תגובת ליטל הבמאית של הסרט
שלום לכולם. קודם כל אני שמחה על כל אחד מכם שראה את הסרט ושמחה שהוא יצר שיח שכזה בפורום. אני מתנצלת שאני מגיבה רק עכשיו. קראתי את כל התגובות, למיניהם, והתלבטתי איך להגיב. קודם כל אספר לכם שגם אני מעריצה של ריטה ומתוך זה הגעתי לסרט. מכל המעריצים של ריטה שאני מכירה, לא יכולתי לדעת את הסיפורים האישיים שלהם והראשונה שבחרתי לשאול אותה שאלות כדי לחפש את הסיפור הכי מעניין להעביר את ההערצה לסרט, הייתה גלית. בהופעות כשראיתי את גלית לא נראה היה לי שמאחוריה כזה סיפור חיים עצוב. סיפרתי לה על סרט שאני רוצה לעשות, זה היה לפני 5 שנים וביקשתי לבוא לדבר איתה.לא קל היה לגלית לדבר אך לשמחתי היא שיתפה פעולה. גלית התגלתה לי כאדם אינטיליגנטי, רגיש ביותר, כנה עד הסוף, אמיתית ויותר מהכול מודעת לעצמה לחלוטין. לאחר השיחה הראשונה לא היה לי ספק שגם כדמות היא יכולה להוביל את הסרט וגם כסיפור שממחיש את חוזק ההערצה הזה לריטה ו"מצדיק" אותו. אני לא חיפשתי לעשות סרט שיהיה ציני לגבי ההערצה אלא להביא את הסיפור של כולנו, מעריצי ריטה, את הצד הזה שכולנו יודעים שהוא לא שלילי כפי שנתפס בעיני רבים אלא יש בו הרבה צדדים חיוביים ואותם רציתי להדגיש, בצד העניין השלילי של הערצה אובססיבית. נכון שגלית עפ"י הסרט היא אדם שיש לו סוג של תלות בריטה אך אני לא חושבת שיש מי מאיתנו שיכולים לערער את הסיבות לכך. כל אדם ומה שהוא חווה בחיים, בוחר לעצמו את הדרך להתמודד או שהשביל בוחר אותו. גלית יכלה להתמודד עם חוויותיה בדרכים אחרות וקשות שלא היו מביאות לה אושר, אז אם הופעה של ריטה מביאה לה שמחה, שתלך להופעות יום ביומו ותברח מהמציאות שיושבת על ליבה. זו אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודדות לפי דעתי וכולנו מכירים דרכים אחרות. גם לי ולכם יש סיבות למה אנחנו מעריצים את ריטה, בטח לא כולנו יודעים להצביע על הנקודה עצמה. לכולנו יש חסכים שאנחנו מחפשים איך למלאם, וריטה ממלאת חלק מהם. אצל גלית החסך ממשי יותר וגלוי והיא מודעת לו, שזו הנקודה הכי חשובה. היא חושפת רגשותיה בסרט ברמה שאני לא יודעת אם כולנו יודעים על עצמנו או שיכולנו לספר אותם כשלידנו במאי, צלם ואיש סאונד, כל הכבוד ותודה רבה לגלית שנפתחה בפניי ובפני המצלמה ונתנה לנו לתעד את סיפור החיים שלה שיכול רק לחזק אנשים אחרים וכמו שריטה אמרה, "זה הסוד", מה שגלית עושה. ריטה מכירה את גלית עוד הרבה לפני שהיא הכירה את הסיפור שלה ואת הסיבות להערצה. גלית לא חשבה לנכון לספר לריטה על הצורך שלה בה, היא לא חיפשה רחמים ולא חיפשה לעבור לגור אצלה בבית. כל מה שהיא רצתה זה רגעים שהיא תוכל לראות אותה, לדבר איתה קצת ולקבל ממנה חיבוק שיביא לחיזוק. גלית לא מציקה לריטה ולא תובעת את האהבה שלה. ריטה לא מרחמת על גלית ולא עושה לה טובה כשהיא מתייחסת אליה, גלית היא בן אדם שמעריץ את ריטה, כמו כולנו. ריטה אגב ראתה את הסרט לפני כמה חודשים ואהבה אותו מאוד. היא לא סתם אמרה שהיא אוהבת כדי לגרום לנו להרגיש טוב אלא אפילו ניתחנו יחד את הסרט והיא נתנה ביקרות אמיתית והיא לא מתייחסת אחרת לגלית מאז. חשוב לי לציין כי הסרט הוא מעקב של 5 שנים. רוב הדברים שנאמרו בו כמובן תקפים גם היום אך גלית הספיקה להתבגר הרבה בזמן הזה ולצאת לחיים חדשים עצמאיים. גלית עדיין מעריצה של ריטה ואתם יכולים לראות אותה בכל הופעה עדיין, אך היום הפרופורציות שונות מאוד. זו הערצה בוגרת יותר שעדיין ממלאת חוסר שלעולם לא יוכל להתמלא, בטח לא בעזרתה של ריטה, רק יכול להקל קצת. אני אישית מעריצה את גלית ויותר מגיבורת הסרט שלי היא נהייתה לי חברת נפש. לא יכולתי לוותר על החברות הזו בסוף הצילומים במיוחד אחרי שגיליתי איזה אדם מיוחד היא וכמה כוחות אפשר לקבל ממנה. אז לכל אלה שחושבים שהיא צריכה טיפול ושאר הניתוחים הפסיכולוגיים שעשיתם לה, תחשבו שנית, והכי חשוב תנו לאנשים לחיות מבלי לבקר אותם. כל אדם צריך להסתכל על עצמו אחרי שהוא מתוודה למציאות של אחרים ולהסיק מסקנות. יכולת התבוננות פנימית, תכונה מרכזית של גלית, לא נמצאת אצל כולנו. ניפגש בהופעות. שוב תודה שצפיתם והגבתם. ליטל