העדרות בגין מחלה

העדרות בגין מחלה

העדרות בגין מחלה
שלום וברכה,
1. האם ניתן לדווח לממונה על היעדרות עקב מחלה באמצעות עמית לעבודה?
2. נעדרתי מהעבודה בגין מחלה למשך 3 שבועות, הודעתי בתחילת החופשה על היעדרות , האם רשאי הממונה לטעון שמדובר בהעדרות ללא סיבה, למרות שיש לי אישורי מחלה?
3. האם למרות שיש לי אישור מחלה רשאי הממונה שלא לדווח זאת ולעכב שכר? (טוען שהאישורים נמסרו ע"י עובד אחר)

חובת תום הלב בהגשת אישורי מחלה ע"י עובד אחר

העדרות בגין מחלה
שלום וברכה,
1. האם ניתן לדווח לממונה על היעדרות עקב מחלה באמצעות עמית לעבודה?
2. נעדרתי מהעבודה בגין מחלה למשך 3 שבועות, הודעתי בתחילת החופשה על היעדרות , האם רשאי הממונה לטעון שמדובר בהעדרות ללא סיבה, למרות שיש לי אישורי מחלה?
3. האם למרות שיש לי אישור מחלה רשאי הממונה שלא לדווח זאת ולעכב שכר? (טוען שהאישורים נמסרו ע"י עובד אחר)
חובת תום הלב בהגשת אישורי מחלה ע"י עובד אחר
הפסיקה אינה נותנת מענה ישיר וברור לעניין זה, תלוי בכלל הנסיבות, לרבות ובעיקר תום הלב של הצדדים.
לכאורה עובד צריך להגיש מטעמו את אישורי המחלה, אף אין "רציונל" או היגיון בכך שיוגשו על ידי עובד אחר - האם ישנה סיבה קונקרטית ברורה מדוע אינך ממציאה זאת בעצמך? משהו שקשור למצבך הבריאותי ושבגינו נבצר ממך לעשות כן? ובהינתן שניתן להגיש גם במייל/וואטסאפ וכו'?
ככלל, במסגרת יחסים עבודה ראויים, אין מניעה כי יוגשו על ידי עובד אחר, ואולם יש לבחון את כלל הנסיבות על מנת ללמוד על תום הלב (או חוסר תום הלב) של הצדדים בהגשה מעין זו, לרבות פיקפוק המעסיק בתוקפם של אישורים אלו, ואז חובתו לפנות ישירות לעובד בעניין זה.
בנוסף, ככל שיש באירגון הוראות ישירות לעניין פרוצדורת ההגשה - הרי שבחובת העובד לנהוג לפיהן.
לסיכום ניראה, כי יש לכבד את דרישת המעסיק לקבל מהעובד אישורי מחלתו ולא באמצעות "גורם שלישי", שאינו רפואי, בלא כל הסבר מספק או רלוונטי.
בכל מקרה, כאמור, יש לבחון את כלל הנסיבות.

למעלה