אני לא רואה חשבון אבל את צריכה לדבר עם אחד
1. מותר להוריד הוצאות "סבירות" כנגד הכנסות שנוצרו. כלומר, אם הבית מושכר ומניב הכנסות (שחייבות במס) ממילא מותר לקזז הוצאות שנוצרו בעת ייצור ההכנסות. לא מדובר כאן על הטבה למהגרים אלא על חוקי המס (תאורטית גם אם תושב ישראל ישכיר את דירתו בטורונטו, הוא יוכל לדרוש הוצאות כנגד ההכנסות תחת הנחות מסוימות. בארץ זה יותר קשה) לשאלתך, אם הדירה לא מפיקה הכנסות, ממה תקזזי הוצאות? וגם אם הדירה מושכרת, אם לא שילמת על הכרטיס, אילו הוצאות היו לך? גם צריך להראות שהנסיעה סבירה ונועדה עבור ההשכרה. אם זה באמצע של נסיעה אחרת אני מניח שיאשרו ל רק חלק מעלות הכרטיס. לכן גם לא ברור אם יאשרו נסיעה של שניכם ועם הילד.זה לא סביר. ונגיד תסעו במחלקה ראשונה? ועוד נקודה: להבדיל מישראל, כאן את מגישה את הדו"ח ולא מראה קבלות וכו'. תגידי שהיו לך 1000$ הוצאות ו- 10,000$ הכנסות מהדירה, כנראה אף אחד לא יבדוק. רק אם יעשו לך ביקורת (כי הדו"ח שלך נראה חשוד או כי נפלת במדגם) תצטרכי להראות את כל הקבלות ולספר את כל הסיפורים. ברוב במקרים את שומרת את הקבלות למקרה שיהיה AUDIT. רואה החשבון שלך מוודא שהסיפורים הגיוניים. אם את לא מצהירה על ההכנסות וכלל לא מצהירה על הדירה, ממילא לא ניתן לבקש החזר הוצאות. רואה חשבון יוכל לומר לך איך מתיחסים לדירה שלא בבעלות בעלך ויש לו POA לגבי 5 שנים: בואי נניח שכן דיווחת להם על הדירה. והדירה היתה שווה 300000$ כשהגעת לקנדה 350000$ אחרי שנתיים ומכרת אותה אחרי 5 שנים ב- 500000$. אחרי שנה מכרת אותה ב- 350,000$. תוכלי לומר להם כי היא היתה שווה 350,000$ כשהגעת לקנדה. הרי זו רק הערכה ולא באמת מכרת אז זה נשמע הגיוני. מה עוד שלא חייבים להצהיר על הנכס בשנה הראשונה. אבל אם מכרת בפועל ב- 500,000 ועוד הצהרת בדוחות שלך על קיומה, ואפילו נתת הערכת שווי בדוחות שלך, איך תוכלי לטעון שהיא תמיד היתה 500,000$? מאחר שמחירי נדל"ן מבוססים על הערכה, כדאי באמת לרשום מחיר אופטימי אם מצהירים על נכס. אגב, יש לא מעט שלא טורחים להצהיר. ובהמשך להערה הקודמת: אם זה נראה הגיוני, לא יבלבלו לך במוח יותר מידי. לו היה מדובר בנכס של 5 מליון (כמו עסק) אז זה סיפור אחר. ********************** אני לא רואה חשבון ואין לראות במה שכתבתי יעוץ אלא רק את דעתי האישית.