העולם שטחי.

spaysi8

New member
העולם שטחי.

וזה מתסכל אותי.
כמות האנשים שצופה באח הגדול ובהישרדות, ולוקחת את התכניות האלה ברצינות, מחרפנת אותי.
ראיתי דייט בחשיכה עכשיו (את הפרק מיום רביעי, וכן, גם אני חוטאת פה :p) וזה פשוט לא יאומן!
בחור שטוען שבחיים לא יצא עם מישהי לא משכילה, יוצא עם בחורה מטומטמת (שעוד העדיפה אחר על פניו קודם לכן) רק בגלל שהיא כוסית,
והיא גם לא כזאת שווה, אבל זה לא רלוונטי.

אנשים שאני פוגשת בכל מיני סיטואציות-
פשוט שטחיים.
ועזבו שטחיים, טיפשים.
העולם "היטפש" עד כדי כך?
לאן נעלם השכל? איפה האינטיליגנציה? איפה הרצון לדעת?
עזבו, אני למשל בורה בהמון נושאים, אבל אני לפחות שואפת לדעת מעבר למה קרה בפרק האחרון של האח הגדול!

קשה לי עם זה,
כי גם ככה אני בנאדם שקשה להתחבב עליו (ולאחרים קשה לחבב אותי גם מן הסתם),
אבל עצם העובדה שיש כ"כ מעט אופציות לאנשים שיאהבו דברים אחרים מעבר למסיבות, אלכוהול ובנים/בנות,
עוד יותר מקשה עלי!

אני יודעת שיש פה כמה חבר'ה טובים וחלקם גם חברים שלי במציאות,
אבל עדיין אני מרגישה שחסר וזה מבאס אותי
(אולי בגלל שכולכם כ"כ עסוקים בתואר שלכם ורק לי יש זמן לשבת בבית ולחשוב על כמה משעמם לי :p)

בכל מקרה,
איפה אני מוצאת אנשים נורמליים?!

האנשים שאת מחפשת

מן הסתם עסוקים בלהרחיב את האינטליגנציה שלהם,
אז לא תמצאי אותם אם תחפשי אותם בין האנשים הלא נכונים.

בכל מקרה, את לא יכולה להאשים את הטיפשים,
לא כל אחד נולד עם מוח חזק או יכולת פיזית, מנטלית ונפשית לעשות דברים מסויימים.

בדרך הכלל האנשים הטיפשים לא מודעים לכך להיותם טיפשים,
ולמען האמת לפעמים הרבה יותר קל להם והם יותר מאושרים,
כי מעגל הידע שלהם מצומצם ומעטים הדברים שמדאיגים אותם.
לעומת זאת, המשכילים, שוברים את הראש כדי לפתור חידות ומחפשים תשובות לשאלות שלא נותנות להם מנוח.
הם מודאגים, והתאווה לצבור ידע לעולם לא נפסקת, אז הם כמעט אף פעם לא מסופקים.

אני הייתי מגדיר טיפש, כאדם שלא מצא בעצמו את הכישורים שלו.
ובדרך כלל טיפש יש לו את המעט שכל שהוא צריך כדי להאמין שאת הדבר שהוא עושה ומתעסק בו, זה גאונות בשבילו.
הוא מרגיש גאון, מצליח, מוכשר, מקצועי, באותו דבר שהוא עושה וזה מספיק בשבילו. כל אחד רוצה להרגיש גאון ומאושר. אם היה לו עוד קצת שכל כדי להבין שהוא יכול להשיג ולהגיע ליותר אז הוא היה מנסה להגיע ליותר.
כל אחד יכול להסתכל על השני ולחשוב שהשני טיפש, זה הכל עניין של פרספקטיבה, מיקום של כל אחד ורמת המשכל של כל אחד.
אין הפרדה מוחשית בין חכמים לטיפשים. כל אחד חכם בכישוריו וטיפש בכישוריו של אחר.

השאלה העיקרית פה, אם את מרגישה כל כך חכמה, מה את עושה בנידון. אם את באמת אישה חושבת, עם רמת משכל גבוהה ואת לא מנצלת את זה, אז גם את טיפשה.

כן, זה נכון, נורא קל לשפוט אחרים ולדון אחרים, אבל קודם כל, תפתחי את העיניים על עצמך ואני מבטיח לך שאחרי שתעשי זאת את תחשבי ותראי את הדברים בצורה שונה ואחרת.
לסיום, אם היית עוד יותר חכמה, לא היה מטריד אותך כל מה שרשמת פה...

אני מקווה שהבנת אותי ועניתי לשאלתך.

Optimistic Girl

New member
סיפור חיי :-\

המשפט:
התאווה לצבור ידע לעולם לא נפסקת והם כמעט אף פעם לא מסופקים...

בקיצור מה שכתבת זה
אין שכל אין דאגות
ולפעמים זה באמת כך...

חושבת שאנשים שטחיים פשוט כי ההורים שלהם הם כאלו
והם לא דירבנו אותם ללמוד ולהתפתח
הרי זה כבר ידוע שגם לסביבה יש יכולת לפתח את האינטליגנציה

אבל כיוון שהם מסתובבים בסביבה שלא מגרה תמוח
אז המשפט תגיד לי מי הם חברים שלך ואני אגיד לך מי אתה
הוא נכון
הן לשטחיים והן לחכמים...

בפאן האישי
אני למדתי לכבד כל אדם
ולראות את הצדדים החיוביים שבו

spaysi8

New member
היי.

נורא נתפסת פה לעניין הטיפשים כשהדבר העיקרי שדיברתי עליו זה שטחיות.
אני לא באה ואומרת שאני חכמה מכולם,
ויש סביבי אנשים שהם גם יותר חכמים ממני,
כשאני אומרת טיפשים אני מתכוונת לא רק למנת משכל,
אלא דומה למה שאמרת- אנשים שלא יודעים "למצות" את עצמם,
אנשים שבוחרים ללכת בדרכים שבעיני טיפשיות
(שוב, הפוסט הזה הוא בראות עיני בלבד)
ולי, קשה עם זה.

חבל לי שבחרת בדרך של לעקוץ ולהציג כמה שאני לא חכמה מספיק,
כי אחרת זה לא היה מטריד אותי.
כי באמת שנתפסת לחלק הפחות חשוב בפוסט הזה.

אוקיי

אז תהפכי מטיפשים לשטחיים.
אגב, גם את נורא שטחית, בין אם את רוצה בזה או לא.
וחבל שאת נורא משועממת,
את סתם מסבכת את עצמך בשאלות חסרי טעם ועניין,
כמו כל הפורום הזה, וכל האתר הזה.
הוא נועד לאנשים שאוהבים לשבת על התחת שלהם ולפרוק את תסכולם בדרכים יפות...
וסליחה שאני כל כך עוקצני....
את יכולה להתכחש לזה אבל את רק תמשיכי לחיות עם השקרים של עצמך, ולחפש שאלות חסרי שחר כדי לקבל את התשומת לב שאת זקוקה לו, והעיקר להפיג את שיעמומך...
לעזאזל, מי אני שתקשיבי לי...

spaysi8

New member
אתה גם פה, לא?

סולחת שאתה עוקצני, סתם חבל אבל :p

אני מעלה שאלות שבאמת מפריעות לי,
יש מספיק דרכים אחרות בהן אני מפיגה את השעמום.

כן, גם אני פה

לא הייתי רושם לך את דעתי אילו היה לי ספק בכך אם השאלות שלך באמת מפריעות לך או לא.
אני לא יודע אם אני יכול להרגיש שהדברים האלו באמת מפריעים לך אבל אני מאמין לך,
ואני בטוח שאת עושה עוד דברים חוץ מלהיות מול מחשב ולנסות להבין את העולם - דרך העיניים שלך.
אני לא כותב לך כדי להפיג את שיעמומי או כדי לעקוץ אותך או כדי לפרוק את תסכולי, לא בשביל זה נכנסתי לפה.
אני לא מתכוון להתערב לך בחיים ולנסות לשכנע אותך לחשוב בצורה אחרת, כי אני לא יודע מהי באמת צורת החשיבה שלך וכי מי אמר שהחשיבה שלי היא הנכונה.
אני לא מכיר אותך ולא יכול לשפוט אותך ולמען האמת נמאס לי לנסות להסביר כי בכל מקרה הדברים ימשיכו להציק לך ולהטריד אותך.
ומתוך כל כך הרבה תגובות אני עדיין בספק אם קיבלת את התשובה שאת מחפשת כי את לא יודעת מה את מחפשת.
את צריכה להבין שעל כל דבר בחיים יש דרך להסתכל על זה ולהבין את זה. כל בנאדם רואה את העולם דרך העיניים שלו, דרך החשיבה שלו, ומה שבעינייך שטחי וטפשי זה לא בהכרח כך. בסופו של דבר, אנשים עושים את מה שהם אוהבים, מה שעושה להם טוב, ומה שהם מאמינים. שטחי או לא שטחי, זה הכל עניין של פרספקטיבה. לכל אחד דרך חיים משלו, צורת חיים משלו, נסיון חיים משלו, חינוך אחר, סביבה שונה. לכל אחד תחומי עניין שונים, תחביבים שונים, ושאיפות שונות.
אני יכול להמשיך ולהרחיב בנושא אבל איני מעוניין להעמיס עלייך ואין בכך גם טעם.
לסיכום, הדברים האלה לא אמורים להטריד אותך, אלא רק ללמוד מהם על עצמך. כמו השתקפות של מראה. אם את רואה אנשים טועים ונופלים בדרכם, תאמצי את זה לתשומת ליבך ואל תחזרי על טעויותיהם.
לא בהכרח שכולם טועים, אולי הם רק טועים בעינייך, אבל זכותך לחשוב כאוות נפשך. מה שנראה לך שטחי וטפשי, אל תעשי זאת. אבל אם את רוצה להבין את העולם, יהיה לך מאוד קשה לעשות את זה.
יש המון תרבויות, דתות, מנהגים ואינספור צורות חיים שיתכן ולעולם לא תוכלי להבין אותם.
אבל ביננו, את יודעת את זה, ואני סתם חופר לך כאילו אני מחדש לך משהו. יכול להיות שאת נהנית מזה, אבל אני לא.

spaysi8

New member
אני מסכימה איתך חלקית,

וכמו שאמרת זה באמת משהו שאני מסתכלת עליו בראות עיני,
מה ששטחי עבורי לא בהכרח שטחי עבור מישהו אחר.
אני כן יודעת מה אני מחפשת, אני מחפשת אנשים שיתאימו לי באופי,
שלא יהיו שטחיים -בעיני-.
יש לי כבר כמה כאלו, תמיד אשמח להכיר עוד.
כן חשוב לי לקרוא מה אחרים חושבים על זה, גם אם זה נוגד את דעתי..
בסופו של דבר כל אחד מסתכל על דברים באופן שונה.

פופאפ

New member
הור ההר vs המישור השטוח

חיפה חיפה עיר עם תחתית
אולי תנסי להתחבר עם מבוגרים ממך ?

spaysi8

New member
כל החברים הקיימים הם מבוגרים

אני בת 20, הם בני 25-30

אבל עקב כך מי שכבר חבר שלי, עסוק,
כי זה בדיוק הזמן שבו לומדים לתואר או קורעים את התחת כדי לצאת מהבית של ההורים, או גם וגם..

:/

יש לנו מדינה של ערסים מטומטמים.

וזה שאנשים גדלים על האח הגדול, ריאליטי וערוץ 24, רק מראה כמה המצב קשה.
אני מתכתבת בעבודה עם גולשים עילגים בטירוף שלא יודעים להתנסח נכון בעברית, וזו התוצאה של כל התרבות הזו שהם גדלים אליה ומושפעים ממנה... פשוט נוראי.
אגב, 'דייט בחשיכה' זו תוכנית שמראה את השטחיות של האנשים. בפרק הראשון הביאו איזו מורה הזויה שפלטה כל מיני אמירות גזעניות כלפי אחד הגברים וטענה שהוא אתיופי. הקטע הוא שגם בדייטים אמיתיים (מניסיון עבר) יש מצב שתיתקלי באנשים שמלאים בעצמם, כאלה שבטוחים שהם מתנה למין השני וכולם צריכים ליפול לרגליהם, וסתם כאלה שאוהבים לעשות רוח.
אני די מזדהה איתך בקטע של החוסר עניין במסיבות ובילויים. אישית, אני מעדיפה בילויים שקטים יותר- מפגש עם חברים, לצאת לסרט טוב פעם בכמה זמן, לקרוא, ללכת להצגות, תערוכות, לטייל... לא ממש מדבר אלי כל הקטע של לבלות במסיבה כל שני וחמישי ונראה לי שטחי וריקני כזה להתעסק רק בזה.

spaysi8

New member
התנשאי לי?!

ועכשיו רציני,
אני גם פוגשת בהמון "איכותיים", הייתי מש"קית מקא"ם.
ההבדל הוא שהחיילים האלה חוו את החיים הכי קשים שיכלו לחוות,
ועדיין התגייסו ומנסים לסיים שירות בכבוד.
אבל שאר האנשים שקיימים סביבי, שהם נורא שטחיים ולפעמים גם לא חכמים במיוחד,
לא נפלו לתוך שום בור, חלקם אף גדלו להורים משכילים ובחרו ללכת ב"דרך הטמטום".
אני מכירה אחת ששני ההורים שלה רופאים. לא רואים עליה.
היא בוחרת בדרך של בליינות ותו לא, של להראות את היופי שלה על חשבון האופי (מי אמר שאי אפשר להיות גם יפה וגם חכמה?! למה בנות חושבות שזה בא אחד על חשבון השני?!)
ויש עוד מספיק כאלה.

לגבי הבילויים-
אני מתה על הצגות ולצערי אין לי את הכסף או האנשים ללכת איתם.
תערוכות- כנ"ל.

סיפור חיי

אין לך מושג עם כמה אנשים ניתקתי קשר רק כי הם היו שטחיים ורדודים מדי בעיניי.
כולל כל מיני בנות קטנוניות שאיך שהוא התחברתי איתן בהתחלה ואז גיליתי כמה שהן מתעסקות בשטויות ומחפשות מריבות, והעדפתי להתרחק מהן.
יש לי שתיים כאלה בלימודים, שכל היום מתעסקות בשטויות, אבל כשאחד המרצים מעלה איזה מושג בסיסי שכל אדם אמור לדעת, הן נועצות בו עיני עגל ושואלות במבט מטומטם מה זה אומר "אותנטי" או "נוסטלגי". אין לי הרבה חברות בדיוק מהסיבה הזו, כי אני נרתעת מאנשים כאלו, שלא יתייגו אותי גם בתור אחת שטחית או מטומטמת... יש רק חברה אחת ממש טובה שלי שנשארתי איתה בקשר מהצבא, והיא מהאנשים היותר חכמים שאני מכירה.
כל פעם מחדש אני נדהמת מחוסר הבגרות והטימטום של אנשים סביבי. למען האמת, זה לא שאני חושבת שאני טובה מהם, וההורים שלי לא רופאים או אנשים נורא משכילים... אבל לפחות הם לימדו אותי להתעניין בספרים ובדברים קצת פחות שטחיים מאשר מסיבות, בילויים ואיך אני נראית, ולפחות אני לא מושפעת מכל מיני תוכניות תת רמה כמו "האח הגדול" אני לא מבינה למה אנשים כ"כ מצפים לראות את הזבל הזה, באמת.

לגבי תערוכות והצגות- אני מתה על זה, אבל אין לי כ"כ עם מי ללכת. (אותה חברה לא תמיד פנויה, היא לומדת 90% מהזמן.)
ובעלי לא כזה מתעניין בזה- טוב, בחרתי להתחתן עם מהנדס חשמל, הייתי צריכה לצפות את זה מראש...

spaysi8

New member
אני אלך איתך :p

אני מקווה שאצלי זה לא יהיה כך באוניברסיטה, קצת הפחדת אותי :p
אני מסכימה עם מה שכתבת, זה באמת לא קשור ללהיות טובה יותר או פחות מאחרים, או חכמה יותר או פחות, זה אם את רוצה ושואפת ללמוד ולדעת,
או בוחרת להתקע בבורות.
והעדתי על עצמי שאני בורה בנושאים רבים אבל לפחות מנסה לצאת משם וללמוד, בניגוד לאחרים..

אני לא חושבת שבאוניברסיטה זה ככה

בגלל שאני לומדת במכללה פרטית ואין אצלנו סינון של ממש ותנאי קבלה, אז כל מי שבא- ברוך הבא, וזה גרוע ביותר בהתחשב בעובדה שיש לנו כמה טיפוסים שלא מתאימים ואין להם שום זיקה לתחום בשום צורה, או שכל שבועיים נושרים עוד איזה כמה סטודנטים שהבינו שהתחום לא בשבילם.
ולגבי התערוכות- את מוזמנת לבוא איתי בכיף.

spaysi8

New member
נשמע רע

אבל לפחות את לומדת תחום שמעניין אותך, ואחרי התואר לא תצטרכי לראות אותם יותר :p

אם את הולכת לתערוכה או משהו, דברי איתי! :)

למעלה