הסרת "עין רעה"...

סיריוס1

New member
כן. עין הורוס בצבע תכלת/ירוק על טס נחושת ו...

...כף יד סביבו. העין נראית כך:

RainBird

New member
רגע, זה לא עוד מלכודת חרטומים מסוכנת? ../images/Emo13.gif

סיריוס1

New member
לא, חס ושלום. זה ידוע כמגן מפני הרע....

...החרטומים תופסים נשמות שפרשות מדעית את הסמלים שלהם שלא עלפי הרוח הנכונה. אולם כאן זה פרשנות מילולית פשוטה: "עינו של רע" = "להגן מפני הרע".

Azaruk

New member
חבל שאגיפטולוגים לא יודעים את זה

זה יכל היה לעזור להם כל כך בתרגום טקסטים מצריים. פשוט למצוא דמיון למילים לעברית
וברצינות. אתה לא באמת חושב שהמשמעות של "עינו של רע" היא להגן מפני הרע, נכון?

סיריוס1

New member
אתה יכול להוכיח משמעות מדוייקת יותר? כי...

אז זה באמת יהיה חידוש... פעילות מאגית אינה תלויה בידע אובייקטיבי. היא תלויה במשמעות סובייקטיבית תת-הכרתית.

Azaruk

New member
כן

רע, אל השמש המצרי, זועם על בני האדם שזוממים נגדו מזימות. בכעסו, הוא מצווה על עינו לרדת אל האדמה כאלה חט-חור(Hat-Hor) והאלה עושה כן וטובחת בבני האדם.בסופו של דבר רע מתחרט, ומסביר לבני האדם כיצד לעצור אותה. לאחר מכן, "עינו של רע", הופכת לקמיע מגן בעל כוחות גדולים, יתכן שעל בסיס תפיסה דומה לזו של "מעט מן הממית מרפא", או על בסיס תפיסה אחרת, עינו של רע היא בעלת היסטוריה מיתולוגית ארוכה בפני עצמה. זאת לא הנקודה. הביטוי מתייחס לעינו הפיזית של רע. אם אתה מעוניין לקרוא את התרגום המקורי, אתה מופנה ל "The ancinet near east- Volume 1, an anthology of texts and pictures"' , או ל "Ancient near eastern texts relating to the old testament". שני ספרים מקיפים מאוד בנושא כתבים של המזרח הקדום. ולגבי "משמעות סוביקטיבית תת-הכרתית". במידה וזה נכון, לא ניתן ללמד מאגיה, לא ניתן ללמוד מאגיה, ואין שום משמעות לדיון שכלתני לגבי טכניקות של מאגיה כפי שמתבצע על פני הפורום. ככל שאני יודע יותר טכניקות, אני יכול לשפר את המיומנות המאגיות שלי. במידה ואתה אינך מסכים עם טענה זו, כפי שעולה מדבריך, חבל שאתה משחת את זמנך בכתיבה בפורום. הרי לא תוכל להשפיע על השיטה המאגית של איש על ידי הסברה של השיטה המאגית שלך, מכיוון שאינך מסוגל להעביר "משמעות סובייקטיבית תת-הכרתית".

RainBird

New member
אני רק שאלה ../images/Emo13.gif זאת לא הייתה סח'מת ולא חתחור? ואני מסכים באלף אחד איתך אגב.

Azaruk

New member
שאלה מצוינת

אני מסכים איתך שהזיהוי עם חתחור בעייתי כאן, אבל זה מה שהטקסט נותן לי. יכול להיות שהשיוך שהטקסט מציע לא נכון, או שהוא מזהה בין שתי האלות, כצורות שונות של עינו של רע. אני לא יכול לקבוע. אבל תודה על ההערה. אתה כמובן, צודק. סח'מת היא זו שמופיעה בגרסא הקנונית.

סיריוס1

New member
משמעות סוביקטיבית תת-הכרתית תמיד עוברת דרך...

...הרוח. ולרוח אין גבול. משמעות זאת היא כמו "תדר נסתר" שמולבש על התדר הגלוי של המסר. זה יכול להיות תדר נסתר בסיפור אגדה, או בשיר או במנגינה, או במוזיקת טראנס...זה תלוי מי כותב ואיזו רוח הוא מזרים לעולם... התרבות המצרית אינה כפי שאתה קורא עליה. אם תנסה להתפתח רוחנית ותודעתית ולצאת מגבולות "המטריקס" ( המוח הכלל אנושי ) תדע שיש הרבה מאוד הסתרים של אמיתות ומצאויות, כאילו שהמציאות הרגילה היא סוג של שקר, אולם ללא התפתחות רוחנית מסודרת, לתפוס שהמציאות היא שקר עלול לגרום למחלת הרדיפה ועוד כל מיני מחלות נפש. צריך להתפתח בזהירות עם מדריך רוחני ואז ללמוד להבין נכון את המאגיה של הקדמונים כגון החרטומים. המציאות היא תוכנה שנוצרת על ידי תודעה של המוני מוחות בני העולם הזה לפי תכנות של דורות קודמים. משמעויות הירוגליפים היא לפי מסר הרוח "קא" ולא לפי מה שכתוב עליהם.כלומר, הם משמעות משתנה מאדם לאדם ומזמן לזמן תלויה ביכולת "הזרמת הרוח" דרכם... הסיפורים שיש באופן גלוי בעולם מראים רק את הקליפה החיצונית של "הפרי". הפרי עצמו הוא משמעות של שמות ואותיות עברים... הכוח של לחשים לועזיים הוא המשמעות העברית של הדיבור שלהם או האותיות שלהם. ההבדל בהבנה בין עברית ללועזית הוא מגדל בבל שזה רמז לקו האור שמגיע מהכוכבים שיוצר מציאות מעבר לזמן כאן בחומר התוהו המתהווה בכל רגע ורגע לפי מה שיורד מהכוכבים ללא זמן. הכל רק משמעויות בהווה בלבד. זו מודעות שצריך להתפתח אליה.

Azaruk

New member
אתה כותב וכותב

אבל המסר שלך נשאר אותו דבר. לא ניתן להבין דברים מתוך התבוננות בהם. האמת נמצאת בידיך בלבד, וככל שהיא תלושה יותר ומנותקת יותר מהמציאות, כך טוב יותר מבחינתך. ה"אמת" שאתה מציע היא אולי פנטזיה מעניינת, אבל אין מקום ממש לדיון שכלתני עליה.

סיריוס1

New member
לא שכלתני, כן רוחני. כמו קמע...

...אין מדע מדוייק לגבי קמעות. הכל סובייקטיבי/רוחני/אומנותי. גם מה שנכתב ראוי לביקורת ולשינוי לפי הסגנון הרצוי/המועדף רוחנית באותו רגע לאותו אדם. הכל זורם וחי ונושם ומשתנה...

Azaruk

New member
המשמעות של דיון שכלתני

הוא לא דיון מדעי. דיון שכלתני הוא דיון שבו מועלים רעיונות, והם נבחנים מתוך רצון אמיתי של כל הצדדים להגיע למסקנות חדשות וללמוד דברים חדשים. לאו דווקא לכפות את האמת שלהם או לחזק אותה, אלא להתפתח מתוך הדיון. אמירות כמו "אם תנסה להתפתח רוחנית ותודעתית ולצאת מגבולות "המטריקס" ( המוח הכלל אנושי ) תדע שיש הרבה מאוד הסתרים של אמיתות ומצאויות, כאילו שהמציאות הרגילה היא סוג של שקר" מחסלות כל דיון שכלתני, משום שהן מציבות את האמת בדרגה שבה לא ניתן להתקרב אליה על ידי דיון, אלא רק על ידי הגעה לאותה אמת כמו זו שאתה מחזיק בה. מה שכמובן, דופק לחלוטין את כל הרעיון של מסקנות חדשות ולימוד דברים חדשים. ד"א, כמובן שלא כל דיון מדעי הוא ניסוי שכלתני, גם למדענים יש "אמיתות משלהם"

סיריוס

אתה לא מפסיק להדהים אותי. ואני לא בהכרח מתכוונת במובן החיובי..

RainBird

New member
לשרוף מרווה ולתת לעשן להספג בכל פינה בבית ולשטוף את הרצפה במי מלח יעזור סביר להניח. גם הנחת טורמלין שחור בפינות בעייתיות במיוחד כמו בכניסה.

סיריוס1

New member
רק חשוב לא לשכוח לטהר את הטורמלין פעם ב...

...בכמה שבועות על ידי שטיפה או שמש או אש.

Fairy24

New member
אבן

ואפשר גם לטהר באור הלבנה. על השמש והאש זו פעם ראשונה שאני שומעת.

למעלה