העברת כספים מחשבון בארץ - ניכוי מס במקור?!

iralo

New member
העברת כספים מחשבון בארץ - ניכוי מס במקור?!

בוקר טוב,
מי יכול להגיד לי בבקשה איך אני מעבירה כסף מחשבון הבנק שלי בישראל לחשבון כאן?
הבנק מתעקש שאני חייבת למלא בנוסף לטופס של העברת הכספים שני טפסים נוספים: ׳הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ ובקשה להקטנת ניכוי מס במקור׳ ו׳הצהרה בדבר תושבות מס - הצהרת יחיד׳
אני לא מבינה כלום בענייני מיסים אבל זכור לי שהיו כאן שיחות בענין והדבר היחיד שהצלחתי להבין הוא שמדובר בטפסים שזה לא רעיון טוב למלא אותם כי עלולים לגבות לי מיסים על הכסף שלי שהמס עליו כבר שולם?!

כמה חברים כאן שמעבירים כספים מחשבונות שלהם בישראל באופן די קבוע בתקופה האחרונה אמרו שאין להם מושג על מה מדובר כי הבנק שלהם לא דרש מהם שום דבר כזה.
הבנק שלנו (יהב) מתעקש שהם לא מוציאים שקל לחול בלי טופס ניכוי מס במקור.
מה אני מפספסת כאן? מישהו יכול להסביר לי מה משמעות הטופס ולמה בנקים מסויימים דורשים אותו ואחרים לא?
אילו עוד אופציות (אמינות ורצוי לא יקרות) יש לי לקבל את הכסף שלי כאן?
זה ממש מתסכל כי אבא שלי מתרוצץ כבר שבועיים בין סניפי הבנק, בהתחלה היו חסרים להם כל מיני נתונים (כמו כתובת סניף הבנק
) ואז הם התחילו להוסיף כל מיני טפסים ואף אחד מהנציגים לא יודע להסביר כלום

ובינתיים אנחנו לא יכולים לרכוש כאן רכב וזורקים ים כסף על השכרה

ilanvag

New member
יש אפשרות להעביר את הכסף לבנק אחר בארץ?

בחיים עוד לא שמעתי על דבר שכזה, בוודאי לא כשמעבירים כסף לחשבון של אותו אדם בחו"ל. אני משתמש בשירותי בנק לאומי, שהוא ממש לא ידידותי למי שגרים בחו"ל - ועדיין לא נתקלתי בדבר שכזה.
&nbsp
אם אין לכם חשבון בבנק אחר על שמכם, תנסו להעביר את הכספים לאבא שלך (בהנחה שיש לו חשבון בבנק אחר בארץ), ושהוא יעביר את זה לכם לחו"ל... זה ממש לא אמור להיות כזה סיפור.

iralo

New member
זה ממש מטריף אותי, ההתנהלות הזאת שלהם

אנחנו בקושי חודש כאן! רק לפני כמה ימים נכנסה לחשבון הזה משכורת נובמבר, מבחינתם יכול להיות שאנחנו בטיול בחול, מה ההתעקשות הזאת על כל מיני טפסי מס הזויים?!
שולחת את אבא לברר בבנק דיסקונט אצלו (למרות שרציתי שזה יהיה בין חשבונות שלנו, לא יודעת למה, סתם נראה לי נכון יותר, אבל אם הם מערימים כאלה קשיים כנראה שנלך על דרך אחרת)

Fellowship

New member
אצלנו בדיסקונט אני מעביר לארה"ב ע"י שליחת מייל, מעולם

לא ביקשו ממני דבר.
(מדובר על העברה מחשבון על שמנו בדיסקונט לחשבון על שמנו ב BofA)

ליאת59

New member
לפי מה שהבנתי

לא יקחו לכם מס ב2 מקרים:
- אתם מעבירים מחשבון שהוא על שמכם לחשבון שהוא על שמכם
- אתם מעבירים מחשבון שהוא על שם אחד ההורים לחשבון על שמכם (ואז זה מוגדר כמתנה)
&nbsp
ככה הסבירו לי את זה בבנק כשאנחנו ביקשנו להעביר. מכיוון שענינו על הסעיף הראשון אכן לא ירד מס (אבל ירדה יותר עמלה ממה שהבטיחו לנו שירד ושני הצדדים הכחישו שזה הם גבו, הכסף כנראה נמס בדרך)

iralo

New member
לא אמורים ולא יקחו זה לא בדיוק אותו הדבר...

גם לכי תדעי פתאום ישתנה משהו בנהלים והם ילכו לגבות מיסים רטרואקטיבית... מה אני צריכה את השטות הזאת אם רוב האנשים כאן מעבירים כספים מבנקים בישראל בלי כל הבולשיט הזה?

Alfa156 GTA

New member
אפשר להעביר בעזרת covercy או Cleashift

שגם יעלה בהרבה פחות, וגם זריז בלי יותר מדי שאלות (עד סכום של 200K שח) אחרי זה צריך כמה אישורים.
&nbsp
זה הכל.

iralo

New member
אשמח לקצת פירוט

קצת חוששת להעביר כספים, במיוחד סכומים גדולים יחסית, דרך נותני שירות לא מוכרים

Alfa156 GTA

New member
יותר מוכרים מבכל בנק שאת יכולה לחשוב עליו.

covercy עומדת בכל התקנים הכי מחמירים בעולם לגבי העברת כספים.
רחוק מאוד מ"גורם לא ידוע", יותר כמו גורם לא ידוע לכם ;)
&nbsp
תקראי קצת ברשת עליהם, אחד הסטארטאפים המצליחים כרגע.
לצורך העניין clearshift יותר זול - אבל לא מחזיקים בכל התקנים שcovercy מחזיקים.
&nbsp

iralo

New member
חיפשתי קצת מידע על covercy ברשת

יש הרבה תגובות לא מאוד טובות על כך שההעברה בעצם לוקחת הרבה יותר זמן ממה שהם מציעים בפרסום שלהם, שלפעמים יש חיובים לא ברורים בדרך ובעיקר חזר הנושא שאם חסר מסמך כלשהו להשלמת ההעברה הם פשוט לא יוצרים קשר ואז הלקוחות עצמם רודפים אחריהם בטלפון

מה שלא הצלחתי למצוא זה אילו מסמכים הם עלולים לבקש עבור העברה מישראל לארה״ב בין חשבונות של אותו אדם, תוכל לשפוך אור על זה?

Alfa156 GTA

New member
לא יודע איזה תגובות יש אני העברתי דרכם כבר 7 פעמים

החל מסכומים קטנים ועד לגדולים מאוד.
הכל עובד נהדר, יש להתחשב בסופי שבוע כמובן בשביל לתזמן נכון את התשלום.
ואין שום חיובים לא ברורים כי הכל כתוב מראש עד רמת המילימטר, אי אפשר לחייב אותך כי אין להם שום פרטי תשלום....ככה שזה כבר נשמע כמו קשקוש אחד גדול.

בכל מקרה, מי שמעדיף את הבנק או כל דרך אחרת, רק בכיף.
מחשבון פרטי של אדם לחשבון פרטי של אותו האדם לא ממלאים שום טפסים על כלום. ממלאים טופס זיהוי בהעברה מעל 200 אלף שח.

iralo

New member
אם אכן חובה זאת חלה על הבנק מתוקף חוק

מדוע רוב הבנקים לא מקשים באופן הזה?

Kender00

New member
לפני מספר שנים (2013) הייתי צריך להעביר כסף

והבנק שלי (בנק אחר מהבנק שציית) חייב אותי גם למלא את המסמכים הרלוונטים למס הכנסה ולא היו מוכנים בלי זה
היות והמקרה שלי לא חייב ניכוי במקור אז חתימה על המסמכים היתה מספקת.
וכפי שציינתי לפני מספר חודשים מס הכנסה פשט את נושא הדיווח.
&nbsp
אבל גם לפני זה עם מצהירים (חותמים על הטופס הרלוונטי) ופרטי המוטבים בחשבון המקור וחשבון היעד הם אותו הדבר אז אין ניכוי במקור.
&nbsp
האם המוטבים בחשבון המקור (בישראל) והחשבון פה הם אותם שמות? האם לאבא שלך יש יפוח כח בחשבון בישראל?
אם כן אז אחד הטפסים (לפי זכרוני) מציין את נושא העברה בין חשבונות של אותם מוטבים.
&nbsp
אל תשכחי שהאחריות נופלת על הבנק אם מס ההכנסה טוען שזה חייב המס והבנק לא ביצע ניכוי, וכמובן שבבנקים קטנים (בישראל) שלא מבצעים את הפעולה בתדירות לא בהכרח מכירים את כל הנהלים ולכן עובדים בשיטת ״ראש קטן״ במיוחד שבסופו של יום הפקיד יחטוף

Kender00

New member
מצורף קישור בלוג של משרד רו״ח (אני לא מכיר ואתם אבל חיפוש ב

גוגל הפנה לשם)

לינק

patita

New member
אנחנו בדיוק העברנו מבנק פועלים ואמרו לנו שאין צורך

כמו שכתבו פה, אם מעבירים מחשבון על שמכם לחשבון על שמכם בחו״ל אין צורך לשלם מס ולא צריך למלא את הטופס.השבוע העברנו כסף

Boston Guy

New member
מישהו מכם כנראה אמר מילה לא במקום בבנק - וזו התוצאה.

מה שהבנק דורש מכם אלו הדרישות שהגופים הממשלתיים למיניהם (רשויות המס בישראל, רשויות המס בארה"ב) הגדירו.

מישהו (אתם, מי שמסעסק כרגע עבורכם בתיקשורת מול הבנק) כנראה אמר בבנק בצורה ברורה "הנ"ל עכשיו חיים ותושבים בחו"ל" - וזה מה שגרם לבנק להפעיל "נוהל מעצר חשוד".

רוב מי שלא נתקל בבעיה הזו - הצליח להתחמק:
או כי הוא אף פעם לא הודיע בבנק בצורה רישמית "אני חי בחו"ל ותושב חו"ל", והבנק מתייחס אליו עדיין כתושב ישראל,
או כי האנשים שעבדו איתו בבנק "עשו לו טובה" ולא שאלו שאלות לגבי הסיבות להעברת הכספים \ לא דיווחו הלאה על העובדה שהוא לא תושב ישראל. מ"טוב לב" או פשוט מעצלנות.

לא שזה יעזור לכם כרגע - אבל מה שאני תמיד ממליץ לאנשים זה להגיע עם הכסף ההתחלתי על הגוף שלהם. במזומן.
יצא לי כבר לעשות את זה כמה פעמים בעצמי, ויש אנשים שקיבלו את ההצעה שלי ועשו את זה גם.
אני תמיד מציע לאנשים להצהיר כמובן בכניסה שיש עליהם כסף, ולהביא תיעוד שמראה שהכסף שלהם.

יש אנשים שפוחדים מלהסתובב עם עשרות \ מאות אלפי דולארים בתיק. אני לא ממש מבין את זה. ב 20 השנה האחרונות לא שמעתי על אדם אחד אפילו שנשדד בשדה תעופה בישראל או בארצות הברית.

DV Selectee

New member
אז למשוך את כל הכסף לפני המעבר?

היי,
אצלנו מדובר ב$35K בערך, עדיף למשוך ולטוס עם זה עלינו או להעביר ישירות לשם? גם מבחינת מיסים/תשלומי המרת מטבע וכו'

והאם לסמוך על צ'יינג' או להמיר במקום כמו בנק הדואר? או בכלל בבנק עצמו למשוך בדולרים?

בנוסף, מה נחשב כהוכחה שהכסף שלנו באמת? ומתי להצהיר שאנחנו עם מזומן בכניסה לארהב? באיזה שלב? האם צריך גם להצהיר ביציאה מישראל? האם לשמור את הכסף בתיק שעולה איתנו למטוס?

אנחנו בבנק דיסקונט וכמובן נעביר מחשבון על שמנו לחשבון על שמנו וכמובן שאחרי שהבהרת, ננקוט במשנה זהירות ולא נצהיר שאנחנו "תושבי חו''ל" בשום שלב מול הבנק.

תודה!

Yehuda500

Member
ובקרוב מאד חובת הדיווח תהיה מ-50000 ש"ח.

החוק עבר וצריך להיות מפורסם ברשומות.
חובת דיווח זו תהיה גם לעולים חדשים, שעד כה היו פטורים מחובת דיווח על סכומים נמוכים מ-1.25 מליון ש"ח.

למעלה