העובדות הן שיש סיכוי גדול שהליכוד

זה רק נראה לי,

או שהתיאוריה הזאת מפחידה גם אותך ?!
בשביל מה יש ממשלת אחדות, בשביל אחדות, לא? ממשלת אחרית הימים: "וגר זאב עם כבש, ונמר עם גדי ירבץ". אם התיאוריה תתקיים - היא תפתיע אפילו אותי.

היא לא מפחידה אותי, היא פשוט נראית

לי מגוחכת. מגוחך בעיני לחתור לקואליציה שיש לה מטרה אחת בלבד - פגיעה במפלגה אחרת. הקואליציה אמורה לשרת את המדינה, לא לרסק מפלגות אחרות.

אגב אני חשבתי שהמטרה הראשונה

והיחידה היא טובת המדינה, אבל מסתבר שטעיתי. כנראה יותר דחוף וחשוב לרסק את קדימה.

ונניח שיהיה "גוש חוסם"

מה אחר כך, בחירות? או קואליציה של רוחות רפאים? הרי במצב כזה, אף אחד מהמפלגות לא תוכל לממש את מה שהיא הבטיחה לבוחר. אני מבטיח לך, ב1000%, שאם ייקרה מצב מכוער כזו, הבחירות שוב יוקדמו אחרי חצי שנה ואז קדימה תקבל 65 מנדטים. העם לא טיפש ולעם נמאס מ"תרגילים מסריחים" על חשבונו!

תהיה רגוע, קדימה לא תקבל יותר מ30

מנדטים, ואפילו זה מוטל בספק, אילו רק היית יודע כמה אנשים משיבים לסוקרים שעורכים את הסקרים במדינה תשובות שקריות ומטעות, ובעיקר את מה שחסרי המוח האלה רוצים לשמוע, היית מבין שקדימה חיה רק באשליות של כמה סוקרים שעוד לא יודעים אפילו מה מחכה להם לאחר ה28 במרץ, כאשר יתברר להם שהולכו שולל ושכל הסקרים שלהם שווים ל
, אפילו לנגב איתם הם לא יוכלו אחרי ה28 במרץ.

../images/Emo6.gif

אתה ענק!!! "אילו רק היית יודע כמה אנשים משיבים לסוקרים שעורכים את הסקרים במדינה תשובות שקריות ומטעות"
זה הרי הטיעון הקבוע של המפסידים.

תמשיך לחיות באשליות

בינתיים אתם מובילים רק באופן וירטואלי, חכה גם זה ישתנה בקרוב מאוד, אתה כבר יכול לראות איך ירדתם קצת בסקרים ואילו מפלגת העבודה המחודשת עלתה. זו רק ההתחלה ידידי, הקרב האמיתי התחיל, אבל עדיין לא נמצא בעיצומו. כך שתתכוננו להפסיד, ותן לי להציע לך הצעה לבבית: "ככל שתתלו יותר תקוות בנצחונכם, כך גם האכזבה שלכם תהיה יותר גדולה", או אם תרצה: "ככל שעולים יותר גבוה, כך גם הנפילה יותר קטלנית".

האם אתה טוען כי גם הליכוד וגם

העבודה תהיינה באופוזיציה? אם כן, ובהנחה שקדימה לא תעבור את 60 המנדטים, אם אילו מפלגות אתה מצפה שקדימה תרכיב קואליציה?

תומרס1

New member
מפלגה שתתצטרף לממשלה

בראשות קדימה היא אותה מפלגה שתקבל עליה את קווי היסוד של ההמשלה.

קווי יסוד של ממשלה במשטר המבוסס

על קואליציה בין מפלגות, נקבעים במו"מ בין המפלגות העתידות להיות שותפות בקואליציה. אם אתה מתכוון שקדימה תקבע קווי יסוד ותנסה לכפות אותן כלשונן על מפלגות אחרות- אז לקדימה לא תהיה קואליציה. כתומך קדימה, האם יש לך העדפה לגבי זהות המפלגות שקדימה תפעל להרכיב עימן קואליציה ולהגיע עימן לקווי יסוד מוסכמים?

תומרס1

New member
לכפות? אני לא חושב וגם לא אמרתי זאת

קואליציה הינה דרך בה מפלגת השלטון מגבשת מסביבה מפלגות נוספות בעלות מצע שונה, המוכנות לשתף פעולה סביב קווי יסוד.

תומרס1

New member
בוודאי מוסכמים..

ראש המפלגה הגדולה בכנסת במשך 28 ימים מנהל משא ומתן עם כל המפלגות ואם הן תומכות בו הן מצטרפות אליו.. על בסיס קווי היסוד המוסכמים בדגש על המוסכמים נוסדת הממשלה..

בוא וספר לנו מה הם אותם קווי היסוד?

או שאולי אתה מדבר על קווי יסוד דימיוניים שעדיין אפילו לא חשבתם עליהם...

קודם כל קדימה לא תרכיב את הממשלה

ואם חס וחלילה יקרה לה נס והיא כן תצטרך להרכיב ממשלה, היא תגלה מאוד שזו פשוט משימה בלתי אפשרית, מה שיוביל אותנו שוב לבחירות.

איזה עלוב זה יהיה

זה כמו התוכנית להקים ממשלה חלופית עכשיו ולדחות את הבחירות כדי לפגוע ב"קדימה". דבר, שבעיני, הוא אחד הדברים שגרם לפגיעה בליכוד ובשינוי. העם לא טיפש - אם תיעשה חבירה כזו, שברור שכל המטרה שלה היא פגיעה בקדימה תוך לשים פס על ציבור הבוחרים ועל העם, אז - א. יהיו בחירות תוך חצי שנה כי ממשלה כזו לא תחזיק מעמד בחיים ב. קדימה תקבל 60 מנדטים בבחירות האלו, כי לעם תהיה בחילה נוראית מכל שאר המפלגות שלא איכפת להן מכלום. הרי צעד כזה הוא אמירה מובהקת של "אנחנו לא התכוונו לשום דבר שאמרנו במצע, כל מה שרצינו זה להיות בממשלה, מתנצלים". גועל נפש!

למעלה