העוני בתוכנית ששודרה ב 12 למרץ

העוני בתוכנית ששודרה ב 12 למרץ

הערב שודרה תוכנית מאלפת על העוני בישראל ברחובות קינג ג'ורג'-שינקין בתל אביב. בתוכנית היתה פניה אמיצה של הכתבות לשר האוצר בנימין נתניהו. רק חבל שאת שר האוצר לא מעניין רגשות וסבל של אנשים. סוף סוף גילו לציבור שהנימה של חלק מהציבור "אתם אשמים לכו לעבוד" שעונים לעניים שנקלעו לעוני משווע, באה מהשלטון הציבורי. השלטון הציבורי מנסה לחלחל את המנטרה הזאת כמו רובוט כי עדר העם יאמין בה ואכן תוכלו לראות אפילו אנשים מכובדים שנלכדו למנטרה הזאת. החילחול מהממסד שגורם לקרע בתוך העם נועד כדי שהשנאת אחים שהיא גורמת, יביא לשקט לנבחרי העם להמשיך בשחיתותם בכיסא. כך שבנימין נתניהו יוכל להמשיך להשחית את כספי הציבור של משלם המיסים ולשחד את משפחות ההון בוויתור על מיסים שהם אמורים לקופה הציבורית כדי שימנו אותו כמנכ"ל בתום עבודתו כשר אוצר.

הכתבה על העוני

שלום לכולם, ראיתי עכשיו את הכתבה על העוני בתוכנית עובדה של אילנה דיין. וברצוני להעיר את תשומת לבכם שאם כך נראה העוני בישראל אז עם כל הכבוד הוא לא מוצדק למה ילדים בני 18 לא יכולים ללכת לעבוד ????? אם אין להם איפה לגור מה המדינה צריכה לדאוג להם ??? למה ???? אמא לילדים בני 13 לא יכולה למצוא עוד עבודה ???? היא צריכה לעבוד רק בעבודה אחת אם אין לה איפה לגור נו באמת !!!!!!!!!!!! אני לא יודעת לאן ההודעה הזו תגיע אבל אני מקווה שלמקומות הנכונים כי לדעתי עושים עוול דווקא לעניים האמתיים במדינה אלו שעובדים ומפרנסים ויש להם תינוקות ולכן הם צריכים לחזור הביתה מוקדם ולא יכולים ללכת לעבוד או קשישים שלא יכולים לדאוג לפרנסתם ולא מצליחים לחיו תמהקיצבה של הביטוח הלאומי ( נו מי כן יכול ???? ) אלו אנשים שצריכים לעזור להם לא הפרזיטים שהראו בכתבה יש גבול לכמה אנחנו משלמי המיסים והאנשים שעובדים במדינה הזו יכולים לסחוב על הגב שלנו די מספיק !!!!!

לצערי הרב גם אני מאוכזבת

לצערי הרב, הובאו 2 דוגמאות מאוד גרועות. אדם מסכן, שנראה באמת מסכן, אבל עם שני ילדים בני 18 וחצי, למה הם לא בצבא? ואם הם כבר לא בצבא, למה הם לא יוצאים לעבוד? מה קיבוץ הנדבות הזה? איך הם מסוגלים? אני הייתי מתה מבושה. בנים בגיל 18 יכולים למצוא המון עבודות, אפילו לא קלות, עד שימצאו משהו שימצא חן בעיניהם. ונורית, חבל לי על נורית, במקרה אני יודעת מי היא נורית והגיע הזמן שהיא תתיישב על התחת במקום אחד, בעבודה אחת. ולילדים שלה מגיע מקום קבוע, פנימייה בכלל לא היתה מזיקה להם ויש פנימיות נהדרות, שתפסיק להיות אגואיסטית ושתיתן לבנים שלה לקבל חינוך והשכלה הולמים.

דנה_כהן

New member
את חושבת שפנימיה זה פתרון?

לא כל כך בטוחה שפנימיות של משרד הרווחה הם נהדרות, אם את מכירה אחת כזאת ההיתי רוצה לדעת איפה היא נמצאת. כמו כן אני בטוחה שאורלי וילנאי מכירה את נושא העוני מקרוב וגם את נושא ילדים בסיכון, כך שאם היא החליטה להציג את שתי הדוגמאות, אז כפי הנראה שיש סיבה טובה לכך.

wasaby

New member
לדעתי מדובר על שני מקרים מאוד שונים

לפני הכתבה אמרו שמדובר בשני אנשים שעבדו כל חייהם, אבל בכתבה עצמה מסתבר שיורם גם שעבד עבד כשחקן משני בתיאטרון. כל בן אדם זכאי ליומרות האמנותיות שלו אבל אם האמנות לא מפרנסת אותך לך לעבוד במשהו אחר בין הצגה להצגה. אחר כך אמרו שבעקבות מות אמו הוא הדרדר לסמים והיום הוא טוען שאין לו כח לעבוד. אם הילדים שלו הם קטינים אז הם לא צריכים להיות איתו, ואם הם בוגרים שיתחילו לפרנס את עצמם. שני הילדים שלו נראו חולים אבל אולי זה נובע מצורת החיים שלהם. לגבי נורית הדברים נראו אחרת. אם כמו שאמרו שם היא עבדה בניקוי בתים וסיעוד קשישים אז היא באמת עושה כל מה שהיא יכולה. בסוף התכנית אמרו שמשרד השיכון ידאג לה לדיור בצפת או אופקים. אבל אצל מי היא תנקה בתים באופקים?

דנה_כהן

New member
הכתבה על העוני תגובה

כפי הנראה שהאבחון שלך לא היה מדויק , לא נסית לרדת לעומק הדברים. אומנם לנורית יש ילדים בני 13, אבל אין לה מקום מגורים היא נזרקה לרחוב, כיוון שלא יכלה לכסות את חובות הדיור שלה. היא עבדה, אבל בעבודה מהסוג שלה אי אפשר לקיים משפחה וגם להחזיק בית. בכמה עבודות אישה כזאת יכולה לעבוד? לגבי יורם הוא עצמו נראה אדם חולה ושבור ואילו הילדים שלו אמנם הם בני 18, אבל גם הם לא עושים רושם (כך בכל אופן התרשמתי מהתוכנית) שהם יכולים לקום ולצאת לעבודה, במקרה זה הגיל לא קובע, כאן יש ענין של יכולת וחוזק נפשית. לטעמי המדינה יכולה לעזור בשני המקרים, גם לנורית וגם ליורם אם היה קורת גג אז היה להם ממה להתחיל ולהמשיך הלאה, והמדינה היתה יוצאת נשכרת. כאן, במקרה הזה המדינה מסירה מעצמה אחריות. הילדים של נורית הם עדיין ילדים קטנים והם צריכים להיות במסגרת חינוכית, אך אם אין להם קורת גג, איך הם יכולים להיות במסגרת חינוכית? והם נראים ילדים שיכולים ללמוד ולהצליח ובאמת חבל חבל מאוד שהמדינה לא עוזרת למשפחה כזאת.צריך לבחון כל מקרה לגופו (לא להוציא חוקים גורפים) שיאפשרו גם לשקם משפחות שמעדו מסיבות שונות, לאף אחד אין חוסן לכל החיים. צודק האב יורם שאומר שהפתרון שמציעים (בדרך כלל) שירותי הרווחה זה להוציא את הילדים מהבית, ואי אפשר להבין מה עומד מאחורי ההחלטה בנילית שכזאת, שהנוסחא שלה שאם אין כסף=אין ילדים יכולים לגדול בבית. יש הורים עם עושר עני ואבל עם אושר עשיר ולאנשים אלה מגיע לגדל את ילדיהם בבית.

motyka

New member
האם חייבים לגור בגוש דן?

יש בארץ פתרונות דיור בחינם, או כמעט בחינם מחוץ לגוש דן מדוע ההתעקשות על המרכז?

דנה_כהן

New member
חייבים לקבל דיור, אך

ברור שלא חובה לגור במרכז הארץ וברור שהם צריכים לקבל דיור מהמדינה לא באיזור המרכז, אבל גם את זה הם לא מקבלים, באיזור המרכז הם קיבלו דיור ברחוב.

sheron55

New member
אני כ"כ מסכימה איתך../images/Emo11.gif

אין לך מושג עד כמה- אני פשוט התאכזבתי- דבר ראשון אני רוצה להבהיר שאני לא מתיימרת להחליט בשביל כל אדם איך ייראו ואיך הוא יחייה את חייו--) זו דעתי- וראיתי מספיק מקרים בחיים כדיי לדעת שיש מה לעשות נגד- לפחות בשני המקרים הללו- רק חבל שההפקה החליטה לעשות כתבה על שני האנשים הללו מאשר על אנשים שבאמת {אבל באמת-הם לא סתם אומרים-אלא באמת} לא יכולים לקום ולעבוד- ואם זה אנשים חולים שאין להם עזרה- או זקנים שאפילו חשמל אין להם-{ושלא נפתח שיחה על אלו שאין להם היכן לגור בכלל} פעם שמעתי משפט שאומר ככה- "קבצן- לא משנה באם הוא מזוייף או אדם מסכן באמת- יש לתרום לו את מה שיש לך- מסיבה אחת בלבד- הוא מספיק מסכן בכך שהוריד את כבודו למטרה זו"- וזה כ"כ נכון -שיידעו להם אנשים כמו נורית ויורם שלתרום אנשים ימשיכו לתרום- אבל להוריד את הכבוד בשביל משהו שאתה יכול לעשות בעצמך-זה כבר שפל- אבל קצת חרגתי ממטרת ההודעה. בתחילת הכתבה-עמדו לי דמעות בעיניים והתפללתי ל-ה' שאני אזכה בלוטו רק בשביל לקנות להם בתים- אבל לפתע חלה תפנית במחשבותי ורגשותי {וכמובן שהדמעות התפילות פסקו} זה היה כאשר בעל המסעדה הציע לנורית עבודה בשטיפת כלים ושהיא תרוויח 20 ש"ח לשעה "כמו כולם"{סתם ליידע-אני מרוויחה כך-ועוד הרבה אנשים} אבל היא- לא הגיבה אפילו-נורא הפריעה לי העובדה שהיא לא קפצה על המציאה- הרי אתם ישנים ברחוב- איך אמא מסוגלת להיות במצב כזה ולא לנסות הכל- אבל באמת הכל?{ושלא תגידו לי שהיא ניסתה-כי עדיף לשטוף כלים מאשר להסתובב ברחוב כל היום ולבכות על מר גורלך} הילדים שלה- בני 13 -אז באמת אי אפשר לטעון "למה הם לא עובדים" אבל הטענה העיקרית שלי לנורית היא- אני יודעת עד כמה זה קשה- אבל תשלחי אותם לפנימיה-כדי שיהיה להם עתיד- ותצאי לעבוד- גם אם זה באותו שכר "כמו כולם"-{וגם אם תיאלצי לעבוד 12 שעות ביום}גם ככה הרי את כל היום מסתובבת ברחוב זה לא הרי שיש לה כ"כ הרבה מחוייבויות-וזה לא שאת אלה שיש לה היא עומדת בהן {המחויבויות}-אמא אמורה לדאוג קודם כל לעתיד ילדיה- וגם אם זה כרוך בפרידה מהם- זה קשה- אבל עדיף שהם יגדלו במקום שיהיה להם עתיד- דבר אחד צדקה רונית בכך שאמרה ש"מכאן אין כבר לאן לרדת" זה אומנם נכון-אבל זה גם לא אומר שצריך להישאר איפה שאת. אומרים שאין לשפוט אדם עד שתגיע למקומו- אני לא שופטת את נורית על כך שהם הגיעו לרחוב- אבל אני מאשימה אותה בכך שהיא לא עושה מספיק כדיי לצאת מהמצב הזה. מאותו רגע והילך ראיתי את המשך הכתבה מנקודת מבט שונה-חיכיתי לרגע בו יובהר לנו למה הם לא באמת יוצאים לעבוד- ואני-קיבלתי את התשובה לשאלתי כאשר אורלי שאלה את יורם-למה הוא באמת לא הולך לעבוד -והוא שלפני פחות מדקה הסתכל אל אורלי וביקש שיתנו לו עבודה בשטיפת כלים או מדרגות- אמר לה "את באמת רוצה לדעת.. את באמת רוצה לדעת... זה כי אני לא מסוגל לעמוד על הרגליים!" הרי לפני כמה שניות ביקשת עבודה...ולא משנה במה? אתה באמת שחקן טוב יורם- והילדים שלו בני 18 וחצי-הם יכולים לצאת לעבוד- הרי מה שצריך לעמוד מול עיניהם זו העובדה שצריך להתיישר-להתייצב ולהצליח "לעמוד על הרגליים" ואח"כ הם יוכלו לחיות קצת נורמאלי.במקום לשבת מסכנים ברחוב כל היום- ושלא יגידו שאין עבודות- כי בנאדם שבאמת רוצה לעבוד-יעבוד גם לנקות קקי אחרי כלבים. זו דעתי- ושוב- חבל שככה מציגים את העניים- כי העניים האמיתיים נראים רע- כאשר אלו ה"שגרירים" שלהם.

לדעתי ילדים בהחלט יכולים ללמוד

בפנימייה, לגיל הזה כבר יש פנימיות נהדרות, בתי הספר החקלאיים מתחילים היום מכתה ז', חטיבת ביניים, יש את בן-שמן, יש את מאיר שפיה, יש את מקווה ישראל, לא חסר בתי ספר טובים עם פנימייה. כן דנה_כהן, אני למדתי בפנימייה והיה לי טוב שם. לילדים יהיה מקום טוב לשים ראש, לאכול ובעיקר לרכוש השכלה ולנורית יהיה יותר קל להסתדר במגורים ועבודה. אני מאחלת לה אך ורק בהצלחה, אבל כמו שהדתיים אומרים, אלוהים עוזר למיש עוזר לעצמו. באשר ליורם נראה לי שהמסכן פגוע נפשית ובהחלט זקוק לעזרה מירבית, באשר לבנים אני ממש לא יודעת, בני 18 וחצי והם לא בצבא, מי יודע אולי גם שם יש בעיה, אבל לדעתי לצאת לעבודה הם יכולים ולו עבודה מינימלית.

שלום

בקשר לבנים של יורם אחד מהם ניראה לי שי לו בעיה של טוראט והוא כנראה לא מטופל כראוי הבן הזה שדיבר ועשה תנועות עם העיניים והראש .איך אני יודעת כי גם לי יש ילד עם טוראט וצריך לעזור להם או לפחות לילדים

דנה_כהן

New member
האם הפנימיות זה פתרון אופטימלי?

את צודקת במחשבה שיש פנימיות לילדים שמשמשים להם בית וטוב להם. אבל הפנימיות הטובות עולות המון המון כסף ולא שייכות לרווחה, כך שלאף אחד אין יכולת לממן את הילדים בלימודיהם בפנימיה טובה. לכן במקרה של נורית צריך לשקול ברצינות לתת לה קורת גג, דבר מינימלי שמגיע לאשה במצבה ושיכול לעזור לה להשתקם. אל תשכחי שיש פנמיות רבות של משרד הרווחה ששם יש נשירה של הילדים ואז שוב הם נפלטים לרחוב ונופלים נטל על לשכות הרווחה וזה חוזר אלינו כמו בומרנג וצריך להשקיע המון משאבים שאין ללשכות הרווחה. אז מה כדאי יותר. צריך לשקול כל מקרה לגופו ולא לתת החלטה גורפת.

לא נכון, בפנימיות הללו יש גם

ילדי רוומה, יש את הדסים, מקווה, בן שמן ועוד וזה מה שעושה אותן טובות, כיוון שיש שם גם משכבות יותר מבוססות, כך שזה מעלה את הרמה, כיוון שההורים יותר מעורים, לא יתנו שיהיו שם דברים רעים, או רמה נמוכה. אני אישית מכירה שני אחים שלמדו בפנימיות מגיל יותר צעיר וזה אומר שעד כיתה ז' אלה היו פנימיות רווחה מהסוג הפחות טוב ויצאו מהם במקום שני פרחחים, שני פרחים, הקימו משפחות נהדרות, שניהם בתפקידים גבוהים בבטחון כשאחד קצין ולומד עכשיו בהצלחה משפטים.

דנה_כהן

New member
בכל כלל יש יוצא מהכלל

אבל בדרך כלל הפנימיות של הרווחה הם על רמה נמוכה ביותר וזה אני אומרת לך על סמך ידע. יש גם שופטת שיצאה לא מזמן לפנסיה והיתה שופטת בבית המשפט העליון בירושלים שגם למדה בפנימיה וזאת דוגמא לכולם כשרוצים יכולים, אבל צריכים המון כוחות נפשיים לזה והרוב לא מצליח.

sheron55

New member
אני מסכימה איתך בקשר לעניין

הפנימייה- גם אני חייתי 3 שנים בפנימיה {מתוך בחירה} ונורא נהניתי- וקיבלתי שמה את כל מה שהייתי צריכה {וגם אהבה מספקת מההורים-אמא } {"כפר סילבר" -פנימיה באמת טובה-{לפחות ככה -היא הייתה}} ואמא שלי הייתה בתקופה קשה -ואבא כמובן לא בבית - ובתקופה הזאת כשאני ואחותי היינו ביחד בפנימיה אומנם עוד נשארו שני ילדים קטנים בבית-אבל בכל זאת היא הצליחה להתיישר ושלא תבינו לא נכון- אני זאת שדרשתי ללכת לפנימיה ואחותי באה איתי- כי ידעתי שהמצב קצת קשה-אמא התנגדה -אבל הראיתי לה{מי שמעוניין לשמוע שישאל אותי במסר אישי-איך 'הראיתי' לה} שזה לא כ"כ נורא כמו שזה נשמע ושאין כל רע בלפחות לנסות- ועובדה שהתקופה הזאת עזרה מאוד אמא שלי ניקתה כל יום 2-3 בתים והצליחה גם לחסוך מעט-והיא אפילו יכלה להרשות לעצמה לשלוח אותנו לבתי ספר פרטיים אח"כ כשכבר לא רצינו להישאר בפנימיה- אז נכון אולי מצד אחד אין מה להשוות כי-אצלי זה היה מבחירה- אבל, כמו שהרבה דברים בחיים אנחנו לא עושים מבחירה -אז אולי גם את זה צריך לעשות- כי הרי באמת אין ברירה-{כמובן שהברירה של להישאר ברחוב לא עדיפה} אין לי עוד מה לומר- את דעתי בגדול הבעתי- פשוט נתתי עוד דוגמא למישהו שהצליח לצאת מהמצב.

דנה_כהן

New member
צודקת אבל הדבר בעייתי ביותר.

באופן תאורטי את צודקת וגם יש הגיון במה שאת כותבת. אבל את צריכה לזכור דבר אחד שאם אין לבנאדם קורת גג קשה קשה לו לצאת לעבודה ולתפקד כאדם רגיל וביחוד להביא פרנסה לילדים. הרי נורית עבדה כאשר היתה גרה בראש פינה, אבל פינו אותה מהדירה והיא נזרקה לרחוב. את יודעת במקרה שלה אני מאשימה הרבה מאוד את רשויות הרווחה, כי כאשר הם ראו שמצבה מתחיל להידרדר, הם היו חייבים לעזור לה (להקדים תרופה למכה). בכלל אני חושבת שחלוקת התקציבים בין הרשויות לא נכונה.

sheron55

New member
אני לא פותרת חלילה את רשויות הרווחה

מהאשמה- ושלא תחשבו לרגע שאני בקו מחשבה עם ביבי -ממש ממש לא- להיפך- לא כולם יכולים לצאת לעבוד- אני מודעת לזה{למשל אני -עכשיו כמה ימים הולכת לשבת בבית -בגלל שנפלתי ברחוב- אף אחד הרי לא ישלם לי את ימי העבודה הללו!!-וזו הדוגמא הכי פשוטה למה שקורה פה בארץ-} אבל- נורא מעליב שדווקא אנשים שאכן יכולים לצאת לעבוד {המקרה הזה הוא מקרה של "אין לא יכול-יש לא רוצה!!!"} דווקא אותם בחרה התוכנית לתת כדוגמא- לעשות מהם שגרירים של העוני- אבל עם כל הכבוד {ויש כבוד} הם לא השגרירים הנכונים- והם לא אלה שיגמו לביבי להזיל דמעה ולהגיד לעצמו- מה לעזאזל אני עושה???????- גם אני אישית נורא נפגעתי כשאמר בעל המסעדה המבוגר הזה- "היא לא רוצה לעבוד- ביבי צודק - מי שרוצה לעבוד-יוצא לעבוד- ושאם הם לא היו רוצים -הם לא היו מגיעים למצב הזה"- אבל פתאום מול המצלמות הוא הוכיח שביבי {לכאורה } צודק- הוא מציע לה עבודה- והיא שנראית כ"כ מסכנה וזקוקה נואשות לעבודה- לא קפצה על ההזדמנות- שאף אחד לא ייטעה בכוונתי- לא אמרתי שאין עניים או כמו בעל המסעדה המבוגר ש"למה להסתכל על הדברים הלא יפים- תסתכלו על הדברים היפים-על חצי הכוס המלאה-" זו חוצפה לשמה- ואני לא מאחלת לבנאדם הזה- ולאף בנאדם להגיע למצב של חוסר דיור- אבל,{אומרים שתמיד יש אבל...} יש מקום לעשות מאמצים- ואני בטוחה שאם התחקירנים היו עושים עבודה כמו שצריך- הם היו מגיעים לשגרירים האמיתיים של העוני. אם מישהו נפגע מדבריי -אני מתנצלת מראש- אבל זאת נקודת הראיה שלי על המצב {ושלא תהייה טעות- אני רואה יום יום אנשים שיכולים{לצערי לצערם} להיות שגרירים אמיתיים- ואנשים שהיו במצב הזה-ועם מעט כוח רצון- פשוט יצאו מזה- הצליחו להרים את הראש מעל המים-ולנשום.} ואם למישהו יש מה להגיב- אני אשמח-{בינתיים אני מובטלת} ערב נעים {עד כמה שאפשר}

תוכנית על העוני (שבת 12/3/05 )

ראינו את התוכנית ואנו מעוניינים לעזור לנורית (??? זהו שמה ??) אמא חד הורית ,גרה ברחובות תל אביב עם שני ילדיה. האם למערכת יש דרך להשיגם? האם יש עוד מישהו עם לב רחב המעוניין לעזור? אם כן אנא צרו קשר . עדי 052-8992377

mode girl

New member
תוכנית על העוני (12/03/05)

גם אני ראיתי את התוכנית ומעוניינת לעזור לנורית. אם יש דרך להשיג אותה. בבקשה צרו איתי קשר, טלפון 054-4279017. קארין.

למעלה