העברית - זרקו כל הידוע לכם!

ayulli

New member
למעשה

מקורו באבג'ד הפיניקי (כן, כן, האלפבית שלנו בעצם איננו אלפבית). עוד חומר אפשר למצוא אצל דיוויד דירינג'ר (the alphabet: a key to the history of mankind). אגב, האכדית משתמשת ביתדות השומריות בערך באותו אופן שהיפאנים משתמשים באידיאוגרמות הסיניות - דהיינו, עם הרבה מאוד התאמות אורתוגראפיות לא-אידיאוגרמיות בגלל סיבות תחביריות.

molash

New member
עברית שפה ראשונה

הכתובות הקדומות נמצאו חקוקות על סלע. או לוחות הברית. האדם הקדמון כתב.. חרט.. בעזרת "פטיש" אבן ו"איזמל" יתד מאבן צור. נצא מהנחה שרוב בני האדם ימניים .זאת אומרת שהוא סיתת מימין לשמאל בגלל זה עברית היא השפה הראשונה......

masorti

New member
זו בדיחה?

המצרים למשל פיתחו רעיון משונה לחרות הירוגליפים על קירות מקדשיהם. והם ממש לא התחשבו בחוק שקבעת להם, וכתבו בכל כיוון שבא להם. פעם ממין לשמאל ופעם משמאל לימין.

בלקר

New member
בכבת העיברי המקורי

כתבו משמאל לימין. היה בו שימוש בקולמס ולכן היה צריך שקודם היד תעבור על הדף ואחרי זה יהיה כתב, אחרת היד מחקה את הכתב(דבר שקורא היום כשמשתמשים בדיו). הכתב העיברי האכשוי מקורו בבל ושם חרטו על לוחוט תית ולכן כותבים מימין לשמאל.

masorti

New member
ממש לא נכון.

בכתב הפרוטו-כנעני כתבו בכל הכיוונים ובין השאר משמאל לימין. עד למאה ה-10 לפנה"ס (כשהעברים אימצו את הכתב הפיניקי) כבר התייצב כיוון הכתיבה והיא נעשתה רק מימין לשמאל.

OZ MASTER

New member
הכתב העברי

הכתב העברי בו אנו כותבים היום, הכתב המרובע, נחשב לקדוש. הסיבה לקדושה זו היא שמאמינים שזה הכתב שבו ניתנה התורה למשה בסיני. אך הכתב המרובע שאני כותבים כו כלל לא עברי. מקורות הכתב העברי: 4000 שנה אחורה חצי האי סיני מאוכלס בדוברי שפות שמיות, נכבש על ידי המצרים. כתב החרטומים המצרי מותיר רושם על המקומיים והם מאמצים אותו. תושבי סיני פיתחו את השפה ושיכללו אותה ו 22 מהסימנים הפכו לכתב הפינקי שרווח באיזרנו באותה תקופה. הכתב העברי זהה לכתב הפינקי בו נכתבו הטקסטים העבריים הקדומים.

john1987

New member
יש 2 בחינות

מהבחינה הדתית מקובל להניח ששפת העולם הראשונה היתה עברית. כמה הודעות מעליי אף הביאו ציטוטים. מצד שני, המדע הבלשני מפקפק בכך (גרסה עדינה של "שטויות במיץ קרפדים") כיוון שאפילו לאורך התנ"ך עצמו העברית משתנה. דוגמה ממה שידוע לי זה שינוי של ה VSO (נשוא-נושא-מושא) ל SVO כמו היום. מדע הבלשנות ההיסטורית מעריך שמוצא העברית מפרוטו-כנענית, שהיא בעצמה מוצאה מפרוטו-שמית שמוצאה מפרוטו-אפרו-אסייתית (או "חמיתו-שמית") שלפי דעות מסויימות (שאני מסכים איתם) מוצאה אף מ"פרוטו-נוסטרטית".

motior

Member
עברית היא השפה הטבעית!

האגדה מספרת... (נדמה לי שרש"י מצטט זאת) על מלך שהחליט לבדוק מהי השפה הטבעית. הוא לקח שני תינוקות וציווה לגדל אותם בלי שאף אחד ידבר אליהם. הילדים גדלו והחלו לדבר עברית - זו ההוכחה שעברית היא לא רק השפה הראשונה אלא גם השפה הטבעית של בני האדם! זהו כמובן קשקוש. השאלה המעניינת לדעתי היא - מהי שפה? סביר להניח שלאדם הקדמון הייתה תקשורת מילולית כלשהי - ייתכן שרק אוסף של נהמות, אבל באיזשהו שלב התחילו להיווצר מילים ודקדוק. מתי זה הפך לשפה?

Uranium

New member
אם עברית הייתה השפה הטבעית...

אז לא היה צורך בעוד שפות בעולם ושינויים בהם... ואני יודע שאתה חושב שזה קשקוש אבל זה מה אני חושב...

mora10

New member
הולדת השפות

ישנם בלשנים רבים הטוענים כי כל השפות בעולם נולדו משפה אחת "פרוטו נוסטרטית" שהתפתחה אט אט למנוון עצום של שפות שונות. להוכחת טענתם הם מציגים רשימה לא קטנה של מילים משותפות או דומות בשפות שונות ומרוחקות מבחינת קרבתן "המשפחתית". הנושא, מכל מקום, מרתק.

Uranium

New member
הרחב פרט ונמק בבקשה...

מהי הפרוטו נוסטרטית, מאיפה התפתחה ואיך היא הפכה לכל השפות?

progrock

New member
נוסטרטית= שלנו

נוסטרה בלטינית משמעו שלנו. תיאוריית השפה הנוסטרטית גורסת שמקור כל השפות הוא שפה אחת (מגדל בבל?) ויש נסיון למצוא את אותה השפה. הנושא מעורר מחלוקת רבה אך יש לו ממצאים מפתיעים על דמיון בין שפות שונות לחלוטין ממשפחות שונות לחלוטין. בהחלט רעיון מרתק!

john1987

New member
תיקון קל

משפחת הנוסטרטית כוללת עד כמה שאני זוכר כרגע בלי גישה לספרים שלי את ההודו אירופית, אפרו אסייתית, אוראלית ועוד. יש עוד כמה, למעשה, אבל אני לא זוכר אותם. אגב, גרינברג (הזה שיצר את החלוקה המודרנית של השפות האפריקאיות ואת החלוקה של כל השפות האמריקאיות למשפחת ה"אמרינד" בעזרת שיטות מפוקפקות אך די מוצלחות) יצר משפחה שמאוד דומה לנוסטרטית בשם "אוראסייתית" (eurasian) שכוללת את רוב משפחות הנוסטרטית אך מוסיפה עוד כמה.

Uranium

New member
למישהו יש...

איזה אתר על השפה הנוסטרטית? ועץ השפות שהתגלגלו ממנה?

למעלה