העוני בתוכנית ששודרה ב 12 למרץ

rudd100

New member
תוכנית של 12 מרץ על העוני

אני השמח לעזור לילדים.... טל. 054-5266374 רודי

yoram6

New member
ללא התיקשורת מי היה שם עליהם

חבל מאוד שרק לאחר שהדבר מגיע לתיקשורת מתגייסים לעזור יש עוד המון מיקרים כאלה מה שהועלתה בתוכנית אינו שונה ממצב של חבר גרוש ששני ילדיו הועברו אליו בצו חירום,יום לאחר שהועברו אליו הזמינו אותו לבית משפט להעביר את ילדיו לפנימיה תוך שעתיים היה צריך להתייצב בבית משפט,עו"ד שפנה אף אחד לא יכל להגיע ילדיו התחבאו כל אותה עת מתחת לשולחן בבית הסבתא מפחד שיקחו אותם למוסדות האבא הצליח בבית המשפט לשכנע את השופט לא לאפשר לקיחה פזיזה למוסדות תוך שהוא מתחייב לשהות עם ילדיו 24 שעות ביממה כי האם תקפה כל העת את ילדיה וחיפשה לתקוף בעיקר את בנה בן ה12 כך לקח שנה שהאבא עוזב עבודה לשבת לשמור בבתי ספר וגן ילדים לקחת לטיפולים ועוד ולא ששרותי הרווחה עזבו אותו חס וחלילה כל הזמן הוזמן לבית משפט ותמיד האבא ישב והבטיח לא לזוז מהילדים, כעת הילדים נישארו אצלו במשמורת קבועה אך ללא עבודה כי הוא צריך כל הזמן לקחת את ילדיו לטיפולים הדבר הביא אותו לפת לחם וללא יכול להתפרנס בכבוד גם מועדונית שביתו שהתה בה הושבתה לשבוע והדבר קבר אותו יותר המדינה שנימצאת מבחינת דיני משפחה 1000 שנה אחורה קוברת אותו יותר ויותר כי גם מזונות אינו יכול לקבל לקחת כסף מהביטוח לאומי הוא מפחד לגשת כי עקב כך זהפסיק לעבוד להגן על ילדיו הוא חייב להם כסף כואב הלב שאדם שתרם לעמותות תרם בידע שלו במחשבים לתקן בהתנדבות מחשבים למעוטי יכולת ומועדוניות ניקבר לכן אם המיקרה שלו היה מגיע לתיקשורת אני מאמין שהרבה היו מתגייסים לעזרתו אז אין לו את הפריבילגיה ולא הצליח להגיע אליהם אז הוא ימשיך להיקבר ואילנה דיין עוררה רק את האחוז הבודד מהבעיה ואני רוצה לברך אותה על כך

כי העניים אשמים בעוני שלהם

תשים לב שרוב העניים הם אנשים שלא טרחו להשקיע בבית ספר, עבריינים, כאלו שמצפצפים על חינוך. אנשים כאלו לא הולכים לעבוד כי הם מקבלים כסף על ישיבה בבית. את ההתנהגות הזאת הם מעבירים הלאה לילדים שלהם.

orend123

New member
../images/Emo73.gifוחוץ מהעוני

מישהו קלט מה היה השם של הקורקינט הממונע הזה?

עובדה - התכנית על העוני

לדעתי ניתן להגדיר את התכנית במילה אחת - דמגוגיה!!!! בכל מדינה בעולם יש עניים ובישראל המצב הוא בהחלט לא הכי גרוע. מה שגרוע הוא העיסוק הכפייתי של המדיה במסכנות וברגשי האשמה . הרי לתכנית של ביבי היו מספר מטרות ואחת מהן היא לגרש עובדים זרים ע"מ לאפשר לישראלים לתפוס את משרותיהם. מדוע נורית איננה עובדת? בואו נראה - מכל המקומות בישראל היא בחרה להתמקם דווקא בצפון תל אביב. בצפון ת"א משוועים לעוזרות בית, משלמים 35-40 ש"ח לעוזרת בית + ארוחה + נסיעות. אם נורית תואיל לעשות מאמץ היא יכולה בשקט לעבוד 9-10 שעות ביום, 6 ימים בשבוע, החישוב פשוט: 9X35 שהם 315 ש"ח ליום, נכפיל ב-5 ימים בשבוע ונקבל 1575ש"ח, נוסיף עוד 4 שעות ביום ו' ונקבל 1715 ש"ח לשבוע, נכפיל ב-4.3 שבועות לחודש ונקבל 6860 ש"ח לחודש - לא רע בהתחשב בכך שזה "פטור ממס" והמעביד עוד משלם לה ביטוח לאומי. כמובן שאם נוסיף 350 ש"ח לחודש קצבת ילדים הגענו בקלות למעל 7000 ש"ח נטו לחודש ובכך עוד לא כללנו בונוס קטן מטעם המדינה - קצבת אבטלה או השלמת הכנסה כי הרי אין למסכנה תלוש משכורת!! בסה"כ נורית יכולה להגיע לכ-9000 ש"ח נטו לחודש שאיתם אפשר לשכור דדירת 1-1.5 חדרים ולתת לילדים אוכל וחינוך - אבל לא בצפון ת"א!!! אפשר לגור גם ביפו, בת ים או באזור - לא נורא, וקל להגיע באוטובוס לעבודה בצפון ת"א. אבל יש נקודה מאד חשובה - קשה לעבור 9 שעות עבודה פיזית כל יום וגם בימי שישי - יותר קל להתלונן בטלויזיה ולחיות על חשבון משלמי המיסים שכורעים תחת העומס ועובדים יותר שעות מאלה ע"מ להתפרנס בקושי, ולפרנס את נורית ושכמותה. חלקם מרוויחים עוד הרבה פחות מהסכום שנורית יכולה להרווית מאחר והם משלמים מיסים בשיעור שהוא בין הגבוהים במדינות המערב. יתרה מכך - מדוע הפיליפנים/סינים/רומנים ואחרים מגיעים לישראל לעבוד בפרך עבור סכומים הנמוכים מכך בהרבה? אולי מכיוון שהם מבינים שהם עניים ושהעוני הוא בעיה שלהם ושלהם בלבד!!!! הם טורחים לטפל בבעיה שלהם דבר שנורית איננה טורחת או מתכוונת לעשות. צריך גם להדגיש כי אשה אשר בוחרת לשמור הריון כאשר היא יודעת מראש שלא תקבל תמיכה כלכלית כלשהיא מ"תורם הזרע" צריכה לחשוב לא רק על מה שהיא תקבל מההורות אלא בראש וראשונה מה היא יכולה לתת. אם אין גב כלכלי אולי היה צריך לחשוב על זה קודם ולא להגיע למצב שהילדים גרים ברחובות.היא הרי לא היתה ילדה כאשר היא הרתה, היא היתה בת כ-30, אנשים משמשים כשרים ומנתחי מוח בגילאים כאלה אז נורית לא יכלה לעשות הערכה כלכלית של יכולותיה?! היא לא ידעה שלא ניתן לפרנס שני ילדים עם משכורת של 3500 ש"ח כאשר אין כל נכסים או רזרבות? ראו כדוגמא את המליונר אשר הוצג בכתבה שלאחר מכן - אדם מבריק, מולטימליונר אשר יש לו גישה מיוחדת לילדים ולמרות זאת מתוודה כי אינו חש שיוכל לקחת את האחריות לגדל צאצאים - זו גישה בוגרת ואחראית, בין אם אני מסכימה עם שיקוליו או לאו, חבר שנורית לא הפגינה גישה כזו. נורית בחרה, משיקולי נוחיות אישית, להביא את הילדים ובאותו אופן בוחרת כעת לא לעבוד ולהיות נטל על צווארנו, ואף גרוע מכך להוות דוגמא של חיי טפילות לילדיה. אולי הגיע הזמן לשאול למה אנשים אשר רוצים לעבוד ועובדים אינם יכולים להתקדם במדינת ישראל בגלל נטל המס, מיעוט ההטבות לשכירים והשכר הבסיסי הנמוך במקום להתבוסס שוב ושוב בסיפורים מלודרמטיים על עוני. אולי נצליח להבין מדוע אקדמאים מוכשרים אינם יכולים להגיע למימוש כלכלי בישראל ומהגרים בהמונים, תוך שהם משאירים כאן את העניים? אולי אם תיגמר צרות העין והדלגיטימציה של אנשים שעובדים ומרוויחים יהיה פה שגשוג אשר בסופו של דבר ייטיב גם את מצבם של העניים כי עוני הוא , כידוע, מושג יחסי.

את כל-כך צודקת

בעיית העוני היא לכאורה מעגל שאי-אפשר לצאת ממנו ומי שנכנס הוא מאוד מסכן למרות שבעצם, זה לא לגמרי נכון. הסיבה העיקרית לעוני בישראל היא לא שאין עבודה אלא שאין עבודות ניהול לכולם! אף אחד לא רוצה לעבוד עבודת כפיים קשה במשך כמה שעות כל יום, כולם רוצים להיות בעמדות בכירות-ניהוליות. הבעיה היא שלא כולם יכולים להיות מנהלים כי בהיררכיית השוק, צריכים להיות פחות מנהלים מפועלים ולא להיפך. היות ולא כל אחד הוא בעל הנתונים האישיים להיות מנהל (משרה שגם לשמה נדרשת עבודה והשקעה רבה), אנשים מעדיפים לשבת בבית, רגל על רגל, ולבכות בטלוויזיה שהחברה הקפיטליסטית מועכת את האנשים הקטנים. לפי דעתי ישנן שתי בעיות בישראל: 1. כפי שאמרת, האובססיביות של המדיה בפרסומן של עשרות כתבות על העוני בישראל. למה אף פעם לא מראים כתבה בה מדברים משלמי המיסים אשר קורעים את עצמם ומקריבים את רמת החיים שלהם מבחינה כלכלית, חברתית ומשפחתית בשביל עלוקות מוצצות דם אשר מקבלות את כספי המדינה ללא כל החזר ועוד מעיזות להתלונן?! למה כל הזמן מראים את "העניים" מדברים בגנות ביבי ולא מראים את הצד השני, הצד שעכשיו קורס תחת העומס ושהתכנית הכלכלית של ביבי תקל עליו ותשפר את רמת חייו? כל מה שביבי אמר היה שעכשיו אנשים יצאו לעבוד, גם אם לא מדובר בעבודה הקלה ביותר, למרות שביננו, אין באמת דבר כזה. אבל את צודקת, מדיה, איזו דרישה מוגזמת ואבסורדית זו, לבקש מאנשים לעבוד למחייתם... 2. התפיסה השגוייה של הישראלים לגבי צורת המשק, אשר מתחילה ומתבססת על החינוך השגוי שאנו מקבלים עוד מילדות. הכל מתחיל עוד בבית-הספר היסודי, כשמתחילים להעתיק שיעורי בית. כבר אז, לדעתי, מסתמנים הניצנים: יש את מי שחוזר הבייתה, לומד, משקיע ועושה שיעורי בית ויש את אלה שלא עושים כלום, משחקים, נפגשים עם חברים ולא משקיעים שניה אחת של מחשבה על שיעורי-הבית שקיבלו באותו היום ולאחר מכן מבקשים להעתיק את שיעורי הבית. לו היו מקבלים ערכים טובים להכנת שיעורי-בית וכדומה, היה ניתן למגר מעט את תופעת ההתעלקות אשר היא דומיננטית מאוד בחברה הישראלית של ימינו. אותם הילדים שהחלו להעתיק עוד מגיל צעיר הם אלה שבסופו של דבר יגדלו להיות האנשים שמתלוננים בטלוויזיה שאין להם אמצעים ושהם מסכנים ושצריך לעזור להם. השאלה הנשאלת היא לא מה אנחנו יכולים לעשות בשבילם אלא מה הם עשו ויכולים לעשות בשביל עצמם, כדברי התגם הידוע- אם אין אני לא, מי לי? נראה שהפיליפינים/סינים/רומנים הבינו את העניין הזה, בין השאר, בגלל החינוך שהם קיבלו לעבודה קשה. הגיע הזמן לעשות מהפכה חברתית-תרבותית-כלכלית במדינה, להראות לכל העלוקות מאיפה משתין הדג ולתמוך גם בעובדים כי הם באמת המסכנים ולא העניים, לפחות הם עובדים למען שיפור מצבם ולמען מתן רמת חיים טובה יותר ובניית תשתיות לילדיהם. חבל מאוד שברגע שמישהו מנסה לעורר את המהפכה הזאת, כל "העניים המסכנים" מתמרדים (ע"ע דוח דוברת, התכנית הכלכלית של ביבי) והמדיה, במקום לתמוך במהפכה, נותנת להם יד חופשית. חבל.

יורם ה"מסכן" מהתוכנית עובדה

תרשו לי לשתף אתכם במשהו אישי שקרא לי. בעקבות התוכנית שנגעה לליבי, משום מה בעיקר הדמעות בעיניו הכחולות-ענקיות של אחד מבניו התאומים של יורם, יצאתי ביום שלישי בבוקר (יומיים אחרי התוכנית) עם בתי בת ה-25 לחפש אחריהם ומצאנו אותם יושבים ומקבצים נדבות בפתח חדר-מדרגות ברחוב שינקין. הצגנו את עצמנו והצענו להם לבוא לבלות בביתנו את סוף השבוע הקרוב. התיישבנו לידם ודיברנו איתם משך שעתיים, תוך שאנו קונות אוכל בדוכן שניצל ובסופר סמוך ואוכלים יחד. משך שעתיים אלו, עברו במקום אנשים רבים שזיהו את האב ותאומיו מהתוכנית "עובדה" ושמו שפע מטבעות ושטרות בקופסא , כולל שטרות של 50 ו-100 ש"ח ואפילו 50 דולר.בקיצור: בשעתים אלו, הם "עשו" מאות שקלים. פעם אחת מילת "תודה" לא יצאה מפיהם. למראה מטבעות בני 10 -25 אגורות, עיווה יורם האב את פניו , ברר אותם מהקופסא ונתן אותם בהבעת בוז לאחד מבניו, תוך שהוא אומר:"גועל נפש! תתן את זה לאיזה קבצן". על השטר של 50 דולר שנתחב לידיו, גם לא אמר תודה, רק התבונן בו וסינן מבין שיניו "אנשים משוגעים". הרבה אנשים עצרו והתעניינו, נתנו עצות, הציעו רעיונות לשכירת דירה, מה שיהיה הרבה יותר זול בחישוב חודשי מאשר 120 ש"ח ללילה, שכעת יורם מוציא עבור חדר במלון. היו שהציעו עבודה במסעדה - תרוץ שנדחה כי "אין לנו בית". בקיצור, הלכנו לדרכנו - בתיואני - תוך הבטחה של יורם שיתקשר ביום שישי כדי שנתאם מתי ואיפה לאסוף אותם ולקחתם לבתנו בשרון. התכונתי,ף פניתי להם שני חדרים בבית, תוך ששאר המשפחה מצטמצמת (אנחנו משפחה חד-הורית עם 5 ילדים ומעמד ביניים - לא עשירי המדינה עם 30-40 אלף ש"ח בחודש), קניתי, בישלתי, הכנתי את שאר ילדיי לאורחים וישבנו וחיכינו. עד השעה שבע בערב,ליל שישי, האוכל בתנור, השולחן ערוך - לא שמענו דבר. אז התקשרתי אני. הם היו במלון ויורם אמר בקול אדיש כי צלצל ביום חמישי בצהריים (במקרה לא הייתי בבית), שהוא אף פעם לא משאיר הודעות במשיבון,שנכון - לא ניסה להתקשר שוב, הם היו "עסוקים" וזהו ואם גרם לאי-נוחות ואני רוצה שיתנצל -אז הוא מתנצל. האמת - כעסתי עליו והבעתי זאת. האדם המניפולטיבי, שחקן, אנטיפטי, מעדיף לילל בטלויזיה ובפני אנשים ברחוב - לא טורח אפילו להודיע שאינו בא. צר לי על ילדיו, אבל ראינו שהם - למרות גילם מעל שמונה עשרה - מאוד לא בשלים ועצמאיים ותלויים בו. לולא הילדים - לא הייתי מנסה לחפש אותם מלכתחילה. אבל עם ההתנהגות הזו שלו - מצדי שימשיך להרקב ברחוב וחבל על כל אגורה שאנשים נותנים לו. בתי ואניושאר ילדי המשפחה, נמשיך בלב אוהב להושיט יד ולעזור כפי שאנו נוהגים לעשות. המקרה הזה לא ירפה את ידינו ואין להשליך ממנו על כולם - אבל קשה לומר שלא נעלבנו. תמי. כפר-יונה

למעלה