העוגה הכי הכי שלכם

עוגת אוצר


תודה רבה, העוגה ממש ממש פשוטה. זאת כל עוגת שוקולד (מצרפת מתכון של קרין לעוגת שוקולד מעולה)
והשאר זה בדיוק 3 דקות עבודה. מעל הגאנש שמים את אצבעות השוקולד (אפשר אצבעות שוקולד, גליליות, כיף-כף) מה שבא!
ומעל פיזרתי פשוט סוכריות עדשים, אפשר כל דבר אחר!!! (גומי, M&M וכו')
ממש קלה להכנה, ומאוד מרשימה!

עוגת שוקולד בחושה שילדים אוהבים:
http://www.carine.co.il/htmls/article_111.aspx?c0=13028&bsp=13099

קישור לעוגת אוצר:
http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/video/.aspx?bo=10050&vml=205029
 

Yuli Gama

New member
ועוד הדרכה
:

עוגת "אצבעות"
אני רציתי להכין אותה ליום הולדת של הגדול אבל בסוף השתפנתי והלכתי על משהו עם פחות "סוכר"

הגדול בן שלוש, פחדתי שכל השוקלד הזה לא יבא לטוב
 
העוגה הכי הכי שלכם


מה העוגה הכי משוקעת, יפה וטעימה שהכנתם לאחרונה???
בשבת אחרונה הכנתי עוגת אוצר (כמובן של קרין) וקבלתי המון מחמאות!!!
ממש קלה, מי שצריך עוגה טעימה ומרשימה זאת האחת :)

שתפו אותנו בעוגות שאתם הכי מתגאים בהן!
 
נראה מעולה,

איזה כדורי שוקולד עשית? מתכון מיוחד? נשמח אם תצרפי לנו את המתכון גם לעוגה וגם לכדורי שוקולד

תודה!
 

האלזה

New member
העוגה הכי שלי היא עוגת שוקולד עם קרם קוקוס ו|

והיא טבעונית!
זה אומר שאין בה מוצרים מהחי (ביצים/ חמאה/ חלב...), אבל היא גם לא עוגת- תחליפים ג'אנקית במיוחד, כך שגם אין בה מרגרינה או קצפת צמחית למרות שהן טבעוניות.
הקרם עשוי מפחית קוקוס קרה שהקצפתי עם אבקת פודינג.
למדתי אותה בהדרכת ביוטי האחת פה בתפוז וטבענתי אותה בקלי קלות.

למתעניינים, המתכון לבסיס עוגת שוקולד גדולה מפה:
http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=115922
 
נראה מעולה!

איזה יופי השילוב של התותים!!!

איזה עוד מתכונים טבעוניים יש לך? נשמח לשמוע רעיונות

 

האלזה

New member
תודהחמודה!יש עוד המון מתכונים לעוגות טבעוניות

הנה כמה מהבלוגים הטבעונים האהובים עלי:
http://thevlog.me/
http://tivonim-blog.co.il/
http://vegansky.wordpress.com/
http://sarah.vegan.org.il/
את העוגה שבתמונה הכנתי החודש מאותם רכיבים כמו הקודמת (קשה להאשים אותי, היא באמת יוצאת טעימה!) רק בעיצוב שונה ועם פירות יער למעלה שקניתי קפואים בטיב טעם.
 

האלזה

New member
בוודאי!

אפיתי עוגה לפי המתכון אליו קישרתי, סימנתי חריצים בסכין מסביב כדי שלא תתפוס יותר מדי בטן במרכז.
כשהתקררה ניסרתי בזהירות את הכיפה שלה, וחתכתי אותה לרוחב עם סימון סכין וחוט (מכירה את השיטה?)
אח"כ הקצפתי פחית קרם קוקוס שמן (17-20% שומן) ובהדרגה הוספתי אבקת פודינג וניל. לא להקציף יותר מדי.
אם רוצים שהקרם יצא יציב אז מנקזים קצת את הנוזלים שמופרדים בקירור של הפחית ומשתמשים יותר בחלק הקשה.
על מגש מניחים חלק אחד של העוגה ומקיפים אותו בשקף.
מסדרים חצאי תותים, ממלאים בקרם ומניחים חצי שני.
מייצבים במקרר, מסירים את השקף ויוצקים ציפוי שוקולד.
הנה ההסבר עם תמונות:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=150563963
קצת הסתבכתי בפעם הראשונה, אפיתי שתי עוגות, היו התנסיות... פשוט להתייחס לתמונות ופחות למלל.
 

y נ ת

New member
וואו נראה נהדר! איך מכינים את ציפוי השוקולד?

בא לי להכין...
לגבי הקרם - האם הכוונה לאינסטנט פודינג וניל?
ומה זה פחית קוקוס, האם הכוונה ל- "חלב קוקוס"? אני מניחה שיש בכמויות שונות, מה הכמות שצריך?
 

האלזה

New member
מאוד פשוט: המסתי חבילת שוקולד עם שמן קוקוס

לפעמים אני ממיסה חבילת שוקולד מריר עם 6 כפות מים וזה גם מצויין.
אחד היתרונות בעוגה הזאת הוא שהוא מתאים גם לטבעונים, גם כקינוח פרווה (מטעמי כשרות או אלרגיה), גם למי שנמנע מביצים, ועם הצליאקים הסליחה...
לגבי הקוקוס: אני קונה פחית שכתוב עליה קרם קוקוס, ומסתכלת על הרכיבים לראות את אחוזי השומן (שיהיו בסביבות ה-17% כדי שיוקצפו).
הפחית חייבת להשמר במקרר לפני ההקצפה, וכשפותחים אותה אחרי הקירור מגלים שהחלק השומני יותר התקשה קצת. את זה מכניסים לבלנדר, ומוסיפים קצת מחלב הקוקוס שלא התקשה (יתר הפחית).
מקווה שזה מובן, אני קצת רווית אלכוהול כרגע...
אפשר לשמור את שאריות חלב הקוקוס לבישולים אחרים.
לעוגה כזאת מספיקות 2 פחיות קוקוס עם 2 חבילות פודינג.
לא להקציף יותר מדי, שלא יתפרק.
לגבי הפודינג: כן, אינסטנט פודינג וניל. פעם היה גם בטעם אגוזים, לא מוצאת את זה יותר אבל זה גם עובד.
שימו לב לא לקנות אתזה עם פצפוצי השוקולד, ממש לא מתאים.
כל טעם אחר של פודינג כגון שוקולד או ריבת חלב (שניהם פרווה אגב) יכהה את הקרם וזה יראה פחות חגיגי לדעתי.
 

y נ ת

New member
תודה רבה!

אני (עדיין?) לא טבעונית אבל מנסה להפחית בהדרגה מוצרים מן החי.. זה בהחלט הכיוון..
אחת העוגות האהובות עלי דומה מאוד לעוגה שלך, ואם יצליח לי המתכון שלך אז זה עוד צעד בכיוון..
לא ידעתי בכלל שאפשר להכין קצפת עם קרם קוקוס.. איזה יופי!

 
למעלה