העברת כספים מחשבון בארץ - ניכוי מס במקור?!

John the Savage

New member
לי זה נשמע לחץ מיותר, וגם לא הדרך ההכי בטוחה להעביר כסף

מאז שאני בארה"ב, העברתי כסף מהבנק בארץ כבר עשרות פעמים בלי שום בעיה (מבנק לאומי), כולל העברה של סכומים די גבוהים. מעולם לא דרשו ממני לחתום על טופס לניכוי במקור כשהעברתי מהחשבון שלי בישראל לחשבון שלי בארה"ב.

אז כן, דרשו ממני למלא טופס W9. מילאתי, סרקתי ושלחתי להם באימייל. ממש לא ביג דיל. לא ברור לי מה הלחץ הגדול, ולמה אנשים חוששים להעביר את ה-SSN שלהם דווקא לבנק ישראלי. לאקפריאן פרצו וגנבו משם מספרי SSN של מחצית מהאזרחים האמריקאים. עדיין לא שמעתי שעשו את זה בבנק ישראלי. לא בגלל שבנקים ישראלים בהכרח בטוחים יותר, אלא משום שהם לא מהווים מטרה להאקרים שמחפשים מספרי SSN.

אז העמדה שלי בעניין זה שאין שום בעיה לחכות עם העברת כספים אחרי שעוברים לארה"ב, ואין שום סיבה ללחץ. אלא אם אתה בבנק יהב (מסתבר).

Boston Guy

New member
זה לא רק ההאקרים שאנשים מפחדים מהם

אני חושש (ומסרב) לתת את ה SSN שלי לא רק לגופים בישראל - אני מסרב לתת אותו גם לגורמים בארה"ב...
יש המון מקומות שמבקשים את ה SSN שלך - ואני מסרב לרשום אותו.
למשל - שדה SSN מופיע בטופסיאדה שכל מרפאה בארה"ב רוצה שתמלא כשאתה מגיע כ NEW PATIENT. אני מסרב.
אם הם רוצים - הם יכולים לקבל את מספר רשיון הנהיגה שלי (ששונה מה SSN).

לדעתי - יש גם עניין נוסף שרלוונטי לאנשים שנמצאים רק בתחילת השהות שלהם בארה"ב, ושעדיין יש סיכוי שהם יחזרו לישראל תוך פרק זמן של שנה שנתיים (אם, לדוגמא, לא ילך להם בארה"ב). אם הם מקווים "ללכת בין הטיפות" - לתת לרשות המס הישראלית את ה"מפתח" לדיווחי השכר והמס שלהם בארה"ב זה משהו שהם מן הסתם רוצים להמנע ממנו.

Alfa156 GTA

New member

Boston Guy

New member
אם "כל הכסף" זה 35,000 דולר - מנקודת מבטי התשובה היא כן.

ואם הכסף הזה כרגע מוחזק בשקלים, ואתה גם צריך להמיר אותו לדולארים - הנסיון שלי בעבר היה שעם משא ומתן מספיק סבלני, ניתן לקבל אצל חלפן כספים רישמי שער המרה יותר טוב מכל שער שניתן לקבל בבנק - וכמו כן להמנע מכל מני עמלות שהבנקים משחילים לתוך הפרוצדורות של המרת המטבע וההעברה לבנק זר.

מה שאני עשיתי בעבר:
קודם כל בדקתי שערי דולר מכירה (שטרות) בכל הבנקים הרלוונטיים לי, כולל העמלות שהבנקים האלו לוקחים על הפעולות השונות.
אחר כך עשיתי סקר בין כל חלפני הכספים (החוקיים) שאנשים שאני מכיר המליצו לי עליהם. פשוט התקשרתי לחנויות החלפנות הללו, הסברתי שמדובר בסכום כסף גדול יחסית, וברוב המקרים הגעתי בסופו של דבר לדבר עם בעלביית של העסק. כולם, בלי יוצא מן הכלל, היו פתוחים להתמקחות על שער ההמרה, ובסופו של דבר הציעו תעריפי המרה הרבה יותר מוצלחים ממה שלקוח קמעונאי מקבל בבנק.

כמובן ששער הדולר משתנה כל יום ולכן הסגירה איתם צריכה להיות זריזה - אבל בתקופות שבהם עשיתי את הפרוצדורה הזו, החלפנים העדיפו לקבל את הכסף בשקלים בצ'ק בנקאי או במזומן. כשהבנתי את זה, בחרתי באופצייה של צ'ק בנקאי, והיה לי כזה מוכן בידיים.

סתם כאנקדוטה - כמה מההמרות הללו עשיתי אצל חלפן כספים שממוקם ברעננה - שהומלץ אז על ידי חברים שלי ובמשא ומתן נתן את התנאים הכי טובים. ואני - אין לי כלום עם רעננה וברעננה... נסעתי לשם רק בשביל זה.

למה להתאמץ? כי בשער הדולר הממוצע הנוכחי, ובסדרי גודל של 35,000$ - כל אגורה פחות בשער הדולר שמציעים לך נותנת לך עוד 100$ בכיס.

והסבירות היא שאם תקנה דולארים בבנק - הם גם "יגלחו" ממך עמלות שיגזלו עוד כמה מאות דולארים מכיסך.
יום העבודה שתבזבז על ההתרוצצות עשוי להביא לך "רווח" של 400$ - 500$.

במקרה שלי - עד הנסיעה לארה"ב הכסף אוכסן בכספת של אחד מבני המשפחה, ומהשנייה שהוא יצא מהכספת ועד שהופקד בבנק בארה"ב הוא היה צמוד לגוף שלי - ותחת השגחתי כל הזמן. לא שמתי אותו ב OVERHEAD BIN במטוס, לא שמתי אותו מתחת למושב המטוס שלפני... מכיוון שהסכום שאתה מדבר עליו מהווה 350 שטרות של 100$, זה נפח שנכנס בקלות ל "חגורת כסף" גדולה שאתה יכול ללבוש מתחת לבגד או משהו דומה. אני גם מניח שאתה לא טס לבד - ולכן יש כמה זוגות עיניים שיכולים להשגיח בנקודות התורפה (ביקורת הביטחון בשדה, למשל).

שוב - זה הנסיון האישי שלי, והוא לא "טרי" מהשנה.
גם אני שמעתי את סיפור האימה על האדם שכספו נגנב מביתו ערב הנסיעה, וזה בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון. לא יזיק לנקוט באמצעי זהירות - לעבוד עם אנשים אמינים שיש לך או למישהו שאתה סומך עליו נסיון איתם, למצוא מקום כמה שיותר מאובטח לאיכסון הכסף עד הנסיעה וכיוצ"ב.

כן - צריך להצהר על הכסף גם ביציאה וגם בכניסה. ביציאה עדיף להצהיר על הכסף על ידי שליחת הטופס הנדרש בדואר רשום לרשות המס (אף פעם לא הצלחתי למצוא את פקיד המכס באולם הנוסעים היוצאים בשעה 1 בבוקר כשאני מגיע לשם).
בכניסה לארה"ב אתה מצהיר על כך שיש לך יותר מ 10,000$ איתך בתצהיר הכניסה (היום עושים את התצהיר הזה בעמדה ממוחשבת בתחילת ביקורת ההגירה), ואז פקיד ההגירה כבר ישראל אותך על מה ולמה.

הוכחות למקור הכסף - במקרה שלי עורך הדין שהיה מעורב בתהליך קבלת הכסף (ממכירת נדל"ן, למשל) כתב מכתב הסבר.

Alfa156 GTA

New member
ההמלצה שלי הפוכה לגמרי.

מיותר להגיע עם כסף אפשר להגיע עם גרוש וחצי וכל השאר לעשות העברה כפי שכתבתי למעלה בשרשור, אנחנו הגענו לפה עם כסף מהחשש ומהמלצות אבל זה התברר כלא נחוץ בכלל. (יש לנו כרטיסי אשראי עם 0 אחוז עמלה בנוסף - שווה לציין זאת)

כסף מזומן - שנות ה80, מיותר ומגוחך.
ויש לציין שפיזרנו המון כסף מהרגע שהגענו.

יש גם לציין ולהזכיר שגם בבנק ניתן להמתקח ולהגיע למספרים טובים, ובלי קשר יש היום תחרות לבנקים בדמות חברות פרטיות שעושות את זה שעולות לא רחוק מאותו הסכום בציינג ברעננה, בלי לרוץ , לדבר, לעשות סקר שוק, ומה לא, בעזרת 2 דקות באתר שלהם וזהו.

mavor

New member
פעם היא בחור

לא חשוב מאיזה עדה שהתעסק באבנים ולא רצה להשתמש בברנקס לדוגמה אז כול כמה חודשים היה טס הלוך חזור אם הסחורה וכסף והבחור איך נגדיר את זה ? היא לו פה גדול והוא היא מדבר על זה כול הזמן פעם אחת בהגעה לNY חיכו לו 3 חברה טובים וביקשו ממנו בנימוס את החבילות ביציעה מלגרדיה אז לא קורה ? קורה !!

וכן תלונה למישטרה לא הוגשה אז זה לא הגיעה לעיתונות (אבל מאז הנסיעות שלו הופסקו )

Boston Guy

New member
שכחת לציין שהבחור היה עבריין שהבריח את ה"אבנים" הללו לארה"ב

מהשנים שבהם תיזזתי על הקו בין ישראל וארה"ב אני מכיר היטב את השיטה הזו (שהייתה ועדיין נהוגה בקרב עדות לובשי הקפוטה והשטריימל וגם בפזורה הגיאורגית).
זה שלא הוגשה תלונה במשטרה (על שוד שמן הסתם היה בערך של מליונים) - זה סימן מובהק לכך שהעסק היה מסריח מלכתחילה.
יש מרחק כלשהוא בין "MULE" שסומן כמטרה על ידי "חבר'ה טובים" ושסוחב סחורה מוברחת ולא חוקית - לבין אדם שמגיע לארה"ב בפעם הראשונה עם כסף שעליו הוא הצהיר.

mavor

New member
אמרתי "לא חשוב מאיזה עדה"

לגבי אם היא עברין או לא ממש לא יודע ולא עסקי מה שבטוח שפה גדול וכסף לא תמיד הולכים ביחד

iralo

New member
דווקא הבאנו סכום כסף להתחלה, רק שלא מספיק לרכישת רכב

פשוט כולם כל הזמן טענו כמה שהעברה בין חשבונות היא דבר פשוט (אפילו בשלט רחוק!) כך שלא היינו לחוצים כלל על הענין... ועוד לחשוב שהחשבון שלנו כאן כבר היה קיים טרם הגעתנו ויכולנו לעשות את ההעברה הזאת עוד לפני שבכלל עלינו למטוס!

למעלה