העובדות הן שיש סיכוי גדול שהליכוד

gidi2005

New member
העובדות הן שיש סיכוי גדול שהליכוד

חובר לעבודה יחד עם שס מרץ ומפיצים את קדימה ל4 רוחות השמים .

אין מצב כזה, זה פשוט לא יקרה.

אני לא רואה שום אפשרות שמפלגת העבודה המחודשת תשב ביחד עם נתניהו וסילבן שלום, מחריבי הכלכלה והחברה במדינת ישראל. אין סיכוי שהתרחיש הזה יתממש.

um21

New member
מה עדיף?

לסבול את ממשלת קדימה-חרדים שתתחרה בממשלות מצרים וירדן על איכות המינויים וחלוקת התקציבים?

אשרת

New member
או ממשלת ליכוד-ימין קיצוני- חרדים?

אני חושבת שבמקרה כזה , עדיף ממשלה בראשות קדימה.

בשורה התחתונה,

אין הרבה הבדלים בין המדיניות של ביבי של אחרי התוכנית הכלכלית, לבין המדיניות המתוכננת של אבישי ברוורמן, ע"פ הראיון איתו בד'ה מרקר. אם פרס וצחי הנגבי יכולים לשבת במפלגה אחת, אין סיבה שביבי ופרץ לא יהיו בסיעות שונות במפלגה אחת. אבל בשביל זה צריך קודם שהם יגיעו לכדי רשימה אחת מוסכמת. את זה אני לא רואה באופק. יש אפשרות נוספת, של הסכמה מראש ללכת אחרי הבחירות אל הנשיא ולהמליץ בכל מקרה על ראש המפלגה הגדולה מבינהם, ולכהן ברוטציה (או ללא רוטציה) והסכמה מלאה על דרך מסויימת. ממשלת אחדות שתרסק את קדימה. כלומר, שיגיעו מעכשיו להסכמה שבכל מקרה לא ממליצים על אולמרט. הרביעיה הזאת יכולה להוות גוש חוסם מול אולמרט, דבר שירסק את קדימה, אחרי הבחירות. אם המפלגות האלו היו שולחות נציגים רציניים למו"מ רציני בנושא, אני משער שהם היו מגיעים לכל מיני הסכמות ששתי המפלגות היו יכולות לחיות איתן. בשביל זה , ביבי ופרץ קודם כל צריכים להגיע לאיזשהי הסכמה ...

מצחיק לראות כיצד תומכי הליכוד

שאך לפני כשנה הזדעזעו מצירוף העבודה לממשלה ומרכז הליכוד קיבל בחוסר רצון בולט את הצטרפותה, כמהים כעת לראות ממשלה משותפת של הליכוד והעבודה. נתניהו יחד עם פרץ יולי תמיר יחד עם עוזי לנדאו משה כחלון יחד עם שלי יחימוביץ' ארץ ישראל השלמה יחד עם יוזמת ז'נבה העלאת שכר המינימום יחד עם תומכי ביטול זכות השביתה פרס והנגבי ביחד - כי הם מייצגים ביחד את האמצע שבין שני הקצוות, שכעת למרבה הפלא, מייחלים בליכוד לראותם יחד. פאתטי...

אולי אני אפתיע אותך,

אני לא איש ליכוד ולא תומך ליכוד. אולי אני אצביע בשבילם. אולי לא. מה שכן, בלשון המעטה, אני לא תומך בהעבודה ו/או קדימה. הליכוד של 40 מנדטים לא צריך להתחנף לעבודה של 20 מנדטים (כשהמטרה שלהם זה לא לשתף פעולה בצורה שותפת, אלא למהלך מסויים שלא היה לו רוב אפילו במשאל המתפקדים). עכשיו שתי המפלגות יהיו פחות או יותר באותו סדר גודל של מנדטים. קדימה נגסה בשניהם. לשתי המפלגות יש אינטרס פוליטי אחד משותף - לרסק את קדימה. אם הם ינהגו בחכמה - הם יצליחו. בשביל זה צריך לנהוג בחכמה ... כמו שכתבתי, זו תיאוריה שיכולה לעבוד, אם יהיה מספיק רצון מצד שני הצדדים. כי בסופו של דבר, שתי המפלגות ילכו לאותו מקום מדיני (עם שינויים מינוריים, שיש שיגידו שינויים עקרוניים) ... רק הדרך תהיה שונה. אם מסכימים על הדרך, הכל פתוח.

אני לא מבין - המטרה הפוליטית מעל

לכל? ואם הן לעבודה והן לליכוד, מבחינת העמדות של כל אחת מהן, יותר קל להגיע להסכמות והבנות עם קדימה, אז עדיין הן צריכות לחבור ביניהן (על-מנת לרסק את קדימה)? אני באמת לא מבין - מה מעל מה? טובת המדינה או ריסוק קדימה? הדרך, המדיניות והאפקטיביות (מבחינת מידת שיתוף הפעולה וההרמוניה בין מרכיביה השונים של הממשלה העתידית) של הממשלה העתידית או ריסוק קדימה? מדבריך זה נשמע כאילו הסעיף הראשון במצע הליכוד ובמצע העבודה צריך להיות "ריסוק קדימה"?

באמת לא מבין או עושה את עצמך?

אולי כדאי לעשות קצת סדר בדברים. השרשור מדבר על איחוד של המפלגות (ליכוד ועבודה, בתיבול של ש"ס ומרץ) לרשימה אחת. הסברתי למה איחוד כזה לא יעבוד, והעליתי אפשרות ששתיהן יכולות להגיע להסכמה של גוש חוסם (בעזרת מפלגות נוספות) מול קדימה. סיבה שלי: נושא השרשור. סיבה שלהן? פוליטית. אני מבטיח לך שאם תשאל כל אחד מהן, מי ישרת את המדינה טוב יותר, אותה מפלגה או קדימה, כל אחת מהן תצביע על עצמה. הגיוני. אז שתיהן ביחד יכולות לשרת את המדינה טוב יותר מקדימה. אם זו המטרה - אז יש דרכים לבצע אותה. כולם ירוויחו ממהלך כזה. אל תפריד את התיאוריה מנושא השרשור.

מה יהיה מספר המפלגות בקואליציה כזו?

6, 7, 10 ? כל ח"כ בודד יוכל באפצ'י אחד להפיל את הממשלה... הרבה מיצובישים יצטרכו לקואליציה כזו.

אפשר לספור

עבודה, ליכוד, ש"ס, מר"צ, מפד"ל, אגו"י, איחוד לאומי, ישראל ביתנו סה"כ 8 מפלגות אפשריות. שיחד יעברו בהרבה את ה 60 מנדטים. עם מפתח של 4 או 5 מנדטים לשר, סה"כ 8 מפלגות, כשמאגו"י אין שרים (הרגל שלהם). אני משער שיהיו פחות מכוניות שרד (נראה לי שירדו כבר מהמיצובישים) מאשר בממשלה האחרונה.

מרצ יחד עם האיחוד הלאומי, ש"ס

ויהדות התורה. עבודה יחד עם ישראל ביתנו והליכוד. ביילין עם אלון הנדל עם גלאון אורון עם ליצמן תמיר עם לנדאו נתניהו עם פרץ יחימוביץ' עם שטייניץ ברוורמן עם ליברמן ממש מתכון לקואליציה מתפקדת, יציבה וארוכת ימים.

המטרה שלנו אינה לרסק את קדימה

המטרה שלנו היא לשנות את פניה של מדינת ישראל, ולהפוך אותה ממדינה אנורמלית למדינה נורמלית, שערך האדם בה יהיה הערך העליון, לפני הבטחון, הכלכלה והאדמה. ועם הליכוד לא נוכל להשיג מטרה זו, אני גם לא חושב שעם קדימה נצליח להשיג אותה, אבל המטרה העיקרית שלנו היא זו שציינתי, ולא ריסוקה של מפלגה וירטואלית זו או אחרת שהזמן יעשה את שלו וגם הנסיבות, והיא תתרסק מעצמה.

../images/Emo8.gif "בטח"

זה כואב לכם, זה קשה לעכל, אבל עבר זמנו (הליכוד) בטל קורבנו (הליכוד) כל אחד בליכוד שיש לו עדיין קצת שכל צריך לעבור מהר לקדימה ולא להישאר במפלגה של שניים וחצי בוחרים. בעוד ימים לא רבים מה שיזכרו זה: מה זה הליכוד? מישהו זוכר את הדבר הזה?

תומרס1

New member
העובדה היחידה היא

שמפלגת העבודה ומפלגת הליכוד מתחרות על המקום השני ומי תהיה המפלגה הגדולה באופוזיציה. כפי שאנו רואים בתוך מפלגת העבודה יש מריבות פנימיות וכך גם בליכוד..

עוד עובדה,

ששתי המפלגות האלה, יכולות די בקלות, ליצור גוש חוסם מול אולמרט (בצירוף ש"ס, מר"צ ומהפד"ל מנותק מהאיחוד הלאומי), כך שגם אם קדימה תקבל 50 מנדטים בבחירות (מלח-מים, מלח-מים), היא לא תוכל להקים קואליציה ... הם רק צריכים לרצות לרסק את קדימה ... זה הכל !

תעשה חשבון, ותראה שלא בטוח שאתה

צודק, בטח שלא ללא האיחוד הלאומי, אלא אם כן אתה מעדיף את המפלגות הערביות
. ומרצ, לדעתך, תעדיף את נתניהו, לנדאו, ארדן, וכחלון, על קדימה?

אני דיברתי על גוש חוסם,

במידה וקדימה מקבלת עד 50 מנדטים. אפילו קדימה לא תצרף את הערביות. בטח לא את האיחוד הלאומי או ישראל ביתנו. במידה כזאת, אפשר להשאיר את קדימה עם הערביות באופוזיציה, עם סה"כ 59 מנדטים, והשאר ירכיבו ממשלה, כשיש הסכמה שכל דבר נעשה בהסכמה בין המפלגות ושלא הולכים מפלגה נגד מפלגה אחרת. הליכוד יצטרך לכופף/לשכנע את הימין והדתיים בשעת הצורך, והעבודה את מה שנשאר ממרץ. ברמת התיאוריה, לדעתי, זה אפשרי. אם קיים הרצון. כמו שכבר ציינתי, מדובר באפשרות שקודם כל צריכה להיות בהסכמה בין הליכוד לעבודה, שהמטרה הראשונה שלהם זה לרסק את הקדימה. אישית, אני לא חושב שבשתי המפלגות יש אנשים שילכו על מהלך כזה (שיכול לעזור לשתי המפלגות), ככה שבקדימה יכולים להשאר רגועים. אבל אולי ...

למעלה