העברת פרטי התקשרות - האם יש חוקים שאוסרים זאת

העברת פרטי התקשרות - האם יש חוקים שאוסרים זאת

שלום רב, יש לי שתי שאלות א. במשרד חדש החלטנו להתקין תשתית טלפוניה של בזק, בעודנו בתהליכים עימם, אחרי שהזמנו את הקווים, פתאום צלצלו אלינו מבזק בינלאומי למכור לנו מנוי לשיחות חו"ל בעקבות התקנת הקו החדש. (הם התקשרו לנייד של המזכירה שנתנו לנציגת בזק בשלבי ההזמנה) 1. האם זה חוקי? 2. אם לא, ויש כאן קייס לאיזה עו"ד עלי לפנות? שמתמחה באיזה תחום? ב. סלקום לאחרונה שידרגו את הטכנולוגיה שלהם של התא הקולי, כשעשו זאת מחקו לי הודעה חשובה מאוד. שאלותי 1. איך מתמחרים כזה דבר? 2. האם יש כאן עילה לתביעה? תודה על תשובות מהירות וממוקדות.
 
תשובה:

לגבי המקרה הראשון (בזק ובזק בינ"ל): חסרים לי נתונים מהותיים לצורך שאלתי: האם בשיחה ההזמנה הנציגה יידעה את המזכירה בדבר האופציה הזו? וחשוב מכל - יש לבחון את טיב היחסים בין בזק לבזק בינ"ל. על פניו הן נראות לי 2 חברות עצמאיות ללא כל קשר זיקה עסקית ביניהן. אם כך הדבר, יש כאן, לפחות למראית עין, ניצול מידע והעברתו לגף אחר ללא מתן רשות. בכל מקרה, זו תשובתי הראשונית ויש לבחון הנושא לעומק. לגבי המקרה השני (סלקום): היו לא מעט פסקי דין שבהם בהמ"ש פסק פיצויים נגד חברות סלולר שמחקו הודעות/תמונות/ספרי טלפונים וכו. לצורך קביעת תקרת הפיצוי יש לקחת בחשבון את חשיבות המידע ומהותו.
 
נתונים חסרים

היי אביעד, תודה על התגובה המהירה, לא יידעו אותנו, וזה היה בהפתעה גמורה, ד"א קיבלנו 2 טלפונים פעם אחת מבזק בינלאומי ופעם שניה מחברת שירותי טלפון לשיחות חול אחרת - וכששאלנו מאיפה קיבלו את המספר שלנו, נתקו לנו בפנים. האם אתה מתמחה בשני המקרים הללו? אם כן, אשמח לשוחח בטלפון בכדי לבחון את האופציות. אם לא, אשמח שתפנה אותי למי שמתמחה (וחשוב שיתמחה בתחום!) תודה
 
למעלה