העייפות של גריז - דיון נוסף במקביל

aiziq

New member
אני מאמין שזה לא מטפורה אלא

המשך של התיאור מצב. בהתחלה זה היה עייפות שמשתלטת ואז התחיל החלום וכאן מגיע ההתעוררות. הוא אמנם מפחד לקום ולראות את אביו אך כשהוא פוקח את עיניו הוא רואה שממית , משהו תמים לחלוטין ,חזיון נפוץ-שממית בין הקירות.

aiziq

New member
השורות הראשונות מתארות לנו מצב

של אוטוטו נרדם.ואח"כ בא ספק חלום ספק סיוט. הדימוי של הקור מקסים בעיניי כי במקום לומר שהגוף חשוף לקור- נאמר כי הקור חושף אצבעותיו.

קסנדרה*

New member
איצי נכון גם אני חושבת שהוא נכנס לח

לחלום ואולי אפילו בהקיץ, מעין חלום דמיוני בו הוא שומע את משק כנפי אביו. הקור שאוחז בו היא הצמרמורת של הזכרון אולי הגעגוע מה אתם חושבים ?

קסנדרה*

New member
האם כל מה שלמדנו עד היום ברור ?

דימוי, מטאפורה, הגשמה, עקרון ההזרה, הנפשה, האנשה, ??? נוכל לעבור ללימוד בניית הרעיון בתוך שיר ? מהו שיר ???????

kaya11

New member
זה נראה לי יותר מזה

כי הוא לא נזכר באביו או מתגעגע אליו... הוא מרגיש אותו בחדר, ודאי מתוך געגוע אבל יש פה פנייה יותר מיסטית..

קסנדרה*

New member
נכון קאיה, הוא ממש "שומע" אותו

מרחף מעליו, את צודקת הכאב והגעגוע הופכים מוחשיים והוא נותן לזה ביטוי בקור שמלטף אותו כמו באצבעות - הוא ממחיש זאת.

שירדי

New member
קסנדרה ../images/Emo9.gif

יצירה יפה מאוד לטעמי. הערות קטנות: הייתי מוסיפה אולי שורה המתארת את "בשרי" או אפילו "עורי החשוף". "רק את משק כנפיך אני שומע"? למה היתכוונת פה? נהנתי מאוד. תודה, שיר-די

קסנדרה*

New member
שירדי היצירה אינה שלי כלל ועיקר

היא יצירתו של גריז ואנחנו ניהלנו דיון בנושא. כל יום ראשון ורביעי בשעה 20.30 מתנהל כאן דיון בנושאי שירה. את מוזמנת ליטול חלק.

griz

New member
קסנדרה, מקווה שלא מאוחר

קסנדרה, מקווה שלא מאוחר לתגובתו של ה"בחור-הזעצר" - ( נא הסבירי לצעירים שבינינו אתה המינוח שמסתמא זר להם). אהבתי את החיטוט המושכל בקרבי היצירה. כולם צודקים ואינם צודקים בד-בבד. אהבתי את "אני גם רוצה לנסות להעמיד אותו" של aiziq . לפורמט הזה,נדמה לי, יש ערך-מוסף מבחינת חוזקו של השיר. לגבי "מיתפשת" - הסברתי כבר לקסנדרה, נובע משורש ת.פ.ש. נ.ב. - קצת יותר מוקדם הבוקר העליתי לאויר יצירה נוספת הקשורה לנושא - אשמח לתגובות.

למעלה