במקרה זה היא דמות מפתח לעזרה לגלית...כי המשפחה נראית חסרת אונים...עכשיו שיש סרט הכל נראה זוהר.. האם מישהו יכול להעביר דברים אלו לריטה?היא קצת מכירה אותי, שמי יוספה, ואני מירושלים.היה משהו קצת מקביל-ריטה שרה לבקשתי את "כנפיים לבנות" במופע בפברואר בירושלים,כיון שהשיר ממש מתאר(במקרה ) ארוע מחיי הפרטיים : מות אחי ואבלו של אבי. אבל כאן נגמר הדמיון .הודיתי לריטה והמשכתי לדרכי. אם מישהו חושב שאני מתנשאת במה שאני כותבת-אלפי סליחות, אני עובדת סוציאלית במקצועי, מדברת על הנושא מהמקצוע לא מהרגשות והחיים הפרטיים שלי במקרה זה. אני,כמו רבים התרגשתי מהסרט אבל הסיפור האמיתי של גלית-כפי שבא לידי ביטוי ,מבקש "הצילו". סליחה גלית, סליחה ליטל, וסליחה ריטה.

לערב את ריטה?

נראה לי קצת יותר מדי.ריטה איננה פסיכולוגית או מרפאה וכמו שכבר אמרתי אין לה כוחות על טבעיים.נכון היא מושפעת אבל בטח שלא צריכה "גמילה" על ידי ריטה . היא דוקא צריכה להתרחק קצת.לדעתי היא מספיק נבונה לראות את הדברים בעצמה והיא גם רואה אותם לפי מה שאמרה בסרט. היא רק צריכה למצוא את המינון הנכון של ריטה כזמרת ולא כגורו ולא להשתעבד לריטה כפי שהיא עושה .אני במקום ריטה או כל זמר אחר לא הייתי רוצה לדעת שאני גורם כזה ביטול עצמי לאדם ההפך הייתי רוצה לדעת שאני עוזר לאנשים לא לשקוע וכן להתרומם כן לתת כוח להמשיך ולא להתלות ולהפוך תלותי ולגרום לי אולי להבין שאני אחראי ישירות או בעקיפין לדברים שלא הייתה לי בחירה להם.אני אומנם קשור בלימודי לתחום הפסיכולוגיה אבל אינני יודע לתת עדין את הדעה המקצועית כמוך סוף הדרך 1 אבל כן יודע ויכול לתת את דעתי בעניין ולשמחתי אני מרשה לעצמי להמר שהיא תתרומם גבוה ועוד תצחק על כל ימי הבריחה הללו לא כבדיחה אלא כקרש קפיצה ולקחים למסע האמיתי ולא אל שביל הבריחה.בהצלחה

מה כבר ריטה יכולה לעשות?

גלית היא לא המקרה הראשון שמפתח תלותיות בריטה, כבר יש אנשים שמקדשים את המים שריטה שותה, את האויר שהיא נושמת או כל מילה שיוצאת מהפה שלה. לפי מה שהבנתי מהסרט גלית כן עשתה שינוי בחייה וכן הגשימה חלום ילדות ועברה לגור בתל אביב. אולי כי זה יותר קרוב להופעות? אולי יותר קרוב לריטה? או שאולי היא החליטה לפתוח דף חדש בחייה? ומה כבר ריטה יכולה לעשות אם היא תדע שיש מעריצה כזו? תמנע ממנה להגיע להופעות? אל תגזימו, היא יודעת שהיא מספקת הרבה מאוד אנרגיות לגלית וזה עוזר לה ברגעי משבר, אז גם את זה אתם רוצים לקחת ממנה?

חחחחחח

אתם באמת חושבים שריטה לא מכירה את הסיפור של גלית? כנראה לא הקשבתם ממש לסרט עצמו. ריטה עדיין לא פסיכולוגית שיכולה לקחת על עצמה את הטיפול בכל אחד מהמעריצים שלה. אם היא הייתה מתחילה בטיפול שכזה, לא היה לה זמן בכלל להופיע , גלית לא היחידה שחיה בסרטים על ריטה, יש עוד מספיק כאלה שרואים בריטה משענת כזו או אחרת ואם טוב להם , אז שיהנו. בסופו של דבר כל אחד יעשה מה בראש שלו בחיים שלו

התגובות שלך ממש מעצבנות..

לא ראיתי תגובה אחת נחמדה שלך בכל הזמן שאתה כותב כאן. אתה תמיד תוקף ומעביר ביקורת. אם אין לך דברים טובים לכתוב מדי פעם עדיף שלא תכתוב בכלל. סייג לחוכמה שתיקה, מכיר את המשפט

למעלה