העברת כספים

Vikalina

New member
העברת כספים

אשמח אם למשהו ישנה אינפורמציה לגבי העברת כספים לקנדה (מניטובה) במקרה של מכירת בית בארץ. האם קיים מס שצריך לשלם? א כן, מה גובהו? בתדה מראש ויקה

אין שום מס בהנחה שאת מוכרת דירת יחיד

ולא מכרת דירה אחרת ב 4 השנים האחרונות. לגבי העברת כספים אין שום מס לא בקנדה ולא בישראל. יש עמלות העברה, והמרה בבנקים וכן הפרשי שער. אצל חלפן פרטי יש רק הפרשי שער, ואין עמלות, וכדאי להתמקח כי זה סכום גדול ואפשר להרוויח כמה אלפי דולרים אם מנהלים במקביל מו"מ גם עם חלפן פרטי כמו בנדיקס וגם עם הבנק. בסכומים של מעל 100 אלף דולר, שניהם יתנו הטבות בשער.

maxkob

New member
השאלה האם כסף זה יכול להשפיע על

שמעתי כי עם יש סכום דגול של כסף בחשבון קנדי, יכול להשפיע על זכויות וקיצבאות . והאם ממולץ ולהעביר את כל ההון העצמי בזמן הלנדינג ?

mikki01

New member
לא יכול להשפיע מה שיש לך בחשבון הבנק

כן משפיע גובה ההכנסה כפי שמדוווח לשילטונות המס וזה רק לאחר שתהיה כאן ותעבוד שנה ותדווח את ההכנסות שלך לשילטונות המס

בעיקרון לא. מה שהבאת אתך מישראל

חזקה עליך ששילמת מס בישראל. ורק ההכנסה שצומחת כאן חייבת במיסוי. חריג אחד. במקרה של מחלה קשה שנזקקת לתרופות יקרות, אם אתה מתחת לגיל 65, ואין לך ביטוח תרופות פרטי או מהעבודה, לא תקבל מימון מהמדינה לפני שתתרושש.

mikki01

New member
זה לא נכון

ישנה תוכנית שמיועדת לתמיכה לנצרכים תרופות יקרות שנקראת טריליום אתה תקבל את התמיכה והסבסוד בתרופות הנדרשות ללא צורך להתרושש

mikki01

New member
מצ''ב הקישור

הם כמובן מסתכלים על הכנסה של בית האב כמדד ראשי אבל בטח שלא פשיטת רגל

joe2b

New member
תיקון קטן אחד

ככל שהשאלה מתייחסת למס בישראל על מכירת הדירה, אני הייתי נזהר מלקבוע נחרצות מה שכתבת בפתיח. זה נכון, בעיקרון, אבל רק בעיקרון. בתור עו"ד שעוסק בתחום אני יכול לתת כמה דוגמאות שזה לא נכון, למרות שלפי "שפת העם" היא לא מכרה בדירה ב-4 השנים האחרונות. לכן - בנושא מכירת הדירה תתייעצי עם עו"ד שמטפל לך במכירת הדירה, בתנאי שהוא גם מבין במיסוי מקרקעין בישראל. מעבר לעיקרון - אם הסיפור "פשוט", כלומר לאף אחד אחר מהתא המשפחתי שלך (בעל, ילדים) לא מכר דירה בפטור מהפטורים שמפורטים בחוק לענין זה (וזה לא כל הפטורים), ואם הדירה נרכשה בדרך הרגילה, ולא התקבלה במתנה, למשל, אז קרוב לודאי שהמושל"ט צודק. אבל בשביל לבדוק לעומק, צריך שעו"ד ישאל אותך את כל השאלות הרלבנטיות - ולא בפורום הזה.

איתי400

New member
זאת בהנחה שאין חבות מס בקנדה

אם הדירה נמכרה עם המעבר לקנדה אז אין בעיה. אבל אם השואל כבר 5 שנים בקנדה ומוכר את דירתו בישראל, אז הוא מחוייב ברווח הון בקנדה על הרווח שנוצר ב- 5 השנים שחלפו (רווח בדולרים קנדיים - אם יש) מאחר ואין פטור כי זו לא דירת המגורים שלו. זאת בהנחה שהשואל הצהיר על הדירה לקנדים בדו"ח השנתי. ואם לא הצהיר, יהיה לו קשה להסביר מאיפה צץ הכסף בחשבון.

Vikalina

New member
תודה על התשובה. האם הבנתי נכון:

אם איני מספיקה למכור את הדירה בזמן המעבר, אזי חובה עלי לדווח בדו"ח השנתי הראשון שלי בקנדה על דירה שבבעלותי בישראל ואז איני מחייבת במס? אם הדירה נמכרת מספר חודשים לאחר ההגעה? שנה? לא ממש הבנתי את מהוט המס עצמו, אך איזה צעדים בדיוק אני צריכה לבצע על מנת למנוע תשלום מס מן המכירה של הדירה (אם לא נספיק למכור לפני עזיבה)? ויקי

איל שחר

New member
מצטרף לשאלה, אם הבית שהשארתי באה"ק

בבעלותי המלאה ואני משאיר אותה לשימוש מי מבני משפחתי או משכיר אותה וארצה למכור לאחר שהות של 4-5 שנים בקנדה, האם אהיה חייב במס בקנדה?

איתי400

New member
כל נכס שעלה בערכו חייב במס כרווח הון

זה יכול להיות בית, מניות וכו' יש בקנדה פטור על בית המגורים שלך. כל שאר הנכסים שלך אינם פטורים. מבחינת הקנדים, הם סופרים את רווח ההון מהיום שהפכת לתושב קנדה. אם לא מכרת את הבית, אתה עושה מעין מכירה רעיונית של הבית וזה השווי בדולרים קנדיים שאותו אתה מצהיר ל- CRA אם תמכור אותו ברווח (שוב, רווח לאחר המרות לדולרים קנדיים יחסית למכירה הרעיונית) תהיה מחוייב במס. אגב, גם על שכר הדירה תהיה חייב במס. הרבה מהגרים לא טורחים לעדכן את הקנדים על ביתם ועל שכר הדירה. זה לא בריא כי יש מעין הצהרת הון מקוצרת בכל דו"ח תאום מס שנתי. - אבל זו החלטה שלך. גם אם מכרת תוך שנה שנתיים, יהיה קשה להראות כי המחיר קפץ ממועד הגעתך לקנדה כך שלא יעשו מזה ענין. וגם אין להם מושג אם השכרת את הדירה. תוך חמש שנים זה יכול להיות שונה. שים לב כי מחיר הבית יכול לעלות בשקלים או בדולרים אמריקאים אבל יראה הפסד בדולרים קנדיים ולהיפך. אגב, זה לא כל כך רע להיות בעלים של בית בישראל. אתה מצהיר עליו כעל נכס להשקעה. אתה יכול לרשום הוצאות של המשכנתא. טיסות לישראל הן טיסות לטיפול בנכס (רק שלך, לא של כל המשפחה) וממילא אין רווח כי אתה רושם הוצאות פחת.

איתי400

New member
דבר נוסף - יש גם מס עזיבה בישראל

מס זה משולם על אותה "מכירה רעיונית" של כל נכסיך בארץ. לבעלי דירה פרטית אין חבות מאחר והנכס הוא תחת הפטור ממס שבח. אבל לבעלי מניות ושאר ירקות כדאי להתיעץ עם יועצי מס תותחים.

למעלה