הסרט "שביל הבריחה" בטלוויזיה

ואלו ממש דברי חכמה

ללא ספק בכלל..... כמה קשה לכם לקבל דעות של אנשים אחרים. שמו לכם מראה ענקית עם הסרט הזה ואתם עדיין לא רואים בה כלום? אותי יותר מרגיז שאנשים כאן שופטים את גלית בלי סוף , מי שלא מכיר בן אדם , שלא ידבר עליו. ולהכיר בן אדם זה לא לראות אותו בחמש הופעות, או אפילו בעשרים. לומדים להכיר בן אדם אחרי שמלווים אותו בשמחות וברגעי משבר

new2noam

New member
אני חושב שהסרט היה

סרט סטודנטים סבבה, טכנית הוא היה עשוי טוב, אבל..... אני מאמין שכל דבר צריך לעשות במידה ומה שכן - אני דיי מסכים עם סוףהדרך1. ממה שייצא לי להכיר את גלית - עושה רושם שהיא באמת בחורה מותק אבל בכל זאת בעיניי צריך להתגבר על המכאובים בחיים באופן מעשי אחר (בעיניי), ודעתי היא שריטה תמיד הייתה הגדולה מכולן בארץ, תמיד תשב אצלי על כס המלכות - אבל עם זאת צריך לקחת דברים יותר בפרופורציות. גם רוצה לאחל לגלית המון אהבה, שתיהיה חזקה תמיד, שתשתדל לעשות עוד דברים נוספים - וכמה שיותר - יותר טוב..
והייתי רוצה שתדע שבעיניי היא אכן בחורה חזקה מבפנים.
NOAM

pc girl

New member
../images/Emo122.gif

הקלטתי ועדיין לא ראיתי... יש לי המון עומס בשבועיים האחרונים של לימודים... מתכונות ובגרויות יום אחרי יום
בכל אופן, מחר סוף סוף אני מסיימת עם המתכונת בהיסטוריה ואז יש לי שקט עד לבגרויות במתמטיקה
בקיצור, אני אראה מחר

glitter8

New member
מביטה מן הצד.

שלום לכולם, אני פה רק מדי פעם והרבה בפורום של רמי. קראתי את כל התגובות שלכם. ואני מתחום הקולנוע בעצמי, אך לא ביקורת קולנועית באתי לתת פה, ראיתי את חציו השני של הסרט, לכן כל מה שאכתוב כאן יהיה עם הסתייגות מסויימת. גלית, בחורה , שהחיים הראו לה את הצד המכוער שלהם. בני המשפחה הקרובה שלה מתים מסביבה בכל כמה שנים והיא מרגישה שהבית שלה הוא בית הקברות ושהיא הבאה בתור למות ולחייה אין שום משמעות. היא מוצאת משהו להאחז בו. וזה משהו חיובי. לא סמים, לא אלכוהול, לא כת הודית. אמרו חזלינו "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו," ואני לא מאחלת לאף אחד להגיע למקומה. וגם אין דנים אדם בשעת צערו. וזה בדיוק מה שאתם עושים! מי שמכם לשופטים?? היא בורחת? נראה מה אתם הייתם עושים במקומה! היא לא מזיקה לאף אחד בהערצה שלה. היא לא מציקה למושא אהבתה יותר ממעריצים אחרים שכבר ראיתי במו עיני. בחורה צעירה שעוד תלמד ותתגבר, אלא שזה יקרה בקצב שלה. ואף אחד לא יגיד לה מתי הגיע הזמן להתבגר. אתם רואים אותה בתור סרט של שבת בצהרים בטחויזיה, אבל היא נפש פגועה שמצאה לה נחמה בשירים שנותנים לה כח. זה רע? לא. אני לא מעורה בחיי הפורום הזה, אז אני לא יודעת עד כמה אתם מכירים אותה, אבל במקום לבקר ולשפוט , נראה לי שהכי נכון זה להיות שם בשבילה ולחבק. מצטערת אם התפרצתי והשתלחתי, פשוט צרם לי מבול הביקורת הזה. ולגבי הסרט עצמו...אני בטוחה שכבר קיבלת ביקורת מהמורים של קאמרה...אז קטונתי

מאוד מסכימה איתך..

אני חושבת שממש ממש נסחפסו כאן עם התגובות.. מי אנחנו שנשפוט או נבקר את גלית? נכנסתם למקומות בכלל לא שלכם... ובמקום לפרגן ולתמוך מעבירים כאן ביקורת.. כשאני כותבת על משהו שכואב לי בכל מקום אחר אני מצפה שיתמכו שיחבקו.. לא שיבקרו אותי.. בכלל, לאחרונה האוירה בפורום הזה מאוד לא נעימה, וזה מאוד חבל לי.. כי זה בסך הכל פורום סביב מוזיקה ועל הזמרת שכולנו אוהבים ואין שום סיבה לכל האוירה שלא נעימה הזאת.. להיפך, זה צריך להיות מקום מלא באנרגיות חיוביות ופרגון.. זו דעתי בכל אופן... ואני דווקא כן חושבת שהסרט הסתיים עם אמירה אופטימית בכל שהיא עזבה את הבית.. באמת שאני לא מאחלת לאף אחד לחוות כל כך הרבה כאב.. ואני יכולה לספר לכם שגם לי ריטה מאוד עזרה להתמודד גם דברים כאלה ואחרים.. ואני לא רואה שום דבר לא בסדר בזה, להיפך.. כל אחד מאיתנו בוחר לפעמים לברוח.. זה רק טיבעי.. וכל אחד עובר את הדרך והתהליך שהוא צריך לעבור.. חיו ותנו לחיות...

היתה כאן תגובה ארוכה שלי שבלילה נעלמה....

אני לוקחת על עצמי את כל האחריות על מה שכתבתי. מישהו כתב-אל תדון א חברך....וכו'. אני הייתי במסלול הזה: אחי נפטר כשהייתי בת 13.5,אחר"כ חליתי,כמעט התעוורי,יצאתי עם פגיעה בעיןאחת, התחלתי ללמוד באוניברסיטה,חליתי במשהו אחר-בלוטת התריס,ושוב הייתי באישפוז 3 שבועות. היתה לי מערכת תומכת מתוך הפקולטה ומתוך ביה"ח מדריכה שלי היתה גם מאושפזת כעבור 3 שנים נפטרה. חברתי הטובה ביותר נהרגה בכיכר ציון במקרר התופת. אני ניצלתי בנס כי יצאתי 5 דק' לפניה מהכיכר. הייתי מאד מדוכאת.כעבור שנה מת אבי, נשארתי בלי משפחה קרובה, ניסיתי להקים משפחה-רק בהריון השלישי צלחתי...כיום יש לי בן בצבא ...בינתים נדבקו לי עוד מחלות "משפחתיות עקב חולשה נוראית-"תסמונת התשישות הכרונית"הוצאתי לפנסיה רפואית. עבדתי כל השנים כעובדת סוציאלית בבית חולים בעיקר במחלקות הסרטן. המקצוע שלי שוחק,והישיבה בבית טובה אולי לשרירים חלשים,לא לנשמה. אני כן פניתי לעזרה...ומצבי כיום מאוזן(שכחתי-חטפתי גם סכרת) יום בשבוע אני יוצאתלבית החולים לעזור לחברי כי העומס רב..אלו היו 60 שניות כואבת על אנשים שהצרות הולכות איתן. איך טיפלתי, איך התמודדתי-זה לא לכאן. אני מאמינה שכמוני וכמו גלית יש הרבה.רק צריך יד מכוונת לתמוך ולעזור.אני מאד מפרגנת לגלית,ביחוד שנחשפה,אבל היא צריכה להצמד למציאות, להסתכל קדימה ועם התמיכה של ריטה לנסות לקדם א מצבה. מישהו כאן כתב שהאוירה בפורום השתנתה. אם זה אני,אני מסיימת כאן.ז באמת פורום של מעריצים ומוזיקה ולא פורום טיפול. ראינו כולנו את הסרט,התרגשנו,לכל אחד זה נגע בנק' אחרת...ומכאן-אני לפחות הולכת לדרכי הפרטית. סליחה גלית אם נפגעת סליחה ריטה,והעיקר לליל-הסרט ערוך נפלא ומעביר מציאות...כמו שהיא.ואוסף התגובות רק מראה שלא נשארים אדישים לסרט שכזה. עלי והצליחי.

Dug E

New member
מסכים מאוד!../images/Emo45.gif

המסר שהעברת בהודעה שלך נמצא גם בתגובה שלי
.

pc girl

New member
אחרי שראיתי את הסרט...

אז דבר ראשון, העריכה של הסרט והבימוי מצויינים! באמת כל הכבוד לאחראיים. דבר שני בקשר לגלית... אני יכולה להבין אותה לגמרי ואת זה שהיא נאחזת בריטה... גם אני עברתי משהו קשה ונאחזתי בריטה (רק פחות מגלית). לקח לי כמה שנים עד שהרפתי מריטה... אני עדיין אוהבת את ריטה מאוד ונאחזת בה כשקשה... אבל לא בצורה כזאת. בסופו של דבר, אני מקווה ומניחה שגלית תוכל להרפות קצת מריטה. אני מאחלת לגלית רק טוב למרות הכל ושלא תדעי עוד צער

אאא58

New member
גלית האמיתית

למרות שאין לי חלק פעיל בפורום, שמעתי על התגובות שנכתבו על גלית ועל הסרט ובחרתי להגיב להן. קראתי חלק מהתגובות והן נראו לי קצת תמוהות, בלשון המעטה. ממה שהצלחתי להבין מהתגובות, כותבי התגובות לא מכירים את גלית באופן אישי, אלא רק מהסרט. אז מאחר שאני מכירה את גלית, לפני ולפנים, באופן אישי וקרוב מאוד, אני מוצאת את עצמי חייבת לספר לכם, קצת, מיהי גלית. גלית של היום יום, גלית של החיים. גלית בחורה חכמה באופן לא שגרתי, בעלת מודעות עצמית לא מבוטלת, אינטיליגנציה רגשית גבוהה מאוד ויכולת ניתוח עצמית נדירה. סיפור החיים של גלית לא פשוט וספק אם הרבה אנשים היו יכולים לעבור את שעברה ולהיוותר שפויים, לצחוק ולחייך בלי הפסקה, להיות כל כך חיוניים וחזקים ולאחוז, באחיזה בלתי מתפשרת, בחיים ובאופטימיות. צריך לזכור שחשיפה כזו בסרט כזה לא באה ממקום של חולשה. ההפך. חשיפה כזו מול אנשים כה רבים יכולה לבוא רק ממקום אחד- מקום של חוזקה, מקום של בטחון עצמי, של הבנה והשלמה ויכולת ורצון להתמודד. חוץ מזה, גלית עברה תהליכים רבים בחייה, גם לאחר הסרט, שודאי שאין מקום לכתוב אותם כאן. אם הייתם מכירים את גלית, אפילו היכרות שטחית, הייתם מבינים שמדובר בבחורה מדהימה, שכל אחד היה מייחל שתהיה לו חברה כזו. אז חבר'ה מספיק עם הביקורת מה עוד שהיא לא מבוססת. וחוץ מזה, גם ביקורת יש דרכים לכתוב.

lichen2

New member
תגובת ליטל הבמאית של הסרט

שלום לכולם. קודם כל אני שמחה על כל אחד מכם שראה את הסרט ושמחה שהוא יצר שיח שכזה בפורום. אני מתנצלת שאני מגיבה רק עכשיו. קראתי את כל התגובות, למיניהם, והתלבטתי איך להגיב. קודם כל אספר לכם שגם אני מעריצה של ריטה ומתוך זה הגעתי לסרט. מכל המעריצים של ריטה שאני מכירה, לא יכולתי לדעת את הסיפורים האישיים שלהם והראשונה שבחרתי לשאול אותה שאלות כדי לחפש את הסיפור הכי מעניין להעביר את ההערצה לסרט, הייתה גלית. בהופעות כשראיתי את גלית לא נראה היה לי שמאחוריה כזה סיפור חיים עצוב. סיפרתי לה על סרט שאני רוצה לעשות, זה היה לפני 5 שנים וביקשתי לבוא לדבר איתה.לא קל היה לגלית לדבר אך לשמחתי היא שיתפה פעולה. גלית התגלתה לי כאדם אינטיליגנטי, רגיש ביותר, כנה עד הסוף, אמיתית ויותר מהכול מודעת לעצמה לחלוטין. לאחר השיחה הראשונה לא היה לי ספק שגם כדמות היא יכולה להוביל את הסרט וגם כסיפור שממחיש את חוזק ההערצה הזה לריטה ו"מצדיק" אותו. אני לא חיפשתי לעשות סרט שיהיה ציני לגבי ההערצה אלא להביא את הסיפור של כולנו, מעריצי ריטה, את הצד הזה שכולנו יודעים שהוא לא שלילי כפי שנתפס בעיני רבים אלא יש בו הרבה צדדים חיוביים ואותם רציתי להדגיש, בצד העניין השלילי של הערצה אובססיבית. נכון שגלית עפ"י הסרט היא אדם שיש לו סוג של תלות בריטה אך אני לא חושבת שיש מי מאיתנו שיכולים לערער את הסיבות לכך. כל אדם ומה שהוא חווה בחיים, בוחר לעצמו את הדרך להתמודד או שהשביל בוחר אותו. גלית יכלה להתמודד עם חוויותיה בדרכים אחרות וקשות שלא היו מביאות לה אושר, אז אם הופעה של ריטה מביאה לה שמחה, שתלך להופעות יום ביומו ותברח מהמציאות שיושבת על ליבה. זו אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודדות לפי דעתי וכולנו מכירים דרכים אחרות. גם לי ולכם יש סיבות למה אנחנו מעריצים את ריטה, בטח לא כולנו יודעים להצביע על הנקודה עצמה. לכולנו יש חסכים שאנחנו מחפשים איך למלאם, וריטה ממלאת חלק מהם. אצל גלית החסך ממשי יותר וגלוי והיא מודעת לו, שזו הנקודה הכי חשובה. היא חושפת רגשותיה בסרט ברמה שאני לא יודעת אם כולנו יודעים על עצמנו או שיכולנו לספר אותם כשלידנו במאי, צלם ואיש סאונד, כל הכבוד ותודה רבה לגלית שנפתחה בפניי ובפני המצלמה ונתנה לנו לתעד את סיפור החיים שלה שיכול רק לחזק אנשים אחרים וכמו שריטה אמרה, "זה הסוד", מה שגלית עושה. ריטה מכירה את גלית עוד הרבה לפני שהיא הכירה את הסיפור שלה ואת הסיבות להערצה. גלית לא חשבה לנכון לספר לריטה על הצורך שלה בה, היא לא חיפשה רחמים ולא חיפשה לעבור לגור אצלה בבית. כל מה שהיא רצתה זה רגעים שהיא תוכל לראות אותה, לדבר איתה קצת ולקבל ממנה חיבוק שיביא לחיזוק. גלית לא מציקה לריטה ולא תובעת את האהבה שלה. ריטה לא מרחמת על גלית ולא עושה לה טובה כשהיא מתייחסת אליה, גלית היא בן אדם שמעריץ את ריטה, כמו כולנו. ריטה אגב ראתה את הסרט לפני כמה חודשים ואהבה אותו מאוד. היא לא סתם אמרה שהיא אוהבת כדי לגרום לנו להרגיש טוב אלא אפילו ניתחנו יחד את הסרט והיא נתנה ביקרות אמיתית והיא לא מתייחסת אחרת לגלית מאז. חשוב לי לציין כי הסרט הוא מעקב של 5 שנים. רוב הדברים שנאמרו בו כמובן תקפים גם היום אך גלית הספיקה להתבגר הרבה בזמן הזה ולצאת לחיים חדשים עצמאיים. גלית עדיין מעריצה של ריטה ואתם יכולים לראות אותה בכל הופעה עדיין, אך היום הפרופורציות שונות מאוד. זו הערצה בוגרת יותר שעדיין ממלאת חוסר שלעולם לא יוכל להתמלא, בטח לא בעזרתה של ריטה, רק יכול להקל קצת. אני אישית מעריצה את גלית ויותר מגיבורת הסרט שלי היא נהייתה לי חברת נפש. לא יכולתי לוותר על החברות הזו בסוף הצילומים במיוחד אחרי שגיליתי איזה אדם מיוחד היא וכמה כוחות אפשר לקבל ממנה. אז לכל אלה שחושבים שהיא צריכה טיפול ושאר הניתוחים הפסיכולוגיים שעשיתם לה, תחשבו שנית, והכי חשוב תנו לאנשים לחיות מבלי לבקר אותם. כל אדם צריך להסתכל על עצמו אחרי שהוא מתוודה למציאות של אחרים ולהסיק מסקנות. יכולת התבוננות פנימית, תכונה מרכזית של גלית, לא נמצאת אצל כולנו. ניפגש בהופעות. שוב תודה שצפיתם והגבתם. ליטל

למעלה