הסרט שיהפוך אתכם לצמחונים

uriler

New member
יש לך בעיה תפיסתית - אנחנו לא מתכחשים לשום

דבר. יש אלפי סרטונים דומים ברשת ואני משוכנע שהרבה מאוד קרניבורים ראו אותם - אבל זה לא שינה לרובם. אני מודע למצב הזה ולמרות זאת - איני צמחוני. אני מאוד אוהב בעלי חיים ומגדל כמה בעצמי, אבל זה אינו מונע ממני לאכול בשר. אני כן עושה את שביכולתי להתנגד לגידול אכזרי וכו', למשל הימנעות מאכילת כבד אווז (עד שנחקק החוק נגד פיטום) או עגל חלב.

Ayala1979

New member
כל תעשיית המזון מן החי היא אכזרית ביותר

"אני כן עושה את שביכולתי להתנגד לגידול אכזרי וכו', למשל הימנעות מאכילת כבד אווז... " - אז זהו, שגידול בקר ועופות לצרכי בשר חלב וביצים כיום הוא גידול אכזרי ביותר, לא רק פיטום אווזים או עגל חלב, אם תראה את הסרט הנ"ל או תקרא קצת על המשקים התעשייתיים אתה תדע. ההעדפה לגרום סבל עצום לבעלי חיים על פני הימנעות מתענוגות היא הבעיה התפיסתית האמיתית. כשאנשים קונים נתחי בשר ארוזים יפה הם לא רואים איך הבשר הגיע לשם וגם לא רוצים לראות, וזו הכחשה. אבל הם לוקחים חלק נכבד בהתעללות..

uriler

New member
טוב, אז כנראה תיאלצי להתמודד עם הקושי

הרב הטמון בחייך - לא רק שמתעללים בחיות, אלא יש בני אדם נוראיים שאפילו מעזים להנות מזה. השאלה היא למה את חושבת שאת צריכה לבוא ולהראות סרטים מסוג זה (קשים ככל שיהיו, תהיי בטוחה שכולם כבר ראו אותם כאן) לקהל שלא מתעניין בהם אלא עשה את הבחירה שלו. אני לא נכנס לדיון על התעללות או לא, כי זה לא משנה - לך יש את הזכות לדעתך וחבל שאת לא מבינה שלנו יש את הזכות לדעתנו.

Ayala1979

New member
דבר ראשון צריך שאנשים ידעו מזה

כי הרוב לא יודעים. ה"בחירה" שהקהל עשה היא לא בחירה מודעת כי כמו שאתה חושב שלא מתעללים בחיות שמגדלים אז ככה גם כולם חושבים. מבחינתי אני תורמת בזה שאני מגלה לאנשים את האמת. אחר כך הם יעשו את הבחירה שלהם ועם זה אני כבר לא מתווכחת..

uriler

New member
את כן מתווכחת, כי מבחינתך להיות קרניבור הוא

פשע. הגישה שלך של "הסרט שיהפוך אתכם לצמחונים! תפסיקו לחיות בהכחשה!" וכן הלאה (גם אם לא כתבת את סימני הקריאה בעצמך, ברור שזו רוח הדברים) מבהירה את הנקודה שלך, ובשונה ממה שאת חושבת - רוב האנשים מכירים את הסרטים האלה אבל מבינים שהם מוקצנים יחסית לנורמה (גם אם את לא מסכימה עם זה). יופי, פרסמת - עשית את שלך. זה ישפיע על מישהו פה בפורום - אני בספק, אחרת הם לא היו כאן מלכתחילה.

Ayala1979

New member
מה הבעיה בלפרסם את האמת?

לא אמרתי שלהיות קרניבור זה פשע.. הרבה אנשים פשוט לא יודעים מאיפה הבשר שלהם הגיע ואיך התייחסו לחיה. כל מטרתי היא להביא את האמת לידיעת הציבור, שלא יודע או שלא רוצה לדעת. כשאנשים מתנגדים לידיעת האמת זה כבר מבהיר שיש כאן בעיה. גם אם זה ישפיע רק קצת אז עשיתי את שלי כי פחות חיות יסבלו.

prizman

New member
אז לא ראיתי את הסרט

וגם לא דומים לו, מה תעשי עכשיו, תבואי אלי הביתה להקרין לי אותו על הקיר? אכפת לי בגדול איך התייחסו לחיה ועוד יותר אכפת לי שיהיה לי טעים. כזה אני ואני זקן מכדי להשתנות.

Ayala1979

New member
אין בעיה, אל תראה

זאת בדיוק התכחשות למציאות. אתה הרי יודע שמה שתראה יגרום לך להרגיש לא בסדר עם עצמך.. ואתה מעדיף להמיך להיות עיוור. בסדר, כל אחד והבחירות שלו.

prizman

New member
נכון

לא מעניין אותי לראות כל דבר ולא אכפת לי מכל דבר. זו הבחירה שלי. תתפלאי שאני לא מזלזל במודעות שלך אלא אפילו מעריך אותה אבל זה לא ישנה בכלום את הרגלי הצריכה שלי. אם אני קונה עופות חופש זה לא בגלל שהם בילו יותר בכיף בחייהם אלא בגלל שהם טעימים לי יותר. ממש לא אכפת לי אם לקחו אותם לבילוי בלונה פארק כל סופ"ש.

milch

New member
../images/Emo191.gifכל כמה זמן מגיע טרול לפורום קרניבורים

אז אני מציע פשוט להתעלם. ...ואת גבירתי, אף אחד לא מכריח אותך לאכול חיות, אנא עזבי אותנו במנוחה כי יש לי הרגשה שאם לחיות היתה היכולת, היו אוכלות אותנו. מה לעשות, אנחנו חכמים יותר וחזקים יותר ובעיקר לא מכריחים אחרים לאכול את מה שהם לא רוצים. את יכולה להיות רגועה, כן יודעים איך מגדלים חיות ומי שלא יודע גם לא מענין אותו. חבל לך על הזמן, קבלת את מנת תשומת הלב שלך, תתקדמי ---> ---> --->

צלשף

New member
סרטון שרץ המון זמן באינטרנט מוזיקה בתולית

ונופים עוצרי נשימה רק דבר אחד אני לא מבין גם נמרים אריות ועוד המון טורפים קיימים ולהם אף אחד לא בא בטענות גם שהם טורפים בצורה ברוטלית דוגמא כלב טלוא

בע"ח טורפים, חייבים, אתה לא

וזה לא כלב טלוא, גם לא כלב אפריקאי, קוראים לו זאב טלוא. יש להם שיניים קטנות ואין להם ברירה אחרת אלא לטרוף כך. טורפים חייבים בשר, בני אדם לא, אצל בני אדם הסיבות אגואיסטיות, גורמות למחלות בעולם (שפעת העופות) ומביאות להרס אקולוגי. אפשר לכנות את אכילת הבשר כהתאבדות, לא רק אישית אלא גם חיסול העולם, אקולוגית. http://www.hayadan.org.il/long-shadow-of-livestock-0601086/

528daniel

New member
לא מתכחשים למציאות!!

פשוט רעבים רוב הזמן... ואוהבים בשר. בכל דבר שאנו יוצרים יש דברים טובים ויש דברים רעים... בטבע רק החזק שורד... ככה זה.
יש משקל כבד לטיעונים שלך אבל לצערנו 7 מיליארד איש צריכים גם בשר לאכול...

אילה שאלה היכן עובר הקו

הקו בין מה שמותר להרוג ובין מה שאסור אוהבי החיות משמידים בשצף קצף כל חי שמטריד את חיית המחמד שלהם כינים קרציות החקלאי הצימחוני יורה בחיות הבאות לאכול מיבולו וכו וכו צ'י

צלשף

New member
ואני יחדד את השאלה

ומה לגבי עמותות שמגינות על בעלי החיים ומשמידות כלבים וחתולים שלו נמצא להם מאמץ?

יש רק עמותה אחת או שתיים שעושות את זה

עמותות מוסריות לא הורגות כשלא מדובר במצב הכרחי. העמותות שכתבתי עליהן כהורגות אינן צמחוניות, הם עסק כלכלי קר. אבל מה הקשר לצמחונות ? ממש לא חידדת את השאלה בהעדר קשר לצמחונות. אתה קורא להן "אוהבי בע"ח" אבל מדובר על אנשים בדיוק כמוך, אוכלי בשר, כאלה שלא אכפת להם מספיק מאחרים ומוכנים לשפוט את מי ששונה מהם למוות.

המתאים שורד ובטח לא החזק

בעח צמחונים הם אלה ששרדו טוב יותר מבעח טורפים,בגלל שהתאימו עצמם לסביבה וחיו ביחד כאחווה. בעח טורפים רבים בינם לבין עצמם ואף רוצחים אחד את השני ואף את ילדיהם וצאציהם שלהם ושל אחרים,אין דבר כזה בבעח צמחונים שהם מוסרים אוטומטית מנקודת מבטו של האדם. מה ששנוא עליך אל תעשה לאחרים אחרת זו צביעות מדרגה ראשונה. הגבול נמצא בין המכוון והזדוני לבין השוגג והפתאומי-בטעות. כותבים פה על גופות/נבלות/פגר/מוות ועוד מצחקקים פה... מעניין אם היה פורום שבו היו מדברים על גופות בני אדם וילדים ושמים תמונות שלהם שחוטים ואז מצחקקים מה היו חושבים האנשים פה? צביעות מספר אחת וגרוע מכך סוגנות הגרועה ביותר,כאשר את החלשים וחסרי הישע שאין להם קול והתגוננות רוצחים ורומסים אותם. התירוץ אבל גם אריה עבר זמנו ואינו קשור בכלל לאדם,אריה עושה עוד הרבה דברים רעים שאתם מתנגדים להם,אם אריה אז עשה הכל כמו אריה,תגנוב מזקנים,תרביץ לילדים,תאנוס שבא לך וכן הלאה. אתנ לא אריה ואין לך תובנה של אריה,אלא תובנה של מה נכון וצודק ומה טוב ומה לא טוב ויש לבחור בטוב ולא להיפך. אדם לומד הכי טוב על בשרו ושהגלגל ייתהפך והוא יהיה בצד הנפגע הוא כבר לא יהיה שחקן תיאטרון מחופש וימציא תירוצים שאפילו הוא בעצמו לא מוכן לקבל ברגע האמת והוא בעצמו לא מאמין לשטויות האילו זה רק כדי להשקיט המצפון כביכול,יעני זה בסדר כאשר זה לא בסדר בכלל. כל אדם שפוי בדעתו יוטדע שזה לא בסדר,כל אדם שיראה סרטים בעניין יזדעזע מכך,להסתתר מאחורי חומה ולא לראות את מעשיכם זו הצביעות בהתגלמותה. אילו שמשלמים לאחר שירצח בשבילם גרועים יותר מהרוצח עצמו,כאשר בידם להפסיק את הרצח הבא או לגרום להמשכו עי מימון או חוסר מימיון הרצח.

Ayala1979

New member
מה שהכי צרם לי בסרט

זו ההתעללות בבעלי החיים שמגדלים לבשר/חלב/ביצים, יותר מההרג עצמו (למרות שגם ההרג עצמו נעשה בצורה מזעזעת). כל חייהן החיות סובלות כל הזמן, רק בגלל שזה הכי קל, הכי פחות מאמץ, הכי זול למגדלים- אין שום התחשבות בחיות, כאילו הן חפצים. לגבי הקו שעובר מבחינת ההרג- מה שאתה מתאר זה הרג שקורה פעם ב.. זאת לעומת הרג שיטתי של מיליארדי חיות בשנה רק בשביל שיהיה לנו טעים.

למעלה